ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Ιούνη 2017
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Περιοδεία στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Φθιώτιδας

Στιγμιότυπο από την περιοδεία
Στιγμιότυπο από την περιοδεία
Περιοδεία στην πυροσβεστική υπηρεσία Λαμίας, στις εγκαταστάσεις της 7ης ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας ΒΙΠΕ Λαμίας πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή κλιμάκιο της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, με τη συμμετοχή του ανθυποπυραγού ε.α. Μιχάλη Μιχαήλ. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον διοικητή της περιφερειακής διοίκησης πυροσβεστικών υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, αρχιπύραρχο Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λαμίας, πύραρχο Στέλιο Γεωργούση και τον διοικητή της 7ης ΕΜΑΚ, αντιπύραρχο Αντώνη Μίχα.

Βασικότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, είναι η αξεπέραστη πλέον δυσκολία (λόγω της μείωσης για το 2017 των πιστώσεων κατά 2,6 εκατ. ευρώ περίπου) συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκευασμένες βλάβες των πυροσβεστικών οχημάτων στα ιδιωτικά συνεργεία την περσινή περίοδο παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτες. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι οι αρμόδιοι των πυροσβεστικών υπηρεσιών να αντιμετωπίζουν σχετική άρνηση από τους επαγγελματίες για τη συντήρηση ή την επιδιόρθωση βλαβών για τη φετινή περίοδο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια του προσωπικού, αλλά και την αποδυνάμωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού. Παρόμοια κατάσταση αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, γεγονός το οποίο έχει διαπιστωθεί στις περιοδείες του Κόμματος.

Ολα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που, όπως τονίστηκε από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, διατίθενται κάθε χρόνο για τις εξοπλιστικές δαπάνες του ΝΑΤΟ 4 δισ. ευρώ. Και μόνο τα 100 εκατ. από αυτά τα κονδύλια, όπως αναφέρθηκε, θα αρκούσαν για την αποκατάσταση των μηχανολογικών προβλημάτων όλων των υπηρεσιών άμεσης επέμβασης όπως, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, της ΕΛ.ΑΣ. κ.λπ. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, συζητήθηκαν επίσης οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Φθιώτιδας από την εμπλοκή τεσσάρων εξ αυτών στη στελέχωση περιπολικών στο χώρο ευθύνης των δύο πυροσβεστικών κλιμακίων των ιδιωτικοποιημένων οδικών αξόνων Ξυνιάδας και Κνημίδας, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν γίνει ακόμη οι εγκαταστάσεις τους, παρόλο που έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυσή τους.

Στελέχη του ΚΚΕ επισήμαναν ότι το ΚΚΕ βρίσκεται δίπλα στους πυροσβέστες όλο αυτό το διάστημα. Ενημέρωσαν πως το Κόμμα έχει καταθέσει 7 Ερωτήσεις και 2 Επίκαιρες Ερωτήσεις από την αρχή του χρόνου για όλα τα εργασιακά προβλήματα που προέκυψαν, καθώς και τροπολογία για την οριστική λύση του εργασιακού προβλήματος των πενταετών και εποχικών.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος από τον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου μας ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΑΚΗ.

Το μνημόσυνο θα γίνει στις 24/6/2017, στις 9 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Ταξιάρχη, στις Αχαρνές (Μενίδι).

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα, που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε, 100 ευρώ μέσω ΚΟ Λυκότρυπας.

Η μητέρα του, τα αδέρφια του, τα ανίψια του και οι νύφες του

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία του επιχειρηματία Φ. Μπόμπολα με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, Π. Αθανασίου, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε το Κέντρο Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ). Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τον έλεγχο προέκυψαν για διάφορα έτη αναντιστοιχίες στα δηλωθέντα εισοδήματα ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της έρευνας οδηγεί στη διαβίβαση των στοιχείων από το ΚΕΦΟΜΕΠ στον οικονομικό εισαγγελέα που είναι αρμόδιος για να αποφασίσει αν θα απαγγείλει ή όχι κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Γ. Μπόμπολα και τραπεζικών στελεχών σχετικά με τα δάνεια της εταιρείας «Πήγασος». Τα αδικήματα αφορούν σε απιστία και ηθική αυτουργία σε αυτή.

***

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που αφορά την εμπλοκή πολιτικών προσώπων για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο από τον Ιούνη του 2013 έως τον Ιούνη του 2014.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στην μνήμη του φίλου μου και αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗ, προσφέρω στο Κόμμα 50 ευρώ.

Ο σύντροφος Σαράντης



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ