ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
Σελ. /40
Κόκκινη, ελπιδοφόρα κι απαιτητική λαοθάλασσα

Μια λαοθάλασσα κατέκλυσε από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο το πάρκο «Αντώνη Τρίτση], όπου έγινε φέτος το 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», ανεβάζοντας τον πήχη των απαιτήσεων, αναδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς του Κόμματος και της Νεολαίας του με τα λαϊκά στρώματα. Από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, η συμμετοχή χιλιάδων νέων, εργαζόμενων, λαϊκών οικογενειών ήταν εντυπωσιακή, ενώ το Σάββατο κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα και του χαιρετισμού του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη, έγινε πραγματικά το αδιαχώρητο.

Η μεταφορά του Φεστιβάλ στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας έδωσε νέα ώθηση στην μεγάλη πολιτική - πολιτιστική γιορτή της νεολαίας από πολλές απόψεις. Δεν ήταν μόνο ο πανέμορφος και πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με την Πανεπιστημιούπολη χώρος του πάρκου. Πρώτα και κύρια ήταν ο ενθουσιασμός με τον οποίο «αγκάλιασαν» εργαζόμενοι και νεολαία των περιοχών την πολιτική και πολιτιστική πρόταση του ΚΚΕ. Για τρεις μέρες δεν υπήρχε χώρος στο Φεστιβάλ - από τη Διεθνούπολη μέχρι το χώρο νέων εργαζομένων και από τον κινηματογράφο μέχρι τις μουσικές και θεατρικές σκηνές - που να μην ήταν γεμάτος. Δεν υπήρξε εκδήλωση και συζήτηση, που δεν παρακολουθήθηκε με ενδιαφέρον από χιλιάδες επισκέπτες. Δεν υπήρξε συναυλία που δεν «δόνησε» την ατμόσφαιρα, ενώ πιο αργά στα λαϊκά γλέντια έσμιγαν νέοι και μεγαλύτεροι με τον αυθεντικό, «έξω καρδιά» τρόπο που μόνο οι άνθρωποι του μόχθου ξέρουν να διασκεδάζουν. Οι επισκέπτες εναρμονίστηκαν μοναδικά με τη μορφή και το περιεχόμενο του Φεστιβάλ. Εξέφραζε κάθε πόθο κι αγωνία τους, ένιωθαν «σαν στο σπίτι τους» στο χώρο που στήθηκε και λειτούργησε με γνήσια ανιδιοτελή εθελοντική προσφορά νέων, εργαζόμενων, καλλιτεχνών.


Η φετινή κοσμοσυρροή στο 36ο Φεστιβάλ, σε συνθήκες πρωτοφανούς επίθεσης κατά των λαϊκών στρωμάτων, σαρώματος των δικαιωμάτων και των αναγκών τους, αποκάλυψε την αγανάκτηση, την οργή, αλλά και το αποκούμπι που αναζητάει μεγάλη μερίδα των εργαζομένων στο ΚΚΕ. Φανερώνει ότι η πολιτική διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, το σοσιαλισμό, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος μέσα στο λαό. Το πραγματικό δίλημμα «ή με τα μονοπώλια ή με το λαό» που θέτει καθημερινά το Κόμμα στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές ενσαρκώθηκε και τέθηκε μέσα από όλες τις πολιτικές - πολιτιστικές δραστηριότητες. Πιο μυριόστομο από κάθε άλλη χρονιά αντήχησε φέτος το σύνθημα: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός».

Και συνεχίζουμε. Χρέος κάθε κομμουνιστή και κομμουνίστριας είναι πιο ορμητικά, πιο αποφασιστικά, με καλύτερα επιχειρήματα και φαντασία να έρθει σε επαφή με τον εργαζόμενο λαό, όπου αυτός ζει κι εργάζεται. Με όλες μας τις δυνάμεις ριχνόμαστε όλοι στη μάχη των εκλογών στις 7 Νοέμβρη για να βγει η «Λαϊκή Συσπείρωση» πιο δυνατή, να σηκώσει ο λαός κεφάλι!Νέες δυνατότητες ξανοίγονται για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για την ολοκλήρωση του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στέλνει θερμό χαιρετισμό στις δεκάδες χιλιάδες νέες και νέους, τους εργαζόμενους κάθε ηλικίας, που επισκέφθηκαν και συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 36ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή", στο πάρκο Τρίτση.

Η μεγάλη, πλατιά και ενθουσιώδης συμμετοχή της νεολαίας στις φετινές εκδηλώσεις αποτελεί μία ακόμα ένδειξη ανόδου του κύρους της ΚΝΕ και του Κόμματος. Δείχνει ότι μέσα στη γενικευμένη λαϊκή αγανάκτηση ισχυροποιείται ένα ρεύμα βαθύτερου προβληματισμού και προσέγγισης των θέσεων και της πρότασης διεξόδου που προβάλλει το ΚΚΕ. Φανερώνει τις νέες δυνατότητες που ξανοίγονται για το Κόμμα και την ΚΝΕ. Η επιτυχία του Φεστιβάλ δίνει νέα ώθηση και δύναμη στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ να δυναμώσουν, να μαχητικοποιήσουν ακόμα πιο πολύ την ιδεολογική και πολιτική παρέμβασή τους, ώστε να εκδηλωθεί πιο αποφασιστικά η λαϊκή συμμαχία, η οργάνωση και πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για το δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί το λαό και όχι τα μονοπώλια. Η Κεντρική Επιτροπή καλεί το λαό και τη νεολαία να βγάλει συμπεράσματα από τον προκλητικό τρόπο που τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της πλουτοκρατίας αποσιώπησαν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Αυτός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τις δράσεις, τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, του εργατικού - λαϊκού κινήματος: `Η τις αποκρύπτουν ή τις προβάλλουν στρεβλά.

Η Κεντρική Επιτροπή καλεί όλους αυτούς που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ να συνεχίσουν και να δυναμώσουν το ενδιαφέρον τους να γνωρίσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, να συμπορευτούν μαζί μας στους νέους αγώνες, στη μάχη των εκλογών της 7ης Νοέμβρη για να καταδικαστεί αποφασιστικά η αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, για την υπερψήφιση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Η Κεντρική Επιτροπή χαιρετίζει τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ και του Κόμματος, τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους που συνέβαλαν εθελοντικά στη δημιουργία του 36ου Φεστιβάλ, στο άπλωμά του στη νεολαία και το λαό. Με την ίδια μαχητικότητα να συνεχίσουν.

ΑΘΗΝΑ 20/9/2010

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ».
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org