ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Αμεση επικοινωνία με το λαό η απάντηση στον αποκλεισμό των ΜΜΕ

Σε χώρο ανοιχτής επικοινωνίας με τους εργαζόμενους μετατράπηκε χτες ο υπόγειος χώρος της Ομόνοιας, όπου η ΚΟΑ του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση ενημέρωσης του λαού, μοιράζοντας την ανακοίνωση - καταγγελία του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την απαράδεκτη αντιμετώπιση του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος από τα ΜΜΕ και καλώντας σε λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στη διαφθορά και στα αντιλαϊκά σενάρια.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της ΚΟΑ και της ΚΝΕ ενάντια στον αποκλεισμό του ΚΚΕ και του μαζικού κινήματος από τα ΜΜΕ. Για πάνω από μία ώρα στον υπόγειο χώρο της Ομόνοιας φύσηξε άλλος αέρας, κόντρα στην πολιτική του αποκλεισμού του ΚΚΕ και κόντρα στο νοσηρό κλίμα που καλλιεργείται από την πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Το μήνυμα του ΚΚΕ πέρασε άμεσα στους αποδέκτες του. Τόσο το πανό που τοποθετήθηκε και οι ανακοινώσεις που πέρασαν μέσα σε λίγη ώρα σε εκατοντάδες χέρια, όσο και ο ήχος από την ντουντούκα έσπασαν τοπικά το φράγμα της σιωπής, πράγμα που ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο από τους διερχόμενους, όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις τους. Πολλοί ήταν αυτοί που παίρνοντας την ανακοίνωση του ΠΓ στο χέρι είχαν και μια κουβέντα να προσθέσουν ενάντια στο κλίμα σήψης των ημερών.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ - τόνισε σε δήλωσή του ο Κ. Μαρκέτης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ και νομαρχιακός σύμβουλος - εντάσσουν την πρωτοβουλία αυτή σε μια σειρά παρεμβάσεων για την ανάδειξη και καταγγελία του αποκλεισμού του Κόμματος και της δράσης του λαϊκού κινήματος από τα περισσότερα ΜΜΕ, σε μια περίοδο που οι ταξικοί αγώνες δυναμώνουν. Κάλεσε το λαό της Αθήνας και τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να παλέψουν ενάντια στο νοσηρό κλίμα, στην αποσιώπηση της πολιτικής του ΚΚΕ και στη διαστρέβλωση της ιστορίας του. Να βάλουν εμπόδια και να συμπαραταχτούν στο δυνάμωμα της πάλης για τα δικαιώματά τους.

Στη Θεσσαλονίκη

Περιοδείες σε εργασιακούς χώρους πραγματοποιούν, σήμερα, κλιμάκια της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, συζητώντας με τους εργαζόμενους τη μετεκλογική αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης, στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, σχολιάζει: «Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τα ΜΜΕ (ιδιωτικά και κρατικά), ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εκλογές, είναι κραυγαλέα προκλητική. Αποτελεί ταξική επιλογή της πλουτοκρατίας, που έχει στην ιδιοκτησία της τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Οι εργαζόμενοι, όλες οι λαϊκές δυνάμεις, ανεξάρτητα από το βαθμό της γενικότερης ιδεολογικής συμφωνίας με το ΚΚΕ, είναι ανάγκη να καταδικάσουν τον πόλεμο αποκλεισμού και διαστρέβλωσης που δέχεται το ΚΚΕ».

Στις 7 το πρωί ο βουλευτής Γιάννης Ζιώγας, επικεφαλής κλιμακίου της ΚΟΘ, θα περιοδεύσει στο εργοτάξιο Αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Μαρτίου, και στις 3 το μεσημέρι η βουλευτής Σοφία Καλαντίδου, επικεφαλής κλιμακίου της ΚΟΘ, θα περιοδεύσει στην ΕΛΛΕΝΙΤ.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Σήμερα Παρασκευή η ΚΟΒ Ελληνορώσων του ΚΚΕ κόβει την πίτα της, στις 9 μ.μ., στην ταβέρνα «Ηνίοχος» (Πρατούνα 38, Ελληνορώσοι).
  • Σήμερα Παρασκευή η ΚΟ Περάματος του ΚΚΕ διοργανώνει, στις 9 μ.μ., στο μεζεδοπωλείο «ΝΕΦΕΛΗ» (Λ. Ειρήνης & Πλούτωνος 4), μια ζεστή βραδιά.
  • Σήμερα Παρασκευή οι ΚΟΒ Γαλατσίου του ΚΚΕ πραγματοποιούν τη συνεστίασή τους, στις 10 μ.μ., στο «Καραβάνι» (Φ. Νέγρη και Ζακύνθου, Κυψέλη).
  • Σήμερα Παρασκευή, στις 9 μ.μ., η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ πραγματοποιεί συνεστίαση στο κέντρο διασκέδασης «ΦΩΝΤΑΣ», στην Κάντζα - Παλλήνη Αττικής.
  • Σήμερα Παρασκευή η ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω του ΚΚΕ καλεί στη συνεστίαση που διοργανώνει στο κέντρο «ΖΟΡΜΠΑΣ» (Ιερά Οδός 317 - Αιγάλεω), στις 9 μ.μ.
  • Σήμερα Παρασκευή, στις 9 μ.μ., η Αχτιδική Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΑ διοργανώνει συνεστίαση στην ταβέρνα «Κληματαριά», πλατεία Θεάτρου 2.
  • Σήμερα Παρασκευή συνεστίαση για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ διοργανώνει η Περιαστική Αχτίδα της ΚΟΘ του ΚΚΕ, στο κέντρο «Ανατολή», στο Ασβεστοχώρι. Θα μιλήσει ο Γιάννης Ζιώγας, βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Σήμερα Παρασκευή, στις 10 μ.μ., οι ΚΟ Ν. Κόσμου - Κουκακίου - Πλάκας του ΚΚΕ διοργανώνουν συνεστίαση στην «Παλιά ταβέρνα του Κρητικού», Μνησικλέους 24, στην Πλάκα.
  • Αύριο Σάββατο 26/1, στις 9 μ.μ., οι ΚΟ Παγκρατίου του ΚΚΕ διοργανώνουν συνεστίαση στο «Λαϊκό Στέκι», πλατεία Μεσολογγίου 5, Παγκράτι.
  • Αύριο Σάββατο 26/1 θα πραγματοποιηθεί η χρονιάτικη συνεστίαση της ΑΕ Ανατολικής Υπαίθρου της ΚΟΘ του ΚΚΕ, στο κέντρο «Λεωφόρος» (δρόμος Αγ. Τριάδος - Μηχανιώνας). Θα μιλήσει ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Αύριο Σάββατο 26/1 τη συνεστίασή της πραγματοποιεί η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, στις 9 μ.μ., στο κέντρο «Καρβούνης», στην Ελεούσα.
  • Αύριο Σάββατο 26/1 η Αχτίδα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ οργανώνει συνεστίαση στην ταβέρνα «Το τζάκι» (Ελ. Βενιζέλου 11 & Φραγκισκάτου, Μοσχάτο).
  • Αύριο Σάββατο 26/1 η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί συνεστίαση, στις 8 μ.μ., στο κέντρο «Ωριά», στο Στάδιο Τεγέας. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Αύριο Σάββατο 26/1 η ΚΟΒ Καλύμνου διοργανώνει συνεστίαση στην ταβέρνα «Η στοά των αθανάτων», στις 9 μ.μ.
  • Την Κυριακή 27/1, η Βορειοδυτική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση, στη 1 μ.μ., στο κέντρο «ΓΟΡΓΟΝΑ», Δωδεκανήσου 20, στη Ν. Χαλκηδόνα. Στη συνεστίαση θα παρευρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
  • Την Κυριακή 27/1, η Αχτίδα Υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση, στη 1 μ.μ., στην ταβέρνα «Αλλοτινό», Σουλίου 183, στην Πετρούπολη.
  • Την Κυριακή 27/1 η ΚΟΒ Χολαργού του ΚΚΕ καλεί στη συνεστίασή της στην ταβέρνα «Φιλετάκια» (Μεσογείων και Ι. Θεολόγου), στις 8.30 μ.μ.
  • Την Κυριακή 27/1 οι ΚΟΒ Χαλανδρίου και οι ΟΒ της ΚΝΕ καλούν στο γλέντι που διοργανώνουν, στις 8 μ.μ., στην ταβέρνα «Μουριά» (πρώην «κυρά Ελλη», Αγ. Τριάδος 57, Αγία Παρασκευή).
  • Την Κυριακή 27/1 η ΚΟΒ Σφαγείων - Λ. Σικελίας Καλλιθέας πραγματοποιεί τη συνεστίασή της στην ταβέρνα «Το Μαυρέλι» (Γ. Κολοκοτρώνη 56 και Πραμάντων 1, Κουκάκι), στη 1.30 το μεσημέρι.
  • Τη Δευτέρα 28/1, στις 10 π.μ., κλιμάκιο της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΑ, με επικεφαλής την βουλευτή Λίλα Καφαντάρη, θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους στις Γενικές Γραμματείες Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (πρώην υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ).
  • Την Τρίτη 29/1, στις 9.30 π.μ., κλιμάκιο της Αχτίδας Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ, με επικεφαλής τον Γ. Πρωτούλη, βουλευτή του Κόμματος, θα επισκεφθούν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Ν. Ηρακλείου και της Λυκόβρυσης.
  • Το Σάββατο 2/2 η ΚΟ Ελάτσας του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση, στις 9 μ.μ., στο κέντρο «Αρένα Σέντερ», στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας.
Στην Ολυμπία ο Δημ. Χριστόφιας

Την περιοχή της Ολυμπίας του Νομού Ηλείας θα επισκεφτεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 26-27 Γενάρη, αντιπροσωπεία από την Κύπρο, με επικεφαλής τον Δημήτρη Χριστόφια, ΓΓ του ΑΚΕΛ και πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο έκφρασης αλληλεγγύης προς τους πληγέντες των πυρκαγιών τον περασμένο Αύγουστο, με σκοπό την παράδοση και φύτευση 1.000 ελαιόδεντρων που αγοράστηκαν από τουρκοκυπριακές οργανώσεις και την παράδοση ποσού ως αποτέλεσμα εράνου των οργανώσεων του Λαϊκού Κινήματος. Στην αντιπροσωπεία, θα συμμετέχουν, επίσης, ο γγ της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ) Πάμπης Κυρίτσης και εκπρόσωποι Τουρκοκυπριακών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (DEV-IS, KTOS, KTOEOS, KTAMS).

Εκδηλώσεις για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

-- Την Κυριακή 27/1 η ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στις 11 π.μ. στο σινέ «Φίλιππος», για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Εκδήλωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ», πραγματοποιούν οι Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 28/1, στις 7μμ στην αίθουσα του ΤΕΕ - ΤΑΚ (έναντι πλατείας Ξενία) με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ