ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Μάρτη 2021
Σελ. /28
Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα Υγείας!

Νέες συγκεντρώσεις σήμερα στο υπουργείο Υγείας και έξω από μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία

Σε συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Υγείας και μεγάλα ιδιωτικά Κέντρα Υγείας προχωρούν σήμερα στις 6 μ.μ., απαιτώντας την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων.

«Φτάνει πια. Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα - γράμματα. Απαιτούμε τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας», είναι το μήνυμα όπου καλούν όλα τα σωματεία και τους φορείς να διαδηλώσουν με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις ως εξής:

-- Στο υπουργείο Υγείας.

-- Στα ιδιωτικά κέντρα: «Metropolitan» στον Πειραιά, «Ευρωκλινική» στους Αμπελόκηπους, «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών» και «Υγεία» στο Μαρούσι, «Ιασώ General» στον Χολαργό.

Το κάλεσμα συνυπογράφουν οι Ομοσπονδίες: Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Λογιστών (ΠΟΛ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΕΕΑ), Συνταξιούχων ΙΚΑ (ΟΣΙΚΑ).

Επίσης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Νομού Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα στην Αττική.

Τις σημερινές κινητοποιήσεις στηρίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έχει αποφασίσει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ.

Στη συγκέντρωση στο «Metropolitan» καλεί και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

Τα σωματεία απαιτούν:

-- Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.

-- Κεντρικό καταμερισμό και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας, ώστε να μη μετατραπεί το δημόσιο σύστημα Υγείας σε σύστημα μίας νόσου.

-- Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία.

-- Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

ΠΑΜΕ: Οι ώρες που χάνονται είναι ανθρώπινες ζωές!

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις σημερινές συγκεντρώσεις απευθύνει και το ΠΑΜΕ, σημαίνοντας «πανστρατιά» στον αγώνα για την Υγεία.

«Φτάνει πια! Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα - γράμματα!», τονίζει και απαιτεί «ΤΩΡΑ επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οι ώρες είναι κρίσιμες. Οι ώρες που χάνονται είναι ανθρώπινες ζωές! Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο έγκλημα. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί κάθε συνδικάτο, συνδικαλιστή, εργαζόμενο, από κάθε κλάδο, σε πανστρατιά και κινητοποίηση για το δικαίωμα στην υγεία, στη ζωή! Οι συγκλονιστικές εικόνες στον "Ευαγγελισμό", με τα ασθενοφόρα να κάνουν ουρές, χτυπάνε συναγερμό! Τώρα να δώσουμε τη δική μας μάχη στο πλευρό των υγειονομικών μας, για τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα των παιδιών μας. Να μη χαθεί ώρα. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ του ιδιωτικού τομέα Υγείας! Με ενημερώσεις, περιοδείες, εξορμήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά! Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα του λαού!».


Στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές

Σε συνέχιση της πάλης για την υπεράσπιση της υγείας και ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή καλούν τα σωματεία της Θεσσαλονίκης και προγραμματίζουν συγκεντρώσεις στις γειτονιές το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 27 και 28 Μάρτη.

Συγκεκριμένα καλούν σε συγκεντρώσεις: Το Σάββατο 27 Μάρτη, στις 5 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου στον Εύοσμο. Την Κυριακή 28 Μάρτη στις 11 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας Θεσσαλονίκης και στον πεζόδρομο του δημαρχείου Καλαμαριάς.

Καλούν τον εργαζόμενο λαό να δυναμώσει την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του, οικονομική στήριξη για τους ανέργους, εισόδημα για όλους. Ειδικότερα για τη Δυτική Θεσσαλονίκη ,ζητούν να ληφθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας και του περιβάλλοντος από τη ρύπανση που προκαλείται από τη λειτουργία των βιομηχανιών.

Το κάλεσμα υπογράφουν τα Σωματεία Οικοδόμων, Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων, Εμποροϋπαλλήλων, Κατεργασίας Ξύλου, Φαρμάκου - Καλλυντικού και ο Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου (μέλος ΟΓΕ), ενώ καθημερινά ο κατάλογος διευρύνεται.

Σε Πάτρα, Στερεά, Αγρίνιο, Κρήτη, Πύργο

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί σε νέα συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, στις 11 π.μ., έξω από το ιδιωτικό θεραπευτήριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ», διεκδικώντας την επίταξή του, όπως και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Σήμερα, Τρίτη, στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΕΙΝΑ στις 5 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου σήμερα, Τρίτη, καλεί στις 11 π.μ., σε κινητοποίηση στο Ιπποκράτειο Ιδρυμα και την Παρασκευή 26/3, στις 6.30 μ.μ., καλεί σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Σήμερα, Τρίτη, στις 5.30 μ.μ, συγκέντρωση πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, σήμερα, στις 6 μ.μ., πραγματοποιείται κινητοποίηση έξω από τις ιδιωτικές κλινικές «Interclinic» και «Ασκληπιείο» και αύριο, Τετάρτη, στις 10 π.μ., στην Περιφέρεια Κρήτης.

Σε συγκέντρωση καλούν σωματεία και φορείς του Πύργου Ηλείας, αύριο, Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Στη Χαλκίδα, συγκέντρωση σωματείων και φορέων της Εύβοιας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27/3, στις 12 μ., στην πλατεία Αγοράς.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ