Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Μάρτη 2005 - αριθ. φύλλου: 9132

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συλλαλητήριο τιμής και αγώνα σήμερα στο Κιλελέρ από την ΠΑΣΥ
  • Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για την 95η επέτειο της εξέγερσης του Κιλελέρ
  • Με αγροτικό συλλαλητήριο στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, τιμά σήμερα η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση την επέτειο

ΣΕΛ.  5   -   7

ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους

Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, είναι μια ακόμη μεγάλη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των μισθωτών, αφού ανοίγει το δρόμο για επέκταση του ωρομισθίου, της μερικής απασχόλησης και της απλήρωτης δουλιάς. Ετσι εντείνει την εκμετάλλευση σε όφελος των κερδών των μονοπωλίων και των αλυσίδων των μεγάλων εταιριών στο χώρο του εμπορίου. Αποτελεί, ταυτόχρονα, ένα μεγάλο χτύπημα στους αυτοαπασχολούμενους, που θα συνθλίβονται από την εντεινόμενη συγκέντρωση του λιανικού εμπορίου προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, είναι μονόδρομος η κοινή δράση ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, τις πολυεθνικές, την κυβερνητική πολιτική, ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου. Πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να τους γυρίσουν μαζικά την πλάτη και να συμβάλουν στη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου πάλης, μαζί με το ΚΚΕ. Για ν' ανοίξει ο δρόμος στη λαϊκή εξουσία και μια πολιτική που θα εξασφαλίζει δουλιά σε όλους, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΚΕ

Προς την ΚΕ του ΚΚΕ:

Αγαπητοί σύντροφοι,

Ταχυδρομήσαμε στη διεύθυνση της ΚΕ, τραπεζική επιταγή με το ποσό των 2.500 δολαρίων (1.472,50 ευρώ) ως δεύτερη δόση στην Οικονομική Εξόρμηση προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Εχουμε ήδη αποστείλει 2.000 δολάρια. Συνολικά η Οικονομική Εξόρμησή μας, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες με επιτυχημένη εκδήλωση - συνεστίαση, απέφερε το ποσό των 4.500 δολαρίων.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Το Γραφείο της Λέσχης Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ Σίδνεϊ.



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν

Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην προχτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή των πολιτικών αρχηγών για το θέμα της Υγείας


ΣΕΛ.  12   -   13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ