Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ανατροπή ή εξαθλίωση χωρίς όρια

Παπαγεωργίου Βασίλης

«

Νέα πρόσωπα», «απολύτως συγκεκριμένα προγράμματα» πριν τις εκλογές, «κυβέρνηση τύπου Μόντι» μετά από αυτές. Αυτή πρέπει να είναι, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η τακτική των αστικών κομμάτων, ιδιαίτερα των πυλώνων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, δηλαδή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπορέσουν να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο και να μη διαχυθεί αυτή στα «κόμματα διαμαρτυρίας». «Οι ψηφοφόροι περιμένουν νέα πρόσωπα που να έχουν δουλέψει στη ζωή τους, να ξέρουν το αντικείμενό τους και να μπορούν να διαχειρισθούν τα δύσκολα που έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές. Πού είναι αυτά τα σχέδια, πού βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι;», αναρωτιέται εναγωνίως στο κυριακάτικο άρθρο η εφημερίδα, προτρέποντας για άμεσες κινήσεις στην κατεύθυνση αυτή. Μετά τις εκλογές η εφημερίδα θεωρεί δεδομένη τη συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών με τη στήριξη του συνόλου των αστικών κομμάτων. «Μετά τις εκλογές, η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση τύπου Μόντι με τους καλύτερους που διαθέτει ο Ελληνισμός, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητος, στις κρίσιμες θέσεις», υπογραμμίζει. Φυσικά τα δήθεν νέα και άφθαρτα πρόσωπα και τα μελετημένα σχέδια που θα φέρουν την «ανάπτυξη» είναι η μία όψη της τακτικής χειραγώγησης και εγκλωβισμού των λαϊκών στρωμάτων. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι αυτές ήταν μέθοδοι για τις «καλές εποχές» που ελάχιστους μπορούν να ξεγελάσουν. Στην εποχή όμως της βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης με τη συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων να βουλιάζει βαθιά στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση το αστικό πολιτικό σύστημα που δεν μπορεί να προσφέρει καμία θετική διέξοδο για το λαό, έχει ήδη επιλέξει να διασωθεί καλλιεργώντας το φόβο και την ιδεολογική τρομοκρατία. Μία είναι η επιλογή για το λαό: Η ανατροπή τους ή εξαθλίωση χωρίς όρια.

Τσουβάλιασμα με στόχο τον αποπροσανατολισμό

Στη λογική του τσουβαλιάσματος των αστικών πολιτικών κομμάτων με το ΚΚΕ, η αθλητική εφημερίδα «Εξέδρα» προχτές Κυριακή, στο πρωτοσέλιδό της είχε θέμα με τίτλο: «Αυτοί μας έφεραν ως εδώ». Το πρωτοσέλιδο έχει τις φωτογραφίες όλων των αρχηγών κομμάτων του Κοινοβουλίου καθώς και της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.

Είναι φανερό ότι ξέρουν πολύ καλά πως το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια ήταν πάντα απέναντι σε αυτή την πολιτική, καταψήφισε όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα πως ευνοούν το μεγάλο κεφάλαιο, έκανε λόγο από την πρώτη στιγμή της οικονομικής κρίσης πως πρόκειται για κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και όχι κάποια απλή παρενέργεια. Το ΚΚΕ παλεύει για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων σε αντίθεση με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. που καταδικάζουν στην εξαθλίωση το λαό.

Το ξέρουν πολύ καλά αυτό και σκόπιμα συσκοτίζουν. Οι προθέσεις τους είναι ξεκάθαρες. Να αποπροσανατολίσουν και να καλλιεργήσουν συνειδήσεις στην κατεύθυνση: «όλοι ίδιοι είναι, όλοι φταίνε»... Οι εργάτες έχουν κριτήριο και μπορούν να κρίνουν τέτοιες ενέργειες.

Αξιοποιούν τους ανάπηρους για την καταλήστευση του λαού

Οτι δεν έχει άλλα περιθώρια το κράτος για την προστασία των ατόμων με αναπηρία από τις απολύσεις, από τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, από τις μειώσεις μισθών και των συντάξεων ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, σε συνάντηση που είχε με την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών. Την ίδια ώρα, το υπουργείο - και συγκεκριμένα ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού - δήλωνε ότι τα κοινωνικά προγράμματα - όπως π.χ. το «Βοήθεια στο Σπίτι» - και η φροντίδα των ΑμΕΑ θα χρηματοδοτούνται από έναν ειδικό λογαριασμό, ο οποίος θα τροφοδοτείται είτε από αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων, είτε από ειδικό φόρο! Δηλαδή, πάλι από τους εργαζόμενους.

Ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) απαίτησε να γίνουν άμεσα προσλήψεις με ευθύνη του κράτους, να αυξηθούν τα προνοιακά επιδόματα και να μην πληρώνονται φάρμακα, θεραπείες και εξετάσεις. Οπως σημειώνει στον «Ρ» η ΣΕΑΑΝ, «αποκαλύπτεται ξεκάθαρα αυτό που χρόνια κατάγγελλε το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, ότι δηλαδή το κράτος θέλει να ξεφορτωθεί τελείως την προνοιακή πολιτική και να τη φορτώσει στους ίδιους τους εργαζόμενους, στα ασφαλιστικά Ταμεία και τα λαϊκά στρώματα. Αλλωστε, το ΠΑΣΟΚ το 1998 σχεδίαζε αντίστοιχο φόρο και ειδικό ταμείο για τη στήριξη των ΑμΕΑ - κάτι που επιδοκίμασε η ηγεσία της ΕΣ ΑμΕΑ. Κάτω από την κατακραυγή του αναπηρικού κινήματος και του ΚΚΕ αναγκάστηκαν να το πάρουν πίσω. Αντίστοιχη προσπάθεια έκαναν το 2001: Ηθελαν να θεσπίσουν ειδικό φόρο στα επιδόματα των ΑμΕΑ για τη χρηματοδότηση της ΕΣ ΑμΕΑ για να αναπτύξει το "κοινωνικό" της έργο!». Οι σφαγείς όλων των δικαιωμάτων δε διστάζουν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν τους ανάπηρους για να καταληστέψουν τις λαϊκές οικογένειες.

«Ολοι μαζί»;...

Με μια πρωτοφανή ομοιομορφία, το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης και δεκάδες στελέχη από τα περισσότερα κόμματα χειροκρότησαν το «κίνημα της πατάτας», ως μια κοινωνική παρέμβαση κατάργησης των μεσαζόντων. Το ΚΚΕ, που ανέκαθεν έχει σαφή πολιτική και ανοιχτό μέτωπο με την εκμεταλλευτική πολιτική του κεφαλαίου σε βάρος παραγωγών και εργαζομένων, σημείωσε ότι με τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μπορεί ορισμένοι παραγωγοί και καταναλωτές να είχαν κάποιο όφελος, ωστόσο το πρόβλημα της κάλυψης των αναγκών των εργαζομένων με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα, δεν μπορεί να λυθεί με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που είναι συγκυριακές και μεμονωμένου χαρακτήρα. Σε αυτόν ακριβώς τον καμβά, στη διαφοροποίηση του ΚΚΕ, ορισμένοι σκέφτηκαν ότι βρήκαν ευκαιρία να ψέξουν τους κομμουνιστές, ότι διαφωνούν ακόμα και όταν υπάρχει πλήρης ομοφωνία των υπολοίπων.

Πολλοί από δαύτους θα προτιμούσαν να είναι αλλιώς τα πράγματα, για να καταφέρνουν ευκολότερα να βάζουν τους εργαζόμενους στο χέρι, για σοβαρότερα θέματα, όμως αυτό δεν ταιριάζει στο ΚΚΕ. Οι κομμουνιστές, μελετούν, αναλύουν, προβληματίζονται και αποφασίζουν με κριτήριο τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Καθορίζουν τη στάση τους και επιλέγουν στόχους με βάση τη συνολική ανάλυση για τα κοινωνικοπολιτικά δεδομένα και τη στρατηγική του Κόμματος και όχι στηριγμένοι στον εφήμερο εντυπωσιασμό. Και από τη στιγμή που καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα, αυτό θα βγουν και θα πουν και δημόσια. Χωρίς στρογγυλέματα και περικοκλάδες. Χωρίς αοριστίες και διασταλτικές ερμηνείες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ...«όλοι μαζί» ομονοούν και οι κομμουνιστές διατυπώνουν διαφορετική άποψη. Ενα παράδειγμα είναι η Συνθήκη του Μάαστριχτ, όταν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ, όλοι μαζί, υποστήριζαν ότι ξεκινάει μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα και εμείς αποκαλύπταμε ότι επιστρέφουμε στην εποχή των παγετώνων. Οι ίδιοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ, όλοι μαζί, χαρακτήριζαν τους κομμουνιστές «Λακεδαιμόνιους», όταν έστησαν τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για την ΠΓΔΜ, από τα οποία προσπαθούν να απεμπλακούν ακόμα και σήμερα, είκοσι χρονιά μετά. Ακόμα, ΠΑΣΟΚ- ΝΔ - ΣΥΝ, όλοι μαζί, πανηγύρισαν με την εκλογή του Κλίντον στην προεδρία των ΗΠΑ, μιλώντας για αλλαγή, που οι δογματικοί του ΚΚΕ δεν μπορούν να αντιληφθούν, και έκαναν τους εμβρόντητους όταν ο Κλίντον βομβάρδιζε τη Σερβία. Να θυμηθούμε κι άλλα; Οταν στον πόλεμο κατά του Ιράκ, ΠΑΣΟΚ- ΝΔ - ΣΥΝ, όλοι μαζί, διαπίστωναν τιμωρία του Σαντάμ, αλλά δεν έβλεπαν τα πετρέλαια; Ομως και τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια του μνημονίου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ όλοι μαζί, τότε που το ΚΚΕ έλεγε ότι λόγω της κρίσης πάμε σε ελεγχόμενη χρεοκοπία, μίλαγαν για κρίση χρέους και καζινο-καπιταλισμό.

Το ...«όλοι μαζί» από μόνο του δεν έχει την παραμικρή σημασία. Το σημαντικό, εκείνο που έχει αξία και πρέπει να μένει, είναι αυτό που αποδεικνύεται στη ζωή. Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Ποιος κορόιδεψε, αποπροσανατόλισε και πήγε να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους και ποιος τους είπε αλήθεια. Οι ...«όλοι μαζί» προσπαθούν να τους χρησιμοποιήσουν, να τους χειραγωγήσουν, με στόχο να εξουδετερώσουν τις αντιδράσεις τους και ανεμπόδιστα να τσακίσουν κάθε λαϊκή κατάχτηση και δικαίωμα. Το ΚΚΕ προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τον εργάτη, το φτωχό αγρότη, τον επαγγελματία, τους νέους και τις νέες, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι απλά οι πρωταγωνιστές της κοινωνικής εξέλιξης, αλλά με τους αγώνες τους γίνονται και οι σεναριογράφοι.


Γιώργος ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

Αποστολή τους ο αποπροσανατολισμός του λαού...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ από τα απογευματινά δελτία ειδήσεων συνεχίζεται ακάθεκτη. «Βεβαίως, άσχημα τα μέτρα ανατροπής των συμβάσεων, πλην όμως δε βλέπουμε ανάπτυξη»...

Δηλαδή, αυτό θα μας ...έλυνε το πρόβλημα των μισθών των 400 και 500 ευρώ, όμως καθυστερεί και πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή!

Με αυτή τη λογική μπορεί αν κάνουμε τους μισθούς ... 50 ευρώ το μήνα να ανοίξουν πολλές εταιρίες, οι πολυεθνικές να σπεύσουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και όλοι να είμαστε εργαζόμενοι και ευτυχισμένοι.

ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ το ΠΑΣΟΚ να μας λέει ότι για όλα αυτά ευθύνονται οι «συντηρητικοί» που έχουν κατακλύσει την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ αν είχαμε τους «Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες» θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Βεβαίως, τη ...λεπτομέρεια ότι «Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες» είναι αυτοί που πήραν τα συγκεκριμένα μέτρα στην Ελλάδα όπως και σε πολλές άλλες χώρες την παραβλέπουν.

Αν νομίζουν ότι με όλες αυτές τις αστειότητες, που δεν τις πιστεύουν ούτε οι ίδιοι, θα πείσουν έστω έναν εργαζόμενο, τότε σημαίνει ότι πραγματικά υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ «ανάπτυξή» τους, αυτή δεν έχει αργήσει καθόλου. Αντιθέτως ...ήρθε και είναι παρούσα, γιατί ακριβώς αυτό εννοούσαν όταν έλεγαν «ανάπτυξη», τη μείωση της εργατικής δύναμης για να διατηρηθούν και να μεγαλώσουν τα κέρδη του κεφαλαίου και των πολυεθνικών.

Γι' αυτό το ...χρέος θα είναι πάντα εκεί, πάντα θα αυξάνεται και πάντα θα χρειάζονται πρωτογενή πλεονάσματα και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένα.

Για να μη σταματήσει αυτή η πορεία ποτέ και οι εργαζόμενοι να οδηγούνται συνεχώς από το ένα επίπεδο εξαθλίωσης σε κάποιο χαμηλότερο.

Μόνο όταν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους θα αναστραφεί αυτή η πορεία. Οταν διεκδικήσουν αυτό που παράγουν και αυτό που τους ανήκει ακριβώς επειδή το παράγουν.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Εκβιάζουν και τρομοκρατούν

Γρηγοριάδης Κώστας

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των εγκληματικών νόμων με τους οποίους η συγκυβέρνηση έκοψε και πάλι τις συντάξεις και λήστεψε ό,τι είχε απομείνει από την περιουσία των Ταμείων και οι αρμόδιοι ξανάρχισαν τα τροπάρια της τρομοκρατίας. Δεν πέρασαν ούτε μερικά 24ωρα, από τις δημόσιες διαβεβαιώσεις τους ότι με το PSI , «σώθηκε» η χώρα, «σώθηκαν» τα Ταμεία και οι συντάξεις και ξανάπιασαν την «τέχνη» των εκβιασμών.

Ετσι ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, ξαναβγήκε για να απειλήσει τους συνταξιούχους ότι ο Οργανισμός θα αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας στο τέλος του χρόνου. Την ίδια στιγμή βέβαια διαβεβαίωνε ότι αυτό θα αντιμετωπιστεί με νέο δανεισμό δίνοντας ως ενέχυρο τα νέα μειωμένα ομόλογα που θα 'χει στα χέρια του το ΙΚΑ, μετά το «κούρεμα».

Στις πλάτες συνταξιούχων και εργαζομένων επαναλαμβάνεται αυτό το άθλιο προπαγανδιστικό παιχνίδι του καρότου και του μαστίγιου. Αφού «έγδαραν» τους συνταξιούχους για το «καλό τους», όπως τους είπαν, τώρα, απειλούν και πάλι, ότι το μαρτύριο δεν τελειώνει, ότι η «σωτηρία» που τους υποσχέθηκαν είναι ακόμα μακριά, ότι χρειάζονται και άλλα μέτρα... Αλλά παρόλα αυτά δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί τα προβλήματα και πάλι θα αντιμετωπιστούν!

Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποκύψουν στους νέους εκβιασμούς. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να φοβηθούν. Πρέπει μόνο να ξεκαθαρίσουν στο μυαλό τους, ότι απέναντί τους στέκεται ένας εσμός που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Εχουν έναν σκληρό, απάνθρωπο ταξικό αντίπαλο που εφαρμόζει με σχέδιο και αποφασιστικότητα την ίδια αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική. Αυτή η πολιτική δεν θα αλλάξει. Αυτή η πολιτική μόνο ανατρέπεται. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να στρατευθούν ακόμα πιο πολλοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, απαιτώντας ανθρώπινες συντάξεις και επιστροφή όλων των κλεμμένων από την περιουσία των Ταμείων που καταλήστευσαν διαχρονικά κυβερνήσεις και μεγαλοεργοδοσία. Με τον αγώνα τους να τρομοκρατήσουν εκβιαστές και τρομοκράτες.

Βουλιάζουν στα ψέματά τους

Δεν υπάρχει εργατικός αγώνας και λαϊκή κινητοποίηση που να μην έχει συκοφαντηθεί από τα κόμματα και τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας ως αιτία του κακού για την «αρνητική εικόνα της χώρας διεθνώς» και τη «μεγάλη ζημιά» που γίνεται στον τουρισμό. Ομως, οι ίδιοι ομολογούν ότι λένε ψέματα. Ο υπουργός Τουρισμού, Π. Γερουλάνος, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε χτες μπροστά στις κάμερες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι το 2011 «ήταν πράγματι η καλύτερη χρονιά που είχαμε ποτέ» (σ.σ. στον τουρισμό), ενώ και ο Κάρ. Παπούλιας σημείωσε ότι «παρά τις εικόνες που είχαν διοχετευθεί για την Ελλάδα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ευρώπης, αλλά και παγκόσμια, (αυτό) δεν απέτρεψε τα 16,5 εκατομμύρια τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα». Πράγματι, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση των αφίξεων των τουριστών κατά 8,65% το 2011, ενώ τα έσοδα από τον τουρισμό αυξήθηκαν κατά 9,45%. Καταρρέουν, λοιπόν, με πάταγο τα ψέματα και οι συκοφαντίες τους και αποδεικνύεται περίτρανα ότι μοναδικός στόχος τους είναι να συκοφαντήσουν και υπονομεύσουν τους ταξικούς αγώνες, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ που πρωτοστατούν στην πάλη για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής και του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Η δήθεν ενίσχυση του τουρισμού, από τον οποίο ωφελείται μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, χρησιμοποιείται ως μοχλός για να μετατραπεί η χώρα σε έναν παράδεισο για τα μονοπώλια και να επικρατεί σιγή νεκροταφείου, δίχως δηλαδή διαδηλώσεις και λαϊκούς αγώνες. Οσο και να λυσσάνε δεν πρόκειται να τους περάσει.

Εκμηδένιση της δύναμης των αστικών κομμάτων

Προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη του λαού τα σαθρά και φαιδρά επιχειρήματα που επικαλέστηκε ο Αντ. Σαμαράς για να υποστηρίξει τον εκλογικό στόχο της αυτοδυναμίας. Ισχυρίστηκε, για παράδειγμα, ότι «χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος», λες και δεν κυβερνιέται εδώ και έξι μήνες από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., που έχει περάσει τα πιο βάρβαρα μέτρα που σφάζουν άγρια τους μισθούς και τις συντάξεις, διαλύουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, εξαθλιώνουν και χρεοκοπούν μόνιμα και βαθιά το λαό. Επίσης, κάτι παραπάνω από βέβαιο είναι ότι η ίδια συνεργασία θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Ηδη στελέχη και από τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου έχουν διαβεβαιώσει ότι «η χώρα δεν θα μείνει ούτε μία ώρα ακυβέρνητη», ενώ ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς έχει δεσμευτεί ενυπόγραφα στην τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ) ότι «αν η ΝΔ κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του προγράμματος, όπως περιγράφεται στο μνημόνιο και τη χρηματοπιστωτική συμφωνία» (σ.σ. νέα δανειακή σύμβαση). Ο μόνος λόγος που «φωνάζει» για αυτοδυναμία ο πρόεδρος της ΝΔ είναι να ενισχύσει τη θέση του κόμματός του στην κυβέρνηση συμμαχίας του κεφαλαίου μετά τις εκλογές. Θέλει, δηλαδή, την πρωτοκαθεδρία στο νέο κυβερνητικό συνασπισμό της πλουτοκρατίας για να προχωρήσει τις «μεγάλες ανατροπές το ταχύτερο», όπως είπε ο ίδιος την Κυριακή. Είναι ολοφάνερο, λοιπόν, ότι το καθήκον του λαού είναι να εκμηδενίσει με τους αγώνες και την ψήφο του την πολιτική επιρροή των κομμάτων της πλουτοκρατίας και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για την παρεμπόδιση των μέτρων που καταστρέφουν τη ζωή του, με το βλέμμα στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κριτήριο είναι η στρατηγική

Αποπροσανατολιστικός και επιζήμιος για το λαό είναι ο αταξικός διαχωρισμός που κάνει το αστικό σύστημα, κατατάσσοντας τα κόμματα σε «αριστερά», «δεξιά», «κεντρώα» και πάει λέγοντας. Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ, ο διαχωρισμός αυτός υπηρετεί συγκεκριμένη στόχευση. Το τσουβάλιασμα του ΚΚΕ με δυνάμεις όπως η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, άλλες οπορτουνιστικές ομάδες, κάτω από τον τίτλο «αριστερά», στόχο έχουν να μπερδέψουν το λαό και να θολώσουν το γεγονός ότι το ΚΚΕ το χωρίζει χάος από τη στρατηγική όλων των άλλων κομμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΠΑΣΟΚ, που έχει για δεκαετίες ρημάξει τον κόσμο, δηλώνει ότι ανήκει στην «άλλη αριστερά», ενώ μόλις προχτές, ο Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, δήλωνε πιο σοσιαλιστής από ποτέ!

Καθόλου τυχαία, ο όρος «αριστερά» είναι εξίσου αρεστός στα αστικά κόμματα και τις δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται «αριστερές». Τους βολεύει η σύγχυση που καλλιεργεί μια τέτοια, φτιαχτή πέρα για πέρα, κατηγοριοποίηση στις λαϊκές συνειδήσεις. Στην πραγματικότητα, η αστική τάξη, τα κόμματα και τα ΜΜΕ της παρουσιάζουν σαν παρόμοια την πολιτική των κομμάτων που αυτοαποκαλούνται «αριστερά», για να δυναμώσουν την επίθεση στο ΚΚΕ. Εκμεταλλεύονται τις αντιφάσεις των οπορτουνιστών και μιλούν γενικά για μια «αριστερά» που δεν έχει εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση. Στόχος της προπαγάνδας τους είναι να μη δει ο λαός ότι μόνο το ΚΚΕ διαθέτει ρεαλιστική πρόταση εξουσίας, στον αντίποδα της πολιτικής διαχείρισης του καπιταλισμού, την οποία υπηρετούν όλες ανεξαιρέτως οι άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Από την πλευρά τους, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι, σκόπιμα αναμασούν τα περί «αριστεράς», για να συγκαλύψουν τις στρατηγικές διαφορές τους με το ΚΚΕ και να κοροϊδέψουν το λαό ότι «όλοι ίδιοι είμαστε». Πίσω, όμως από τα συνθήματα, οι αναλύσεις τους για την κρίση και οι προτάσεις τους είναι ταυτόσημες με αυτές των αστικών κομμάτων, τα οποία μάλιστα συναγωνίζονται στην καλλιέργεια αυταπατών για το χαρακτήρα της κρίσης και τη δυνατότητα να βρει ο λαός διέξοδο από τη βαρβαρότητα μέσω της κοινοβουλευτικής οδού. Καμιά σχέση δεν έχουν με το ΚΚΕ οι απόψεις περί «κρίσης χρέους» και επαναδιαπραγμάτευσης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι «προγραμματικές συμφωνίες» με το ΠΑΣΟΚ που ορέγεται η ΔΗΜΑΡ, τα διάφορα αστικά ιδεολογήματα περί «άλλης διαχείρισης» και οικοδόμησης σχέσεων με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τα οποία περιφέρουν διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι «αριστεροί». Πολύ περισσότερο, η «επαναδιαπραγμάτευση της αριστερής κυβέρνησης εντός ΕΕ και με τα μονοπώλια να διαφεντεύουν».

Το ΚΚΕ είναι επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα, κόμμα της εργατικής τάξης. Στρατηγικός του στόχος είναι η ανατροπή του καπιταλισμού και το κέρδισμα της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Στη βάση αυτή, το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης του λαού για την παρεμπόδιση των βάρβαρων μέτρων, έχοντας διαχρονικά καθοριστική συμβολή στην απόσπαση κατακτήσεων στο πεδίο της ταξικής πάλης. Η στρατηγική του δεν είναι μόνο διαφορετική από αυτήν όλων των άλλων κομμάτων, αλλά και εχθρική απέναντί τους, αφού το κέρδισμα της λαϊκής εξουσίας προϋποθέτει την ήττα της πολιτικής που υπηρετούν οι αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις όλων των αποχρώσεων. Νίκη του λαού, σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ, με τη δοσμένη στρατηγική του, που δεν μπορούν να τη νοθεύσουν, όσο κι αν προσπαθούν.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ