ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
«Διπλά» για «αιώνιους», ξέσπασμα για «Δικέφαλους»

Οι σπουδαίες εκτός έδρας επιτυχίες των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε Γιάννενα και Περιστέρι αντίστοιχα και οι ευρείες νίκες των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κόντρα σε Λεβαδειακό και Πλατανιά, αντίστοιχα, ξεχώρισαν στην 11η αγωνιστική της Super League. Στα αξιοσημείωτα και η νέα επιτυχία της Ξάνθης, που την έφερε πλέον εντός τετράδας.

Στα Γιάννενα ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον ΠΑΣ (Καρντόσο 68', Σεμπά 92') ξεπερνώντας ένα ακόμη δύσκολο εμπόδιο. Για τους γηπεδούχους αποβλήθηκε ο Λίλα (41'). Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να οδηγούν με βαθμολογική ασφάλεια (+7) την κούρσα του πρωταθλήματος.

Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε και ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι με 1-0 (Μπεργκ 45') επί του Ατρομήτου σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Το αποτέλεσμα διατηρεί τους «πράσινους» στο δεύτερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, ίσως στην πιο πειστική εμφάνιση την τελευταία περίοδο, επικράτησε του Λεβαδειακού με 4-0 (Σιμόες 28', Πέκχαρτ 50', Γαλανόπουλος 67', Ροντρίγκεζ 80'). Για τους φιλοξενούμενους αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Ναμάσκο (17'). Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ ανεβάζοντας ρυθμούς στο β' μέρος και έχοντας κορυφαίο τον Μάτος νίκησε τον Πλατανιά με 3-0 (Μάτος 61', 81', Μπανανά 87').

  • Αλλα αποτελέσματα: Αστέρας Τρίπολης - Βέροια 0-0, Ξάνθη - ΑΕΛ 1-0, Παναιτωλικός - Ηρακλής 2-0, Πανιώνιος - Κέρκυρα 1-0.
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 28, Παναθηναϊκός 21, ΑΕΚ 19, Ξάνθη 19, Πανιώνιος 18, ΠΑΣ Γιάννινα 17, Ατρόμητος 17, Παναιτωλικός 15, ΠΑΟΚ 14, Λεβαδειακός 12, Κέρκυρα 12, Αστέρας Τρίπολης 11, Πλατανιάς 11, ΑΕΛ 9, Βέροια 8, Ηρακλής 6. Σημ.: Εκκρεμούν οι αγωνιστικές 1η και 2η.
ΒΑSKET LEAGUE
Με ... υπογραφή Μπουρούση

Εχοντας ως κορυφαίο τον Γιάννη Μπουρούση, που ήταν ο μπροστάρης στο ξέσπασμα της ομάδας την κρίσιμη τέταρτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΚ με 77-68 στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής στην Βasket League. Μέχρι εκείνο το σημείο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, με την ΑΕΚ να βρίσκει λύσεις από τους Σάκοτα, Λαρετζάκη και να κοντράρει στα ίσα τους αντιπάλους στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Ετσι, οι «πράσινοι» με παθητικό μία ήττα (απ' τον Ολυμπιακό) πέρασαν μόνοι δεύτεροι στη βαθμολογία, έναντι δύο ηττών πλέον που μετρούν οι «κιτρινόμαυροι» (από τους «αιώνιους») που τους ρίχνουν στο τρίτο σκαλοπάτι. Χωρίς προβλήματα διατήρησε το αήττητο ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ με 83-58. Στα αξιοσημείωτα η δύσκολη επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Προμηθέα Πατρών στην παράταση με 73-75 (κ.α. 64-64), που ωστόσο διατήρησε τον «Δικέφαλο» στην 4η θέση παρέα με τον συμπολίτη του Αρη, ο οποίος δεν είχε προβλήματα απέναντι στην Κύμη (85-72).

  • Αλλα αποτελέσματα: Δόξα Λευκάδας - Λαύριο 63-64, Κολοσσός Ρόδου - Απόλλων Πάτρας 71-59, Κόροιβος - Τρίκαλα 87-76.
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 20, Παναθηναϊκός 19, ΑΕΚ 18, ΠΑΟΚ 16, Αρης 16, Κολοσσός Ρόδου 15, Ρέθυμνο 15, Προμηθέας Πατρών 14, Κύμη 14, Απόλλων Πατρών 13, Κόροιβος Αμαλιάδας 13, Λαύριο 13, Δόξα Λευκάδας 12, Τρίκαλα 12.
EUROPA LEAGUE
Στα δύσκολα ο ΠΑΟΚ - στα εύκολα ο Ολυμπιακός

Τα δύσκολα στον ΠΑΟΚ και τα εύκολα στον Ολυμπιακό έφερε η χτεσινή κλήρωση της UEFA για τη φάση των «32» του Europa League. Ο «Δικέφαλος» θα βρει στον δρόμο του μια παλιά γνώριμη, τη Σάλκε, ενώ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την τουρκική Οσμάνλισπορ στην προσπάθεια για πρόκριση στους «16» του θεσμού. Σαφώς η αποστολή των «ασπρόμαυρων» θεωρείται πιο δύσκολη κόντρα στη γερμανική ομάδα, την οποία είχαν αντιμετωπίσει και πριν δυο χρόνια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ απ' όπου αποκλείστηκαν. Τα παιχνίδια θα γίνουν στις 16 και 23 Φλεβάρη, με τις δύο ελληνικές ομάδες να έχουν το ρόλο του γηπεδούχου στους πρώτους αγώνες.

Τα άλλα ματς

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) - Αγιαξ (Ολλανδία), Αντερλεχτ (Βέλγιο) - Ζενίτ (Ρωσία), Αστρα (Ρουμανία) - Γκενκ (Βέλγιο), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) - Σεντ Ετιέν (Γαλλία), Βιγιαρεάλ (Ισπανία) - Ρόμα (Ιταλία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) - Κοπεγχάγη (Δανία), Θέλτα (Ισπανία) - Σαχτάρ (Ουκρανία), Γάνδη (Βέλγιο) - Τότεναμ (Αγγλία), Ροστόβ (Ρωσία) - Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Κρασνοντάρ (Ρωσία) - Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Γκλάντμπαχ (Γερμανία) - Φιορεντίνα (Ιταλία), Αλκμααρ (Ολλανδία) - Λιόν (Γαλλία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα) - Σάλκε (Γερμανία), Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) - Μπεσίκτας (Τουρκία).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ρευστό φινάλε στον 5ο όμιλο

Στον 5ο όμιλο, όπου τα πράγματα παραμένουν ρευστά για τις δύο θέσεις πρόκρισης, τις οποίες διεκδικούν τρεις μνηστήρες (Αστέρας Τρίπολης, Αρης, Αιγινιακός), συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο σημερινό πρώτο μέρος της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου. Τον ένα βαθμό που τους στέλνει στην επόμενη φάση θα ψάξουν η Ξάνθη και ο Λεβαδειακός για τον 4ο και τον 8ο όμιλο, αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 4ος ΟΜΙΛΟΣ: Αγροτικός Αστέρας - Ξάνθη (15.00 Cosmote Sports 3). 5ος ΟΜΙΛΟΣ: Αρης - Βέροια (15.00 Cosmote Sports 1), Αιγινιακός - Αστέρας Τρίπολης (15.00 Cosmote Sports 2). 8oς ΟΜΙΛΟΣ Κισσαμικός - Λεβαδειακός (15.00 Cosmote Sports 7).

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Δοκιμασία στη Δανία για τον Αρη

Με βασική επιδίωξη το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να μη χάσει την επαφή του με τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, ο Αρης αγωνίζεται σήμερα στη Δανία με την Μπάκεν Μπίερς (19.30 Novasports 2) για την 9η αγωνιστική του 1ου ομίλου στο FIBA Champions League. Οι «κιτρινόμαυροι», που προέρχονται από τη νίκη επί της Ελιος Σαν την προηγούμενη αγωνιστική, καλούνται να αποδείξουν το ρόλο του φαβορί που έχουν απέναντι στην ουραγό του ομίλου γηπεδούχο.

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Διατήρησε το αήττητο

ΠΟΛΟ: Το αήττητο στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών διατήρησε ο Ολυμπιακός αφού για τη 2η αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλος 5-5 με αντίπαλο την Ζολνόκι στην Ουγγαρία. Αποτέλεσμα που διατήρησε τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή του ομίλου μαζί με την ουγγρική ομάδα. Στα άλλα ματς του ομίλου είχαμε: Νις - Ορβόσι 7-13, Μπρέσια - Σπαντάου 9-6. Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 4, Ζολνόκι 4, Ορβόσι 3, Μπρέσια 3, Σπαντάου 3, Νις 0.

ΒΟΛΕΪ: Χωρίς προβλήματα ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Ζηρίνειο επικρατώντας της Κηφισιάς με 3-0 για την 8η αγωνιστική της Volleyleague και πλέον με 8 νίκες στα 8 παιχνίδια συνεχίζει να οδηγεί μόνος την κούρσα του πρωταθλήματος. Αλλα αποτελέσματα: Παναχαϊκή - Παμβοχαϊκός 1-3, Ηρακλής - Ηρακλής Χαλκίδας 3-1, Κύζικος - Εθνικός Αλεξ. 0-3. Σημ.: Αναβλήθηκε το ματς Φοίνικας Σύρου - ΠΑΟΚ. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 24 β. και ακολουθούν Παναθηναϊκός και Ηρακλής με 19, Παμβοχαϊκός με 15, ΠΑΟΚ με 14 κ.λπ.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Δύο ντέρμπι στους «16»

Οι αναμετρήσεις μεταξύ Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν - Αρσεναλ είναι αυτές που ξεχωρίζουν στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψαν από τη χτεσινή κλήρωση. Μάλιστα, όσον αφορά το ματς μεταξύ Βαυαρών και «κανονιέρηδων», αυτό θα είναι το τρίτο ραντεβού τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Αναλυτικά τα ζευγάρια: Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Μονακό (Γαλλία), Ρεάλ (Ισπανία) - Νάπολι (Ιταλία), Μπενφίκα (Πορτογαλία) - Ντόρτμουντ (Γερμανία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) - Αρσεναλ (Αγγλία), Πόρτο (Πορτογαλία) - Γιουβέντους (Ιταλία), Λεβερκούζεν (Γερμανία) - Ατλέτικο (Ισπανία), Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Σεβίλλη (Ισπανία) - Λέστερ (Αγγλία).

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «16» θα διεξαχθούν στις 14, 15, 21 και 25 Φλεβάρη, ενώ οι ρεβάνς στις 7, 8, 14 και 15 Μάρτη.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ