ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
Χαράτσια διοδίων και στην Ανάληψη Λαγκαδά

Από αύριο Παρασκευή 25 Νοέμβρη ξεκινά τη λειτουργία του άλλος ένας σταθμός είσπραξης διοδίων στην Εγνατία Οδό. Πρόκειται για το σταθμό που βρίσκεται στην Ανάληψη Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και είναι ο τρίτος που λειτουργεί στον αυτοκινητόδρομο μέσα στο διάστημα των τελευταίων είκοσι ημερών, μετά από αυτόν στο Ιασμο Κομοτηνής και στο Μαλακάσι Ιωαννίνων (περιοχή Μετσόβου). Μέχρι το τέλος του χρόνου θα αρχίσουν να λειτουργούν και άλλοι σταθμοί είσπραξης των χαρατσιών κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου με πρώτο αυτόν που βρίσκεται στα Τύρια Θεσπρωτίας.

Η κυβέρνηση προχωρά στην επιβολή των διοδίων αυτών σε μια στιγμή που η λαϊκή οικογένεια δέχεται ολομέτωπη επίθεση (ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων, φοροχαράτσια, ακρίβεια κ.ά.) και παρότι η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, που στοίχισε 6,5 δισ. ευρώ, πληρώθηκε αποκλειστικά από τον ελληνικό λαό.

Οπως ανακοίνωσε χτες η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ», το χαράτσι που θα πληρώνουν οι οδηγοί και στο σταθμό αυτό είναι: 2 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και λεωφορεία και 7 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες.

Εκδήλωση τιμής στο Μονοδένδρι

Η ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, το παράρτημα Λακωνίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η ΠΕΑΦΕ διοργανώνουν το Σάββατο 26 Νοέμβρη, στις 11.00 το πρωί, εκδήλωση στο Μονοδένδρι Λακωνίας για να τιμήσουν τους 118 ήρωες εκτελεσμένους από τους Γερμανούς και προδομένους από τους συνεργάτες των κατακτητών.

  • Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ - ΠΕΑΦΕ διοργανώνει εκδρομή προσκύνημα στο Μονοδένδρι Λακωνίας, την ίδια μέρα (πληροφορίες για συμμετοχή στο τηλ. 6974278797).

- Επίσης, το Σάββατο 26/11, γίνεται εκδήλωση και στην Κοκκινόλουτσα προς τιμήν των 45 εκτελεσμένων από τους κατακτητές μετά την πανωλεθρία των Γερμανών από την πυροβολαρχία του 8ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μαχαίρα.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

-- Το Παράρτημα Λαυρίου της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) διοργανώνει, αύριο Παρασκευή, 25 Νοέμβρη, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους οκτακόσιους και πλέον νεκρούς από την πείνα κατά την περίοδο της γερμανικής και ιταλικής κατοχής.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5.30 μ.μ. με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο δίπλα στον ΟΤΕ και θα ακολουθήσει, ώρα 6 μ.μ., ομιλία στο χώρο υποδοχής (φουαγιέ) του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφικού υλικού κλπ.

Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλεί όλους όσοι είχαν συγγενείς ανάμεσα στους νεκρούς να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Επίσης τους νέους και τις νέες της πόλης για να γνωρίσουν ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της νεότερης ιστορίας της.

-- Το παράρτημα Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνει την Κυριακή 27 Νοέμβρη εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 70 χρόνια του ΕΑΜ. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη), στις 11 π.μ.

-- Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ταύρου διοργανώνει, την Κυριακή 27/11/2011 και ώρα 10.30 π.μ. στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Αγίας Σοφίας), εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ήρωες πατριώτες του Δήμου που εκτελέστηκαν από τους Γερμανο-φασίστες κατακτητές και ντόπιους συνεργάτες τους. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Χαμοστέρνας, στον τόπο εκτέλεσης, ομιλία και κατάθεση στεφάνων.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ