ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Ιούλη 2013
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Στις 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη οι κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναγγέλλει τις κεντρικές εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με κεντρικό σύνθημα τους στίχους του Μπέρτολτ Μπρεχτ "Αλλαξε τον κόσμο: το 'χει ανάγκη" έχουν ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα οι εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί το Σεπτέμβρη σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι κεντρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στο Πάρκο Τρίτση, στο Ιλιον, στις 19-20 και 21 Σεπτέμβρη.

Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ είναι μια μεγάλη νεολαιίστικη γιορτή, μια αιχμηρή πολιτική και πολιτιστική πρόταση που η διεξαγωγή του, από την προπαγάνδισή του μέχρι το στήσιμο και τη λειτουργία του, στηρίζεται αποκλειστικά στην ανιδιοτέλεια, στην εθελοντική προσφορά χιλιάδων μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η διεξαγωγή του Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση έχει διεκδικητικό χαρακτήρα. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σταθερά όλα αυτά τα χρόνια αντιπαλεύουν τα σχέδια υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης του Πάρκου, που είναι η μοναδική ανάσα για χιλιάδες εργαζόμενους. Η εικόνα εγκατάλειψης που σήμερα χαρακτηρίζει το Πάρκο έχει τη σφραγίδα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει καθημερινά τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή. Θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή μαζί με τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα της περιοχής για να μείνει το Πάρκο "ζωντανό", χώρος άθλησης, ψυχαγωγίας και επαφής με τη φύση και όχι "νεκρό", παραδομένο στα κοράκια του κέρδους. Το Πάρκο θα ζωντανέψει, θα πάρει ανάσα ζωής με το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή". Ο λαϊκός κόσμος της περιοχής που αυτό το γνωρίζει από πρώτο χέρι ήδη στηρίζει το Φεστιβάλ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες».

Εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις

Πλήθος εκδηλώσεων κάνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ αυτήν την περίοδο, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Συγκεκριμένα:

  • Διήμερο εκδηλώσεων που ξεκίνησε από χτες και ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή διοργανώνει η ΚΝΕ στην εργατική συνοικία Δέλτα της Χαλκίδας. Σήμερα στις 8 μ.μ. θα γίνει ομιλία για την ανεργία και θα ακολουθήσει λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.
  • Συνεχίζονται οι βραδιές θερινού σινεμά για νέους άνεργους και νέα ζευγάρια που διοργανώνει ο Εργατικός Τομέας Αχαΐας της ΚΝΕ, με ελεύθερη είσοδο, στο Λαϊκό Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας. Σήμερα Παρασκευή, στις 9 μ.μ., προβάλλεται η ταινία «Καληνύχτα και καλή τύχη» (2005), του Τζορτζ Κλούνεϊ, με τους Ντέιβιντ Στράδερν, Τζορτζ Κλούνεϊ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Πατρίσια Κλάρκσον. Υπόθεση: Το 1953, σε μια περίοδο αντικομμουνιστικής υστερίας, ο τηλεοπτικός ρεπόρτερ του CBS Εντουαρντ Μόροου και ο παραγωγός του Φρεντ Φρέντλι, διακινδυνεύουν την καριέρα τους επιτιθέμενοι κατά του γερουσιαστή Μακάρθι και των ανακριτικών μεθόδων του εναντίον όσων κατηγορούνται ως δήθεν πράκτορες της Μόσχας (93').
  • Εργατικό Φεστιβάλ κάνουν οι Οργανώσεις Καβάλας της ΚΝΕ την Κυριακή 21/7, στις 7 μ.μ., στα Ποταμούδια (στο δημοτικό σχολείο), με δραστηριότητες για παιδιά με τίτλο «Παίζουμε, δημιουργούμε, λέμε παραμύθια», ομιλία για τις πολιτικές εξελίξεις, την ανεργία, την ταξική αλληλεγγύη και λαϊκό γλέντι.
  • Οι Τομεακές Οργανώσεις Αχαΐας της ΚΝΕ διοργανώνουν προφεστιβαλική εκδήλωση στο Αίγιο, την Παρασκευή 26 Ιούλη στην πλατεία παραλίας Αιγίου. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη, θεατρικό από τη μαθητική ΟΒ ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα με θέμα «4+1 τραγούδια ενάντια στο φασισμό», παράσταση Καραγκιόζη, διαγωνισμό γκράφιτι ενάντια στο φασισμό, επιτραπέζια παιχνίδια, σκάκι, πινγκ πονγκ και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της ΚΝΕ.
  • Προβολές ταινιών σε πλατείες της Χαλκίδας οργανώνει η ΚΝΕ: Στις 31 Ιούλη στην πλατεία Αγίου Ταξιάρχη στις 9 μ.μ. η ταινία «Modern times». Στις 7 Αυγούστου, στην πλατεία Αγίας Μαρίνας, στις 9 μ.μ., η ταινία «Θανάση σφίξε και άλλο το ζωνάρι». Στις 21 Αυγούστου, στην πλατεία Αγίου Ταξιάρχη, στις 9 μ.μ., η ταινία «Είμαι η Κούβα».
ΟΕΚΙΔΕ - ΜΑΣ
Στις 25 Ιούλη η εκδήλωση μνήμης για την Σ. Βασιλακοπούλου

Στις 25 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., θα γίνει φέτος η εκδήλωση μνήμης και τιμής, για τη συμπλήρωση 33 χρόνων από τη δολοφονία της ΚΝίτισσας φοιτήτριας της Παντείου Σωτηρίας Βασιλακοπούλου έξω από την πύλη της ΕΤΜΑ. Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο της δολοφονίας (Ιερά Οδός και Αγ. Αννης) και τη συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, το Κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής και οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ της Παντείου.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, τονίζεται:

«Ο δρόμος που βάδισε η Σωτηρία, τα οράματά της, 33 χρόνια μετά είναι για εμάς οδηγός του αγώνα μας.

Σήμερα που η επίθεση του κεφαλαίου, του κράτους του και των κομμάτων που το υπηρετούν εντείνεται τσακίζοντας κάθε κατάκτηση των εργαζομένων, σήμερα που η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης καλείται να παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα και να ζήσει μια ζωή κόλαση, είναι επιτακτική η ανάγκη του ανυποχώρητου αγώνα για να προστατέψουμε τη ζωή μας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η οργανωμένη δράση μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολή, σχολείο, Πανεπιστήμιο, στις λαϊκές γειτονιές μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε είναι μονόδρομος για να τους εμποδίσουμε, να προετοιμάσουμε τις δυνάμεις μας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους που τσακίζει τη ζωή μας.

Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας, κρατάμε ψηλά τη σημαία της αντίστασης, της ρήξης, της αντεπίθεσης ως την τελική νίκη».

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ
Το Σάββατο αναχωρούν για όμορφες διακοπές

Αναχωρούν το Σάββατο 20 Ιούλη οι νέοι που θα κάνουν τις διακοπές τους στο κάμπινγκ της ΚΝΕ στο Αχλάδι Ευβοίας. Το κάμπινγκ διακοπών της ΚΝΕ θα λειτουργήσει μέχρι την Κυριακή 11 Αυγούστου και στον όμορφο και καλά εξοπλισμένο χώρο του θα πραγματοποιηθούν μια σειρά πολύμορφες εκδηλώσεις. Πάρτι, ομαδικά παιχνίδια, αθλητικά τουρνουά, προβολές κινηματογραφικών ταινιών, αλλά και πολιτικές εκδηλώσεις (παρουσίαση της έκδοσης της ΚΝΕ «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό» και αφιέρωμα στον Ερνστ Τέλμαν).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ