ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Απρίλη 2018
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Επιβεβαιώνονται και τα στοιχεία για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές

Συνεχίστηκε χτες, μετά τη διακοπή του Πάσχα, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η διαδικασία της ανάγνωσης των εγγράφων. Μεταξύ άλλων, ακούστηκαν συνομιλίες και διαβάστηκαν μηνύματα (sms) του στελέχους της ναζιστικής οργάνωσης Σωτήρη Δεβελέκου (ταυτοποιημένου σύμφωνα και με όσα έχουν δει τη δημοσιότητα ως συμμετέχοντος και στην πρόσφατη επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών στο στέκι «Φαβέλα», στην οποία χτύπησαν σοβαρά, μαζί με άλλους, και την δικηγόρο Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελ. Τομπατζόγλου) με τον Ιωάννη Λαγό, για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Τα στοιχεία αυτά βεβαιώνουν, αναμφισβήτητα πλέον, όσα έχουν ήδη καταθέσει μάρτυρες κατηγορίας. Σημειωτέον ότι όταν καταθέτονταν από μάρτυρες κατηγορίας και αναφέρονταν από την Πολιτική Αγωγή αυτά τα στοιχεία, παλιότερα στη δίκη, οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών το αρνούνταν ή έκαναν λόγο για συρραφές και λοιδορούσαν τους μάρτυρες...

Επίσης, από τις συνομιλίες του Δεβελέκου προκύπτει ακόμη μια φορά ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος, τον χαρακτηρίζει μάλιστα ως «σεσημασμένο». Φαίνεται, απ' όσα ακούστηκαν, ότι η υπερασπιστική γραμμή για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού χτιζόταν από εκείνο το στάδιο σε συνεννόηση με τα κεντρικά της Χρυσής Αυγής, όπως π.χ. ότι οι στίχοι του Φύσσα ήταν «επιθετικοί» ή ότι «βρέθηκε σε συμπλοκή», πράγματα που έχουν ακουστεί έτσι ακριβώς στην αίθουσα του δικαστηρίου από τους δικηγόρους υπερασπιστές.

Ο Δεβελέκος μιλάει ακόμα περί του «καθήκοντος του εθνικοσοσιαλιστή», ενώ κάνει λόγο για όπλα που πρέπει να «πεταχτούν», «να κρυφτούν», γενικώς να εξαφανιστούν...

Στις συνομιλίες, επίσης, του δολοφόνου χρυσαυγίτη Ρουπακιά με την αδερφή του Χρυσούλα, ο Ρουπακιάς ακούγεται να αναφέρεται και να ζητάει τα χρήματα που του είχε υποσχεθεί η Χρυσή Αυγή για να βάλει δικηγόρους.

  • Διακόπηκε χτες για τις 14 Ιούνη η δίκη για τη ρατσιστική δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα (δολοφονήθηκε στις 17 Γενάρη 2013 από τους χρυσαυγίτες Στεργιόπουλο και Λιακόπουλο), που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, προκειμένου να έρθουν οι γονείς του.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποκαλύπτει τη συμπαιγνία κυβέρνησης - περιφέρειας - δήμου για λειτουργία των καζανιών

Από την πρόσφατη κινητοποίηση
Από την πρόσφατη κινητοποίηση
Η πλήρης επαναλειτουργία των «καζανιών του θανάτου» στο Πέραμα έχει δρομολογηθεί κανονικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία μαζί με την περιφέρεια Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ) έχουν εκδώσει όλες τις προβλεπόμενες άδειες στις εταιρείες πετρελαιοειδών. Την ίδια ώρα, περιφέρεια και δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Περάματος, χωρίς τσίπα, για να συγκαλύψουν το «έγκλημά» τους, καλούν το λαό της περιοχής σε ...αγωνιστικές κινητοποιήσεις!

Την τεράστια κοροϊδία και απάτη σε βάρος του λαού του Περάματος από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Κομματική Οργάνωση Περάματος του ΚΚΕ, η οποία παραθέτει επίσημα στοιχεία για όλες τις άδειες που έχουν εκδοθεί για τη λειτουργία των καζανιών των εταιρειών πετρελαιοειδών στο Πέραμα! Μάλιστα, για εταιρείες όπως η ΕΤΕΚΑ έχουν εκδοθεί άδειες λειτουργίας «επ' αόριστον», ενώ στην εταιρεία CORAL ΑΕ όχι μόνο ανανέωσαν την άδεια, αλλά την τροποποίησαν έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει στο Πέραμα δραστηριότητές της από τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου της (MOTOR OIL στην Κόρινθο) με ό,τι σημαίνει αυτό για την περιοχή!

Συγκεκριμένα, τα επίσημα στοιχεία που παρατίθενται στην ανακοίνωση έχουν ως εξής:

  • 25-1-2016 - Χορήγηση Αδειας Εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α, στην CORAL ΑΕ στο Πέραμα, συνολικής χωρητικότητας δεξαμενών 18.666 m³, για 5 χρόνια, με υπογραφή υπουργού Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ (ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/οικ.171049).
  • 11-3-2016 - Χορήγηση Αδειας Εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α, στην ΕΤΕΚΑ ΑΕ στο Πέραμα, συνολικής χωρητικότητας δεξαμενών 7.200 m³, για 5 χρόνια, με υπογραφή υπουργού Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ (ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/οικ.173970).
  • 17-3-2016 - Χορήγηση Αδειας Εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων αφορολόγητων αεροπορικών καυσίμων κατηγορίας Β2, στην «Shell & MOH Aviation Fuels AE» στο Πέραμα, συνολικής χωρητικότητας δεξαμενών 6.944 m³, για 5 χρόνια, με υπογραφή υπουργού Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ (ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/οικ. 174189).
  • 22-7-2016 - Χορήγηση Αδειας Εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων Β1 αφορολόγητων ναυτιλιακών καυσίμων, στην CORAL PRODUCTS AND TRADING Α.Ε. στο Πέραμα, συνολικής χωρητικότητας δεξαμενών 4.810 m³, για 5 χρόνια, με υπογραφή υπουργού Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ (ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/181290).
  • 10-3-2017 - Χορήγηση Ενιαίας Αδειας εγκατάστασης και λειτουργίας αορίστου διάρκειας αποθήκευσης υγρών καυσίμων, στην ΕΤΕΚΑ Α.Ε. στο Πέραμα, συνολικής χωρητικότητας δεξαμενών 12.877 m³, με υπογραφή αντιπεριφέρειας Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ (2128/Φ14ΠΕΡ1452).


«Χαρακτηριστική επίσης είναι η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις 12-4-2017 - αναφέρεται στην ανακοίνωση - για τροποποίηση της άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Β1, αφορολόγητων ναυτιλιακών καυσίμων, μεταφέροντας την δραστηριότητα της CORAL ΑΕ, από τους Αγιους Θεοδώρους Κορίνθου στο Πέραμα, ενεργοποιώντας δεξαμενές χωρητικότητας 9.533 m³ (ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/172110).

Παραπλανούν το λαό

Η Κομματική Οργάνωση, δείχνοντας το μέγεθος της παραπλάνησης που επιχειρεί η δημοτική αρχή σε βάρος του λαού του Περάματος, σημειώνει ότι «αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τις θέσεις της δημοτικής αρχής Περάματος, για τη δήθεν διεκδίκηση να φύγουν τα καζάνια, θα διαπιστώσει ότι εκτός των άλλων είναι και τρομερά επικίνδυνη για το λαό του Περάματος! Λέει, να μην επαναλειτουργήσει καμία ανενεργή εταιρεία πετρελαιοειδών. Για τις ενεργές, δηλαδή τον πραγματικό κίνδυνο, λέει "θέσπιση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος" για να φύγουν, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις έχει αδειοδοτήσει ήδη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το υπόλοιπο της θητείας και της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής!». Και προσθέτει: «Εδώ όμως βρίσκεται ο πραγματικός κίνδυνος! Η δημοτική αρχή Περάματος διοργανώνει συντονισμό φορέων της πόλης για να βάλει το λαό του Περάματος να παλέψει ενάντια στις ανενεργές εταιρείες πετρελαιοειδών. Τι ξέρει και δεν έχει ενημερώσει το λαό του Περάματος; Να ενημερώσει εδώ και τώρα τι σχέδια απεργάζονται!».

Η ΚΟ Περάματος προειδοποιεί «να μην τολμήσει η δημοτική αρχή να χρησιμοποιήσει» το λαό της πόλης «και το δίκαιο αίτημά του "έξω τα καζάνια του θανάτου" για να εξυπηρετήσει αντικρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα». Απαιτεί από τη δημοτική αρχή να ενημερώσει «εδώ και τώρα» το λαό του Περάματος «τι της ζητήθηκε στη μυστική συνάντηση που έκανε με κλιμάκιο της αμερικανικής πρεσβείας», κ.ά.

Τονίζει ότι κυβέρνηση, περιφέρεια, δημοτική αρχή είναι ευθυγραμμισμένες στην πολιτική που ικανοποιεί την κερδοφορία των μονοπωλίων, θυσιάζοντας εργατικά δικαιώματα, λαϊκές ανάγκες και περιβάλλον, ενώ δεν διστάζουν να μονιμοποιήσουν τα καζάνια, δηλαδή το θάνατο δίπλα στα σπίτια των εργατικών - λαϊκών συνοικιών, δίπλα στα σχολεία των παιδιών του λαού. «Τώρα είναι πιο καθαρό από ποτέ τι σημαίνει η "δίκαιη ανάπτυξη" με "ταξικό πρόσημο" του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει.

Επισημαίνει ότι «η δημοτική αρχή μαζί με την κυβέρνηση και την περιφέρεια Αττικής» είναι «εχθροί του λαού και «πρέπει να λογοδοτήσουν για τα θανατηφόρα σχέδια που στήνουν!».

Καλεί «το λαό του Περάματος σε συστράτευση με το ΚΚΕ και πάλη ενάντια στα μονοπώλια και επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που φέρνουν το θάνατο έξω από τα σπίτια μας», διεκδικώντας:

  • Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα. Αμεση μετεγκατάστασή τους (όλων, ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.
  • Πάλη για ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις, για να γίνει χώρος πρασίνου και ανάσας, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.
  • Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη απαιτώντας: Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ