ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Απρίλη 2024 - Κυριακή 14 Απρίλη 2024
Σελ. /40
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη των ευρωεκλογών

Για ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, για να ενισχυθεί η δύναμη και η πάλη του λαού

Τις επόμενες μέρες, τις επόμενες ώρες, κάνουμε τη νύχτα μέρα. Ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις, δουλεύουμε πρωτοπόρα, σε κάθε χώρο δουλειάς, για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας της ερχόμενης Τετάρτης 17 Απρίλη. Για να «νεκρώσουν» τα πάντα. Να δείξουν οι εργαζόμενοι τη δύναμή τους. Να εκφραστεί παντού η αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ.

Να βγει το κίνημα πιο ισχυρό, πιο μαζικό. Περισσότερο αποφασισμένο να συγκρουστεί με την εργοδοσία, την κυβέρνηση, την ΕΕ, τους πραγματικούς υπεύθυνους των αντιλαϊκών πολιτικών.

Προετοιμαζόμαστε για την απεργιακή μάχη της 1ης Μάη.

Ταυτόχρονα, στα καθοδηγητικά όργανα και στις ΚΟΒ, στην ΚΝΕ, στις Επιτροπές Στήριξης, «επιθεωρούμε» τις δυνάμεις μας. Προετοιμαζόμαστε, εξοπλιζόμαστε, σχεδιάζουμε τη δράση, προγραμματίζουμε την τελική φάση της εκλογικής μάχης.

Αυτή η εκλογική μάχη έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία. 'Η θα ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης, με πιο ισχυρό ΚΚΕ, ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική, στην ΕΕ, στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα άλλα αστικά πολιτικά κόμματα, δοκιμασμένες αντιλαϊκές εφεδρείες του συστήματος, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση.

'Η θα επιβραδυνθεί αυτή η διεργασία που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με την ενίσχυση των μεγάλων και εμβληματικών αγώνων της αγροτιάς, των φοιτητών, της εργατικής τάξης, όπως στη ΛΑΡΚΟ, στην πανεργατική απεργία της 28ης Φλεβάρη κ.α. Αγώνων που μπολιάστηκαν με τη συμπόρευση με το ΚΚΕ.


RIZOSPASTIS

Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό εάν την επόμενη μέρα ο εργαζόμενος λαός, η νεολαία, θα παλεύει από καλύτερες θέσεις, με πιο ισχυρό ΚΚΕ, ή θα έχει να αντιμετωπίσει μεγαλύτερες δυσκολίες στη ζωή, στους αγώνες του, σε μια περίοδο ούτως ή άλλως πολύ καυτών και κρίσιμων εξελίξεων, όξυνσης των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή με βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας, ραγδαίας επιδείνωσης της οικονομικής του θέσης και των συνολικών δικαιωμάτων του.

'Η το ένα ή το άλλο θα γίνει, όπως γίνεται σε όλες τις πολιτικές μάχες. Επομένως, η μάχη των ευρωεκλογών είναι κρίσιμη μάχη για την επόμενη μέρα, για τους επόμενους αγώνες του λαού. Για τη διαδικασία ανασύνταξης και αντεπίθεσης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας. Μέχρι να σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ, τα δεσμά της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, και να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή ευημερία, τον σοσιαλισμό.

Να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που δημιουργεί η αυξημένη εμπιστοσύνη στο Κόμμα

Οι κομμουνιστές, οι ΚΝίτες, οι φίλοι και οι συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ, δίνουμε τη μάχη αυτή με αυξημένη αυτοπεποίθηση, αγωνιστική αισιοδοξία, τόλμη και πρωτοβουλία.

Δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Πατάμε στις αυξημένες δυνατότητες που δημιούργησε η δουλειά του Κόμματος όλο το προηγούμενο διάστημα, στις προηγούμενες εκλογικές μάχες. Με την πολύπλευρη πολιτική, ιδεολογική, πολιτιστική δραστηριότητα του Κόμματος.

Πατάμε στις δυνατότητες και τη ριζοσπαστικοποίηση που δημιουργήθηκαν μέσα από την δράση του κινήματος, με την καθοριστική συμβολή του Κόμματος, των χιλιάδων άλλων αγωνιστών που συμπορευτήκαμε μαζί στα μέτωπα για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού.

Ενάντια στους πλειστηριασμούς, για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις πλημμύρες, από τις πυρκαγιές, για την προστασία του περιβάλλοντος. Για το δικαίωμα στη δωρεάν παροχή όλων των υπηρεσιών Υγείας, ενάντια στην υποβάθμιση και την εμπορευματοποίησή της, ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων και τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Για να μην παραγραφεί το έγκλημα των Τεμπών.

Κατανοούμε και αξιοποιούμε ότι σ' αυτήν τη φάση των εξελίξεων και των διαθέσεων μέσα στον λαό τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν πριν.

Το νέο στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχει απλά «καλό κλίμα» για το ΚΚΕ. Υπάρχει κάτι περισσότερο, ουσιαστικότερο. Υπάρχει αυξημένη εμπιστοσύνη και προσδοκία ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων από το ΚΚΕ. Εμπιστοσύνη που βασίζεται στην ίδια τους την πείρα από την πολιτική και τη δράση του Κόμματος. Είναι η προσδοκία ότι την επόμενη μέρα, στα δύσκολα, μόνο τους κομμουνιστές θα έχουν στο πλάι τους. Κατανοούν ότι το ΚΚΕ είναι ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια υπάρχει τόσο αυξημένο ενδιαφέρον, «ανοιχτά αυτιά» για το τι λέει το ΚΚΕ.

Αλλη δυνατότητα που έχουμε είναι ότι τώρα ένα πολύ ευρύτερο τμήμα του λαού κατανοεί και αμφισβητεί την Ευρωπαϊκή Ενωση. Περισσότεροι είναι αυτοί που κατανοούν τον ρόλο και τις ευθύνες της ΝΔ, όλων των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Εντονες διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα και προσπάθεια αποσιώπησης - χτυπήματος του ΚΚΕ

Ταυτόχρονα όμως έχουμε τα μάτια στραμμένα στις έντονες διεργασίες και στις εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα. Στις αντιθέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα διάφορα τμήματα της αστικής τάξης. Στην εξελισσόμενη αμφισβήτηση και φθορά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στην ταυτόχρονη προσπάθεια να ανασυνταχθεί ο σοσιαλδημοκρατικός χώρος, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς. Να κατευθυνθούν και να διοχετευθούν τμήματα ψηφοφόρων από δυσαρεστημένους της ΝΔ, από τα διάφορα ακροδεξιά κόμματα, στο λαϊκιστικό, εθνικιστικό, ρατσιστικό κόμμα του Βελόπουλου.

Ολα τα παραπάνω είναι έντονες διεργασίες σε εξέλιξη, που σκοπό έχουν, με τη στήριξη και των ΜΜΕ, άμεσα τη χειραγώγηση των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων και συνολικά τον έλεγχο της κατάστασης που υπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Ταυτόχρονα, παίρνουμε υπόψη μας ότι η άνοδος της επιρροής του Κόμματος προβληματίζει και ανησυχεί τα επιτελεία της αστικής τάξης, εγχώρια και ξένα.

Η συνεπής και σθεναρή του στάση ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή, στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, στη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, και με φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. Στη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο «πεδίο βολής σκληρό», με την επέκταση των αμερικανικών βάσεων και των λιμανιών για μεταφορά στρατιωτικού υλικού.

Τους ανησυχεί επίσης η πρωτοπόρα δουλειά των κομμουνιστών στην οργάνωση της λαϊκής πάλης και των αγώνων για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων.

Ετσι εξηγείται η προσπάθεια αποσιώπησης της δράσης και των πολιτικών θέσεων του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ. Οι τελευταίες ανυπόστατες και γελοίες, βρώμικες επιθέσεις διαστρέβλωσης και συκοφάντησης περί σεξισμού, για τους sugar daddies των καταγγελιών του Κόμματος. Με αρχηγό τον ίδιο τον πρωθυπουργό και συγχορδία την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Κωνσταντοπούλου. Απαιτείται επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Ανάλογες και χειρότερες επιθέσεις θα συνεχιστούν ενάντια στο Κόμμα και στο κίνημα το επόμενο διάστημα. Το ΚΚΕ δεν είναι καινούργιο, έχει πείρα και θα δώσει την απάντηση που πρέπει.

Φυσικά, αυτά τα «γαβγίσματα» δεν μπορούν να ανακόψουν τη δράση και την απήχηση της πολιτικής του Κόμματος. Αντίθετα μας πεισμώνουν, δείχνοντας ταυτόχρονα στον λαό και στη νεολαία όχι μόνο ποια είναι η πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ποιος είναι ο πραγματικός υπερασπιστής των δικαιωμάτων του λαού. Ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος του συστήματος και των κομμάτων που το υπηρετούν.

Γιατί όλοι χρειάζεται να καταλαβαίνουν ότι επίθεση στο ΚΚΕ και αντικομουνισμός σημαίνει άνοιγμα του δρόμου για ακόμα μεγαλύτερες και σφοδρότερες επιθέσεις στους αγώνες του λαού. Γι' αυτό η εργατική τάξη και ο λαός θα υπερασπιστούν σε κάθε περίπτωση το Κόμμα. Γιατί το ΚΚΕ είναι «σάρκα από τη σάρκα του και αίμα από το αίμα του».

Ούτε μέρα χαμένη μέχρι τις 9 Ιούνη

Ολες αυτές μαζί οι εξελίξεις δείχνουν πόσο σημαντική και κρίσιμη είναι και αυτή η εκλογική μάχη.

Τις επόμενες 50 μέρες μέχρι τις 9 Ιούνη δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει λόγω του καλού κλίματος που συναντάμε στον κόσμο.

Τώρα είναι ώρα συλλογικής και ατομικής ευθύνης του κάθε κομμουνιστή, της κάθε κομμουνίστριας, του ΚΝίτη και της ΚΝίτισσας, των φίλων και των συμπορευόμενων με το Κόμμα.

Να απευθυνθούμε πλατιά στον κάθε εργαζόμενο άνθρωπο, στους νέους, στις γυναίκες, στους εργάτες και τους αγρότες που συμπορευτήκαμε στους αγώνες. Χωρίς κανένα δισταγμό, χωρίς καμία προκατάληψη. Ανεξάρτητα από το τι ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές.

Το δίλημμα, που ταυτόχρονα είναι και το μήνυμα του ΚΚΕ και πρέπει να φτάσει παντού, είναι το εξής:

Θα δώσει ο λαός συγκατάθεση και θα επικροτήσει την ΕΕ και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις - τη σημερινή της ΝΔ και τις προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ. - που συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική, πολιτική που ευθύνεται για όλα τα εγκλήματα στη ζωή του;

'Η θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης σε αυτές τις κυβερνήσεις, που θα φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες, δηλώνοντας ότι οι λαοί είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα βάζει μπροστά τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων;

Απευθυνόμαστε στον εργαζόμενο λαό και ξεσκεπάζουμε τα σαθρά και κάλπικα διλήμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς, της Ελληνικής Λύσης.

Να μη διαλέξει ανάμεσα σε δήθεν «καλούς» ή «κακούς» διαχειριστές που έχουν την ίδια ρίζα, της αντιλαϊκής - αντεργατικής λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ολα αυτά τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υπερασπιστούν τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Γιατί έχουν στο DNA τους την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων, που είναι το κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής της ΕΕ, αυτό που φέρνει σε όλους τους λαούς την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, την ανασφάλεια, τη συμμετοχή σε πολέμους, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, την ένταση της καταστολής κ.ά.

Απάντηση στα ψευτοδιλήμματα με πιο ισχυρό ΚΚΕ, πιο δυνατό λαϊκό κίνημα!

Να δώσουν ηχηρή απάντηση με την ενίσχυση του ΚΚΕ στο εκβιαστικό ψευτοδίλημμα της ΝΔ «πολιτική σταθερότητα ή περιπέτειες».

Γιατί η μεγαλύτερη περιπέτεια για τους εργαζόμενους και τη νεολαία είναι η ίδια η πολιτική της ΝΔ.

Γιατί κανείς και καμία δεν πρέπει να ξεχάσει ότι σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας έγινε το έγκλημα των Τεμπών. Σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας κάηκαν η Εύβοια, η Αττική, ο Εβρος, χωρίς καμία προστασία.

Γιατί για τον λαό περιπέτεια είναι η κοροϊδία του κατώτατου μισθού, των άθλιων συντάξεων, της πολιτικής των επιδομάτων, της ακρίβειας, της αύξησης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, οι επικίνδυνες συνθήκες για τη ζωή τους.

Η περιπέτεια με την άθλια κατάσταση υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης στα νοσοκομεία και σε όλες τις δομές Υγείας, Ψυχικής Υγείας και Πρόνοιας.

Η περιπέτεια των πλειστηριασμών, των εξώσεων, του άπιαστου πλέον ονείρου για στέγαση της λαϊκής οικογένειας, παρά την κοροϊδία με τα διάφορα προγράμματα για νέους ή για ανακαίνιση κ.λπ.

Η επικίνδυνη περιπέτεια της εμπλοκής της Ελλάδας στους ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τυχοδιωκτισμούς.

Σ' αυτές τις πραγματικές περιπέτειες που ζει και πληρώνει ακριβά ο εργαζόμενος, μόνο το ΚΚΕ με ισχυρό λαϊκό κίνημα μπορεί να βάλει τέλος.

Γιατί το ΚΚΕ είναι η μόνη πραγματική μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στη ΝΔ, αλλά ταυτόχρονα και κυρίως είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει ως κριτήριο τις ζωές των ανθρώπων της δουλειάς και όχι τα κέρδη των λίγων.

Ο εργαζόμενος λαός, οι νέοι άνθρωποι χρειάζεται και να καταδικάσουν και να απορρίψουν την απάτη των εκπροσώπων και φορέων της πιο ύπουλης και αισχρής δημαγωγίας, της αμαρτωλής και παρηκμασμένης σοσιαλδημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Που τάχα θέλουν να αποτελέσουν «αντιπολίτευση» και «εναλλακτική φιλολαϊκή διέξοδο» απέναντι στη ΝΔ, όταν στο Ευρωκοινοβούλιο έχουν ψηφίσει το ίδιο με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ στο 95% των ψηφοφοριών και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 75% των ψηφοφοριών. Ενώ ο «ΣΥΡΙΖΑ 2», τώρα Νέα Αριστερά, έχει ψηφίσει το ίδιο με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 70% των ψηφοφοριών.

Αυτή η σύμπτωση αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη της ταύτισής τους σε στρατηγικά ζητήματα. Απ' αυτήν την άποψη εξηγείται και η ενιαία στήριξή τους σε όλες τις μεγάλες εγκληματικές πολιτικές της ΕΕ σε βάρος των λαών: Από τις αντεργατικές πολιτικές, την ΚΑΠ, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, μέχρι την εξοπλιστική στήριξη του Ζελένσκι και της κυβέρνησης του Ισραήλ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού.

«Λαγός» ο ΣΥΡΙΖΑ για βαθύτερη συναίνεση στην ιμπεριαλιστική πολιτική

Και επειδή ο «κουλουρτζής» Κασσελάκης φέρνει συνεχώς «φρέσκα κουλούρια» στην προεκλογική αγορά, πρέπει να συμβάλουμε ώστε να κατανοηθεί ότι όχι απλά στηρίζει την πολιτική που εφαρμόζει η ΝΔ, αλλά παίζει και τον ρόλο του «λαγού» σε κομβικά ζητήματα, όπως π.χ. για να βαθύνει η συναίνεση στην ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

'Η αλλιώς «ο ενθουσιασμός του δεν τον αφήνει», και λέει αυτά που πραγματικά πιστεύει. Χαρακτηρίζοντας το ΝΑΤΟ «ιερή αμυντική συμμαχία», ότι «δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις», επειδή «ανήκουμε στη Δύση», αρκεί να υπάρχουν «επαρκή ανταλλάγματα».

Τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του ιμπεριαλιστικού προγράμματος «Ασπίδες» της ΕΕ και δήλωσε ότι είναι «υπέρ που στείλαμε τη φρεγάτα κάτω», δηλαδή υπέρ της αποστολής της «Υδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Εξαίρει τον ρόλο της Αλεξανδρούπολης στο μακελειό στη Ουκρανία, αφού «μεγάλο μέρος των όπλων μεταφέρεται στην Ουκρανία από την Αλεξανδρούπολη», προσθέτοντας ότι «παρέχουμε ήδη μια υπηρεσία».

Για τα Ελληνοτουρκικά συμφωνεί για την παραπομπή στη Χάγη, που στρώνει το έδαφος για έναν επώδυνο συμβιβασμό σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, για χάρη της ΝΑΤΟικής συνοχής, και ανοίγει τον δρόμο για συνεκμετάλλευση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Χαρακτηρίζει «χρήσιμο εργαλείο» τον φράχτη στον Εβρο, που αποτελεί σύμβολο της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ και κυβερνήσεων που πνίγουν τους μετανάστες στον Εβρο και στο Αιγαίο, τους χρησιμοποιούν σε γεωπολιτικά παιχνίδια και ανοιγοκλείνουν την κάνουλα των μεταναστευτικών ροών ανάλογα με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Αυτά καθώς και η όλη πολιτική του, η προηγούμενη ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν κριτήρια της πολιτικής του για κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε αριστερό, κάθε νέο και νέα.

Αντιλαϊκά «έργα και ημέρες» του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ

Στον ίδιο αντιδραστικό ευρωενωσιακό αστερισμό κινείται και το ΠΑΣΟΚ.

Το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να φανεί σαν νέο, αποπροσανατολίζει και εξαπατά. Καλλιεργεί αυταπάτες ότι τάχα μπορεί να υπάρξει καλύτερη διαχείριση στο πλαίσιο της ΕΕ, να χτυπηθούν οι ανισότητες, να υπάρξει σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλα τέτοια παραμύθια.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει «τα έργα και τις ημέρες» του ΠΑΣΟΚ.

Πρωτοστάτησε και ως κυβέρνηση προηγουμένως, αλλά και ως αντιπολίτευση το 2015, ψηφίζοντας και τα τρία μνημόνια και εφαρμόζοντας ματωμένα πλεονάσματα για τον λαό μας, με πετσόκομμα των εισοδημάτων του λαού. Εφάρμοσε την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα, της 13ης και της 14ης σύνταξης.

Πρωτοστάτησε στην «απελευθέρωση» τομέων όπως Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Υγεία, Εκπαίδευση, Σιδηρόδρομος.

Μετοχοποίησε και ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, συμφώνησε στην πολιτική της ΕΕ, που ακολούθησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη συνέχεια, ώστε η τιμή της Ενέργειας να καθορίζεται από το χρηματιστήριο, το άνδρο της καπιταλιστικής απάτης.

Συμφωνούσε στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, αρκεί να τηρηθούν οι δικλίδες «της συνταγματικότητας και της αξιοκρατίας», να γίνει με συνταγματική αναθεώρηση, δηλαδή στην αύξηση των χρημάτων που δίνει μία λαϊκή οικογένεια για τις σπουδές των παιδιών της.

Αποτελεί σήμερα και αυτό σημαιοφόρο της «πράσινης μετάβασης», πολιτικής που εκτινάσσει το κόστος των «καθαρών» εμπορευμάτων, το οποίο μετακυλίεται με διάφορους τρόπους στους καταναλωτές και στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, σε αντίθεση με άλλες, μεγάλες ενεργοβόρες επιχειρήσεις, οι οποίες απολαμβάνουν ένα σωρό φοροαπαλλαγές και χαμηλές τιμές, παράλληλα με τον θησαυρισμό των ενεργειακών ομίλων.

Συναινεί στην πολιτική της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Πανστρατιά κινητοποίησης με σχέδιο και στόχους για το κέρδισμα ψήφων

Ενα συμπέρασμα και κριτήριο βγαίνει απ' όλα τα παραπάνω, από την πείρα του ίδιου του λαού.

Κανείς δεν πρέπει πλέον να περιμένει τίποτα το θετικό από τα κόμματα που στηρίζουν τη φυλακή της ΕΕ. Τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ 2, τη Νέα Αριστερά, την Ελ. Λύση του αντιδραστικού κομπογιαννίτη Βελόπουλου. Εξωραΐζουν και υπερασπίζονται το αντιδραστικό οικοδόμημα της ΕΕ, που στην πραγματικότητα είναι φυλακή των λαών, προπύργιο εκμετάλλευσης, ορμητήριο πολέμων, εκκολαπτήριο διαφθοράς και σκανδάλων, που δεν εξανθρωπίζεται, μόνο χειρότερο γίνεται.

Το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Οπως αποδεικνύεται από την πολιτική τους, τις θέσεις και τα έργα τους, καλύτερα δεν γίνονται, χειρότερα θα γίνουν.

Μοναδική ελπίδα είναι το ΚΚΕ και η πάλη των λαών.

Το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει στα μάτια τον λαό, γιατί δεσμεύεται μόνο απέναντί του, και τη δύναμη που θα του δώσει θα την καταθέσει στον αγώνα για να συγκρουστούμε με τη στρατηγική ΕΕ - κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στήριγμα και οργανωτής των εργατικών - λαϊκών αγώνων για να διεκδικήσουμε αυτά που σήμερα έχουμε ανάγκη.

Ολο το προηγούμενο διάστημα έχει γίνει από τις Κομματικές Οργανώσεις μια μεγάλη και σημαντική δουλειά. Ομως δεν έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια στράτευσης και κινητοποίησης. Υπάρχουν ακόμα πολλά και μεγάλες δυνατότητες στράτευσης μελών του Κόμματος, της ΚΝΕ, οπαδών, ψηφοφόρων, συνεργαζόμενων κ.ά.

Κανείς δεν περισσεύει. Τις επόμενες μέρες μπορούμε να δουλέψουμε ώστε να καταφέρουμε να δημιουργηθεί μια πανστρατιά κινητοποίησης συντρόφων, φίλων και οπαδών, που με ενθουσιασμό και μεράκι, με συντροφική και αγωνιστική άμιλλα, με σχέδιο και στόχους για το κέρδισμα ψήφων και την ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ, θα οργώσει απ' άκρη σ' άκρη όλη την Ελλάδα.

Αναντικατάστατο όπλο που γεννά νέες δυνατότητες έχει αποδειχθεί ότι είναι η καλή οργάνωση και η δύναμη της κινητοποίησης του Κόμματος, της ΚΝΕ, όλων όσοι στρατεύονται σε αυτήν την υπόθεση. Με σχέδιο, έλεγχο αλλά και πρωτοβουλία πρέπει να δουλέψουμε μέχρι την κάλπη.

Αποφασιστικός και κρίσιμος αναδεικνύεται ο καθοδηγητικός ρόλος και η ευθύνη των Γραφείων των Τομεακών Επιτροπών και των Γραφείων των ΚΟΒ.

Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται παντού το σχέδιο και ο προγραμματισμός δουλειάς μέχρι το βράδυ των εκλογών. Το κύριο είναι ότι κάθε σύντροφος και οπαδός διαμορφώνει, δουλεύει και εμπλουτίζει διαρκώς τον προσωπικό του ονομαστικό κατάλογο με ψηφοφόρους του Κόμματος, πρώτα απ' όλα, και τους γνωστούς του. Επιδιώκει να τους καλέσει να συμβάλουν στη μάχη ενίσχυσης του Κόμματος με όποιον τρόπο μπορούν.

Ολοι και όλες δουλεύουμε, συζητάμε επίμονα και συστηματικά με ανθρώπους που έχουμε γνωριμίες, δεσμούς στον χώρο εργασίας, στη γειτονιά, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στον χώρο Υγείας, με συγγενείς, παλιούς συμμαθητές, με ανθρώπους που βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες. Επίσης, με όλους αυτούς οργανώνουμε συσκέψεις.

Τα τελευταία στοιχεία από τη δράση και πρωτόβουλη δουλειά των συντρόφων είναι πολύ ενθαρρυντικά. Για παράδειγμα, από μια ομάδα συντρόφων, οπαδών και συνεργαζόμενων οργανώνονται μαζικές συσκέψεις με ανθρώπους που το 90% σκέφτεται ή έχει αποφασίσει να ψηφίσει για πρώτη φορά ΚΚΕ. Παίρνουν μέρος στις εξορμήσεις - περιοδείες, στις συγκεντρώσεις, στη διακίνηση των έντυπων υλικών.

Συγκροτούμε λοιπόν ομάδες δουλειάς στις γειτονιές, σε εργασιακούς χώρους, στην Εκπαίδευση, σε χωριά. Ρίχνουμε βάρος στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Οι κομμουνιστές βγαίνουν παντού ανοιχτά και μιλούν για την ανάγκη ενίσχυσης του Κόμματος. Διακινούν τον «Ριζοσπάστη» και τα έντυπα, το ψηφοδέλτιο. Αψηφούν και σπάνε ντε φάκτο την εργοδοτική τρομοκρατία.

Ταυτόχρονα λύνουμε όλα τα οργανωτικά, τεχνικά και άλλα ζητήματα για τις ανάγκες της εκλογικής μάχης. Τους εκλογικούς αντιπροσώπους, τα οικονομικά, τη μετακίνηση των ετεροδημοτών, ηλικιωμένων και άλλων ανθρώπων που δυσκολεύονται στη μετακίνησή τους.

Προχωράμε με αυτοπεποίθηση, οργάνωση, τόλμη και πρωτοβουλία, μεταφέροντας το μήνυμα και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού. Ούτε ώρα, ούτε λεπτό χαμένο! Ολοι και όλες στη μάχη.


Του
Κώστα ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
Μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ