ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Φλεβάρη 2014
Σελ. /40
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ
Θα ισχύσουν μόνο για τις ευρωεκλογές

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα η κυβέρνηση, οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στις 25 Μάη 2014, δηλαδή θα συμπέσουν με το β΄ γύρο των δημοτικών/περιφερειακών εκλογών. Ο α΄ γύρος των δημοτικών/περιφερειακών εκλογών θα γίνει μία βδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 18 Μάη.

Ειδικοί κατάλογοι ετεροδημοτών (όπως σε προηγούμενες ευρωεκλογές και βουλευτικές) θα ισχύσουν ΜΟΝΟ για τις ευρωεκλογές. ΔΕΝ θα ισχύουν για τις δημοτικές / περιφερειακές.

Οι ετεροδημότες, δηλαδή οι εκλογείς που διαμένουν σε δήμο άλλον από εκείνον στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι γραμμένοι, θα μπορούν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές (25 Μάη) στον τόπο διαμονής τους, εφόσον υποβάλουν στο δήμο που διαμένουν έντυπη αίτηση - δήλωση (διαθέσιμη σε ΚΕΠ, υπηρεσίες Δημοτολογίου κ.λπ.).

Η προθεσμία για την υποβολή αυτής της αίτησης -δήλωσης θα είναι μέχρι τις 14 Μάρτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Αντίθετα, οι ετεροδημότες δεν μπορούν να ψηφίσουν για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στον τόπο διαμονής τους. Οι ετεροδημότες θα ψηφίσουν στον α' γύρο των δημοτικών/περιφερειακών εκλογών (18 Μάη) μεταβαίνοντας υποχρεωτικά στον τόπο (δήμο) που είναι γραμμένοι. Στις 25/5/2014 θα μπορούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στον τόπο διαμονής τους μόνο για τις ευρωεκλογές.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οσοι έχουν ήδη γραφτεί κατά το παρελθόν στους ειδικούς καταλόγους των ετεροδημοτών και δεν έχουν ζητήσει να διαγραφούν, παραμένουν σε αυτούς, άρα θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές στο δήμο που διαμένουν.

Οσοι επιθυμούν να διαγραφούν από τους καταλόγους των ετεροδημοτών (για να ψηφίσουν στο δήμο που είναι κανονικά γραμμένοι, τόσο για τις ευρωεκλογές, όσο και για τις δημοτικές/περιφερειακές) θα πρέπει να κάνουν αίτηση επίσης μέχρι τις 14 Μάρτη.

Ιδια θα είναι η προθεσμία (14 Μάρτη 2014) και για όσους επιθυμούν να κάνουν κανονική μεταδημότευση από ένα δήμο σε άλλο, για την οποία χρειάζεται διετής διαμονή και μόνιμη κατοικία στο δήμο στον οποίο επιθυμεί κάποιος να μεταδημοτεύσει.

Να σημειώσουμε ότι όσοι θέλουν να κάνουν μία από τις παραπάνω διαδικασίες, θα πρέπει να κινηθούν άμεσα, το συντομότερο δυνατό, να μην το αφήσουν για τις τελευταίες μέρες της προθεσμίας γιατί κινδυνεύουν να μην τα καταφέρουν τελικά.

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών

Περιοδείες και συγκεντρώσεις με σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια, στους Δήμους, για αποδέσμευση από την ΕΕ, ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία», πραγματοποιούνται απ' τις ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα. Μεταξύ αυτών και οι παρακάτω:

Στην Αττική

Σήμερα, Κυριακή

-- Στις 6 μ.μ., στον Ωρωπό, στο Σαππανίδειο Πνευματικό Κέντρο, θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και ο Μιχάλης Χασιώτης, υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού.

-- Στις 11 π.μ., στην Παιανία, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, θα μιλήσουν ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ και ο Κώστας Φιλιούσης, υποψήφιος Δήμαρχος Παιανίας.

-- Στις 11:30 π.μ., στο Μαρκόπουλο, στο σινέ «Πολυχώρος», θα μιλήσουν ο Βάλσαμος Συρίγος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και ο Ανδρέας Συλλελόγλου, υποψήφιος Δήμαρχος Μαρκοπούλου.

-- Στις 11 π.μ., στη Ν. Σμύρνη, στον κινηματογράφο «Σπόρτινγκ» (Κ. Παλαιολόγου 18) θα μιλήσουν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και ο Αγγελος Βρεττός, υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Σμύρνης.

-- Στις 7 μ.μ., στην Αγ. Παρασκευή, στο 3ο Γυμνάσιο (Καράγιωργα & Δερβενακίων), θα μιλήσουν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών και ο Ανδρέας Γκιζιώτης, υποψήφιος Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής.

Αύριο, Δευτέρα

-- Στις 7 π.μ., στους εργαζόμενους του Δήμου Πετρούπολης, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών.

-- Στις 10:30 π.μ., στους εργαζομένους του ΟΤΕ στο Διοικητικό Μέγαρο θα μιλήσει η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στο Γαλάτσι, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στο Ιλιον, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών.

-- Στις 7 μ.μ., στο Βύρωνα, στον κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (πρώην Λουΐζα), θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

-- Στις 7 μ.μ., στη Βούλα, στην Εστία (Αγ. Ιωάννου 3, κεντρική πλατεία), θα μιλήσει η Εφη Χαλιού, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., στη Γλυφάδα, στο Δημαρχείο, Αλσους 15, θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στη Ν. Φιλαδέλφεια, στο Πνευματικό Κέντρο, θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών.

-- Στις 7 μ.μ., στο Μπραχάμι, στο Δημαρχείο (Αγ. Δημητρίου 55), θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Την Τρίτη 18/2

-- Στις 2 μ.μ., στη Φυσικομαθηματική Σχολή, στο αμφιθέατρο «Θαλής», θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., σε εκδήλωση με θέμα τις ευρωεκλογές στην Αίθουσα του βιβλιοπωλείου της Σύγχρονης Εποχής, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών.

-- Στις 8 π.μ., στο Δημαρχείο της Πετρούπολης, θα μιλήσει ο Γιάννης Πατσής, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 9 π.μ., στις κεντρικές υπηρεσίες της ΣΤΑΣΥ, θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών

-- Στις 9:30 π.μ., στην κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ, θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών.

-- Στις 10 π.μ., στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, θα μιλήσει ο Γιώργος Νάνος, στέλεχος του Κόμματος.

Στη Μακεδονία

Σήμερα, Κυριακή

-- Στην Ορεστιάδα, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα», θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, Γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., περιοδεία στη Νέα Ζίχνη Σερρών με επικεφαλής τον Γ. Κοτσάμπαση, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιο Δήμαρχο Νέας Ζίχνης.

-- Στην κοινοτική αίθουσα του Χορτιάτη, στις 11 π.μ., θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, στις 11 π.μ., θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Αύριο, Δευτέρα

-- Στην Ελιά της Βέροιας, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Πελοπόννησο

-- Σήμερα Κυριακή, στις 7 μ.μ., στη Σπάρτη, στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.

Παρουσίαση των θέσεων της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων»

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» καλεί σε συγκέντρωση - εκδήλωση τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη στις 15.30 το μεσημέρι στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) για την παρουσίαση των θέσεων της παράταξης για τις επικείμενες εκλογές των δικηγόρων στις 23 - 24 Φλεβάρη και συζήτηση γύρω από αυτές. Υποψήφιος πρόεδρος με την Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων για τις εκλογές στον ΔΣΑ είναι ο Αγγελος Βρεττός.Θα μιλήσει επίσης ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

  • Σε συγκέντρωση, ενόψει των δικηγορικών εκλογών, καλεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», την Τρίτη 18 Φλεβάρη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, στις 19.30 το απόγευμα. Θα γίνει παρουσίαση των θέσεων της παράταξης και συζήτηση. Υποψήφια Πρόεδρος με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» Πειραιά, είναι η Λίνα Κροκίδη.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ