Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014 - αριθ. φύλλου: 11775

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ
Στην ημερήσια διάταξη οι «διαρθρωτικές» αντιλαϊκές παρεμβάσεις

ΣΕΛ.  3
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, βασική προϋπόθεση για να βγει νικητής ο λαός

ΣΕΛ.  6  -  7

Ο λαός να κλείσει το δρόμο στα κυβερνητικά σχέδια για την Υγεία

Ολοι σήμερα στις 6 μ.μ. στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

MotionTeam

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ: Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες του λαού και των εργαζόμενων υγειονομικών για να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να εμποδίσουν και να ανατρέψουν τα μέτρα της κυβέρνησης και κάθε παραλλαγή τους, που στηρίζεται στη συνύπαρξη κρατικού και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία και την ανταποδοτικότητα της παροχής υπηρεσιών. Να έχει όλος ο λαός, χωρίς εξαιρέσεις, πλήρη και απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το εργατικό κίνημα και η λαϊκή συμμαχία έχουν συμφέρον και δικαίωμα να κλείσουν το δρόμο στην πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη του λαϊκού συστήματος Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

  • Κινητοποιήσεις Λαϊκών Επιτροπών και σωματείων πραγματοποιήθηκαν χτες σε όλες τις πόλεις, έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

ΣΕΛ.  4  -  5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κανένας στην αντιλαϊκή απόχη

Κάτω από άλλες συνθήκες, η παρουσία «ανταρτών» στα ψηφοδέλτια των τοπικών εκλογών θα συνοδευόταν από διαμαρτυρίες των κομμάτων τους και πολεμική. Αντίθετα, σήμερα βασιλεύει ο λεγόμενος «πολιτικός πολιτισμός». Στη ΝΔ ο Σαμαράς ευλογεί εξίσου καθέναν από το κόμμα του που βάζει υποψηφιότητα, στο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος αποδέχεται το αίτημα στελεχών του να μην τους ανακηρύξει το ΠΑΣΟΚ για να μη χρεωθούν τις πολιτικές του ευθύνες, στον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας ψάχνει για «αμφίπλευρες διευρύνσεις»...

Από τις αναλύσεις στον αστικό Τύπο, όμως, προκύπτει το «μ' έναν σμπάρο δυο τρυγόνια». Η αστική τάξη ευλογεί τις διαφοροποιήσεις, βλέποντας ότι αυτές συμβάλλουν στο γενικότερο στόχο της αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος, έτσι που μέσα από ένα ανακάτεμα προσώπων, η εξουσία της όχι μόνο να μη θιχτεί, αλλά να βγει και αναβαπτισμένη από την κολυμπήθρα της λαϊκής ψήφου. Από τους πέντε δημάρχους των μεγάλων πόλεων που δηλώνουν «ακομμάτιστοι», ως τα «νέα πρόσωπα» και τους «αδοκίμαστους» των κομμάτων που έχουν εφαρμόσει μια δοκιμασμένη στην πλάτη του λαού πολιτική, όλοι τους επιχειρούν ένα μαζικό εγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων σε μια πολιτική που από την κορυφή της ΕΕ ως τον τελευταίο δήμο εφαρμόζεται ενιαία, με βασικό υπόβαθρο την εξυπηρέτηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου.

Στην ειδησεογραφία, ανοιχτά επισημαίνεται ότι «οι δεξαμενές των ανταρτών μπορεί να αποδειχθούν κρίσιμες στις μάχες του δεύτερου γύρου», όπου θα χρειαστεί συγκέντρωση δυνάμεων. Κι έχει βάση η προσδοκία. «Επίσημοι υποψήφιοι» και «αντάρτες» έχουν ένα στοιχείο που τους ενώνει: Την Ευρωπαϊκή Ενωση που προσκυνάνε, την υπεράσπιση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και μέσω της διαχείρισης που ασκούν οι δήμοι και οι περιφέρειες! Κι αυτό ακριβώς πρέπει να είναι ένα από τα βασικά κριτήρια ψήφου για ενιαία αντιμετώπισή τους μπροστά στις τοπικές εκλογές και ευρωεκλογές. Οπως κριτήριο ψήφου είναι π.χ. η προώθηση από τους «πετυχημένους πέντε δημάρχους» του προγράμματος Teachers for Europe, με το οποίο οι δήμοι «βοηθάνε» τους δασκάλους να γίνουν προπαγανδιστές των βάρβαρων καπιταλιστικών αξιών και ιδανικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους μαθητές τους. Κριτήριο ψήφου για όλους τους είναι η πολιτική των κομμάτων τους. Κι αυτή είναι δοκιμασμένη όχι μόνο για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις λοιπές δυνάμεις που μαζί τρώνε και πίνουν στους δήμους και τις περιφέρειες. Τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης για παράδειγμα, με τα οποία άρχισε το ξήλωμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, είναι και δικό τους έργο.

Την επομένη των εκλογών, «αντάρτες» και επίσημα ανακηρυγμένοι θα πανηγυρίζουν όλοι μαζί αν έχουν καταφέρει να πιάσουν το λαό στην απόχη. Για τα λαϊκά συμφέροντα είναι εξίσου σημαντικό, την επομένη των εκλογών, το σύνολο των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου να μετρά απώλειες, να έχει γίνει βήμα για την ανατροπή των σημερινών συσχετισμών. Κριτήριο για μια τέτοια εξέλιξη είναι η υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ παντού και τοπικά και στις ευρωεκλογές, γιατί αυτό σηματοδοτεί χτύπημα στην αντιλαϊκή πολιτική απ' όποιον κι αν εκφράζεται - εφαρμόζεται.


ΑΓΡΟΤΕΣ
Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα

Πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα πραγματοποιούν, αύριο Τετάρτη, στη 1 μ.μ., στην πλατεία Βάθης, οι μικρομεσαίοι αγρότες, που μετράνε ήδη 27 μέρες στους δρόμους και έχουν στήσει πάνω από 40 μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Η απόφαση για το πανελλαδικό συλλαλητήριο πάρθηκε το περασμένο Σάββατο, στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων, μετά από πρόταση που έκανε το Μπλόκο της Νίκαιας.


ΣΕΛ.  15


ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Συγκέντρωση αύριο για τον κλάδο της Χαλυβουργίας

ΣΕΛ.  16
ΜΚΟ με κρατικό χρήμα και δράση στο Ιράκ

ΣΕΛ.  24
ΚΚΕ: Να συγκληθεί η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το Κυπριακό

ΣΕΛ.  11
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Βρώμικη επίθεση στα σωματεία της Ζώνης

ΣΕΛ.  14
2η ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΣΕΒΕ
Συμβολή στην ανασυγκρότηση του κινήματος των ΕΒΕ

Με την ανάδειξη της νέας 13μελούς Γραμματείας ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι εργασίες της 2ης Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΠΑΣΕΒΕ. Στις εργασίες, με κεντρικό σύνθημα «Τέσσερα χρόνια ΠΑΣΕΒΕ, στην πρώτη γραμμή του αγώνα», συμμετείχαν αντιπρόσωποι από Ομοσπονδίες ΕΒΕ, Σωματεία, τοπικές ενώσεις και Επιτροπές Αγώνα επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ