ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2023
Σελ. /48
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 70,79% η κάλυψη του συνολικού πλάνου

Ξεπέρασε το 70% η κάλυψη του συνολικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ μετά το 7ο κατά σειρά «κλείσιμο», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη. Συγκεκριμένα, έχει καλυφθεί το 70,79%, ενώ οι Κομματικές Οργανώσεις συνεχίζουν την προσπάθεια με αμείωτη ένταση.

Αμετακίνητη στην 1η θέση της κατάταξης παραμένει η ΚΟ Ηπείρου, με 87,01%, καλύπτοντας επιπλέον 13% σχεδόν του πλάνου της. Ετσι, κράτησε πίσω της την ΚΟ Εξωτερικού με 85,81%. Δυναμική είσοδο στην πρώτη τριάδα έκανε η ΚΟ Κρήτης, με 77,74%, μετά από άλμα 5 θέσεων στην κατάταξη από την προηγούμενη βδομάδα, καλύπτοντας επιπλέον 18% του πλάνου της. Νησιώτες καταλαμβάνουν και την 4η θέση, συγκεκριμένα η ΚΟ Αιγαίου, με 73,44%. Στην 5η θέση υποχώρησε η ΚΟ Αττικής, με 71,63%, και την ακολουθούν από κοντά η ΚΟ Θεσσαλίας, με 71,25%, και η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με 70,76%. Στη συνέχεια, λιγότερο από μία μονάδα χωρίζει την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, με 68,39%, και την ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, με 67,82%. Επονται κατά σειρά οι ΚΟ Δυτικής Ελλάδας, με 61,42%, Πελοποννήσου, με 60,26%, και Δυτικής Μακεδονίας, με 60,18%.

Πάνω από το 70% έχει καλύψει και η ΚΝΕ, που βρίσκεται στο 70,89% του πλάνου της. Το 60,26% έχει καλύψει η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» και το 52,50% αυτή του «902».

ΚΟ Κρήτης: Φτάνουμε με το κουπόνι σε κάθε εργαζόμενο που αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική

«Τα αισιόδοξα μηνύματα από τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης της Οργάνωσης Κρήτης του ΚΚΕ έρχονται να επιβεβαιώσουν το κλίμα αγωνιστικής συμπόρευσης και εμπιστοσύνης ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων προς το Κόμμα», τονίζει η Κατερίνα Μπακέλα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης, στον «Ριζοσπάστη».

Συμπληρώνει ότι αυτό εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογικές μάχες και τώρα στους μεγάλους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως για την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας, στο νησί.

Τονίζει ότι «με αγωνιστική αισιοδοξία και μαχητικό πνεύμα όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ σε όλη την Κρήτη συνεχίζουμε τη μάχη. Απ' άκρη σ' άκρη του νησιού φτάνουν αισιόδοξα μηνύματα για την υπερκάλυψη των πλάνων σε όλους τους νομούς. Θέλουμε να χαιρετίσουμε και όλους εκείνους που έχουν στηρίξει το ΚΚΕ υλικά ή με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο και φέτος».

Μετά τις επιτυχημένες συνεστιάσεις των Οργανώσεων Ηρακλείου και Χανίων με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, εξηγεί ότι ήδη ετοιμάζονται μικρότερες συνεστιάσεις και γλέντια σε κεφαλοχώρια όλων των νομών του νησιού. Ενώ με πολύμορφες πρωτοβουλίες, όπως λαχειοφόρο και αντικείμενα, εμπλουτίζεται συνεχώς η προσπάθεια να φτάσουν οι ΚΟΒ σε κάθε λαϊκό σπίτι και χώρο εργασίας.

Στέκεται στις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, σημειώνοντας ότι ήδη αρκετές ΚΟΒ έχουν υπερκαλύψει το πλάνο τους ή βρίσκονται κοντά στην κάλυψη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Οργάνωση Οικοδόμων στο Ηράκλειο, που έχει ήδη υπερκαλύψει το πλάνο, φτάνοντας στο 101%. Οπως και η Οργάνωση Κολυμπαρίου στα Χανιά που έχει καλύψει το 97% του δικού της.

Η αναμνηστική κάρτα της ΚΟ Κρήτη για τα 105 χρόνια του ΚΚΕ
Η αναμνηστική κάρτα της ΚΟ Κρήτη για τα 105 χρόνια του ΚΚΕ
Προσθέτει ότι «καθημερινά επιβεβαιώνεται και από τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης το κλίμα αγωνιστικής συμπόρευσης εργατοϋπαλλήλων και λαϊκών ανθρώπων με το ΚΚΕ. Στη συνεστίαση της Οργάνωσης στο Ηράκλειο ήρθαν 45 μικροεπαγγελματίες που βρέθηκαν μαζί με τους κομμουνιστές στον δρόμο του αγώνα για το φορολογικό νομοσχέδιο. Δεκάδες είναι ακόμα τα παραδείγματα συντρόφων και φίλων του Κόμματος σε χώρους εργασίας και εργοστάσια που ενισχύουν το Κόμμα από το υστέρημά τους. Σε εργοστάσιο στον κλάδο των τροφίμων στο Ηράκλειο μια ολόκληρη βάρδια εργαζομένων έκοψαν κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης. Αντίστοιχα σε εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας εργάτες ενίσχυσαν οικονομικά το Κόμμα μπροστά στη συνεστίασή του, όπως και στις κατασκευές και ειδικά στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου. Στα Χανιά δεκάδες είναι οι οπαδοί και φίλοι του Κόμματος που για πρώτη φορά χρεώθηκαν κουπόνι και δίνουν τη μάχη της οικονομικής ενίσχυσής του μαζί με τα μέλη της Οργάνωσης».

«Ξεχωριστή συμβολή στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης είχε και έχει η προσωπική συνεισφορά των ίδιων των μελών, των φίλων και των οπαδών του ΚΚΕ, με τις συνδρομές και τα "κόκκινα μεροκάματα" που και φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο», αναφέρει, και παραθέτει ότι ήδη «μετράμε αύξηση 25% στο ποσό από "κόκκινα μεροκάματα" σε σχέση με πέρυσι».

«Αναδεικνύοντας τη σημασία της προσφοράς στο Κόμμα, όπως σε προηγούμενες, έτσι και σε αυτήν την Οικονομική Εξόρμηση, η ΚΟ Κρήτης εξέδωσε αναμνηστική κάρτα για τους συντρόφους και φίλους που πρόσφεραν και θα προσφέρουν το "κόκκινο μεροκάματό" τους, αφιερωμένη στα 105 χρόνια από την ίδρυση του ηρωικού Κόμματός μας (17 - 23/11/1918).

Το σκίτσο που κοσμεί την αναμνηστική κάρτα και απεικονίζει την ιστορική φωτογραφία από το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κόμματος στο ιστορικό κτίριο του Πειραιά, φιλοτεχνήθηκε από την εικαστικό Εφη Αθανασάκη το 2019 και προσφέρθηκε από την ίδια στην ΚΟ Ηρακλείου με αφορμή τη συμπλήρωση των 105 χρόνων. Η ΕΠ Κρήτης την ευχαριστεί θερμά για τη δωρεά της».

Καταλήγοντας, η Κ. Μπακέλα επισημαίνει ότι «συνταγές και μυστικά για να στεφτεί με επιτυχία η Οικονομική Εξόρμηση ή οτιδήποτε κάνουμε δεν υπάρχουν, το μόνο μας όπλο που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο είναι η επαφή μας με τους εργαζόμενους, η εμπιστοσύνη που το Κόμμα μας έχει κατακτήσει, η σταθερή και αταλάντευτη στάση μας στην καθημερινή πάλη για τα δικαιώματα του λαού μας. Χρειάζεται με μεγαλύτερη απαιτητικότητα και σχέδιο με χαρτί και μολύβι να φτάσουμε σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς. Χωρίς κανέναν εφησυχασμό και επανάπαυση. Βάζουμε ακόμα περισσότερους καθημερινά στο πλάι του Κόμματος, οι δυνατότητές μας "δεν έχουν ταβάνι". Απευθυνόμαστε σε όλους που έχουν αντικειμενικό συμφέρον να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στους αγώνες του επόμενου διαστήματος, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές».

Εκδηλώσεις Οργανώσεων του ΚΚΕ

Εκδηλώσεις με θέμα «105 χρόνια ΚΚΕ, στην πρώτη γραμμή της πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η αξία της οργανωμένης πάλης μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ διαχρονικά και σήμερα» πραγματοποιούν Οργανώσεις του ΚΚΕ.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 16 Δεκέμβρη

- Στις 6 μ.μ. οι ΚΟ Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης και Μοσχάτου - Ταύρου καλούν στο cafe «Ηλιόπετρα» (Θησέως 99, Καλλιθέα, εντός της στοάς). Θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος της ΚΕ.

- Στις 6.30 μ.μ. οι ΚΟ Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης καλούν στα γραφεία των ΚΟ Ελληνικού - Αργυρούπολης (Κύπρου 89). Θα μιλήσει η Μάγδα Χαλτσοτάκη, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Νότιων Συνοικιών και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής.

Τη Δευτέρα 18 Δεκέμβρη

- Στις 7.30 μ.μ. η Τομεακή Οργάνωση Νοτιοδυτικών Συνοικιών καλεί στο «Cooper Street Bar» (Παλαιών Πατρών Γερμανού 5, Αιγάλεω). Θα μιλήσει ο Νίκος Καραγιάννης, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Νοτιοδυτικών Συνοικιών και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής.

Βιβλιοπαρουσιάσεις

Το Σάββατο 16 Δεκέμβρη

- Στις 7 μ.μ. η ΚΟ Παπάγου - Χολαργού καλεί στη βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της ΚΕ του ΚΚΕ «Πολυτεχνείο, Νοέμβρης 1973: Εμπνευση, γνώση και στήριγμα για τους λαϊκούς ξεσηκωμούς του μέλλοντος», στο δημαρχείο Χολαργού, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη». Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

Την Κυριακή 17 Δεκέμβρη

- Στις 7 μ.μ. η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας καλεί στη βιβλιοπαρουσίαση της ίδιας έκδοσης για το Πολυτεχνείο, στο «Vino Banco Tapas Bar» στην Καλαμάτα (Διός Ιθωμάτα 6). Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.

- Στις 12 μ. οι Οργανώσεις Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ανιχνεύοντας το ρεμπέτικο», στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας (Λ. Δεκελείας 205 και Κιλκίς). Θα μιλήσει ο συγγραφέας του βιβλίου Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Τη Δευτέρα 18 Δεκέμβρη

- Στις 6.30 μ.μ. η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας καλεί σε παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Δεκέμβρης του '44: Κρίσιμη ταξική σύγκρουση», του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ, στο Πολυδύναμο Κέντρο (Πανόρμου 59). Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος.

Για την Παλαιστίνη

Την Κυριακή 17 Δεκέμβρη

- Στις 6.30 μ.μ. η ΚΟ Ελευσίνας καλεί σε εκδήλωση στο ισόγειο του δημαρχείου Ελευσίνας (Χατζηδάκη και Δήμητρος). Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ.

- Στις 7 μ.μ. οι Τομεακές Οργανώσεις Φαρμάκου - Χημικής Βιομηχανίας, Μεταποίησης, Ενέργειας - Νερού και Μετάλλου Αττικής καλούν σε προβολή της ταινίας «3.000 νύχτες», της Παλαιστίνιας σκηνοθέτη Mai Marsi, στον κινηματογράφο «Studio» (Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής).

Προσφορές

-- Στο ηρωικό ΚΚΕ, που παλεύει ασταμάτητα, με νύχια και με δόντια για την ειρήνη και τον σοσιαλισμό, προσφέρω ως πρώτη δόση για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 500 ευρώ.

Μαριάννα Παπαδημητρακοπούλου

-- Ο Β. Μ. προσφέρει στο ΚΚΕ 500 ευρώ ως δεύτερη δόση για την Οικονομική Εξόρμηση.

-- Στη μνήμη των εκατομμυρίων αγωνιστών όλου του κόσμου που έδωσαν τη ζωή τους για να γίνουν τα σκοτάδια φως, προσφέρω το ποσό των 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας.

Κατσουλιέρης Δημήτρης

-- Ο Νίκος Παπαγεωργίου θεατρικός συγγραφέας, προσφέρει 150 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ ελεγκτών της ΣΟΛ.

ΛΕΣΧΕΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ
Προσφορές για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος

-- Σύντροφοι και φίλοι από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Μόντρεαλ, συγκέντρωσαν και προσφέρουν στο ΚΚΕ, για την οικονομική του εξόρμηση το ποσό των 2.300 δολαρίων Καναδά.

-- Σύντροφοι και φίλοι από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο, συγκέντρωσαν και προσφέρουν στο ΚΚΕ, για την οικονομική του εξόρμηση το ποσό των 5.170 δολαρίων Καναδά.

Συγκεκριμένα:

Σίμος Γιώργος: 100 δολάρια Καναδά

Παχής Σταύρος: 150 δολάρια Καναδά

Βαμβουκάκη Νικολέτα: 100 δολάρια Καναδά

Λιαμακερός Λευτέρης: 100 δολάρια Καναδά

Βρυσέλλα Ελένη: 20 δολάρια Καναδά

Λεμπέσης Κώστας: 100 δολάρια Καναδά

Τσιχλιά Γεωργία: 100 δολάρια Καναδά

Ασημοπούλου Χρύσα: 200 δολάρια Καναδά

Μπάζιος Απόστολος: 800 δολάρια Καναδά

Ασημόπουλος Τάκης: 300 δολάρια Καναδά

Δαμιανός Νίκος: 250 δολάρια Καναδά

Τζίντζος Κώστας: 100 δολάρια Καναδά

Λιανός Θανάσης: 400 δολάρια Καναδά

Βαγενάς Κώστας: 400 δολάρια Καναδά

Παπαδοπούλου Τούλα: 50 δολάρια Καναδά

Οργάνωση Εθνικής Αντίστασης Τορόντο: 2.000 δολάρια Καναδά



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ