ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
Φωτ.

Στις 14 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΣ

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου Καλαμαριάς, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η σύζυγος: Παρθένα Σουργκούνη

Οι κόρες του: Μαρία, Ιωάννα και Κούλα

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ και της ΓΑΡΥΦΑΛΙΑΣ ΔΑΡΙΒΑ, οι οικογένειες Γιώργου και Αγγελικής Φιλιππίδη, Αγλαΐας Σούκου, Αριστείδη και Δημήτρη Φιλιππίδη προσφέρουν 400 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Λάρισας.

* * *

Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την «απώλεια» του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΛΑΝΗ, η κόρη και η σύζυγός του προσφέρουν 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω της Νοτιοανατολικής ΚΟΒ Εκπαιδευτικών.

* * *

Στη μνήμη της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΠΑΡΑΤΣΗ, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Μαρία Μπάρδα

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 16 Δεκέμβρη στην εκκλησία των Αγ. Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΑΜΑΣΚΟΥΔΗ.

Στη μνήμη του πρόσφεραν για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πόλης Γιαννιτσών: Η σύζυγός του Αγγελική και ο γιος του Δημήτρης 200 ευρώ. Η αδελφή του Φιλιώ, η οποία δεν τον ξεχνάει, 100 ευρώ και ο φίλος του Παναγιώτης Ψυλομέσης 50 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΓΙΑΝΝΗ και ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΙΔΟΥ, οι οποίοι υπήρξαν συνεπείς οπαδοί του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πόλης Γιαννιτσών.

Οι κόρες τους: Εύα και Νατάσα

* * *

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ από του Σάμιου Μεσσηνίας, ο οποίος πέθανε πρόσφατα και αντί για στεφάνι στην κηδεία του, οι αδελφές Αθανασία Γεωργίου Νιάρχου και Ευαγγελία Νιάρχου - Κοντογιαννοπούλου πρόσφεραν 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

Γεωργία Κορρέ
Γεωργία Κορρέ
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΥ, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του μαζί με τη γάτα στο τσουβάλι στη θάλασσα στο Μακρονήσι, η αδελφή του Ελένη Καραβάκου πρόσφερε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τις 16 Νοέμβρη 2004 που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΑΜ - ΕΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ Ιωάννη ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1918 στο Καρς της Ρωσίας από γονείς εκπαιδευτικούς. Στην Ελλάδα ήρθε το 1920 και εγκαταστάθηκε με τους πρόσφυγες γονείς του στο χωριό Κάτω Κλεινές Φλώρινας. Μπήκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 1940-41 υπηρέτησε τη θητεία του, πολέμησε στο Αλβανικό μέτωπο και τραυματίστηκε.

Αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, πιάστηκε από Γερμανούς, κλείστηκε στο στρατόπεδο «Παύλου Μελά», καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά γλίτωσε το εκτελεστικό απόσπασμα. Στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, τελείωσε το Πολυτεχνείο και άφησε σημαντικό επιστημονικό έργο.

Επαναπατρίστηκε το 1982. Ηταν αξιοπρεπής, τίμιος, καλός πατέρας, παππούς, σύντροφος και αδελφός.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Αντιγόνη, η κόρη του Ηλέκτρα, ο γαμπρός του Εμμανουήλ και τα αδέρφια του Λεόντιος και Ταμάρα προσφέρουν 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης και 100 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΟΥ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 15 Οκτώβρη 2007, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Καματερού, 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, στο κόμμα που έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του.

* * *

Στη μνήμη της ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ (Πίτσας)ΜΠΑΛΑΧΟΥΤΗ, η κόρη της Δέσποινα Μπαλαχούτη - Καρρέρ προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπητού φίλου ΓΙΩΡΓΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Θηρεσία Αναγνώστη

* * *

Φωτ.

Στις 32 του περασμένου Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Γεννήθηκε στη Δροσοπηγή Φλώρινας. Από το φθινόπωρο του 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επέστρεψε στην πατρίδα το 1967.

Ως το τέλος της ζωής του ήταν δραστήριο μέλος της ΚΟΒ Χαριλάου.

Στη μνήμη του, ο γιος του Γιώργος προσφέρει 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο του ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΤΖΑΜΑΝΟΓΛΟΥ, οι γονείς του Θόδωρος και Σοφία και η αδελφή του Ζωή προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εύοσμου Θεσσαλονίκης 100 ευρώ.

Αθηνά Τραντίδη
Αθηνά Τραντίδη
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΤΡΑΝΤΙΔΗ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μεταλλικού Κιλκίς.

Ελένη Τραντίδου

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των γονιών μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΑΘΗΝΑΣ ΤΡΑΝΤΙΔΗ προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μεταλλικού Κιλκίς.

Ελένη Τραντίδου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του φίλου και κουμπάρου ΠΑΥΛΟΥ ΠΙΠΕΡΙΔΗ μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου Καλαμαριάς.

Πέτρος Χειμωνίδης

* * *

Φωτ.

Στις 14 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟΛΤΙΔΟΥ. Γεννήθηκε στους Νερόμυλους Αρδαίας.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε στο κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε, το ΚΚΕ, και για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μαυροδέντρι Κοζάνης.

Ο σύζυγος: Λεωνίδας Στολτίδης

Τα παιδιά: Τάκης, Ρίτα

Τα εγγόνια: Λεωνίδας, Νώντας, Ελένη

* * *

Στη μνήμη των: ΙΩΑΝΝΗ Γ. ΧΑΡΙΤΙΔΗ (4.10.1944), ΘΕΟΔΩΡΟΥ Γ. ΧΑΡΙΤΙΔΗ(2.11.1949), ΕΥΤΥΧΙΑΣ Χρ. ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ (27.2.1972), και ΕΛΕΝΗΣ Ι.ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ (20.11.1968), αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, η οικογένεια του Ηρακλή Γ. Χαριτίδη προσφέρει 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών.

Χαράλαμπος Τραντίδης
Χαράλαμπος Τραντίδης
* * *

Φωτ.

Τιμώντας τη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Βότση» Καλαμαριάς.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα: Πελαγία Παπαθανασίου

Τα παιδιά και τα εγγόνια

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 9 χρόνια από το θάνατο στις 19 Νοέμβρη 1998, του ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στελέχους του ΚΚΕ. Οι σύντροφοί του, τα μέλη της ΚΝΕ Λάρισας, αλλά και οι συναγωνιστές του στο αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα, τον έχουν παράδειγμα στους καθημερινούς αγώνες. Ο Ηλίας Παπαδημητρίου υπήρξε υπόδειγμα κομμουνιστή. Από όποιο μετερίζι και αν στρατεύτηκε -αντιστασιακού, αγροτοσυνδικαλιστή, βουλευτή - στρατεύτηκε για να υπηρετήσει την υπόθεση του σοσιαλισμού, ήταν υπόδειγμα αγωνιστή και η δράση του εξακολουθεί να αποτελεί παράδειγμα για τους νέους αγωνιστές.

Στην άσβεστη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο η γυναίκα του Ελένη προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Σουφλαρίων Λάρισας 150 ευρώ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης και του αγωνιστή πατέρα μας ΙΩΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, ο οποίος από τον Δεκέμβρη του 2001 «λείπει» από κοντά μας, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Στοκχόλμης, 3.000 κορόνες Σουηδίας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΧΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΧΑΣ
Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στις 17 Δεκέμβρη κλείνουν 9 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η συντρόφισσά μου στη ζωή και στον αγώνα ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΡΡΕ.

Στη μνήμη της προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παλλήνης.

Γιάννης Κορρές

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΛΙΑΚΟΥ, ο σύζυγός της Βασίλης Λιάκος προσφέρει, μέσω της ΝΕ Ιωαννίνων 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Η μητέρα μου ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΡΗΣΤΑΚΙΔΟΥ υπήρξε αγωνίστρια, η οποία για τη δράση της πιάστηκε, κρατήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ, πέρασε από Στρατοδικείο, αλλά έμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ, ως το θάνατό της.

Στη μνήμη της προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καλογρέζας.

Σιλβέστρος Χρηστακίδης - αντιστασιακός

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των ανιψιών μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΡΥΤΙΑΔΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΥΤΙΜΙΑΔΗ, οι οποίοι με το αναπάντεχο «φευγιό» τους μας συνέθλιψαν, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Τάκης και Ελένη Βαρυτιμιάδη

* * *

Φωτ.

«Εφυγε» από κοντά μας στις 27 Νοέμβρη 2007 σε ηλικία 67 χρόνων, ο ΦΡΙΞΟΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ μέλος του ΚΚΕ. Βιοπαλαιστής από παιδί, μετανάστης στη Γερμανία, αγωνιστής της ειρήνης, φωτεινό παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης, ως το τέλος στα ιδανικά του ΚΚΕ.

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΝΕ Κορινθίας για την οικονομική εξόρμηση.

Οι σύντροφοι και φίλοι του της ΚΟΒ Κιάτου

* * *

Φωτ.2

Στις 20 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 8 χρόνια από το θάνατο του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη του αδελφού του ΑΝΑΣΤΑΣΗ Ι. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος έζησε πολλά χρόνια πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Κυριακή σύζυγος Θεμιστοκλή Σιδηροπούλου

* * *

Φωτ.

Στις 9 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 4 μήνες από το θάνατο του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - ΕΑΜ. Είχε τελειώσει τη Σχολή των ΤΤΤ. Στην Κατοχή το Κόμμα του εμπιστεύτηκε τον παράνομο ασύρματο στη Μυτιλήνη και τη μεταβίβαση πληροφοριών στους συμμάχους.

Για την αντιστασιακή δράση του διώχτηκε και εξορίστηκε. Αφέθηκε ελεύθερος το 1952 από τις φυλακές Αβέρωφ.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων για την οικονομική εξόρμηση.

Η σύζυγος Ιωάννα Παπαθεοδώρου

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των λαϊκών αγώνων και για τα 90χρονα του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Ηλίας Παπαδημητρίου
Ηλίας Παπαδημητρίου
Φωτεινή Παπαγιάννη

* * *

Φωτ. 2

Το Κόμμα μας φέτος συμπληρώνει τα 90 χρόνια της ιστορίας του. Στενά δεμένος με αυτήν την ιστορία, τους αγώνες του ήταν ο αγαπημένος σύντροφος και σύζυγος ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ παρά τις διώξεις και τα βασανιστήρια που πέρασε, δε λύγισε, έμεινε πιστός στα ιδανικά που πίστευε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Σε ομιλία του για τα 70 χρόνια του Κόμματος, μεταξύ των άλλων τόνιζε: «Είναι το κόμμα που άνοιξε καινούριους δρόμους στην πολιτική ιστορία της χώρας μας, γιατί έφερε μια καινούρια συνείδηση - ηθική και πολιτική στην ελληνική κοινωνία...» Στο τέλος της ομιλίας του έγραφε:...«Η ενεργητική στράτευση και η γεμάτη αυταπάρνηση και κινητοποίηση των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, των φίλων και οπαδών μας, είναι βασική προϋπόθεση για να αντιμετωπιστούν οι αναμενόμενες πολιτικές εξελίξεις...» Αυτά που γράφονταν πριν από, περίπου, 20 χρόνια είναι επίκαιρα και για το σήμερα.

Στην αξέχαστη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του αγαπητού μας συντρόφου και φίλου ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΗ και αφοσιωμένου κομμουνιστή, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση προς τιμή των 90 χρόνων του Κόμματός μας και για τα 90χρονα της Οχτωβριανής Επανάστασης, 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Γιάννα Τρικαλινού.

* * *

Φωτ. 2

Στην αξέχαστη μνήμη του παιδιού μου ΝΙΚΟΥ ΤΡΙΧΑ και για την ονομαστική του γιορτή, καθώς και του συζύγου μου ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΧΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Μαρίτσα Τριχά

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αλησμόνητου συντρόφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Λογοτεχνών. Ο Γιάννης ήταν στην ΚΟΒ Λογοτεχνών πολύ αγαπητός σε όλους. Ηταν νομικός, άξιος επιστήμονας. Ταυτόχρονα, καλός λογοτέχνης, όπως μαρτυρούν οι μελέτες και τα βιβλία του. Θα μείνει ολοζώντανος στη μνήμη μας.

ΤΡΙΧΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΤΡΙΧΑΣ ΝΙΚΟΣ
Η πιστή συντρόφισσα και σύζυγός του

Τόνια Χαρατσίδου

* * *

Φωτ.

Στις 7/12 συμπληρώθηκαν τρία χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας σύζυγος και μητέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΙΜΠΗ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Χολαργού 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση. Ο σύζυγος Αλέξανδρος, ο γιος Δημήτρης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και προέδρου του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ με τη συμπλήρωση 11 χρόνων από το θάνατό του, η γυναίκα του Σοφία, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 30 ευρώ στο Παράρτημα Κοκκινιάς και 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κιλικιανών Κοκκινιάς.

* * *

Φωτ.

Με λύπη μου, πληροφορήθηκα αργά το θάνατο της αγαπημένης μου φίλης και συν/στριας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΑΠΑΠΑΝΟΥ. Η Ελευθερία επί πάρα πολλά χρόνια ήταν μέλος του Παραρτήματος της Εθνικής Αντίστασης Πατησίων - Ριζούπολης και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, υπεύθυνη των οικονομικών του.

Η Ελευθερία ήταν πιστός οπαδός του ΚΚΕ και με θέρμη υποστήριξε τις αρχές του και τα ιδανικά του, όπως κι ο σύζυγός της Διονύσης. Υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου Γυναικών της Ειρήνης, των μητέρων του Πολυτεχνείου και πάντα μπροστάρης στις κινητοποιήσεις. Τα τελευταία χρόνια υπέφερε και καθηλώθηκε στο κρεβάτι του πόνου. Στην κατοχή ήταν δραστήριο μέλος της ΕΠΟΝ και της Εθνικής Αλληλεγγύης και προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στους τραυματίες του ΕΛΑΣ μετά τις μάχες για την απελευθέρωση του Πύργου. Γεννήθηκε το 1920 στα Κρέστενα Ηλείας από γονείς δημοκρατικούς κι έζησε άνετα παιδικά χρόνια. Μαζί ζήσαμε πολλά χρόνια στο Παράρτημα Πατησίων - Ριζούπολης κι ήταν καθημερινή η παρουσία και η προσφορά της. Ολοι όσοι τη γνώρισαν, θα τη θυμούνται και θα την αγαπούν. Την Ελευθερία δε θα την ξεχάσω ποτέ ήταν αγαπημένη φίλη και συν/στρια.

Γιώργος Σαμπατάκος
Γιώργος Σαμπατάκος
Στη μνήμη της προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου 50 ευρώ. Επίσης, στη μνήμη της μητέρας της, η κόρη της Ντόρα Παπαπάνου προσφέρει στο ΚΚΕ, 100 ευρώ.

Λιλίκα Βασιλάκη - Ανθούλη

Το Παράρτημα Πατησίων - Ριζούπολης της Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΕΑ προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου για την οικονομική εξόρμηση, στη μνήμη όλων των αγωνιστών - μελών του.

* * *

Φωτ.

Στις 20/12/2007 συμπληρώνεται ένας χρόνος που έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑΣ. Στη μνήμη του η συντρόφισσά του Βασιλική Μπαρδούνια προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Λυκόβρυσης.

***

φωτο

Τεσσεράμισι χρόνια πέρασαν από το χαμό της πολυαγαπημένης μας συζύγου και μητέρας Στέλλας (Λίτσα) Μαμωνά. Τιμώντας τη μνήμη της και ενόψει της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ όπου ήταν ενεργό μέλος μέχρι το τέλος της ζωής της προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω. Σπύρος και Αλέκος Μαμωνάς


ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΜΩΝΑ
ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΜΩΝΑ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ Κυριακή (ΚΟΥΛΑ)
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ Κυριακή (ΚΟΥΛΑ)

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

Βασίλης Τσιούλης
Βασίλης Τσιούλης

Ιωάννης Κυριακίδης
Ιωάννης Κυριακίδης

Θεμιστοκλής Σιδηρόπουλος
Θεμιστοκλής Σιδηρόπουλος

ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Μιχάλης Κοτζαμάνογλου
Μιχάλης Κοτζαμάνογλου

ΜΠΙΜΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΜΠΙΜΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Θανάσης Παπαθανασίου
Θανάσης Παπαθανασίου

Αθανάσιος Σουργκούνης
Αθανάσιος Σουργκούνης

Κώστας Τραντίδης
Κώστας Τραντίδης

Χρήστος Δαμασκούδης
Χρήστος Δαμασκούδης

ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Γεωργία Χρηστακίδου
Γεωργία Χρηστακίδου

Παύλος Πιπερίδης
Παύλος Πιπερίδης

Λευτέρης Παπαθεοδώρου
Λευτέρης Παπαθεοδώρου

Γιώργος Δημητριάδης
Γιώργος Δημητριάδης

Ελένη Στολτίδου
Ελένη Στολτίδου


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ