Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Μάρτη 2012 - αριθ. φύλλου: 11208

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Υγεία - Πρόνοια να γίνουν υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος

ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Εξασφαλίζει στα μονοπώλια σκλάβους με πρώτο θύμα τη νέα γενιά

ΣΕΛ.  8

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ προετοιμασία οργάνωσης απεργιακών αγώνων

Motion Team

Κοινή ανακοίνωση που απευθύνεται σε όλες τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα συνδικάτα και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ υπογράφουν 13 Εργατικά Κέντρα και 8 Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να κηρύξουν συναγερμό, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην περάσει η σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων, για να σχεδιαστούν καλά συντονισμένοι απεργιακοί αγώνες ενάντια σε κάθε μείωση σε μισθούς και μεροκάματα, για Συμβάσεις με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Επισημαίνουν ότι το επιχείρημα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με μείωση μισθών για να σωθεί δήθεν ο θεσμός είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο και ότι η μάχη θα δοθεί στους τόπους δουλειάς.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΑΤ
Αγώνας - κραυγή αγωνίας των τυφλών μαθητών

Συνεχίζεται η κατάληψη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της μαθητικής κοινότητας, ενώ στο πλευρό της συμπαρατάσσονται η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Κέντρου, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας.


ΣΕΛ.  18

Ούτε βήμα πίσω

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αφού έβαλε ταφόπλακα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις ισοπεδώνοντας τους μισθούς στα 586 ευρώ μεικτά, και για τους νέους κάτω των 25 ετών στα 510,95 ευρώ μεικτά, εμφανίζεται προκλητικά ως προστάτης του θεσμού των συμβάσεων, καλώντας εργαζόμενους και εργοδότες να υπογράψουν νέες Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, για τη σωτηρία του θεσμού. Υποκρισία και πρόκληση, από τη στιγμή που έδωσε στους μεγαλοεπιχειρηματίες το εργαλείο σφαγιασμού των μισθών με τις ατομικές συμβάσεις, για να ενταθεί η εκμετάλλευση. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παραδοθούν στο σφαγείο των ατομικών συμβάσεων. Σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο έχουν χρέος να απορρίψουν τους εκβιασμούς των καπιταλιστών, της συγκυβέρνησης και τα πλαστά διλήμματα του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να συσπειρωθούν στον ταξικό αγώνα για να αποκρούσουν την άγρια σφαγή μισθών και επιδομάτων, την κατάργηση των κλαδικών Συμβάσεων. Η εργατική τάξη παράγει τον πλούτο, δεν πρέπει να ανεχθεί να ζει με την ανεργία και την εξαθλίωση προκειμένου να υπάρχει ανάπτυξη των κερδών των εκμεταλλευτών της. Πανεργατικό μέτωπο και αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ, για να βάλουμε φρένο, για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.



ΠΑΣΥ
Αγωνιστικά την Κυριακή στο Κιλελέρ

ΣΕΛ.  22
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συντονισμός πάλης μαθητών - φοιτητών

ΣΕΛ.  16
Ερχονται νέες ανατροπές στην Ασφάλιση

ΣΕΛ.  13
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Δράση για την προετοιμασία των απεργιών

ΣΕΛ.  13
«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Θα συνεχιστεί με νέα εισφορά των ασφαλισμένων

ΣΕΛ.  32
ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Εκπαιδεύονται για εσωτερική καταστολή

ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ
Εκβιασμοί και ψέματα από κυβέρνηση - ΕΕ

Ο λαός πρέπει να απορρίψει τους εκβιασμούς και τα ψέματα συγκυβέρνησης και ΕΕ που, αν και σφαγείς, παριστάνουν τους σωτήρες. Η καπιταλιστική ανάπτυξη που υπόσχονται έχει ως προϋπόθεση την εξαθλίωση του λαού και οδηγεί σε νέα κρίση. Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στους αγώνες και στις εκλογές.


ΣΕΛ.  7
ΠΑΣΕΒΕ
Αύριο πανελλαδική δράση για την Ασφάλιση

ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ