ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Οχτώβρη 1997
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο ρυθμό της μεγάλης πανελλαδικής απεργίας

Στις 11 πμ στο Πεδίον του Αρεως η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση. Προσυγκέντρωση στις 10 πμ, στην Κάνιγγος, οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων

Στους ρυθμούς της 24ωρης πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ, ζει από τα ξημερώματα η χώρα και χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων τους, ετοιμάζονται να "χτυπήσουν κάρτα" στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις. Σε όλη τη χώρα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και άνεργοι θα υψώσουν τη γροθιά και τη φωνή τους ενάντια σε όσους υπονομεύουν τα δικαιώματά τους και θα διατρανώσουν την απόφασή τους να τα υπερασπίσουν με κάθε μέσο που διαθέτουν. Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει για σήμερα τετράωρη στάση εργασίας.

Στην Αθήνα, η κεντρική συγκέντρωση γίνεται στις 11 πμ στο Πεδίον του Αρεως, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

"Σήμερα η εργατική τάξη της χώρας θα δώσει δυναμική, αγωνιστική απάντηση στην επίθεση που δέχεται", επισημαίνουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Λογιστών και η Ενωση Λογιστών της Αθήνας,που καλεί τους λογιστές της πρωτεύουσας σε προσυγκέντρωση στις 9 πμ στα γραφεία της Ενωσης, Κάνιγγος 27.

Να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία καλεί τους εργαζόμενους η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΛΤΑ,η οποία τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι "οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μεταξύ άλλων για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου ταχυδρομείου". Η Ομοσπονδία καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9 πμ στα γραφεία της.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας καλεί όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία.

Με ομόφωνη απόφασή του, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων χαιρετίζει την 24ωρη απεργία και εκφράζει τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Οπως τονίζεται σε ανακοίνωσή της, "ο συντονισμός και η κοινή δράση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων είναι η μόνη διέξοδος για την ανατροπή αυτής της ολέθριας πολιτικής".

"Να αποσύρει αμέσως τους εκπροσώπους της από τον "κοινωνικό διάλογο" - συναίνεση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης",καλεί την ΑΔΕΔΥ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του υπουργείου Παιδείας.Στο ψήφισμα, που εγκρίθηκε στο απολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας στις 20 και 21 Οκτώβρη, καλείται ακόμα η ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει σε ενημέρωση των δημοσίων υπαλλήλων και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενάντια στα αντεργατικά - αντιυπαλληλικά μέτρα της κυβέρνησης.

Τη συμμετοχή των δικαστικών υπαλλήλων στην τετράωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων όλης της χώρας σε συνδιάσκεψη που πραγματοποίησαν στις 17 Οκτώβρη.Σε ανακοίνωση της κλαδικής Ομοσπονδίας, εκφράζεται ακόμα η απόφαση για παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων, εκφράζει και η Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, που έχει κηρύξει για σήμερα συμβολική στάση εργασίας από τις 3 μμ έως τις 4 μμ.

Εικοσιτετράωρη στους ΟΤΑ

Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία και συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σήμερα στο Πεδίον του Αρεως, απαντούν οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην καταστρατήγηση των εργασιακών τους σχέσεων που προωθεί, με συγκεκριμένες διατάξεις του, το νομοσχέδιο "Ι. Καποδίστριας". Διατάξεις, που, όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ, θίγουν εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δημιουργούν εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο διώξεών τους από την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Παράλληλα, μείζον ζήτημα για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ αποτελεί η αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών, στις οποίες προτρέπει το επίμαχο νομοσχέδιο.

- Την άμεση αποχώρηση των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων από τον "κοινωνικό διάλογο", απαιτούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Νομού Χανίων.Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης, που πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη, τονίζεται η απόφασή τους να συμμετάσχουν στην απεργία και καλούν όλους τους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο. Σε ό,τι αφορά στα Χανιά, καλούν στη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Αγοράς.

Συνέλευση εργαζομένων στην ΕΘΕΛ

Τις ώρες της στάσης εργασίας (9 π.μ. - 2 μ.μ.), οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στο θέατρο "Ακροπόλ", με κεντρικά θέματα τη συνταξιοδότηση των οδηγών της ΕΘΕΛ στα 58 και όχι στα 60 που ισχύει σήμερα, καθώς, επίσης, και την προώθηση νομοσχεδίου, που θα θεσμοθετεί το Δημόσιο Ενιαίο Φορέα στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.

Τα στελέχη της ΔΑΣ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) θα καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση με αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με ποιο τρόπο θα διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου, ύστερα από πρόταση της επικεφαλής της ΔΑΣ Ελένης Παπαδοπούλου,αποφάσισε ομόφωνα τη συμπαράστασή του και συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία.

Στο μεταξύ χτες κλιμάκιο του Συλλόγου των εργαζομένων στο δήμο, μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Α. Ζαζόπουλο και την Ελένη Παπαδοπούλου, περιόδευσαν στους χώρους εργασίας των εργατών καθαριότητας και τους ενημέρωσαν για την απεργία. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του Συλλόγου στην απεργία ελήφθη κατά πλειοψηφία, επειδή τη σχετική απόφαση καταψήφισε ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΝ.

Απεργιακά μεγαβάτ στη ΔΕΗ

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της ΔΕΗ κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ΓΕΝΟΠ. Ιδιαίτερα στα ορυχεία, τους σταθμούς και τα πρακτορεία, τα ποσοστά συμμετοχής ξεπέρασαν το 80%, ενώ τέθηκαν εκτός λειτουργίας 8 μονάδες παραγωγής.Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ εκφράζουν την αντίθεσή τους στην προωθούμενη από ΕΕ και κυβέρνηση, απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή της επιχείρησης και επίσης απαιτούν την επίλυση του ασφαλιστικού τους προβλήματος.

Στα πλαίσια της απεργίας πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί συγκέντρωση έξω απ' τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας - με τον οποίο συναντήθηκε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών και συνταξιούχων - παρέπεμψε για απαντήσεις στο μέλλον, μετά από "διάλογο" με τα συναρμόδια υπουργεία. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου, με τον οποίο είχε συναντηθεί το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, προχτές είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι "μονόδρομος" η μετοχοποίηση της επιχείρησης και είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να γίνει καμιά μεταβολή στον αντιασφαλιστικό νόμο 2084/92.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Εξαρχος, έκανε λόγο για "γόνιμο διάλογο" που θα γίνει και σημείωσε πως αν δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, θα υπάρξει κλιμάκωση των αγώνων. Νωρίτερα, στην ομιλία του, στη συγκέντρωση, περιόρισε τις διεκδικήσεις στο σλόγκαν: "Η αναδιοργάνωση της ΔΕΗ να γίνει με συναίνεση"!

Τον "τόνο" στη συγκέντρωση και στην πορεία έδωσαν οι συνταξιούχοι με τη μαζική παρουσία τους. Δυναμικό "παρών" έδωσαν και οι τετραωρίτες της ΔΕΗ, διαδηλώνοντας: "Οχι στη μερική απασχόληση".

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας για τη σωτηρία της ΔΕΗ και του ασφαλιστικού μοίραζαν ανακοινώσεις στους περαστικούς. Στην ανακοίνωση επισημαίνονται οι σοβαρές συνέπειες που θα έχει για καταναλωτές, εργαζόμενους και εθνική οικονομία, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ σημειώνεται ότι οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι επίδοξοι επενδυτές και οι βιομήχανοι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη και οι διαδηλωτές προχώρησαν σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΕΗ.

Σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης, ο Π. Πάλμος αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και στέλεχος της ΕΣΚ - ΔΕΗ, επισήμανε: "Απ' τις δηλώσεις Γ. Παπαντωνίου και Χρ. Πρωτόπαππα, φαίνεται ότι η κυβέρνηση θεωρεί μονόδρομο την ιδιωτικοποίηση και αρνείται να δεχτεί οποιαδήποτε τροποποίηση του αντιασφαλιστικού νόμου 2.084. Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ, αποδεχόμενη την ιδιωτικοποίηση, προσπαθεί να υφαρπάξει κάποιες υποσχέσεις για μικροβελτιώσεις στο ασφαλιστικό. Οι εργαζόμενοι θα τους χαλάσουν τα σχέδια, όπως δείχνει η μεγάλη συμμετοχή τους στην απεργία, καθώς κατανοούν την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται απ' την κυβερνητική πολιτική ιδιαίτερα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της επιχείρησης και για το ασφαλιστικό".

Δυνατή απάντηση από τον Πειραιά

Η απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά θα γίνει στις 9.30 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο.Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Χτες το μεσημέρι πραγματοποίησαν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στη "Μινέρβα" και στην "Ελαϊς".Στα πλαίσια της στάσης, ο γενικός γραμματέας και ο β' αντιπρόεδρος του ΕΚΠΓ. Μανουσογιαννάκης και Μ. Νουφαρίτσης αντίστοιχα, περιόδευσαν στα δυο εργοστάσια.

Στη ΜΙΝΕΡΒΑ οι συνδικαλιστές συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο τους και τους κάλεσαν να συμμετέχουν αποφασιστικά στην απεργία και στη συγκέντρωση. Δεύτερη στάση, το εργοστάσιο της "Ελαϊς",όπου οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία για να δώσουν μια πρώτη δυνατή απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης, στους βιομηχάνους και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Στερεά - Εύβοια

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Χιλιάδες εργαζόμενοι στη Στερεά - Εύβοια θα διατρανώσουν σήμερα, σε συγκεντρώσεις, πορείες, συλλαλητήρια, στις πρωτεύουσες των νομών, την αντίθεσή τους στον καταιγισμό των αντεργατικών μέτρων.

Στην Εύβοια,με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και συνδικαλιστών θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο. Μισή ώρα αργότερα, στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Αγοράς της Χαλκίδας,θα γίνει συγκέντρωση - συλλαλητήριο, μετά από κάλεσμα φορέων και συνδικαλιστών του χώρου της εκπαίδευσης, γονέων και κηδεμόνων, για να ζητήσουν να αποσυρθεί ο νόμος - έκτρωμα για την Παιδεία.

Στη Φθιώτιδα, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής σωματείων και συνδικαλιστών - η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ δε συμφώνησε για συγκέντρωση - θα γίνει συγκέντρωση εργαζομένων, στις 10 το πρωί στην Πλατεία Πάρκου.

Στη Φωκίδα,με απόφαση του Εργατικού Κέντρου, θα γίνει συγκέντρωση στις10 το πρωί στο χώρο του, ενώ το απόγευμα στις 7 μ.μ. σε συλλαλητήριο καλεί η ΟΑΣ Φωκίδας και ΣΕ σωματείων - συνδικαλιστών στην κεντρική πλατεία της Αμφισσας.

Στη Βοιωτία συγκέντρωση θα γίνει έξω από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς στις 10 το πρωί.

Απεργία γιατρών - στάση υγειονομικών

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στη σημερινή κινητοποίηση.

Αποφάσεις για τη σημερινή κινητοποίηση έχουν πάρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Η ΟΕΝΓΕ ζητά απ' την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση του μισθολογίου σύμφωνα με τις προτάσεις της.

Η ΕΙΝΑΠ ζητά νέο ιατρικό μισθολόγιο σύμφωνα με τις προτάσεις της, καθώς και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, ενώ με ανακοίνωσή της καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς στο Πεδίον του Αρεως.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα πρόνοιας να πάρουν μαζικά μέρος στην τετράωρη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως. Εκτός απ' το διεκδικητικό πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί και την αύξηση και επέκταση γενικών επιδομάτων.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σταθμευμένα θα παραμείνουν σήμερα τα τρένα του ΟΣΕ αφού η Ομοσπονδία των εργαζομένων κήρυξε 24ωρη απεργία,οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας. Ετσι, δε θα κινηθούν:

- Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και τα πράσινα λεωφορεία (ΗΣΑΠ) από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9πμ.

- Τα αστικά λεωφορεία (ΟΟΣΑ) από τις 9πμ έως τις 2μμ.

- Τα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) από την έναρξη έως τις 9πμ και από τις 10μμ έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακόμα, οι εργαζόμενοι στα πλοία με απόφαση της ΠΝΟ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 8πμ έως τις 12 το μεσημέρι.Τα αεροπλάνα της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" δε θα εκτελούν πτήσεις από τις 11πμ έως τις 3μμ,λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Εξάλλου στάση εργασίας έχει κηρύξει και η ΟΣΠΑ από τις 12μ έως τις 3μμ.

Επιτυχία στη ΜΙΝΕΡΒΑ

Την ικανοποίηση όλων τους των αιτημάτων πέτυχαν χτες οι εργαζόμενοι της ΜΙΝΕΡΒΑ μετά από πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις. Η διοίκηση της επιχείρησης υποχώρησε και επαναπροσέλαβε εννιά απολυμένους, ενώ μετέτρεψε τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου.Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι κατάφεραν να κρατήσουν την ενότητά τους, αποκρούοντας τις απειλές και την προσπάθεια της επιχείρησης να δημιουργήσει παρασωματείο.

Ο γραμματέας του κλαδικού σωματείου των ελαιουργοσαπουνοποιών Ν. Ξουράφης,τόνισε: "Αυτό που προκύπτει είναι ότι οι εργαζόμενοι της ΜΙΝΕΡΒΑ και ο κλάδος συνολικά, που στήριξε τον αγώνα τους, βγαίνουν δυναμωμένοι. Οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα αντίστασης στις αντεργατικές επιλογές της εργοδοσίας και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τους αγώνες τους για τη διεκδίκηση νέων αιτημάτων, που δεν είναι ξέχωρα από τα αιτήματα όλων των εργατών της χώρας".

Μαζικά και αγωνιστικά στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Μαζικά και αγωνιστικά συμμετέχουν στη σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί μπροστά στο ΕΚΘ οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης.Στις 9 το πρωί προσυγκέντρωση πραγματοποιεί στο Αγαλμα του Βενιζέλου η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων, ενώ στις 10 το πρωί γίνεται προσυγκέντρωση στην Καμάρα από τους αδιορίστους, φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές και καθηγητές.

Με ομόφωνη απόφασή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στη σημερινή απεργία της ΓΣΕΕ. "Η αναγκαιότητα των κινητοποιήσεων προέρχεται και απ' τις καθημερινές πλέον ανακοινώσεις του φον Σπράου", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑ.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη του να απεργήσουν σήμερα και να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο ΕΚΘ. Επίσης, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία με στάσεις εργασίας σήμερα το πρωί από την έναρξη της εργασίας μέχρι τις 8 πμ και από τις 20.30 έως το πέρας της βάρδιας.

Η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" Θεσσαλονίκης εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της προς τους απεργούς εργαζόμενους του δήμου και όλους τους εργαζόμενους της πόλης. Επίσης, καλεί σε συσπείρωση όλες τις κοινωνικές δυνάμεις της πόλης να δημιουργήσουν ένα κίνημα ενάντια στην πολιτική που προωθείται και στους εκφραστές της στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Παρούσα και η Πάτρα

ΠΑΤΡΑ (του απεσταλμένου μας).-

Η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ενώ 17 σωματεία ("Αλουκάνκο", "Κόκα - Κόλα", θερμαστές, τσαγκαράδες, Ιματισμός, "Δούρος", "Βοσινάκης", "Ελλάς", "Φριγκορέξ", αρτεργάτες, μουσικοί Δήμου, Μέταλλο, "Κρητικός", Πλεκτήρια, συνταξιούχοι, ΚΕΑ Αράξου και οικοδόμοι) πραγματοποιούν προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Σχετικά με την κινητοποίηση ο Φώτης Παναγόπουλος,πρόεδρος των Συνταξιούχων ΤΕΒΕ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιούχων Πάτρας σημειώνει: "Θεωρούμε απαράδεκτες τις δηλώσεις Σπράου, καθώς και τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να δώσουν - και θα δώσουν - απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης συμμετέχοντας μαζικά και μαχητικά στην πανελλαδική απεργία. Οι συνταξιούχοι θα δώσουν τη δική τους απάντηση συμμετέχοντας και την Πέμπτη, αλλά και στην Παμπελοπονησιακή Κινητοποίηση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων στις 5 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. στο θέατρο "Πάνθεον"".

- Στη Ζάκυνθο την Πέμπτη θα γίνει συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Με ανακοίνωσή της η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Από τη χτεσινή κινητοποίηση για τη ΔΕΗ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ