ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Μάη 2023 - Κυριακή 14 Μάη 2023
Σελ. /48
ΑΤΤΙΚΗ
Πολλές και σημαντικές παρουσίες

Πολλές είναι και οι σημαντικές παρουσίες που ξεχωρίζουν στα ψηφοδέλτια του Κόμματος, από τον χώρο των Τεχνών και των Γραμμάτων, των ΜΜΕ, του Αθλητισμού, της Εκπαίδευσης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και πρώην στελέχη άλλων κομμάτων. Πολλοί από αυτούς συνεργάζονται για πρώτη φορά με το ΚΚΕ.

Ξεχωρίζουμε ενδεικτικά (πλην όσων αναφέρονται στο Επικρατείας) την Κωνσταντίνα Κούβενα, πρώην ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ (Α' Αθήνας), τον Μίλτο Κλωνιζάκη, πολιτικό μηχανικό, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ-ΤΔΚ, αντιπρόεδρο του ΔΣ της Ενωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Χανίων, πρώην υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ (Χανιά), τον Κώστα Δερμιτζάκη, συνταξιούχο φαρμακοποιό, λογοτέχνη, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (Λασίθι), τον Αντώνη Καββαδία, τραπεζοϋπάλληλο, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ, πρώην υποψήφιο βουλευτή της ΛΑΕ (Ανατ. Αττική), τον Βασίλη Γκιτάκο, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Α' Πειραιά).

Από τον χώρο των Τεχνών οι ηθοποιοί Θέμης Πάνου (Α' Αθήνας), Παύλος Ορκόπουλος (Νότιος Τομέας), Ελένη Γερασιμίδου (Ανατολική Αττική), Δημήτρης Τζουμάκης (Μαγνησία), Λίλα Καφαντάρη (Κορινθία), οι μουσικοί Γιάννης Παπαζαχαριάκης (Βόρειος Τομέας Αθηνών), Βαγγέλης Σερίφης (Δυτικός Τομέας Αθηνών), Κώστας Τριανταφυλλίδης (Κοζάνη). Επίσης, η λογοτέχνης Ερη Ρίτσου (Βόρειος Τομέας Αθηνών) και ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Βαρδαρός (Σάμος).

Από τον χώρο των Πανεπιστημίων και της Ερευνας, ο καθηγητής, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τ. πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστας Γουλιάμος (Βόρειος Τομέας), ο ιστορικός, καθηγητής Πανεπιστημίου Γιώργος Μαργαρίτης (Ηράκλειο Κρήτης), ο ερευνητής Α' στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, μέλος ΓΣ της ΕΕΔΥΕ Εμμανουήλ Σαριδάκης (Νότιος Τομέας Αθηνών), ο καθηγητής Πανεπιστημίου, πρώην αντιπεριφερειάρχης και πρώην δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τζόκας (Νότιος Τομέας), ο επίκουρος καθηγητής ΠΑΘΕ Ανδρέας Φώσκολος (Λάρισα), ο καθηγητής ΕΜΠ, διευθυντής Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Αισθητηρίων του ΕΜΠ, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ευάγγελος Χριστοφόρου (Ανατολική Αττική).

Επίσης, η δημοσιογράφος και σημερινή βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη (Α' Αθηνών), η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμίνα Διγενή (Νότιος Τομέας Αθηνών), η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση (Χίος), η δημοσιογράφος και συγγραφέας Εύα Νικολαΐδου (Α' Θεσσαλονίκης), ο αθλητικογράφος Νίκος Αγγελίδης (Βόρειος Τομέας Αθηνών).

Από τον χώρο του Αθλητισμού ο προπονητής στίβου Γιώργος Πομάσκι (Βόρειος Τομέας Αθηνών), η προπονήτρια στίβου, μέλος του ΣΕΠΚΑ Παρασκευή (Βίκυ) Μανιάτη (Α' Αθήνας), ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης Νίκος Παπαδόπουλος (Ηλεία).

Τέλος, από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο συνταγματάρχης ε.α. Γιάννης Αγγέλου (Δωδεκάνησα), ο υποπλοίαρχος ΠΝ ε.α. Αλέξανδρος Κορωνάκος (Νότιος Τομέας Αθηνών), ο υποπτέραρχος (Μ) ε.α. Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Α' Αθήνας), ο αντισυνταγματάρχης ε.α. Νίκος Παπαναστάσης, (Αιτωλοακαρνανία), ο πλοίαρχος ΠΝ ε.α. Χρήστος Σαλταπίδας (Βόρειος Τομέας Αθηνών), ο πλοίαρχος ΛΣ ε.α. Αργύρης Σμυρνής (Μεσσηνία), ο αντισμήναρχος (Μ) ε.α. Γρηγόρης Συμεωνίδης (Αχαΐα), ο συνταγματάρχης (ΣΔΓ) ε.α., τέως πρόεδρος Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Ανέστης Τσουκαράκης (Β' Πειραιά), ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ενωσης Αποστράτων ΕΔ Τριαντάφυλλος Φωτιάδης (Εβρος).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ