Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10438

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1936
Οι κομμουνιστές προειδοποίησαν και οργάνωσαν τη λαϊκή πάλη

Πάνω,κρατούμενοι κομμουνιστές χαιρετούν πριν μεταφερθούν στους τόπους εξορίας.Δεξιά, φασιστικός χαιρετισμός από υπόστηρικτές της κυβέρνησης Μεταξά
Πάνω,κρατούμενοι κομμουνιστές χαιρετούν πριν μεταφερθούν στους τόπους εξορίας.Δεξιά, φασιστικός χαιρετισμός από υπόστηρικτές της κυβέρνησης Μεταξά
Η αφορμή της 4ης Αυγούστου, επέτειος της ομώνυμης δικτατορίας (του Μεταξά) προσφέρεται για να επισημανθούν ορισμένα στοιχεία που αποδεικνύουν πως η αστική τάξη παραμέριζε πάντα τις διαφορές της όταν επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον κοινό εχθρό, το εργατικό κίνημα, για να ενισχύσει τη δική της εξουσία. Δεν είναι τυχαίο ότι και στην 4η Αυγούστου, ο αστικός πολιτικός κόσμος παρέδωσε ουσιαστικά την εξουσία στον Μεταξά και ήταν το ΚΚΕ μόνο, που προειδοποίησε και στη συνέχεια οργάνωσε τη λαϊκή πάλη.


ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Η αντίληψη της διαφάνειας

Ως αποτέλεσμα της φυσικής επιλογής και της διαδικασίας της απόκτησης γνώσης κατά τη διάρκεια της ζωής, υπάρχει αρκετή «σοφία» στα οπτικά νευρωνικά δίκτυα ώστε να επεξεργάζονται γενικά σωστά τις πληροφορίες για τη διαφάνεια των πραγμάτων.



ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Εμπορευματική «μετάλλαξη» του πολιτισμού

Την πρόθεσή της... να «διαμορφώσει» μια «ουσιαστική πολιτιστική πολιτική» μέσα από το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ για τον πολιτισμό, «δήλωσε» η συμβιβασμένη ηγεσία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ).


ΣΕΛ.  4
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ
Ο καλλιτέχνης πρέπει να παίρνει θέση

«... οι πραγματικοί καλλιτέχνες αυτή τη στιγμή πρέπει να φερθούν όπως φερθήκαμε στη χούντα. Ζούμε μια βίαιη χούντα εναλλαγής δύο συγκεκριμένων δεξιών εξουσιών επί 60 χρόνια στην Ελλάδα».


ΣΕΛ.  3
Λαϊκό δικαίωμα η υγιής ανάπτυξη των παιδιών

Η αγωνία των γονιών για την υγεία των παιδιών τους βασίζεται σε μια εμπειρία χρόνων, που απέδειξε ότι η πρόληψη και η υγεία των μαθητών εντός του σχολικού χώρου και τα θέματα υγιεινής των σχολείων είναι... ξεχασμένη υπόθεση για τις κυβερνήσεις.


ΣΕΛ.  1

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ