ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2018
Σελ. /28
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Με ισχυρό ΚΚΕ θα κάνουμε τη διαφορά για το λαό και το κίνημά του

Σε συνεστίαση της ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου του Κόμματος μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, η συνεστίαση της ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου Αττικής του ΚΚΕ, το Σάββατο 15 Δεκέμβρη, στο κλειστό Γήπεδο του Μετς. Από νωρίς το απόγευμα, το γήπεδο γέμισε με τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, φίλους και οπαδούς, που χόρεψαν, τραγούδησαν, γλέντησαν, παίρνοντας δύναμη και ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις μεγάλες και μικρές μάχες του επόμενου διαστήματος.

Στη συνεστίαση μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Αθήνας. Επίσης παρευρέθηκε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Αττικής του Κόμματος.

Με μεγάλη χαρά η ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου καλωσόρισε στη συνεστίαση τα μέλη της αντιπροσωπείας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP) Ουλάς Οζέρ, υπεύθυνο του Τμήματος Πολιτισμού του, και Τσάγκρι Κινίκογλου, μέλος της Κολεκτίβας «Ναζίμ Χικμέτ», που βρίσκονταν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν το 5ο Επιστημονικό Συνέδριο της ΚΕ του ΚΚΕ, το οποίο ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια του Κόμματος (βλ. σελ. 14 - 16).

Ο Ν. Σοφιανός μιλώντας στους συγκεντρωμένους απηύθυνε κάλεσμα σε «όλους αυτούς που αποτελούν τη λαϊκή πλειοψηφία, όλους αυτούς που πλήρωσαν ακριβά το κόστος της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Να δημιουργηθεί η λαϊκή συμμαχία μέσα στην κοινωνία για την ανατροπή, να συμπορευτούν μαζί μας λαϊκές δυνάμεις, που γυρίζουν την πλάτη στη μιζέρια, τις μειωμένες προσδοκίες και απαιτήσεις, σε αυτό που εμφανίζουν σαν μονόδρομο η κυβέρνηση και η ΝΔ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, την οικονομία του κεφαλαίου, τις αμέτρητες θυσίες χωρίς ημερομηνία λήξης».

Υπογράμμισε την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, καθώς «τίποτα δεν πρόκειται να χαριστεί στο λαό μας από τους νέους διαχειριστές, που πάλιωσαν και αυτοί βουτηγμένοι στο βούρκο της πολιτικής τους 4 χρόνια τώρα». Οπως είπε, «σε αυτόν τον αγώνα ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις οι κομμουνιστές», φέρνοντας ως παράδειγμα την απεργία του Νοέμβρη, όπως και τα συλλαλητήρια που οργανώνονται σήμερα ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό.

«Είμαστε η δύναμη εκείνη που κέρδισε την αξιοπιστία της πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα της "πρώτη φορά αριστεράς", που έγκαιρα ενημέρωσε - αποκάλυψε - αγωνίστηκε κόντρα στην έωλη προσμονή ότι διαλέγοντας το "μικρότερο κακό", δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτρέψει το "μεγαλύτερο κακό", δηλαδή τη ΝΔ. Τα χειρότερα ήρθαν και έχει και για μετά», ανέφερε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας: «Μόνο εμείς στεκόμαστε απέναντι στο νέο διπολισμό ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, που προσπαθεί να χτίσει διαχωριστικές γραμμές με ψεύτικα διλήμματα, αναζητώντας συνεταίρους στην ακροδεξιά του Καμμένου ή στο βαλσαμωμένο ΠΑΣΟΚ που γίνεται Κίνημα Αλλαγής, δίνοντας χώρο στους ναζί της Χρυσής Αυγής. Δηλαδή, μωσαϊκό πρόθυμων συγκυβερνήσεων με μπαλαντέρ και λαγούς, με άλλους να αποσύρονται και άλλους να ετοιμάζονται».

Αναφερόμενος στο δήμο της Αθήνας και στις δημοτικές εκλογές του Μάη, υπογράμμισε ότι «το πραγματικό δίλημμα και εδώ στην Αθήνα είναι: Δήμαρχος υπηρέτης των κυβερνήσεων του κεφαλαίου ή δήμαρχος που δουλεύει μαζί με τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης από θέσεις διεκδίκησης - αντιπολίτευσης στους ισχυρούς;».

Πρόσθεσε ότι με βάση αυτές τις θέσεις ο συνδυασμός του ΚΚΕ στάθηκε αυτά τα χρόνια απέναντι στη διοίκηση Καμίνη, η οποία «ταυτίστηκε και σε τομείς πρωτοστάτησε στο πέρασμα της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε και με την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ».

«Οι συνδυασμοί της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο της Αθήνας και στην Περιφέρεια», τόνισε, «μπορούν να εκφράσουν ένα ρεύμα συσπείρωσης και αγώνα για διεκδίκηση φιλολαϊκών μέτρων, που μας πηγαίνουν μπροστά, για μέτρα συνεχούς ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, μέτρα που αναβαθμίζουν την πόλη, την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Δεν θα είναι παρατρεχάμενοι της αντιλαϊκής εξουσίας, των επιχειρηματιών, των κάθε ΜΚΟ. Θα είναι μπροστά για να κινητοποιούν σε καθημερινή βάση, απαιτώντας ό,τι ανήκει στο λαό της πόλης, δίνοντας ανάσες στη σκληρή καθημερινότητα των λαϊκών οικογενειών. Τέτοια αποτελέσματα, ισχυροποίησης του ΚΚΕ, μπορούν να κάνουν τη μεγάλη και σίγουρη διαφορά για το λαό και το κίνημά του».

Γιορτή Βιβλίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Από την έκθεση βιβλίου στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Αχαρνών 241)
Από την έκθεση βιβλίου στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Αχαρνών 241)
Γιορτή Βιβλίου με εκθέσεις στα γραφεία της Οργάνωσης, πακέτα προσφορών για εκδόσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια του ΚΚΕ, βιβλιοπαρουσιάσεις και άλλες πρωτοβουλίες διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ από τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη.

Στις εκθέσεις που διοργανώνονται γίνονται ξεναγήσεις σε Κομματικές Οργανώσεις που τις επισκέπτονται, με συζήτηση για τα περιεχόμενα των εκδόσεων, βοήθεια σε οπαδούς και φίλους του Κόμματος σχετικά με το βιβλίο που ψάχνουν, με βάση τα ενδιαφέροντά τους για να διαβάσουν οι ίδιοι ή να κάνουν ένα καλό δώρο ενόψει των γιορτών. Τη δική του ξεχωριστή θέση έχει το Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματος 1918 - 1949, που αποτελείται από τέσσερις τόμους.

Οι εκθέσεις λειτουργούν στην Αχαρνών 241 και στην Κολωνού 3 μέχρι την Παρασκευή 21 Δεκέμβρη και από Πέμπτη 27 Δεκέμβρη έως Σάββατο 29 Δεκέμβρη. Ωρες λειτουργίες: Καθημερινά από 5.30 μ.μ. έως 8.30 μ.μ. και Σάββατο - Κυριακή επιπλέον από 10 π.μ. έως 1 μ.μ.

Επίσης:

  • Στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά (Καραΐσκου 119, πλατεία Κοραή): Μέχρι Κυριακή 23 Δεκέμβρη, όλες τις μέρες από 6 μ.μ. έως 9 μ.μ. και Σάββατο - Κυριακή επιπλέον από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. Στο πλαίσιο της έκθεσης στον Πειραιά, την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Ο Μαύρος. Αναμνήσεις για τον Καρλ Μαρξ».
  • Στο Πέραμα (Λεωφ. Ειρήνης 73): Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, 6 μ.μ. - 9 μ.μ.
  • Στον Κορυδαλλό (Ταξιαρχών 111): Τετάρτη 19 - Σάββατο 22 Δεκέμβρη, όλες τις μέρες από 6 μ.μ. έως 9 μ.μ. και το Σάββατο επιπλέον από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. Στο πλαίσιο της έκθεσης στον Κορυδαλλό, το Σάββατο 22 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Οκτωβριανή Επανάσταση και Παιδεία».
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές

Εκδηλώσεις με θέμα την εκλογική αναμέτρηση στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ και την παρουσίαση των υποψηφίων που στηρίζει το Κόμμα σε Περιφέρειες και δήμους πραγματοποιούν Κομματικές Οργανώσεις:

-- Η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, σήμερα, Τρίτη 18 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του ΤΕΕ στην Κοζάνη. Θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΕΠ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, αύριο Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, στις 11.30 π.μ. στη Λαμία, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (Οθωνος 5, 2ος όροφος). Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις.

-- Η ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, αύριο Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς» στην Καβάλα. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, αύριο, Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στην Πάτρα, σε αίθουσα της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων - ΕΣΗΕΠΗΝ (Μαιζώνος 200, 2ος όροφος). Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις.

Εκδήλωση στα Χανιά

Το Σάββατο 22 Δεκέμβρη, στις 8 μ.μ., η ΤΕ Χανίων διοργανώνει εκδήλωση - συνεστίαση για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος, στο κέντρο «Αλκυών» στο Μάλεμε. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με καλό φαγητό και ποτό.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ