Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Κόκκινη, ελπιδοφόρα κι απαιτητική λαοθάλασσα

Μια λαοθάλασσα κατέκλυσε από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο το πάρκο «Αντώνη Τρίτση], όπου έγινε φέτος το 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», ανεβάζοντας τον πήχη των απαιτήσεων, αναδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς του Κόμματος και της Νεολαίας του με τα λαϊκά στρώματα. Από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, η συμμετοχή χιλιάδων νέων, εργαζόμενων, λαϊκών οικογενειών ήταν εντυπωσιακή, ενώ το Σάββατο κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα και του χαιρετισμού του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη, έγινε πραγματικά το αδιαχώρητο.

Η μεταφορά του Φεστιβάλ στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας έδωσε νέα ώθηση στην μεγάλη πολιτική - πολιτιστική γιορτή της νεολαίας από πολλές απόψεις. Δεν ήταν μόνο ο πανέμορφος και πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με την Πανεπιστημιούπολη χώρος του πάρκου. Πρώτα και κύρια ήταν ο ενθουσιασμός με τον οποίο «αγκάλιασαν» εργαζόμενοι και νεολαία των περιοχών την πολιτική και πολιτιστική πρόταση του ΚΚΕ. Για τρεις μέρες δεν υπήρχε χώρος στο Φεστιβάλ - από τη Διεθνούπολη μέχρι το χώρο νέων εργαζομένων και από τον κινηματογράφο μέχρι τις μουσικές και θεατρικές σκηνές - που να μην ήταν γεμάτος. Δεν υπήρξε εκδήλωση και συζήτηση, που δεν παρακολουθήθηκε με ενδιαφέρον από χιλιάδες επισκέπτες. Δεν υπήρξε συναυλία που δεν «δόνησε» την ατμόσφαιρα, ενώ πιο αργά στα λαϊκά γλέντια έσμιγαν νέοι και μεγαλύτεροι με τον αυθεντικό, «έξω καρδιά» τρόπο που μόνο οι άνθρωποι του μόχθου ξέρουν να διασκεδάζουν. Οι επισκέπτες εναρμονίστηκαν μοναδικά με τη μορφή και το περιεχόμενο του Φεστιβάλ. Εξέφραζε κάθε πόθο κι αγωνία τους, ένιωθαν «σαν στο σπίτι τους» στο χώρο που στήθηκε και λειτούργησε με γνήσια ανιδιοτελή εθελοντική προσφορά νέων, εργαζόμενων, καλλιτεχνών.


Η φετινή κοσμοσυρροή στο 36ο Φεστιβάλ, σε συνθήκες πρωτοφανούς επίθεσης κατά των λαϊκών στρωμάτων, σαρώματος των δικαιωμάτων και των αναγκών τους, αποκάλυψε την αγανάκτηση, την οργή, αλλά και το αποκούμπι που αναζητάει μεγάλη μερίδα των εργαζομένων στο ΚΚΕ. Φανερώνει ότι η πολιτική διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, το σοσιαλισμό, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος μέσα στο λαό. Το πραγματικό δίλημμα «ή με τα μονοπώλια ή με το λαό» που θέτει καθημερινά το Κόμμα στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές ενσαρκώθηκε και τέθηκε μέσα από όλες τις πολιτικές - πολιτιστικές δραστηριότητες. Πιο μυριόστομο από κάθε άλλη χρονιά αντήχησε φέτος το σύνθημα: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός».

Και συνεχίζουμε. Χρέος κάθε κομμουνιστή και κομμουνίστριας είναι πιο ορμητικά, πιο αποφασιστικά, με καλύτερα επιχειρήματα και φαντασία να έρθει σε επαφή με τον εργαζόμενο λαό, όπου αυτός ζει κι εργάζεται. Με όλες μας τις δυνάμεις ριχνόμαστε όλοι στη μάχη των εκλογών στις 7 Νοέμβρη για να βγει η «Λαϊκή Συσπείρωση» πιο δυνατή, να σηκώσει ο λαός κεφάλι!



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ