ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
Σελ. /32
ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συναγερμός ενόψει συλλαλητηρίου

Το πρόγραμμα δράσης πλούσιο και στην υλοποίησή του έχουν ριχτεί με αυταπάρνηση όλες οι δυνάμεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με πλήρη γνώση του μεριδίου ευθύνης που τους αναλογεί για την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του Κόμματος στις 9 Οκτώβρη.

Χτες, η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τους κομμουνιστές έξω από τα σχολεία να ενημερώνουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, συζητώντας μαζί τους για την κατάσταση της Παιδείας, πανθομολογουμένως όχι καλή, για το ποιος ευθύνεται και κυρίως τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει.

Περιοδεία χτες και στον ΝΥΜΑ - ΟΤΕ με τον Δ. Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χώρο όπως είναι γνωστό έχει εγκατασταθεί το σύστημα ελέγχου των εκατοντάδων ηλεκτρονικών χαφιέδων που έχουν τοποθετηθεί στην Αθήνα. Η παρουσία του ΚΚΕ εκεί τονίζει την έμφαση που δίνει στα ζητήματα δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αλλωστε, το αίτημα για απόσυρση των καμεροχαφιέδων έχει περίοπτη θέση στο διεκδικητικό πλαίσιο της 9ης Οκτώβρη.

Δεκάδες ακόμα οι χτεσινές περιοδείες σε εργασιακούς χώρους, πολυσύχναστα εμπορικά σημεία της πόλης, συνοικίες κλπ., μεγάλη η ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα των κομμουνιστών.

Να απαιτήσουμε να ξηλωθούν οι κάμερες

Να μπλοκάρουμε τα νέα αντεργατικά σχέδια που έρχονται και όλοι μαζί, εργάτες, φτωχοί αγρότες, ΕΒΕ, κ.ά., να αναπτύξουμε ενιαία αγωνιστική δράση διεκδικώντας αιτήματα που να ικανοποιούν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, κάλεσε τους εργαζόμενους ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του, ενόψει του συλλαλητηρίου στις 9 του Οκτώβρη, στο κτίριο του ΟΤΕ επί της 3ης Σεπτεμβρίου. Ειδική αναφορά έκανε στην υποδομή που παρέχει ο ΟΤΕ για τη λειτουργία των καμερών παρακολούθησης, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή και να απαιτήσουν το άμεσο ξήλωμά τους.

Ο Δ. Αρβανιτάκης, αναφερόμενος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο («άβατο» τον αποκαλούν οι εργαζόμενοι) που υπάρχει στο συγκεκριμένο κτίριο του ΟΤΕ, όπου λαμβάνονται εικόνα και ήχος από τις κάμερες παρακολούθησης για να μεταβιβαστούν στη Γενική Ασφάλεια, επισήμανε: Είναι απαράδεκτο ο ΟΤΕ να παρέχει τέτοια υποδομή σε μηχανισμούς παρακολούθησης της συνδικαλιστικής και κοινωνικής ζωής - όπως αποκαλύφθηκε ότι έγινε με την απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων τον Αύγουστο. Πρόθεση της κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι να αξιοποιήσει αυτό το μηχανισμό και μετά τους Αγώνες, στο οποίο συμφωνεί και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι εργαζόμενοι, συνέχισε, στον ΟΤΕ μαζί με όλους τους εργαζόμενους πρέπει να παλέψουν και να απαιτήσουν να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

Το ΚΚΕ σαλπίζει καινούρια χρονιά αγώνων

Στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας περιόδευσε χτες το πρωί, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους καθηγητές και τους μαθητές βρέθηκαν, όπως ήταν φυσικό, τα προβλήματα και οι ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της Παιδείας, απόρροια της κυρίαρχης πολιτικής. Μια πραγματικότητα που επιβάλλει όχι μόνο τη συμμετοχή, αλλά και την κινητοποίηση των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών, καθηγητών και γονέων) για την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου της 9 του Οκτώβρη.

Απευθυνόμενος στους μαθητές του 2ου Ενιαίου Γυμνασίου και Λυκείου Γαλατσίου, ο Αντ. Σκυλλάκος αναφέρθηκε στην ξεχωριστή σημασία που αποκτά η γνώση για τους νέους ανθρώπους: «Να προσέξετε: Η γνώση είναι δύναμη. Η πραγματική γνώση κάνει ανεξάρτητη τη σκέψη και την προσωπικότητα του ανθρώπου». Ευχόμενος «καλή χρονιά» μα κυρίως «καλή δύναμη», υπογράμμισε ακόμα το ειδικό βάρος που αναλογεί στους μαθητές, αλλά και σε όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν καθηγητές και γονείς, συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής.


Με το «Ρ» στο χέρι

Σε οδικούς κόμβους, σταθμούς ΗΣΑΠ και μετρό, σε περαστικούς αλλά και σε φίλους, σπίτι το σπίτι, την περασμένη Κυριακή ο «Ριζοσπάστης» διακινήθηκε πλατιά, παντού όπου μπορούσαν να φτάσουν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που πραγματοποίησαν σε όλη τη χώρα μαζική πανεξόρμηση. Χτες, Δευτέρα, η εξόρμηση συνεχίστηκε σε σχολεία, σχολές και εργασιακούς χώρους.

Η συζήτηση με τους αναγνώστες του «Ρ» περιστρεφόταν γύρω από το 30ό Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», που ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, και το πλούσιο πρόγραμμά του. Και πάντα κατέληγε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Κόμματος στις 9 του Οκτώβρη στην Αθήνα, στους λόγους για τους οποίους διοργανώνεται, με την επισήμανση της ανάγκης όχι μόνο να μη λείπει κανείς αλλά να κάνει ο καθένας δική του υπόθεση την επιτυχία του, διαδίδοντας το κάλεσμα και το πλαίσιο αιτημάτων του παντού όπου μπορεί να φτάσει η φωνή του.

Το σημερινό πρόγραμμα περιοδειών

-- Στις 7 π.μ. στο εργοτάξιο της Πειραιώς 168 με τον Γιώργο Θεοδώρου, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 7 π.μ. στην ΕΥΔΑΠ Περισσού με τον Ηλία Σταμέλο.

-- Στις 7 π.μ. στην ΕΥΔΑΠ οδού Λαοδικείας με τον Παναγιώτη Πάλμο.

-- Στις 7.30 π.μ. στα μηχανουργεία Βοτανικού με τον Βαγγέλη Τιρτιράκη, μέλος της ΚΕΟΕ.

-- Το πρωί στον ΟΤΕ (υπηρεσίες Καρόλου, Κωλέττη και Αθηνάς) με τον Λευτέρη Παπακωνσταντόπουλο, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 8.30 π.μ. στο ΙΚΑ Αιγάλεω με τον Γιάννη Ιωάννου.

-- Στις 9 π.μ. στις υπηρεσίες Δήμου Αθηναίων (Οδός Λιοσίων) με τον Γιώργο Γεωργόπουλο, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 9 π.μ. στις υπηρεσίες Χαλανδρίου (ΙΚΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ) με τον Πέτρο Αλέπη.

-- Στις 10 π.μ. στις υπηρεσίες Δήμου Γαλατσίου με τον Γιώργο Καταχανά.

-- Στις 12 μ. στο Ασυλο Ανιάτων (Αγ. Ζώνης, Κυψέλη) με τον Αλέκο Τομαρά.

-- Στις 5.30 μ.μ. στην εφημερίδα «ΧΩΡΑ» και στο «Κανάλι 10» με τον Αντώνη Σκυλλάκο, βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ. στο εμπορικό κέντρο Περιστερίου (πεζόδρομος Εθνικής Αντιστάσεως) με τον Δημήτρη Φέτση.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org