ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Μάη 2019
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εργατογειτονιές της Ελευσίνας να στείλουν το δικό τους μήνυμα αντεπίθεσης

Μιλώντας στη συγκέντρωση της ΚΟ Ελευσίνας του ΚΚΕ, ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, τόνισε πως κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στην περιοχή του Θριασίου είναι η τεράστια πείρα που έχουν αποκομίσει από τη ζωή που βιώνουν στη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας, την περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κρίσης. Μια περιοχή που επιλέχτηκε από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του για την εγκατάσταση των μεγαλύτερων και πολυπληθέστερων βιομηχανικών εγκαταστάσεων, που αντιπροσωπεύουν το 45% της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας, καθώς και εκατοντάδων μικρότερων βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων. Κι ενώ το κεφάλαιο για την κερδοφορία του έλαβε πλουσιοπάροχες διευκολύνσεις από όλες τις κυβερνήσεις, οι εργάτες που εργάστηκαν στις βιομηχανίες πλήρωσαν βαρύ τίμημα στο βωμό της κερδοφορίας.

«Το ΚΚΕ είναι η μοναδική δύναμη που αντιστάθηκε παντού. Στήριξε τις δίκαιες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης μέσα στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στα Περιφερειακά και στα Τοπικά Συμβούλια (...) Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, βρέθηκαν μπροστά σε όλους τους αγώνες της εργατικής τάξης, του λαού, σε έναν δρόμο προοπτικής, κόντρα στις δυνάμεις και τις πολιτικές που υπηρετούν το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα», σημείωσε, καλώντας τους παρευρισκόμενους να δώσουν τη μάχη τις μέρες που απομένουν, ώστε ο λαός να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα και να στηρίξει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Ο Δ. Κουμπούρης
Ο Δ. Κουμπούρης
Ο Κ. Κώνστας, υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση του δήμου, στη στάση των άλλων δυνάμεων που διεκδικούν τη διοίκησή του, και σημείωσε πως «η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού δεν είναι απλά ένα σύνθημα. Eίναι κάλεσμα που εκφράζει την ανάγκη ο λαός να συμπορευθεί με το ΚΚΕ, γιατί το πραγματικά διαφορετικό για το λαό μπορεί να έρθει μόνο μέσα από το δυνάμωμα της δικής του φωνής, της δικής του πάλης, μέσα από το δυνάμωμα των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές». Προέτρεψε τους εργαζόμενους να κρίνουν με βάση τις ανάγκες τους και να σκεφτούν αν θέλουν δημοτικές αρχές που είναι σύμφωνες με την πολιτική της κάθε κυβέρνησης, σημειώνοντας: «Εμείς το λέμε καθαρά, είμαστε απέναντι από όλους αυτούς! Είμαστε και θα είμαστε μπροστά στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος και θα τον υπηρετήσουμε».

Τέλος, ο Μ. Βαρδαβάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση της ευρύτερης περιοχής και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί της, στην απουσία έργων υποδομής ζωτικής σημασίας για την προστασία του λαού από φυσικά φαινόμενα, στις ελλείψεις σε σχολεία, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, χώρους πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού, στις μεγάλες ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες Υγείας, στη μεγάλη περιβαλλοντική μόλυνση, στα καθημερινά εργατικά «ατυχήματα» και τις επαγγελματικές ασθένειες που «θερίζουν», στην ανυπαρξία ουσιαστικού σχεδιασμού για την πρόληψη βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης κλίμακας, υπέδειξε τους υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή. «Κυβερνήσεις, περιφερειακή και δημοτικές αρχές που υλοποίησαν και υλοποιούν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για μέτρα που είναι κυριολεκτικά θανατηφόρα για τους εργαζόμενους, αναγκαία όμως για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων της Ελλάδας και της ΕΕ στον διεθνή ανταγωνισμό», σημείωσε, καλώντας τους εργαζόμενους «να πάνε μαζικά στις κάλπες και να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές» και να βοηθήσουν «ώστε οι εργατογειτονιές της Ελευσίνας και της Μαγούλας να στείλουν το δικό τους μήνυμα αντεπίθεσης, με εκατοντάδες κόκκινα ψηφοδέλτια».


Ο Μ. Βαρδαβάκης
Ο Μ. Βαρδαβάκης

Ο Κ. Κώνστας
Ο Κ. Κώνστας

Μας αξίζει μια ζωή με δικαιώματα, κόντρα στη μιζέρια και τα αδιέξοδα της ΕΕ και των κομμάτων της

Οι χαιρετισμοί στη συνάντηση στο Βόλο

Στον χαιρετισμό της στη συγκέντρωση στον Βόλο, η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται ο λαός μετά τις εκλογές είναι να βρεθεί σε καλύτερες θέσεις απέναντι στα μνημόνια, στη διαρκή εποπτεία, στα ματωμένα πλεονάσματα, χρειάζεται δυνατή εργατική αντιπολίτευση με ισχυρό ΚΚΕ παντού. «Είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Να γυρίσουμε την πλάτη στο μαύρο πρόσωπο της ΕΕ του πολέμου, της έντασης της στρατιωτικοποίησης, της αγαστής συνεργασίας της με το ΝΑΤΟ και τη ΝΑΤΟική αριστερά στη χώρα μας, τη ΝΑΤΟική δεξιά που διαγκωνίζονται για το ποιος καλύτερα θα κάνει τη "βρωμοδουλειά" του μεντεσέ των Βαλκανίων. Δυνατό ΚΚΕ για να πληρώσουν το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, την απάνθρωπη πολιτική στη Μέση Ανατολή, στο Παλαιστινιακό, στο Κυπριακό, στη Λιβύη, στην Ακτή του Ελεφαντοστού, στο Κέρας της Αφρικής. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ, κατατίθεται στους αγώνες, θα φουντώσει τους αγώνες. Για να αποκτήσει η ψήφος νόημα και δυναμική πίεσης με περισσότερους εκλεγμένους κομμουνιστές δημάρχους, περιφερειακούς συμβούλους, ευρωβουλευτές. Γιατί είναι η μόνη ψήφος που δε θα βγει την επόμενη μέρα στο παζάρι για τις καρέκλες», υπογράμμισε.

Ο Τ. Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, προέτρεψε όλους να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη της ψήφου τις επόμενες μέρες καθώς θα ενταθεί η αποσιώπηση των θέσεων του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως και οι πολιτικοί εκβιασμοί, τα ψευτοδιλήμματα, οι προβοκάτσιες και οι ψευτιές, οι αποπροσανατολιστικοί καβγάδες. Αναφέρθηκε εκτενώς στη στήριξη που ΕΕ, δήμοι, Περιφέρεια και κυβερνήσεις παρείχαν σε μεγαλοεπιχειρηματίες στη Θεσσαλία και γενικότερα, την ώρα που οι πολλοί υποφέρουν, στα «έργα και τις ημέρες» του νυν περιφερειάρχη και στην απουσία έργου προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας, όπως και στη σύμπλευση των άλλων διεκδικητών της Περιφέρειας και των δήμων, καλώντας το λαό της Θεσσαλίας να «γυρίσει την πλάτη» σε όλους αυτούς, να υπερψηφίσει τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ.

Ο Τ. Τσιαπλές
Ο Τ. Τσιαπλές
Ο Απ. Ριζόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, κατέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Τοπική Διοίκηση είναι ουδέτερος, δήθεν αυτοδιοίκητος χώρος, σημειώνοντας πως «η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και ΣΥΡΙΖΑ, με τις κατευθύνσεις και Οδηγίες της ΕΕ, που έχουν συνυπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις, έχουν κάνει την Τοπική Διοίκηση πεδίο προώθησης των επιχειρηματικών συμφερόντων, κρίκο ανάκαμψης της ανταγωνιστικότητας και των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων», με τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν το λογαριασμό. Μίλησε εκτενώς για τα έργα της δημοτικής αρχής Βόλου και τα εκατομμύρια που διέθεσε για τη στήριξη του κεφαλαίου. «Μπέος, Αποστολάκης, Παπαδούλης και Καπούλα είναι στην ίδια πλευρά! Στηρίζονται από τα κόμματα των μνημονίων!», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η ισχυροποίηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και του ΚΚΕ σημαίνει ισχυροποίηση της φωνής όλων αυτών που δίνουν αποφασιστικό αγώνα ενάντια στην καρκινογόνα καύση των σκουπιδιών! Αυτών που καθημερινά αγωνίζονται για το μεροκάματο, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς! Αυτών που αγωνιούν αν αύριο θα έχουν το μαγαζάκι τους, αν θα καταφέρουν να τη γλιτώσουν απ' τα νύχια των μονοπωλίων και τη φορομπηχτική επίθεση της κυβέρνησης!».

Ο Στ. Κότο, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, κάλεσε τους 500.000 νέους που ψηφίζουν πρώτη φορά να κάνουν τη διαφορά ψηφίζοντας ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις τοπικές εκλογές. «Γιατί μας αξίζει μια ζωή με δικαιώματα, κόντρα στη μιζέρια και τα αδιέξοδα που μας καταδικάζουν η ΕΕ και τα κόμματά της», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν έχουν στο χέρι τους νέους, όπως αποδείχτηκε με τους μεγάλους μαθητικούς αγώνες, τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, τους αγώνες όπου το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης. «Αυτός ο αγώνας που έχει προηγηθεί, ήρθε η ώρα να δυναμώσει και να εκφραστεί και με ψήφο στο ΚΚΕ στις 26 Μάη!», υπογράμμισε.


Ο Στ. Κότο
Ο Στ. Κότο

Ο Απ. Ριζόπουλος
Ο Απ. Ριζόπουλος

Η Μ. Γαβαλά
Η Μ. Γαβαλά


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ