ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Πλατιά πολιτική εξόρμηση σε όλη τη χώρα

Μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις σήμερα σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο με ομιλητές μέλη του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και στις 25/6, στην Αθήνα, με ομιλήτρια την Αλ. Παπαρήγα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πλατιά πολιτική εξόρμηση των ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, προκειμένου να φτάσει παντού η πρόσκληση που απευθύνει το Κόμμα για «αγωνιστική συσπείρωση και συνεργασία» στην κατεύθυνση τού να δοθεί «δύναμη και προοπτική στη λαϊκή πάλη», αυτή η δύναμη που «μπορεί να ανακόψει και να ανατρέψει την πολιτική επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα» και να «ανοίξει το δρόμο προς όφελος του λαού».

Υλοποιώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης, οι κομμουνιστές εξορμούν σε χώρους δουλιάς, στις συνοικίες των αστικών κέντρων και στα χωριά της επαρχίας, ενώ η δραστηριότητα αυτή κορυφώνεται με μεγάλες συγκεντρώσεις - συζητήσεις. Μέχρι στιγμής τέτοιες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για την Αθήνα, τη Δευτέρα, 25 Ιούνη, στις 8.30 το βράδυ στο αθλητικό στάδιο της Καλλιθέας, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα και θέμα: «Η πρόταση του ΚΚΕ για την αγωνιστική συσπείρωση και συνεργασία», καθώς επίσης σήμερα σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Βόλο.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό σε κοινή δράση για την κλιμάκωση της λαϊκής πάλης κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων, του «τρομονόμου», της κυβερνητικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας και, συνολικά, της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να προωθηθεί πιο αποφασιστικά η ταξική αγωνιστική ενότητα της εργατικής τάξης, η κοινωνική συμμαχία με τα μεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, με τη νεολαία, στη γραμμή της διεκδίκησης των σύγχρονων λαϊκών δικαιωμάτων.

Τον καλεί να μετατρέψει τη δυσαρέσκειά του σε ουσιαστική διαφωνία με την πολιτική που συμφέρει την πλουτοκρατία, με τις επιλογές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να αποδυναμώσει τα κόμματα που την εκφράζουν και την υπηρετούν. «Με ΚΚΕ ισχυρό, να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο Λαϊκό Μέτωπο, κόντρα στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό», υπογραμμίζεται καταληκτικά στην ανακοίνωση - πρόσκλησή του.

Στη Θεσσαλία

Ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν, σήμερα, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα και στο Βόλο, με θέμα «η απάντηση του ΚΚΕ στα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα» και ομιλητές μέλη του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Η συγκέντρωση στα Τρίκαλα θα γίνει στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής. Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι ο Σπ. Χαλβατζής, επικεφαλής κομματικού κλιμακίου, θα επισκεφτεί το νοσοκομείο Τρικάλων, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Νοσοκομείου, στις 12.30 θα συζητήσει με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί και στις 6.30 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Στην Καρδίτσα θα μιλήσει, στις 8:30 μ., στην πλατεία Παυσίλυπου, ο Σπύρος Στριφτάρης, ο οποίος στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφτεί την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου για να συζητήσει με τους εργαζόμενους και στις 6.30 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Στις 9 μ.μ. στην παραλία του Βόλου (Ηρώον), θα μιλήσει ο Δ. Αρβανιτάκης, ο οποίος στις 11.30 το πρωί θα επισκεφτεί τον ΟΣΕ, όπου θα συναντηθεί με τη διεύθυνση. Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους και στις 12.30 με το Σωματείο των εργαζομένων. Στη 1.30 το μεσημέρι ο Δ. Αρβανιτάκης θα επισκεφτεί τον ΟΑΕΔ, όπου θα συζητήσει με τους εργαζόμενους και στις 6.30 μ.μ.θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Στην Αχαΐα

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης θα περιοδεύσει στο εργοστάσιο της ΕΒΟ στο Αίγιο, αύριο Παρασκευή, στις 10π.μ., όπου και συναντηθεί με τους εργαζόμενους, το σωματείο τους και τη διοίκηση του εργοστασίου.

Στα Γιάννενα

H Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ πραγματοποιεί ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση, την Τετάρτη, 20 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα επίκαιρα πολιτικά προβλήματα και η πρότασή του για την ανάπτυξη της λαϊκής συσπείρωσης και πάλης». Ομιλητής στη συγκέντρωση θα είναι ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε Καβάλα - Δράμα

Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση για τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις διοργανώνει η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, την Πέμπτη 21 Ιούνη. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30μ.μ. στο χώρο της παραλίας δίπλα στα φέριμποτ. Ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ενόψει της συγκέντρωσης η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ προγραμματίζει εξορμήσεις και περιοδείες σε χωριά του νομού. Συγκεκριμένα, κλιμάκια στελεχών του κόμματος τις επόμενες μέρες θα περιοδεύσουν σε Ποδοχώρι, Ν. Καρυά, Αγίασμα, Μεσορόπη, Μουσθένη, Ζυγό, Λιμενάρια, Καλλιράχη, Ποταμιά και Παναγιά.

Εξάλλου, ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση οργανώνει την επόμενη μέρα, Παρασκευή 22 Ιούνη, η ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8μ.μ. στο Δημοτικό Κήπο. Θα μιλήσει η Σ. Βλισίδου μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΕΑΤΑΘ - ΔΣΕ
Εκδρομή - εκδήλωση στο Γράμμο

Η ΠΕΑΤΑΘ - ΔΣΕ, με την ευκαιρία της 55ης επετείου από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, διοργανώνει τριήμερη (15/16/17-6-01) εκδρομή - εκδήλωση στο Γράμμο. Στην περιοχή, όπου, τον Ιούνη του 1948, οι κυβερνητικές δυνάμεις με την ολόπλευρη βοήθεια των ΗΠΑ και με την προσωπική συμμετοχή του Βαν Φλιτ στις επιχειρήσεις, επιχείρησαν να δώσουν το αποφασιστικό χτύπημα στις κύριες δυνάμεις του ΔΣΕ. Ομως, όπως είναι γνωστό, απέτυχαν. Η αποτυχία αυτής της επιχείρησης, με τον ελιγμό των κύριων δυνάμεων του ΔΣΕ στο Βίτσι, προκάλεσε σύγχυση στο κυβερνητικό στρατόπεδο οξύνοντας την πολιτική κρίση.

Πούλμαν ξεκινά την Παρασκευή 15-6, στις 7.00 π.μ., από την πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες στα τηλ.: 32.20.163 και 58.17.384.

Σήμερα στην τηλεόραση του «902»

Παρακολουθήστε στην τηλεόραση του «902» σήμερα Πέμπτη:

  • Στις 18.10, στην εκπομπή «Αθλητικές συναντήσεις», φάσεις από τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ Νήαρ Ηστ και ΠΑΟΚ.
  • Στις 19.30, στην εκπομπή «Auto Sprint», τη συγκέντρωση μοτοσικλέτας στη Θάσο, τον τελευταίο αγώνα F1 στον Καναδά, το παγκόσμιο πρωτάθλημα S- BIKE, τον τελευταίο αγώνα ΚΑΡΤ και, φυσικά, το Ράλι Ακρόπολις, λίγο πριν την εκκίνηση.
  • Στις 22.00, στην εκπομπή «Προεκτάσεις» που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Κώστας Καραχάλιος, μια συζήτηση με τους καλεσμένους του για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
  • Στις 23.30, στην εκπομπή «Μουσικές καταθέσεις», σε επανάληψη τον Γιώργο Μηνά, να συζητάει με τον συνθέτη και πιανίστα Παύλο Βεντούρα, σε ένα αφιέρωμα στον Νικόλαο Χαλκιώτη - Μάντζαρο, συνθέτη του Εθνικού μας Υμνου.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ