ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Γενάρη 2021
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ΚΟΥΛΑΣ) ΚΕΦΑΛΑ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πατησίων.

Μαρία Δελή

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντροφισσών ΦΡΟΣΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΦΩΤΕΙΝΗΣ (ΦΩΦΩΣ) ΡΕΜΠΗ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πατησίων.

Μαρία Δελή

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΓΙΟΥΡΑ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πετρελαίων.

Οικογένεια Αγγελικής Καρανικόλα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από 6 χρόνια, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν 110 ευρώ στη μνήμη του.

***

ΦΩΤΟ

Στις 26 Δεκέμβρη 2020 «έφυγε» αναπάντεχα από τη ζωή ο σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ. Γεννήθηκε το 1937 στα Πάμφιλα Λέσβου. Παιδί εργατικής οικογένειας, έμεινε ορφανός από πατέρα σε μικρή ηλικία και ρίχτηκε από μικρός στη βιοπάλη για να συντηρήσει τη μάνα και τα αδέλφια του. Οργανωμένος στο Κόμμα από νεαρός. Διετέλεσε επί χρόνια Γραμματέας της ΚΟΒ Παμφίλων. Δραστηριοποιήθηκε στην Τοπική Διοίκηση και στο αγροτικό κίνημα. Πάντα με το χαμόγελο και με αταλάντευτη στάση συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του Κόμματος, ανταποκρινόμενος με συνέπεια και αφοσίωση.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ειρήνη, τα παιδιά του Παντελής - Ευαγγελία, τα εγγόνια του Ειρήνη - Θέμης - Παναγιώτης προσφέρουμε στο Κόμμα μας 150 ευρώ, μέσω της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

  • Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΛΕΙΔΑΡΑ, μέλους του ΚΚΕ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Οικογένεια Στυλιανού Κυριακής και Στυλιανού Γιαννούλας από Κύπρο

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος Λότσιος προσφέρει στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ 20 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κηπούπολης Περιστερίου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΑΚΡΙΛΗ προσφέρω 20 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ ΟΤΑ Βορείων προαστίων.

Αγγελική Τσακριλή

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ γεννήθηκε το 1925 στη Νίκαια του Πειραιά. Εκεί μεγάλωσε με μύριες όσες δυσκολίες, εκεί ανδρώθηκε. Οι στερήσεις και η ανάγκη, η κοινωνική αδικία ήταν οι παράμετροι που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του και τη στάση του στη ζωή και την κοινωνία. Σε ηλικία 8 χρόνων, ο Γιώργης είχε ένα καροτσάκι κι έκανε μεταφορές. Βοηθούσε με όλες του τις παιδικές δυνάμεις την οικογένεια. Γι' αυτά και άλλες κοινωνικές καταφορές συνειδητοποίησε, πολύ νωρίς, την κοινωνική αδικία. Δεκαοχτώ χρόνων παλικαρόπουλο εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ. Υστερα στον ΕΛΑΣ και στο ΕΑΜ. Η ΠΕΑΕΑ και το υπουργείο Αμυνας αναγνώρισαν τη συμμετοχή του και του απένειμαν διπλώματα τιμής. «Δίπλωμα τιμής» είχε ο ίδιος τη γερμανική σφαίρα που είχε σφηνωθεί στο κορμί του. Με την επικράτηση της αστικής τάξης στην Ελλάδα είχε την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του κάθε μέρα. Συμμετείχε μέχρι το τέλος στις δραστηριότητες του κόμματός του, του ΚΚΕ. Αφησε τον άδικο κόσμο μέσα στον οποίο έζησε στις 17/1/2018. Θα μπορούσε κανείς να γράψει στην επιτύμβια πλάκα του: «Υπήρξε γνήσιο τέκνο της ανάγκης».

ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Η σύντροφός του Φεβρωνία προσφέρει στη μνήμη του 200 ευρώ στο ΚΚΕ ως ενίσχυση στον αγώνα του για μια δίκαιη κοινωνία.

***

ΦΩΤΟ 2

Ο πατέρας μου ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ από 20 χρόνων ήταν στο ΕΑΜ, μπήκε στην Αντίσταση, στον ΕΛΑΣ. Τον κυνήγησαν, μας έκαψαν το σπίτι στο Μεσοχώρι Καρδίτσας. Τον πιάσανε και τον βάλανε στη φυλακή 40 μέρες, τον χτύπησαν. Τον αφήσανε για λίγο και ξανάρχισαν το κυνήγι, αναγκάζοντάς τον να φύγει. Για 20 χρόνια δε ξέραμε αν ζει, καθώς έρχονταν και λέγανε στη μάνα μου ότι τον σκοτώσανε. Γύρισε στην Ελλάδα από την Τασκένδη το 1967 και απεβίωσε το 1990. Η μητέρα μου ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗ, μέσα στις αντιξοότητες, με αγώνα, κατάφερε και μεγάλωσε τα πέντε παιδιά της. Απεβίωσε το 1998. Στη μνήμη των γονιών μου προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ.

Η κόρη τους Αμαλία Αναγνωστοπούλου - Μπαρμπέρη

ΚΟΥΛΑ ΚΕΦΑΛΑ
ΚΟΥΛΑ ΚΕΦΑΛΑ
ΦΩΦΩ ΡΕΜΠΗ
ΦΩΦΩ ΡΕΜΠΗ
ΦΡΟΣΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΡΟΣΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗ
ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΚΡΙΛΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΚΡΙΛΗΣ
Προσφορά

Ο σύντροφος Μιχάλης Τεμπρίδης, μαχητής του ΔΣΕ, πολιτικός πρόσφυγας στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία και ερασιτέχνης στιχουργός και συνθέτης, προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Βερολίνου το ποσό των 100 ευρώ, με αφορμή τη συμπλήρωση 65 χρόνων ζωής του γιου του, Γιαννούλη, γνωστού γλύπτη της διασποράς.

Ο Γιαννούλης Τεμπρίδης γεννήθηκε το 1955 στην επαρχιακή πόλη Ραντεμπόιλ, κοντά στη Δρέσδη, που αποτέλεσε πόλο και κέντρο μορφωτικής - πολιτιστικής διαπαιδαγώγησης των πολιτικών προσφύγων και των οικογενειών τους. Ο Γιαννούλης Τεμπρίδης σπούδασε Γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών «Βαϊσενζέε» του Βερολίνου, αξιοποιώντας την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε Παιδεία υψηλού επιπέδου που παρείχε το σοσιαλιστικό κράτος σε όλα τα παιδιά. Mέχρι τώρα έχει συμμετάσχει σε ατομικές και συλλογικές εκθέσεις εικαστικών τεχνών και έχει τιμηθεί με καλλιτεχνικά βραβεία διαφόρων φορέων.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ