ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει την περιφερειακή αρχή για «διαβούλευση» - πρόκληση εν μέσω θέρους

Από την κινητοποίηση στις 12/7 φορέων ενάντια στα εγκληματικά σχέδια της Περιφέρειας Αττικής για τα σκουπίδια
Από την κινητοποίηση στις 12/7 φορέων ενάντια στα εγκληματικά σχέδια της Περιφέρειας Αττικής για τα σκουπίδια
Ανακοίνωση για την προκλητική στάση της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να ανακοινώσει διαβούλευση κατακαλόκαιρο για διαχείριση των σκουπιδιών, ενώ προχωρά σε εγκλήματα τύπου χωματερής Φυλής και κωλυσιεργεί επί μήνες για να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής. Σε αυτή αναφέρει:

«Με ένα προκλητικό δελτίο Τύπου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), η εκλεκτή της κυβέρνησης περιφερειακή αρχή Πατούλη ανακοίνωσε τη "διαβούλευση" της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής. Δεν μας προξενεί καμιά απορία το γεγονός ότι ο Αύγουστος είναι ο αγαπημένος μήνας των περιφερειακών αρχών για κρίσιμες αντιλαϊκές αποφάσεις που επηρεάζουν την υγεία και την ποιότητα ζωής όσων ζουν και εργάζονται στο Λεκανοπέδιο. 1η Αυγούστου του 2019 η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ, υπό την Ρ. Δούρου, αποφάσισε την επέκταση της χωματερής στη Φυλή, 10 Αυγούστου η περιφερειακή αρχή Πατούλη φέρνει για "διαβούλευση" τη ΣΜΠΕ για το νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής. Ομως, η διοίκηση της Περιφέρειας ξεπερνάει κάθε όριο πρόκλησης στη νοημοσύνη μας πρώτα και κύρια όταν υποστηρίζει με θράσος ότι, άκουσον άκουσον, επί 18 μήνες έχει συζητηθεί το νέο ΠΕΣΔΑ σε όλα τα επίπεδα...!!! Τη στιγμή που το νέο ΠΕΣΔΑ δεν έχει συζητηθεί ούτε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ ούτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, παρά τα συνεχή αιτήματα των εκλεγμένων της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Γιατί, αλήθεια, αυτή η συστηματική αποφυγή; Μήπως γιατί και το νέο ΠΕΣΔΑ, στις ράγες του ισχύοντος, δεν έχει ως πρόταγμα τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού της Αττικής αλλά τις μπίζνες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που γίνονται και σχεδιάζονται στον τομέα αυτό; Το ερώτημα προφανώς και είναι ρητορικό... Οι πανηγυρικές ανακοινώσεις της περιφερειακής αρχής δεν μπορούν να κρύψουν το έγκλημα της Φυλής που συνεχίζεται και τα νέα εγκλήματα που προβλέπονται στην Αττική. Ας σταματήσουν λοιπόν το κρυφτούλι, ας αφήσουν το γνώριμό τους σπορ των επικοινωνιακών τρικ και πυροτεχνημάτων και να φέρουν το νέο ΠΕΣΔΑ για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε διά ζώσης συνεδρίαση, με την παρουσία σωματείων, φορέων και συντονιστικών επιτροπών. Είναι προσχηματική η δήθεν αγωνία τους για την προστασία από την πανδημία για να δικαιολογήσουν την ...αποθέωση της τηλεδιάσκεψης. Δεν τους έπιασε ο πόνος για την υγεία μας, απλά αποφεύγουν ανεπιθύμητες γι' αυτούς συναντήσεις με το εργατικό - λαϊκό κίνημα που παλεύει και διεκδικεί για μια ζωή που του αξίζει. Το λέμε για άλλη μια φορά προς όλες τις κατευθύνσεις: Η υγεία και η καθημερινότητα του λαού της Αττικής δεν μπαίνουν στο ζύγι για τα κέρδη των λίγων».

ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι γονείς της άτυχης 8χρονης

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι γονείς της 8χρονης που πριν τρεις μέρες εντοπίστηκε νεκρή, μέσα σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο σε καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι, οι οποίοι απολογήθηκαν στον ανακριτή για την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου.

Οι δύο γονείς της 8χρονης κρίθηκαν, μετά τις απολογίες που έδωσαν, ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι όρισαν για τον πατέρα τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, όρο που επέβαλαν και στην μητέρα η οποία επιπλέον υποχρεώνεται να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Το παιδί είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του σε εγκαταλελειμμένο όχημα, που ανήκε στον παππού του, από τους γονείς του και κατοίκους του καταυλισμού που το αναζητούσαν. Το αυτοκίνητο ήταν επί χρόνια εγκαταλελειμμένο και δεν είχε πόμολα στις πόρτες. Ετσι όταν εντόπισαν το κοριτσάκι έσπασαν το τζάμι για να το βγάλουν και το μετέφεραν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος, που εκτιμάται ότι επήλθε από θερμοπληξία.

Σε δηλώσεις της η συνήγορος των γονέων της 8χρονης αναφέρθηκε σε «μία τραγωδία» που βιώνουν οι εντολείς της και τόνισε πως η μητέρα δεν είχε καταλάβει ότι έλειπε η κόρη της, καθώς ήταν εντός του σπιτιού και μαγείρευε και πως όταν βγήκε να την φωνάξει για να φάει διαπίστωσε πως το παιδί δεν ήταν πουθενά.

Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού πρώην παίκτης ρεάλιτι

Προφυλακιστέος κρίθηκε χτες 34χρονος πρώην παίκτης τηλεοπτικού ριάλιτι ο οποίος εισέβαλε στο Εφετείο το πρωί του Σαββάτου, δηλώνοντας ότι θέλει να πάει φυλακή. Ο κατηγορούμενος θα κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, λόγω της κατάστασής του. Νωρίτερα απολογήθηκε στον ανακριτή για την εισβολή στο Εφετείο και έδωσε εξηγήσεις για τα χρήματα και τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του. Υπενθυμίζεται ότι στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,5 εκατ. ευρώ, 275 γραμμάρια κοκαΐνη, 500 γραμμάρια κάνναβη και 131 δισκία «έκστασι».

Αναφορικά με την προέλευση του τεράστιου ποσού που κατείχε ο πελάτης του, ο δικηγόρος υπεράσπισής του έκανε λόγο για «παράδοσή του στις Αρχές». Οσον αφορά το αν ο 34χρονος το είχε αποκτήσει νόμιμα, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «ένα πολύ μεγάλο μέρος δικαιολογείται από τις αποταμιεύσεις που υπήρχαν σε επίπεδο οικογενειακό. Ολα τα στοιχεία θα παραδοθούν στον ανακριτή».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος παρέδωσε υπόμνημα στον ανακριτή στο οποίο υποστηρίζει ότι είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ προσθέτει ότι αποφάσισε να παραδοθεί στις Αρχές σε μια προσπάθεια να σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του από τις συνέπειες του εθισμού του. Παραδέχτηκε επίσης ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών κατά την εισβολή του στο υπόγειο γκαράζ του Εφετείου, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ανέφερε πως ένα μέρος των χρημάτων προέρχεται από τη δραστηριότητά του ως συνοδού. Ο κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διακριβωθεί το ότι είναι εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες και ότι αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα. Εκτός από τα χρήματα και τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του, βρέθηκαν και αρκετές τραπεζικές κάρτες ανάληψης, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι δικές του. Οι Αρχές περιμένουν από τον ανακριτή να ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να δουν με ποιους επικοινωνούσε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και στο Δαφνί όπου νοσηλεύεται ο 34χρονος φυλάσσεται από αστυνομικούς, καθώς οι Αρχές φοβούνται το ενδεχόμενο κάποιας ενέργειας αντεκδίκησης, αν είναι μέλος κάποιας οργάνωσης που διακινεί ναρκωτικά και τους «πρόδωσε» καταφεύγοντας στην αστυνομία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Προφυλακιστέος ο 50χρονος με το οξύ

Προφυλακιστέος κρίθηκε χτες, μετά την απολογία του, ο 50χρονος που έριξε υδροχλωρικό οξύ στο πρόσωπο της πρώην γυναίκας του. Την περασμένη Πέμπτη ο εισαγγελέας τού απήγγειλε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Να σημειωθεί ότι προσχηματική χαρακτήρισε τη δήλωση μετάνοιας του πρώην συζύγου της το 49χρονο θύμα. «Οχι, δεν δέχομαι τη συγγνώμη του. Είναι πολύ άσχημο αυτό που έγινε. Εγώ αυτήν τη στιγμή κινδυνεύω να χάσω την όρασή μου, κινδυνεύω να μην μπορώ να ξαναδουλέψω. Δεν έχω άλλους πόρους, μόνο τη δουλειά μου είχα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, με νοικιασμένο αυτοκίνητο, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και έχοντας μαζί του πανί ποτισμένο με καυστικό υγρό που είχε αγοράσει σε σούπερ μάρκετ, πήγε στην εργασία της πρώην γυναίκας του, στο χωριό Ανάληψη κοντά στη Μεσσήνη και κρύφτηκε πίσω από τους θάμνους. Μόλις η γυναίκα έφτασε, της επιτέθηκε με πανί με καυστικό υγρό. Με σχέδιο που φαίνεται να είχε προμελετήσει, λένε οι αρχές, ο 50χρονος εγκατέλειψε την γυναίκα να σφαδάζει από τους πόνους. Λίγα λεπτά αργότερα την βρήκαν οι εργοδότες της και την μετέφεραν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Για να παραπλανήσει τις αρχές, ο άνδρας πήγε στο νοσοκομείο να επισκεφτεί το θύμα, παριστάνοντας τον σοκαρισμένο από την επίθεση σε βάρος της πρώην συζύγου του. Οι αρχές όμως ήδη τον είχαν βάλει στο στόχαστρο. Του απαγόρευσαν την είσοδο και όταν του ζήτησαν να τους ακολουθήσει, χρειάστηκε λίγη ώρα για να ομολογήσει την πράξη του, ισχυριζόμενος προσωπικές και οικονομικές διαφορές με το θύμα.

Απόπειρα αρπαγής δίχρονου παιδιού

Απόπειρα αρπαγής ενός δίχρονου παιδιού στο Κουκάκι κατήγγειλε χτες 38χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα συνέβησαν όταν η θεία του παιδιού απομακρύνθηκε για λίγο από το σημείο, αφήνοντάς το στο αυτοκίνητο. Τότε μια άγνωστη γυναίκα πλησίασε το ΙΧ και προσπάθησε να αρπάξει το μωρό. Εκείνη άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια, με αποτέλεσμα η γυναίκα να το βάλει στα πόδια. Ακολούθησε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα που καταγγέλλεται από τη θεία του παιδιού είναι γνωστή στη γειτονιά και φαίνεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν. Αργότερα έγινε γνωστό ότι συνελήφθη μια 55χρονη γυναίκα που αποπειράθηκε να αρπάξει το δίχρονο παιδί.

Ανασύρθηκε πτώμα γυναίκας στον Σαρωνικό

Πτώμα γυναίκας αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε χτες στον Σαρωνικό κόλπο, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νησίδας του Αγίου Γεωργίου. Αμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής, εντόπισε και περισυνέλεξε το πτώμα γυναίκας σε κατάσταση σήψης, ηλικίας περίπου 55 - 60 ετών, ύψους περίπου 1,65 μ. και κανονικής σωματικής διάπλασης. Μεταφέρθηκε στο Νεκροτομείο Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ