ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Μάρτη 2012
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μίσος για τα λαϊκά δικαιώματα και τους αγώνες

Αντιδραστική μέχρι το κόκκαλο η ομιλία Σαμαρά την Κυριακή

Οι ταξικοί αγώνες στοιχειώνουν τους αστούς και τα κόμματά τους, δείχνοντας τη δύναμη που έχει ο λαός οργανωμένος να τους ανατρέψει
Οι ταξικοί αγώνες στοιχειώνουν τους αστούς και τα κόμματά τους, δείχνοντας τη δύναμη που έχει ο λαός οργανωμένος να τους ανατρέψει
Η επίδειξη πυγμής και το μίσος απέναντι στα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού, που συνοδεύονταν με ύμνους υπέρ της επιχειρηματικότητας και του «ευρωπαϊκού προσανατολισμού», ήταν το κυρίαρχο μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του.

Ουσιαστικά, επιβεβαίωσε ότι η επίθεση κατά των εργατικών αγώνων και ο χυδαίος αντικομμουνισμός, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του πολέμου της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της κατά του λαού, ενώ θα βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της προεκλογικής καμπάνιας της ηγεσίας της ΝΔ. Αναμασώντας τις αθλιότητες που είπε τις προάλλες από το βήμα της Βουλής, ο Α. Σαμαράς ισχυρίστηκε προκλητικά ότι η «η Αριστερά δεν προτείνει κάτι διαφορετικό και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την απελπισία του κόσμου», συκοφαντώντας το ΚΚΕ, που και πρόταση διεξόδου έχει και παλεύει για να γλιτώσει ο λαός από την εξαθλίωση που θέλουν να του επιβάλλουν οι αστοί και τα κόμματά τους.

Μιλώντας με τη γλώσσα των καπιταλιστών, εμφάνισε ακόμα τα δικαιώματα και τους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού ως «βασικούς υπεύθυνους για την κρίση και τα δεινά που ζούμε». Η επεξήγηση αποτελεί ωμή συκοφαντία και στοχοποίηση του ταξικού κινήματος αφού, όπως είπε ο Σαμαράς, «έδιωξαν επιχειρήσεις από την Ελλάδα. Εδιωξαν επενδύσεις από την Ελλάδα. Εδιωξαν τουρίστες από την Ελλάδα. Επέβαλαν ακαμψία στις αγορές. Εκαναν τα πάντα για να μην έρθουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν περιορίστηκε μόνο στη βάναυση κακοποίηση της πραγματικότητας και τη συκοφαντία, αλλά προχώρησε και σε προβοκάτσιες υποστηρίζοντας ότι «προστάτεψαν ή ανέχθηκαν το όργιο των κουκουλοφόρων» και πως «έχουν ενοχοποιήσει την έννοια της ασφάλειας, όπως έχουν ενοχοποιήσει την επιχειρηματικότητα».

Στη βάση αυτή προανήγγειλε ενίσχυση της καταστολής των λαϊκών αγώνων μετά τις εκλογές. Στο όνομα «της ασφάλειας των πολιτών» που αναγόρευσε ως δεύτερη προτεραιότητα, μετά την «ανάκαμψη», προανήγγειλε ένταση της αστυνομοκρατίας, κατάργηση των διαδηλώσεων, ανελέητο κυνήγι κατά των μεταναστών. «Μιλάω για μια ευρύτερη στρατηγική να ανακτήσουμε το κέντρο της Αθήνας - και άλλων πόλεων - περιοχές δηλαδή που, να το πούμε καθαρά, βρίσκονται πια εκτός ελέγχου», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας στο ίδιο ύφος: «Μιλάω και για την αλλαγή όλου του δικονομικού πλαισίου που εμποδίζει την αστυνόμευση και αποθρασύνει τους εγκληματίες».

Κοροϊδεύει εργαζόμενους και συνταξιούχους

Παράλληλα, περίσσεψαν τα χοντροκομμένα ψέματα, η κοροϊδία και οι ψεύτικες υποσχέσεις, ειδικά στα πλέον εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα. Ξεδιάντροπα υποσχέθηκε «αποκατάσταση των αδικιών στις χαμηλές συντάξεις» και των πολυτεκνικών επιδομάτων, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την «αδικία» που έχει γίνει σε βάρος τους, κρύβοντας ότι η ΝΔ είναι συνεργός και συνένοχος στη σφαγή των μισθών, των συντάξεων, των προνοιακών επιδομάτων, κ.ο.κ. Το μέγεθος της κοροϊδίας και του εμπαιγμού γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, γιατί την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ παρέπεμψε την αποκατάσταση των αδικιών όταν «αρχίσει τουλάχιστον η ανάκαμψη, για να απελευθερωθούν πόροι»(!), δηλαδή μετά από τριάντα χρόνια και βλέπουμε!

Από την άλλη, υποστήριξε τη λήψη μέτρων «για την οριστική εξυγίανση των (σ.σ. ασφαλιστικών) ταμείων», ενώ δίνοντας το στίγμα για το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζουν είπε ότι «θα αποκαταστήσουμε τη βιωσιμότητα των Ταμείων και αυτό θα επιτρέψει ό,τι δίνεται να είναι μόνιμο και σταθερό», δηλαδή συντάξεις - φιλοδώρημα.

Αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η κυβερνητική συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη μετά τις εκλογές, υπερθεμάτισε της αυτοδυναμίας της ΝΔ, γιατί «η Ελλάδα έχει ανάγκη από μεγάλες ανατροπές και μάλιστα το ταχύτερο». Θέλει δηλαδή την αυτοδυναμία για να περάσει γρήγορα και αποτελεσματικά, όπως πιστεύει, τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου διαρκείας. Ο ίδιος, προαναγγέλλοντας νέα μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, ζήτησε «να γίνει η χώρα προπύργιο της Ευρώπης στη Μέση Ανατολή».

Ωμός αντικομμουνισμός από την αγέλη του ΛΑ.Ο.Σ.

Ψέγει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι δεν τσάκισαν έγκαιρα το ΚΚΕ και το κίνημα

Εξετάσεις στην ντόπια πλουτοκρατία και στην ΕΕ δίνουν οι «έφεδροι» του ΛΑ.Ο.Σ. Ο Γ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με τους οποίους συγκυβέρνησε, για «φοβικά σύνδρομα απέναντι στις συντεχνίες που απαιτούσαν, επιτρέποντας και δίνοντας χώρο στο ΚΚΕ να κάνει κουμάντο στην Ελλάδα, όχι ως κυβέρνηση, αλλά ελέγχοντας όλα τα συνδικάτα»!

Ο Γ. Καρατζαφέρης εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ γιατί δεν πήραν εγκαίρως μέτρα καταστολής και αυταρχισμού σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ, το οποίο έχει καθοριστική συμβολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Αυτό που πραγματικά τους ενοχλεί είναι το γεγονός ότι, παρά τη στήριξη του αστικού συστήματος στην πλειοψηφία των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι εργατικοί αγώνες όχι μόνο δεν ενσωματώθηκαν, αλλά αντίθετα, μεγαλώνει η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ.

Ο ίδιος, επικροτώντας την επίθεση Σαμαρά στο κίνημα, ανέφερε σε δήλωσή του: «Κάλιο αργά παρά ποτέ (...) Το ΚΚΕ είχε ωφεληθεί τα μάλα από τη ΝΔ, με διάφορες "εμφανείς" και όχι χρηματοδοτήσεις. Σας υπενθυμίζω το 1 εκατ. που έδωσε ο κ. Σιούφας στο ΚΚΕ»! Πρόκειται για ψέμα ολκής, αντίστοιχο αυτών που ξεστόμιζε ο Καρατζαφέρης και η αγέλη του για τον «Γερμανό», μέχρι που ο προβοκάτορας απογυμνώθηκε πλήρως.

Σε συνέχεια των παραπάνω, ο Γ. Καρατζαφέρης ξεσπάθωσε εναντίον των μεταναστών σε ένα ανατριχιαστικό παραλήρημα λέγοντας ότι «πριν τους διώξουμε, να τους στείλουμε σε στρατόπεδα του στρατού και θα σιτίζεται όποιος παράγει για την Ελλάδα... Δεν έχουμε φαγητό για χαραμοφάηδες (...) οι λαθρομετανάστες είναι ο "βρόχος" της ελληνικής κοινωνίας (...) ο τόπος μας πρέπει τελικά να απαλλαγεί από αυτά τα αποβράσματα».

Στους μετανάστες - θύματα της εξουσίας και της πολιτικής που υπηρετεί, ο ΛΑ.Ο.Σ. προβάλλει το «όραμά» του για το σύνολο του λαού, τον οποίο θέλει έγκλειστο στα εργασιακά γκέτο των μονοπωλίων, χωρίς δικαιώματα και διεκδικήσεις, να παράγει για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Εκεί αποσκοπεί το αντιμεταναστευτικό παραλήρημα, το οποίο επί της ουσίας στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία. Στο διά ταύτα, ομολόγησε ότι είναι διαθέσιμος για κάθε μετεκλογική συνεργασία, με στόχο να πέσει ο λαός στο καναβάτσο, λέγοντας με νόημα ότι «η Ελλάδα έχει απαιτήσεις. Το αντιλαμβάνονται και οι δύο τους, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος ότι είμαι απαραίτητος μέσα στην επόμενη μέρα».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απειλές και ψέματα από φόβο στο κίνημα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιο για την ομιλία του Αντ. Σαμαρά, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Μπροστά στο φόβο του για το λαό, που η ΝΔ έχει τσακίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑ.Ο.Σ. και την ΕΕ, ο Αντ. Σαμαράς επιδίδεται σε ψεύδη κατά του λαϊκού κινήματος, σε αισχρές συκοφαντίες και σε αντικομμουνισμό, για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να κρύψει τι τους επιφυλάσσει η πολιτική της ΝΔ και να τους υφαρπάξει την ψήφο. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που έως τώρα ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πρέπει να καταδικάσουν τα αστικά κόμματα και με την ψήφο τους, μέχρι να ανατρέψουν τη βάρβαρη πολιτική τους με τον αγώνα τους για τη λαϊκή εξουσία».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να τους χαλάσει τα σχέδια ο λαός

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΕΕ

Σε σχόλιό του για τη διαμόρφωση προεκλογικού κλίματος το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει: «Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και από πίσω ο Καρατζαφέρης δίνουν εξετάσεις στην ελληνική πλουτοκρατία και στην ΕΕ στο ποιος μπορεί καλύτερα να τρομοκρατήσει το λαό και να αντιμετωπίσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα και την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ώστε να υλοποιηθεί χωρίς εμπόδια η εξαθλίωση και η στυγνή εκμετάλλευση του λαού. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να τους χαλάσουν τα σχέδια. Συμπόρευση τώρα με το ΚΚΕ στους αγώνες και στις εκλογές».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ