ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 18 Οχτώβρη 2020
Σελ. /40
ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑΖΙ
Εφτασαν να επικαλούνται ακόμα και τα ... πεϊνιρλί για να γλιτώσουν τη φυλακή

Τη Δευτέρα στις 11 π.μ. θα συνεχιστεί η διαδικασία, με την πρόταση της εισαγγελέα για το θέμα της αναστολής ή μη

INTIME NEWS

Τη Δευτέρα στις 11 π.μ. θα συνεχιστεί η διαδικασία στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, με την πρόταση της εισαγγελέα Αδ. Οικονόμου για το αν και σε ποιους από τους καταδικασθέντες θα δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους. Την Παρασκευή συνεχίστηκε η διαδικασία για την αναστολή εκτέλεσης των ποινών.

Οι χρυσαυγίτες μαζί με τους συνηγόρους τους συνέχισαν να κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν τη φυλακή. Στην αίθουσα του δικαστηρίου «παρέλασαν» καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που έβλεπαν το δικαστήριο από μίλια μακριά, παρουσιάζοντας μια ...μαγική εικόνα, λες και δεν ήταν αυτοί που οργάνωναν τις δολοφονίες, τα μαχαιρώματα, το σπάσιμο κεφαλιών, τις επιθέσεις ενάντια σε κομμουνιστές, συνδικαλιστές, αντιφασίστες, μετανάστες, με οδηγό τη σβάστικα, τον Χίτλερ και τη σημαία της Βέρμαχτ.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν οι ναζιστές πρώην βουλευτές και νυν κατάδικοι Ηλιόπουλος, Ματθαιόπουλος, Κασιδιάρης και Γερμενής. Οι προκλήσεις απανωτές για άλλη μια φορά. Ενδεικτικά, ο συνήγορος των Δ. Αγριογιάννη και Κ. Παπαδόπουλου, που καταδικάστηκαν σε 7 χρόνια φυλάκιση για την απόπειρα δολοφονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών, ανακάλυψε ότι η Χρυσή Αυγή «δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο»! Και λίγο - πολύ είπε στο δικαστήριο ότι επειδή οι καταδικασθέντες είναι Ελληνες, πρέπει να τους δοθεί αναστολή, γιατί δίνεται και σε κάποιους αλλοδαπούς...

Μέχρι τις πίτσες και τα πεϊνιρλί, που «μόνο αυτά ξέρουν να κάνουν» τα πρώην στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης, «επιστρατεύτηκαν» στα λεγόμενα των συνηγόρων υπεράσπισης των καταδίκων, όπως του Ευ. Μπούκουρα, που καταδικάστηκε σε 5 χρόνια και 6 μήνες αλλά «ήξερε να κάνει μόνο πίτσες και πεϊνιρλί»....

Στο δικαστήριο ήρθε και η γυναίκα που παντρεύτηκε δύο φορές το πρώην στέλεχος και βουλευτή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Ν. Μίχο (6 χρόνια η ποινή), για να καταθέσει ώστε να μην πάει φυλακή. Να θυμίσουμε βέβαια ότι η σύζυγος του Ν. Μίχου, Αλεξάνδρα Μπάρου, υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, υποψήφια στις εκλογές του 2012 και του 2015 και πυρηνάρχης στα γραφεία της ΤΟ Εύβοιας... Αποχώρησε το 2017...

Επίσης, το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου, ο Ηλ. Κασιδιάρης (διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης - 13 χρόνια και 6 μήνες), με τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο, αγκαλιά με τη σημαία της Βέρμαχτ, ο «όλες οι καλές δουλειές γίνονται τη νύχτα», το ναζιστικό στέλεχος που εκπαίδευε στα όπλα όχι μόνο τα τάγματα εφόδου αλλά και την κόρη του αρχηγού κ.ο.κ., έκανε λόγο στο δικαστήριο για «ανεπανόρθωτη βλάβη» που θα του προκληθεί σε περίπτωση που οδηγηθεί στη φυλακή... Αφού επικαλέστηκε την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου, που στην πρότασή της, όπως επανέλαβε, έχει επιχειρηματολογήσει υπέρ της αθωότητάς του, έγινε ακόμα πιο προκλητικός λέγοντας: «Με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την πόρτα» ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου. Τέλος, ο συνήγορος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου συντάχθηκε με την πρόταση της Αδ. Οικονόμου και εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο ναζιστής αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης θα αθωωθεί στο Εφετείο, γι' αυτό και δεν πρέπει να φυλακιστεί. «Ποιος θα αποζημιώσει τον Ν. Μιχαλολιάκο όταν αθωωθεί στο Εφετείο;», είπε μεταξύ άλλων προκλητικών.

Υπογραμμίζεται ότι νωρίτερα ο ίδιος είχε δηλώσει στο δικαστήριο πως ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν θα υποβάλει κανένα αίτημα για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής (!), μετά όμως αγόρευε για πολλή ώρα ζητώντας, επί της ουσίας, αναστολή...


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Συνεχίζουν να καλοπιάνουν τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες

Σε αντίθεση με τους δημάρχους των αστικών κομμάτων, ο Κ. Πελετίδης σύρθηκε στα δικαστήρια επειδή εμπόδισε τη δράση των χρυσαυγιτών. Η φωτ. από τη συγκέντρωση τη μέρα της δίκης του κομμουνιστή δημάρχου Πάτρας
Σε αντίθεση με τους δημάρχους των αστικών κομμάτων, ο Κ. Πελετίδης σύρθηκε στα δικαστήρια επειδή εμπόδισε τη δράση των χρυσαυγιτών. Η φωτ. από τη συγκέντρωση τη μέρα της δίκης του κομμουνιστή δημάρχου Πάτρας
Συνεχίζονται τα απαράδεκτα φαινόμενα καλοπιάσματος, που καταλήγουν να είναι ωμή κάλυψη, στους καταδικασμένους πλέον φασίστες εγκληματίες χρυσαυγίτες από δημοτικές και περιφερειακές αρχές σε όλη τη χώρα. Από δημάρχους, περιφερειάρχες και δημοτικές παρατάξεις που, επικαλούμενοι «θεσμικές και νομικές δεσμεύσεις», αντί να υιοθετήσουν τις προτάσεις εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και να πετάξουν έξω από τα όργανα της Τοπικής Διοίκησης τους φασίστες, εξακολουθούν να τους καλούν στις συνεδριάσεις, να τους παρέχουν χώρους, όπως γραφεία και τηλέφωνα, σαν να μην πρόκειται για εγκληματική οργάνωση.

Στην Αττική

Πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Περιφέρειας Αττικής, με την περιφερειακή αρχή της ΝΔ (Πατούλης) να καλεί ακόμα στις συνεδριάσεις τους εκλεγμένους της «Ελληνικής Αυγής», που επικεφαλής τους είναι ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, φασίστας Παναγιώταρος.

Σημειώνεται ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» κάλεσε την περιφερειακή αρχή να πάψει να τον καλεί στις συνεδριάσεις και να βάλει λουκέτο στο γραφείο που παρέχει στο συνδυασμό της φασιστοσυμμορίας, κάτι που απορρίφθηκε τόσο από την παράταξη της ΝΔ όσο και από τον αντικομμουνιστή Θ. Τζήμερο. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου επικαλείται «νομικό κώλυμα» και γι' αυτό έχει απορρίψει δύο φορές το σχετικό αίτημα που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ και άλλων συνδυασμών.

Στην Πελοπόννησο

Την τακτική του «στρίβειν διά του αρραβώνος» επέλεξε και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, στο αίτημα λήψης πολιτικής απόφασης αποπομπής του εκπροσώπου της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Οπως αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου, η περιφερειακή αρχή έβαλε στο τέλος της ατζέντας το σχετικό θέμα, με αποτέλεσμα να μη συζητηθεί. «Σε μια διαδικασία που διήρκεσε πάνω από 5 ολόκληρες ώρες, το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, την Τετάρτη 14 Οκτώβρη, έκανε ό,τι μπορούσε ώστε τελικά να μη γίνει συζήτηση και να μην παρθεί πολιτική απόφαση για την αποπομπή και αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα του εκπροσώπου της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ύστερα από σχετικά αιτήματα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης που έγιναν μετά τη δικαστική απόφαση», σημειώνει και προσθέτει: «Ενώ αρχικά "μετά κόπων και βασάνων" αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης, στη συνέχεια με ευθύνη του προεδρείου και τη σιωπηρή ανοχή των περισσότερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, παραπέμφθηκε ως τελευταίο, παρά την επιτακτική προτροπή μας να προταχθεί των άλλων θεμάτων στην αρχή της συνεδρίασης με σχετική απόφαση του Σώματος! Η όλη μεθόδευση οδήγησε τελικά στη λήξη της διαδικασίας λόγω παρέλευσης χρόνου με αποτέλεσμα να μη συζητηθεί».

Στα Σπάτα

«Δεν είναι εγκληματίες, δεν μπορούμε να το λέμε αυτό, το δικαστήριο είναι στην πρώτη του φάση», «είναι συμπολίτες μας και εμείς ζούμε μαζί τους». Τέτοιες φράσεις ακούστηκαν από την τοποθέτηση του δημάρχου Σπάτων - Αρτέμιδας (ΝΔ) αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης στη συζήτηση πρότασης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το σφράγισμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα. Δεν έλειψε και ο χυδαίος αντικομμουνισμός με φράσεις, όπως «καταδικάζουμε και τα δύο άκρα», «και ο Στάλιν έσφαζε» κ.ά.

Τις αποκαλυπτικές αυτές τοποθετήσεις, που επιχειρούν ένα «ξέπλυμα» των εγκληματιών φασιστών, καταγγέλλει η ΚΟ Αρτέμιδας - Σπάτων του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι, όπως φαίνεται, «σε κάποιους η απόφαση του δικαστηρίου έφερε απογοήτευση, κάποιοι ήθελαν να αθωωθεί η Χρυσή Αυγή. Είναι αυτοί που δείχνουν ανοχή ακόμη απέναντί τους, είναι αυτοί που χαϊδεύουν αυτιά. Είναι αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί τους είτε φιλοξενώντας φασίστες στα ψηφοδέλτιά τους είτε δουλεύοντας μαζί τους ως εκλογικός μηχανισμός. Σίγουρα είναι αυτοί που έριχναν και ρίχνουν το λίπασμα για να τρέφεται ο φασισμός. Είναι αυτοί που κάνουν τους "αγανακτισμένους γονείς" έξω από μαθητικές καταλήψεις. Είναι αυτοί που κατέθεταν στεφάνια μαζί με τη Χρυσή Αυγή. Είναι αυτοί, όπως και οι χρυσαυγίτες, που βλέπουν εχθρό τους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Είναι αυτοί που προσκυνάνε στις ορέξεις των μονοπωλιακών ομίλων της περιοχής, του αεροδρομίου, των εμπορικών πάρκων».

Η Οργάνωση του Κόμματος απαιτεί να κλείσουν τώρα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα και να ξεβρωμίσει η πλατεία της Αγίας Μαρίνας από τα ναζιστικά σύμβολά τους. «Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος του και θα μας βρίσκουν μπροστά τους, να είναι σίγουροι, αυτοί που τον ανέθρεψαν, έκαναν δουλειές μαζί τους και τώρα τον προστατεύουν, για να στείλουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας», σχολιάζει μεταξύ άλλων.

Στην Καβάλα

«Νομικά ερείσματα» ψάχνει η δημοτική αρχή Καβάλας (ΚΙΝΑΛ) για να αποπέμψει τον εκλεγμένο της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» να σημειώνει ότι το σύνολο της διοίκησης του δήμου «αναλαμβάνει τεράστια πολιτική ευθύνη». Θυμίζει ότι «η "αντιμετώπιση" αυτή (νομικά επιχειρήματα) ήταν μια "πρακτική" που γιγάντωσε την εγκληματική οργάνωση από την πρώτη στιγμή που εμφανίσθηκε, "αντιμετώπιση" που έδινε ελεύθερο χώρο στο να διαπράττει τα εγκλήματά της, που έδινε ανοχή στη δράση της. Ακόμη και σήμερα αυτή η στάση είναι που δίνει αέρα στα πανιά του χρυσαυγίτη να συνεχίζει να χύνει το ρατσιστικό, αντιμεταναστευτικό δηλητήριό του με κάθε ευκαιρία, όπως και τον αντικομμουνιστικό οχετό του».
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org