ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Απρίλη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΑΥΡΙΟ - 2ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ
Την Κυριακή 15 Απρίλη η διεξαγωγή του

Σήμερα η καταληκτική ημερομηνία για τις συμμετοχές

Μαζική ήταν η συμμετοχή στον περσινό 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου
Μαζική ήταν η συμμετοχή στον περσινό 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου
Με την προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής να λήγει σήμερα, μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τη διεξαγωγή του 2ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου που συνδιοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και ο Σύλλογος Δρομέων Κορυδαλλού - Νίκαιας - Κερατσινίου (ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ), την Κυριακή 15 Απρίλη. Ο Αγώνας είναι αφιερωμένος στην πάλη των εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσα στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου (ΤΠΠΛ - εγκαταστάσεις πρώην Γαλλικής εταιρείας), στο Λαύριο, και εκτός του βασικού αγώνα ανώμαλου δρόμου περιλαμβάνει επίσης αγώνα δυναμικού βαδίσματος 10.000 μέτρων και αγώνα 1.000 μ. για παιδιά. Η συμμετοχή και στους τρεις αγώνες είναι δωρεάν.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, σκοπός του Αγώνα είναι αναδειχθεί ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός, μέσω ενός δρομικού γεγονότος χωρίς χορηγούς και πολυεθνικές. Επίσης, να αναδειχθεί το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της Λαυρεωτικής, σμιλεμένο από τα χέρια των μεταλλωρύχων, που άφησαν ανεξίτηλη υπογραφή στο πέρασμα των χρόνων.

Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής, οι συμμετέχοντες με ευθύνη τους θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στις ανάλογες ιατρικές εξετάσεις. Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων συμμετέχουν όσοι είναι μεγαλύτεροι των 17 ετών.

Η υποβολή των συμμετοχών μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις drokoniker2013@gmail.com και agonasdromoulavrio@gmail.com, και στο fax 229202532, με τη συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων καθώς και του αγωνίσματος στο οποίο θέλει ο καθένας να συμμετάσχει.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν και στα εξής τηλέφωνα: Δημήτρης Μεταξάς 6934468485, Δημήτρης Τουμανίδης 6973506483.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Οριστική ρήξη και αποχώρηση Παναθηναϊκού

Σε οριστική ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις του Παναθηναϊκού με την Ευρωλίγκα, με την αποχώρηση των «πρασίνων» από τη διοργάνωση να μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ. Χτες το απόγευμα, και μετά τα όσα είχαν προηγηθεί στη σύσκεψη των μετόχων της Λίγκας στη Μαδρίτη, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δ. Γιαννακόπουλος, μέσω προσωπικού λογαριασμού στο «Instagram» ανακοίνωσε την αποχώρηση της ομάδας από την Ευρωλίγκα από τη νέα σεζόν και την προσχώρησή της στο FIBA Champions League.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των 11 ομάδων που έχουν εγγυημένα συμβόλαια στη διοργάνωση, είχε προηγηθεί η επίθεση του Παναθηναϊκού στον εκτελεστικό διευθυντή της Λίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, τον οποίο οι «πράσινοι» στην τοποθέτησή τους χαρακτήρισαν αποτυχημένο στο κομμάτι της διοίκησης και διαχείρισης της Λίγκας, ζητώντας αλλαγή προσώπου στη θέση του τεχνικού διευθυντή, με εκλογές το καλοκαίρι. Η πρόταση αυτή του Παναθηναϊκού έγινε αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη, όχι όμως και εκείνη για ψηφοφορία προκειμένου να τεθούν προς συζήτηση ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική διαχείριση της Λίγκας, των εσόδων και την επιλογή των διαιτητών.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται ότι ήταν η άρνηση των υπόλοιπων ομάδων να συζητήσουν το θέμα της ποινής που έχει επιβληθεί από τη Λίγκα στον Δ. Γιαννακόπουλο, ο οποίος αποχώρησε από τη σύσκεψη, για να ακολουθήσει η διαδικτυακή τοποθέτησή του για την αποχώρηση της ομάδας. Να σημειωθεί πάντως ότι λόγω του 10ετούς συμβολαίου συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι «πράσινοι» με την Ευρωλίγκα, σε ενδεχόμενη οριστική αποχώρηση θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ρήτρες που έχουν τεθεί από τη Λίγκα.

Η απάντηση της Ευρωλίγκας

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η Ευρωλίγκα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου αναφέρεται πως ο Δ. Γιαννακόπουλος αποχώρησε επειδή υπήρξε ομόφωνη απόρριψη του αιτήματός του για μείωση της ποινής που του έχει επιβληθεί. Η Λίγκα δηλώνει επίσης ότι σέβεται απόλυτα τον Δ. Γιαννακόπουλο και τον Παναθηναϊκό, αλλά οι πράξεις του «βλάπτουν την εικόνα της διοργάνωσης».

  • Και επίσημα πλέον ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για αύξηση των ομάδων της Ευρωλίγκας από τη μεθεπόμενη σεζόν, 2019 - 2020. Οπως αποκάλυψε, η Λίγκα προτίθεται να χορηγήσει «wild card» με ισχύ δύο ετών στη γερμανική Μπάγερν Μονάχου, ενώ πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο βρίσκεται και η γαλλική Βιλερμπάν.
BASKET LEAGUE
Τελευταίο τεστ για τους «αιώνιους»

Το τελευταίο τεστ δυνάμεων πριν από τη συμμετοχή τους στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, την ερχόμενη βδομάδα, έχουν την ευκαιρία να δώσουν σήμερα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, στους σημερινούς αγώνες με τους οποίους ανοίγει η αυλαία της 23ης αγωνιστικής της Βasket League. Ο και μαθηματικά πλέον πρώτος της κανονικής περιόδου Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Κολοσσό Ρόδου (17.00 - Cosmote Sports 4), σε μια «πρόβα τζενεράλε» πριν από τις αναμετρήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης και υπό τη «σκιά» των εξελίξεων στις σχέσεις του με την Ευρωλίγκα. Ο δε Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο κλειστό - λόγω τιμωρίας - γήπεδο της Νέας Σμύρνης με αντίπαλο τον Πανιώνιο (18.30 - EΡΤ1), με τους «ερυθρόλευκους», ενόψει των αγώνων τους με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, να αγωνιούν για την κατάσταση του τραυματία και απόντος σήμερα Στρέλνιεκς.

Το κυρίως πρόγραμμα της αγωνιστικής διεξάγεται αύριο Σάββατο.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Mε τη Μούρθια στα ημιτελικά η ΑΕΚ

Κόντρα στην ισπανική Μούρθια θα διεκδικήσει η ΑΕΚ την πρόκρισή της στον τελικό του FIBA Champions League, στον έναν από τους δύο ημιτελικούς στο Φάιναλ 4 που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 4 και 6 Μάη, όπως προέκυψε από τη χτεσινή κλήρωση που έγινε στην Αθήνα. Ο αγώνας της ΑΕΚ θα διεξαχθεί στις 4 Μάη και ώρα 21.30, ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 18.30, είναι προγραμματισμένος ο άλλος ημιτελικός, ανάμεσα στη γερμανική Λούντβιχσμπουργκ και τη Μονακό. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 6 Μάη.

Το «παρών» στην κλήρωση έδωσαν ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, ο εκτελεστικός διευθυντής του FIBA Champions League, Πατρίκ Κομνηνός, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης. Εκτός του Φάιναλ 4, μίλησαν για γενικότερα ζητήματα της διοργάνωσης, η όποια, όπως είπαν, σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου ως θεσμός του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

VOLLEY LEAGUE
Στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ

Αν και πιο δύσκολα σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, ο ΠΑΟΚ νίκησε ξανά τον Εθνικό Πειραιά, με 3-1 σετ στον χτεσινό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο γυμναστήριο του Εσπέρου (25-23, 24-26, 22-25, 21-25), και με 2-0 νίκες προκρίθηκε στα ημιτελικά της Volley League. Στον πρώτο αγώνα, στην Πυλαία, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε νικήσει με 3-0. Στην τετράδα ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον νικητή του ζευγαριού Φοίνικας Σύρου - Ηρακλής Χαλκίδας.

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ: Κάνοντας σπουδαία ανατροπή, αφού βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ, η Νίκη Αιγινίου νίκησε με 3-2 τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη για τη 2η αγωνιστική των πλέι άουτ και απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα για την παραμονή στην κατηγορία.

ΕΠΟ
Εστειλε τις προτάσεις της στη FIFA

Τις προτάσεις της πάνω σε ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο έστειλε εγγράφως η ΕΠΟ στη FIFA, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, με βάση τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στο πρωτάθλημα της Super League. Eνδεχόμενο που μετά και τη σχετική εισήγηση του επικεφαλής του κλιμακίου των FIFA - UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο, Αυστριακού Χέρμπερτ Χούμπελ, δείχνει να είναι πιο κοντά από ποτέ. Το κείμενο προτάσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στη σύσκεψη της FIFA το Μάη, ωστόσο μετά την κατάθεση των προτάσεων και επίσημα, εξελίξεις αναμένονται και νωρίτερα.

Στις προτάσεις της η ΕΠΟ εστιάζει κυρίως στις αλλαγές των κανονισμών του πειθαρχικού ελέγχου αλλά και της μεγαλύτερης αυστηροποίησης των ποινών σε περιπτώσεις περιστατικών βίας. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν: Συγκρότηση πενταμελούς Επιτροπής η οποία κάθε βδομάδα θα αξιολογεί φαινόμενα βίας και εμπρηστικών δηλώσεων (π.χ. παραγόντων, παικτών), ενημερώνοντας τα πειθαρχικά όργανα. Κατάργηση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ως 3ου βαθμού εξέτασης των εφέσεων. Χορήγηση μίας μόνο αναβολής κατά την εκδίκαση υποθέσεων για όλα τα δικαστικά όργανα. Ελεγχο και αξιολόγηση του τρόπου λειτουργίας όλων των βαθμίδων και των αντίστοιχων οργάνων του ποδοσφαίρου.

  • Τη Σαουδική Αραβία θα αντιμετωπίσει στις 15 Μάη η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους αγώνες του Nations League, που αρχίζει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, αντικαθιστώντας τα διεθνή φιλικά.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ