Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Οχτώβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11674

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΙΔΡΥΣΗ ΕΑΜ
Αύριο Δευτέρα στις 6 μ.μ. η εκδήλωση στα Προπύλαια

Την εκδήλωση διοργανώνουν η ΚΕ του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


ΣΕΛ.  2
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να αναμετρηθεί ο λαός με τον πραγματικό αντίπαλο

Συνεχίζεται και σήμερα η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε Ανατ. Μακεδονία - Θράκη. Χτες έδωσε συνέντευξη Τύπου και έκανε ομιλία σε συγκέντρωση στην Καβάλα.


ΣΕΛ.  8  -  9

Για την αναζωογόνηση - ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος

Το ΚΚΕ καλεί κάθε εργάτρια και εργάτη, είτε είναι στη δουλειά είτε στην ανεργία, να έρθει μαζί του στη μάχη για να πάρουν τώρα αγωνιστική ζωή τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, ώστε με τη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων να γίνουν ακαταμάχητα κάστρα της ταξικής ενότητας, της πάλης και της αλληλεγγύης.

  • Τώρα είναι η ώρα ευθύνης και απόφασης για κάθε εργάτη και εργάτρια. Είναι ώρα συστράτευσης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ για να προχωρήσει γρήγορα και αποφασιστικά η οικοδόμηση της ταξικής ενότητας, της οργάνωσης και της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για να δυναμώσει συνολικά η πάλη της εργατικής τάξης και η λαϊκή συμμαχία, να εμποδιστούν αλλά και να μπει τέλος στα αντεργατικά μέτρα, για να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, τη βαρβαρότητα και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού.
  • Υπάρχουν και οι δυνάμεις και οι δυνατότητες. Με καθοριστική συμβολή του ΚΚΕ, παρά τις επιθέσεις των μηχανισμών του μεγάλου κεφαλαίου και των κομμάτων του, κόντρα στο ρεύμα των αυταπατών και της απογοήτευσης, παραμένουν ισχυρές και αξιόμαχες οι ασυμβίβαστες ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι οποίες, αν ενισχυθούν, μπορούν να πρωτοστατήσουν και να τροφοδοτήσουν την αναγκαία οργανωτική, ταξική αναζωογόνηση του κινήματος.

ΣΕΛ.  3  -  4

Από τη δράση των σωματείων θα κριθεί η επιτυχία της απεργίας στις 6 Νοέμβρη

Η οργάνωση της απεργίας πρέπει να γίνει υπόθεση των πρωτοβάθμιων σωματείων, με συμμετοχή των εργαζομένων στο σχεδιασμό και στην υλοποίησή της, μέχρι την τελευταία μέρα. Να οργανωθεί ο αγώνας για όλα τα προβλήματα, να δυναμώσει η κοινή πάλη των εργαζομένων όλων των κλάδων, η κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες.


ΣΕΛ.  11  -  12


ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Αξιοποίησή της με πολλές στοχεύσεις

ΣΕΛ.  14  -  15
ΠΕΡΑΜΑ - ΖΩΝΗ
Τη θέλουν γκέτο γιατί είναι φιλέτο επενδύσεων

ΣΕΛ.  16  -  17
Ο αντικαπιταλιστικός αγώνας χτυπά το φασισμό

ΣΕΛ.  14
Με αφορμή τον Κρατικό Προϋπολογισμό

ΣΕΛ.  6
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Μπίζνες και εμπλοκή στους ανταγωνισμούς

ΣΕΛ.  2
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Ερευνα αποκλειστικά για τα μονοπώλια

ΣΕΛ.  21
ΤΟΥΡΚΙΑ
Μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο αστικών εκσυγχρονισμών

ΣΕΛ.  19
Κοινή Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Συνάντησης 2013

Στις 30 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση, με θέμα: «Ο ρόλος των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης, για να δυναμώσει η πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου, για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση, την ανατροπή του καπιταλισμού, το σοσιαλισμό». Σήμερα, δημοσιεύουμε την κοινή Ανακοίνωση στην οποία κατέληξαν τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα.


ΣΕΛ.  5

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ