ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Γενάρη 1995
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πιέσεις για "Σένγκεν", "ηλεκτρονικό φακέλωμα"

Κατέθεσε, για λογαριασμό της ΕΕ, δύο προτάσεις νόμου

Με στόχο την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, η ηγεσία της ΝΔ προχώρησε χτες στην κατάθεση δύο προτάσεων νόμου - μία για την κύρωση της Συμφωνίας Σένγκεν και η δεύτερη για την "προστασία του ατόμου από την επεξεργασία των προσωπικών πληροφοριών" - επιχειρώντας ταυτόχρονα να εμφανιστεί ως ο αυθεντικός εκπρόσωπος των Βρυξελλών στη χώρα.

Τα στελέχη της ΝΔ που παρουσίασαν τις δύο προτάσεις νόμου (Δήμας, Αναγνωστόπουλος, Γιαννάκου - Κουτσίκου, Μπενάκη - Ψαρούδα και Γ. Παπαστάμκος), επέκριναν την κυβέρνηση για την "αδικαιολόγητη" καθυστέρηση που παρατηρείται όσον αφορά την κύρωση της Συμφωνίας Σένγκεν και επιτέθηκαν ιδιαίτερα κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκη.Ποιος κυβερνά, αναρωτήθηκε ο Γ. Παπαστάμκος, ο πρωθυπoυργός, ο οποίος στο Εσσεν συμφώνησε ότι "το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σημείωσε με ικανοποίηση την κατάργηση από τον Μάρτιο του 1995 των ελέγχων προσώπων στα εσωτερικά σύνορα των χωρών του Σένγκεν" ή ο υπουργός Δικαιοσύνης;

Με τις δύο προτάσεις νόμου η ΝΔ "έρχεται να καλύψει την ανεπίτρεπτη καθυστέρηση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει εμφανώς επωφελείς συμφωνίες", σε μια περίοδο μάλιστα που ακούγονται φωνές για "Ευρώπη των ταχυτήτων", για "Ευρώπη των ομόκεντρων κύκλων" κοκ.

Η κατάθεση της δεύτερης πρότασης για την προστασία του πολίτη από το "ηλεκτρονικό φακέλωμα", γίνεται, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ, για να διευκολύνει την κυβέρνηση να ξεπεράσει τους ενδοιασμούς της από την κύρωση της Συμφωνίας Σένγκεν (!).

Συνέλευση του Ελληνοκουβανικού Θεσσαλονίκης

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί την ετήσια γενική του συνέλευση την Κυριακή 29-1-95,στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η πίτα των Λακώνων Αττικής

Η Επιτροπή Λακώνων Αττικής πραγματοποιεί την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της το Σάββατο 28-1-95,στις 11 π.μ., στη μεγάλη αίθουσα της ΠΕΑΕΑ (Λυκούργου 10, 4ος όροφος).

Επίσκεψη της Αλ. Παπαρήγα στην Κοζάνη και τα Γρεβενά

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στους Νομούς Κοζάνης και Γρεβενών, την Παρασκευή 27-1-95 και το Σάββατο 28-1-95.Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το ακόλουθο:

  • Παρασκευή 27-1-95, στην Κοζάνη:

- Στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη στο ΤΕΙ και συνάντηση με τον πρόεδρο, το διδακτικό προσωπικό και τους σπουδαστές.

- Στις 4.30 μ.μ. σύσκεψη στελεχών των Κομματικών Οργανώσεων Δυτ. Μακεδονίας.

- Στις 6 μ.μ. συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

- Στις 8 μ.μ. ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στην αίθουσα Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Κοζάνης.

  • Σάββατο 28-1-95 στα Γρεβενά:

- Στις 9.30 π.μ. συνάντηση με το νομάρχη Γρεβενών.

- Στις 10.30 π.μ. συνάντηση με το δήμαρχο Γρεβενών.

- Στις 11 π.μ. συνάντηση με εκπροσώπους μαζικών φορέων των Γρεβενών. - Στις 12 το μεσημέρι ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στα Γρεβενά.

- Στις 4.30 μ.μ. συνάντηση με προέδρους και κοινοτικά συμβούλια της περιοχής Καρπερού.

- Στις 6.30 μ.μ. συνάντηση με το δήμαρχο Δεσκάτης και στη συνέχεια με μαζικούς φορείς της πόλης.

- Στις 9.00 μ.μ. συνεστίαση της ΚΟΒ Δεσκάτης.

Πολιτική συγκέντρωση των Ετεροδημοτών Μαγνησίας

Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Μαγνησίας της Αττικής πραγματοποιεί συγκέντρωση με θέμα "Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ" τη Δευτέρα 6-2-95,στις 6 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).

Πίτες της ειρήνης

Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, Παραρτήματα της ΕΕΔΥΕ, κόβουν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες τις παρακάτω μέρες:

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού,αύριο Τετάρτη 25 Γενάρη, στις 6μμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού (λεωφόρος Μεσογείων 240). Ταυτόχρονα θα γίνει η εκλογή της νέας διοίκησης της Επιτροπής και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΕΕΔΥΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • H Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας,την Πέμπτη 26 Γενάρη, στις 6μμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας (Παγκάλου 52).
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ανω Λιοσίων,την Κυριακή 29 Γενάρη, στις 10.30 πμ, στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του Δήμου Ανω Λιοσίων. Στη συνέχεια θα γίνει γενική συνέλευση.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κυψέλης,την Κυριακή 5 Φλεβάρη, στις 10.30 πμ, θα πραγματοποιήσει στα γραφεία της (Καλλιφορνά 30) τη γενική της συνέλευση για την εκλογή καινούριας Γραμματείας και αντιπροσώπων για το 12ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ που θα γίνει από τις 31 Μάρτη μέχρι τις 2 Απρίλη. Θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας και δεξίωση.
Κοπή πίτας της "Δημοκρατικής Μέριμνας"

Η Πανελλήνια Ενωση Συμπαράστασης στα θύματα Πολιτικής Δίωξης "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ", πραγματοποιεί εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της αύριο Τετάρτη,στις 5.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων (Βουλής 44α). Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει κλήρωση λαχνών και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Κοπή πίτας ΚΟΒ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους κόβουν πολλές ΚΟΒ του ΚΚΕ αυτό το διάστημα. Συγκεκριμένα:

  • Η ΚΟΒ Προφήτη Ηλία σήμερα,στις 8 μ.μ., στα γραφεία της (Ελ. Βενιζέλου 93).
  • Η ΚΟΒ Παγκρατίου αύριο Τετάρτη,στις 7 μ.μ., στα γραφεία της (πλατεία Μεσολογγίου).
  • Η ΚΟΒ ΕΒΕ Ψυρρή αύριο Τετάρτη,στις 4 μ.μ., στην ταβέρνα "Του ΨΥΡΡΗ" (Αισχύλου 12, Πλατεία Ψυρρή).
  • Η ΚΟΒ Κάτω Πατησίων το Σάββατο 28-1-95,στις 6 μ.μ., στα γραφεία της (Κριτοβουλίδου και Σημαντήρα).
  • Η ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου το Σάββατο 28-1-95,στις 6 μ.μ., στα γραφεία της (Παπανικολή 3, Αγιος Βασίλης).
  • Η ΚΟΒ Κέντρου Κερατσινίου το Σάββατο 28-1-95,στις 6 μ.μ., στα γραφεία της (Εβρου 27, Ταμπούρια).


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ