ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Στις 28 Σεπτέμβρη επιστρέφουν μαζικά τα χαρατσόχαρτα

Συγκέντρωση των συνταξιούχων στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Οικονομίας

«Δεν πάει άλλο. Αρνούμαστε να πληρώσουμε. Δεν έχουμε τίποτα να δώσουμε. Μας τα πήρατε όλα. Δεν θα θυσιάσουμε την ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας, στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών».

Με αυτή την ξεκάθαρη απόφαση οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ και ΟΤΑ καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνουν την Τετάρτη, 28 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για να επιστρέψουν οργανωμένα και μαζικά τα εντάλματα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς. Σ' αυτή την κατεύθυνση καλούν τα σωματεία - μέλη τους να συγκεντρώσουν όλα τα ειδοποιητήρια από την εφορία.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι «δεν μπορούμε, δεν αντέχουμε άλλες θυσίες στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Δεν έχουμε, δεν μπορούμε, δεν πληρώνουμε τη νέα φοροληστεία, τα νέα χαράτσια. Δεν χρωστάμε σε κανένα, δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος».

Δηλώνουν ότι απορρίπτουν «την προπαγάνδα, τους εκβιασμούς και τα αισχρά ψέματα της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική της ότι η κρίση είναι ελληνικό φαινόμενο. Το ξέρουν πολύ καλά ότι πρόκειται για παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και ανάλογα μέτρα παίρνονται ενάντια σε όλους τους λαούς, με τις εντολές του κεφαλαίου και της ΕΕ».

Γι' αυτό, τονίζουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, «με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να δυναμώσουμε την πάλη για συνδικάτα ταξικά - μαζικά. Μαζί με τους εργάτες, τη νέα γενιά, τους φτωχομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες οικοδομούμε κίνημα ανατροπής απέναντι στις πολιτικές του κεφαλαίου και των κομμάτων που το υπηρετούν. Μόνο τέτοιο κίνημα θα αποτρέπει αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, θα δίνει προοπτική και διέξοδο για την εργατική τάξη και το λαό. Η παραγωγική βάση και ο παραγόμενος πλούτος να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου».

  • Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ) καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 21 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, οπότε και συζητιέται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το χαράτσι στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Παραδίδουν τα εντάλματα πληρωμής στο ΓΕΝΕ!

Από παλιότερη κινητοποίηση ανέργων ναυτεργατών στο ΓΕΝΕ
Από παλιότερη κινητοποίηση ανέργων ναυτεργατών στο ΓΕΝΕ
Πρωτοβουλία για την αγωνιστική οργάνωση των ναυτεργατών ενάντια στα νέα φορολογικά χαράτσια αναλαμβάνει η ΠΕΜΕΝ, σε συντονισμό με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η Ενωση με περιοδείες σε όλα τα καράβια, στα στέκια των ναυτεργατών στην Ακτή Μιαούλη, παντού, θα απευθύνει το κάλεσμα σε όλους τους ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους, όλων των ειδικοτήτων για οργανωμένη, μαζική άρνηση της πληρωμής των νέων χαρατσιών.

Τα χαρατσόχαρτα θα συγκεντρωθούν και με κινητοποίηση που θα οργανωθεί από την ΠΕΜΕΝ, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τη Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση και την Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, προς το τέλος του Σεπτέμβρη, οι ναυτεργάτες θα τα παραδώσουν στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας.

Οπως καταγγέλλει η ΠΕΜΕΝ, ενώ στέλνουν τα χαράτσια στους ναυτεργάτες, την ίδια ώρα το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΑΑΝ) απαιτεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΝΑΤ να εφαρμόσει το άρθρο 44 του νόμου 3986/2011 που καθορίζει μεταξύ άλλων την περικοπή από την κρατική επιχορήγηση προς το ΝΑΤ του ποσού των 50 εκατ. ευρώ για το 2011. Αυτό θα σημάνει την πλήρη αδυναμία του ΝΑΤ - όπως βεβαιώνουν προς την ΠΕΜΕΝ υπηρεσιακοί παράγοντες του ΝΑΤ - να καλυφθούν οι υποχρεώσεις σε συντάξεις, γιατρούς και φάρμακα.

Η ΠΕΜΕΝ καλεί τους μηχανικούς να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική συνέλευση την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη στις 10.30 το πρωί για εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, ώστε η συνέλευση αυτή να αποτελέσει σταθμό στην παραπέρα οργάνωση της πάλης συνολικά των ναυτεργατών, να συμβάλει στην προετοιμασία για απεργιακή κινητοποίηση το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

Σε μαζική οργανωμένη άρνηση της πληρωμής των νέων χαρατσιών καλεί επίσης η Πανελλήνια Ενωση των εργαζομένων στα εργοστάσια Ελαιουργοσαπουνοποιίας. Οπως αποφασίστηκε από τη διοίκηση του σωματείου και τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων, με ευθύνη των μελών της διοίκησης και των επιτροπών σε κάθε εργοστάσιο θα συγκεντρωθούν τα εντάλματα πληρωμών προκειμένου να επιστραφούν στη συνέχεια ομαδικά.

Η αγωνιστική παράταξη της «Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» καλεί το σωματείο των εργαζομένων του ναυπηγείου να πάρει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τα χαράτσια από τους εργαζομένους για να επιστραφούν μαζικά με αγωνιστική κινητοποίηση.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΒΕ
Ο... λογαριασμός στο υπουργείο

Την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα επιστρέφουν οργανωμένα τα χαράτσια

«Επιστρέφουμε το λογαριασμό στο υπουργείο Οικονομικών. Το χρέος δεν είναι δικό μας!!!», δηλώνουν 10 κεντρικές συνδικαλιστικές οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, καλώντας σε «Οργανωμένη - Μαζική Αρνηση Πληρωμής», με επιστροφή των χαρατσιών στο υπουργείο Οικονομικών, την Τετάρτη, 28 Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα.

Πρόκειται για τις οργανώσεις: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Αθήνας, Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών, Ομοσπονδία Ραπτών - Εμποροραπτών Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Καταστηματαρχών Κατεργασίας Ξύλου, Ομοσπονδία ΕΒΕ Μεσογείων Αττικής, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Επιτροπή Αγώνα Ταξί, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων - Βαφείων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών - Βιβλιοπωλών.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, απευθυνόμενες στους επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους, αυτοκινητιστές και συνταξιούχους, σημειώνουν: «Δεν αντέχουμε νέα φοροεπιδρομή!!! Αυτοί που ευθύνονται για τη χρεοκοπία, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι και οι εφοπλιστές ακόμα επιδοτούνται, ακόμα κερδίζουν δισ. ευρώ. Ούτε δεκάρα τσακιστή σ' αυτούς που δημιούργησαν την κρίση.

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Είναι καθήκον κάθε σωματείου, κάθε ομοσπονδίας, να πρωτοστατήσει και να οργανώσει αποφασιστικά την άρνηση πληρωμών, με συνελεύσεις, με περιοδείες, με συσκέψεις.

Καλούμε κάθε συνδικαλιστικό φορέα, έμπρακτα, να καταδικάσει τη φοροεπιδρομή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν τα εντάλματα πληρωμής στα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα».

Στο μεταξύ, το ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εγκαταστατών - Συντηρητών Καυστήρων Υγρών και Αερίων Καυστήρων συνεδρίασε ήδη και αποφάσισε να μην πληρωθούν τα χαράτσια, να συγκεντρωθούν στο σωματείο και να επιστραφούν στο υπουργείο Οικονομικών στις 28 του Σεπτέμβρη. Καλεί επίσης στην κινητοποίηση στις 28 του Σεπτέμβρη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Παρέμβαση για τις απολύσεις στον «Ελευθερουδάκη»

Την εργοδοσία των βιβλιοπωλείων «Ελευθερουδάκη», που απέλυσε 18 εργαζόμενους από το κεντρικό κατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου στην Αθήνα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Υπογραμμίζει ότι «η εργοδοσία στον "Ελευθερουδάκη" πριν προχωρήσει στις απολύσεις των εργαζομένων είχε επιβάλει στους εργαζόμενους να υποστούν πολλαπλές "θυσίες" στο όνομα της κρίσης». Οπως καταγγέλλει ο σύλλογος, η επιχείρηση καταστρατηγεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου, δεν καταβάλλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και όποιος τολμάει να διαμαρτυρηθεί απολύεται. «Είναι γνωστό - συνεχίζει - ότι η επιχείρηση "Ελευθερουδάκης" δεν εντάσσεται στις μικρές επιχειρήσεις, έχει υποκαταστήματα και καταστήματα "franchise" σε όλη την Ελλάδα και είναι το λιγότερο προκλητικό να επιβάλλει στους εργαζόμενους "μείωση ζωής και επιβίωσης" για να έχει τη δυνατότητα ο "Ελευθερουδάκης" να αυγατίζει τα κέρδη του».

Ο Σύλλογος στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση και συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά τους. Σε αυτή την κατεύθυνση ζητά: Ακύρωση όλων των απολύσεων. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Αμεση εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, καλεί σε κλιμάκωση της πάλης όλων των εργαζομένων στον κλάδο ενάντια στις απολύσεις, στην τρομοκρατία, στην εξαθλίωση και σε συμμετοχή σε 24ωρη πανεργατική απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ., έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, πραγματοποιούν τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων», αντιδρώντας στην «εργασιακή εφεδρεία».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ