ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ
ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ
ΦΩΤΟ 2

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον πρόωρο θάνατο της συντρόφισσας ΕΦΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ. Στη μνήμη τη δική της και του συζύγου της, ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ, τα παιδιά και η οικογένειά της προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΤΟ Βιομηχανίας.

***

Στην αγαπημένη μας και αξέχαστη φίλη ΚΟΥΛΑ ΠΑΠΕΛΗ - ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ, που «έφυγε» τόσο γρήγορα από κοντά μας, στις 9/6/2020, «καλό ταξίδι». Ζευγάρι τόσο ταιριαστό, η Κούλα και ο σύντροφος ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ, που «έφυγε» κι αυτός μόλις πριν από 3,5 μήνες, έδωσαν με όλες τους τις δυνάμεις τις μάχες στη ζωή και στον αγώνα.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κρητικών Γαλατσίου.

Νώντας, Χρυσάνθη, Λούλα Χαϊδεμένου


ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Ο σύντροφος Γιώργος Μπουλούμπασης γεννήθηκε στην Οιχαλία (Νεοχώρι) Τρικάλων στις 10-12-1938, οι γονείς Δημήτριος Μπουλούμπασης και Ευθυμία Μπουλούμπαση.

Γιος αγροτικής οικογένειας, όπου ο πατέρας του και μέλη αυτής διώχθηκαν, εξορίστηκαν και εκτελέστηκαν λόγω της δράσης με το ΚΚΕ, το ΕΑΜ και την ΕΠΟΝ. Τέλειωσε το σχολείο και εργάστηκε στις αγροτικές ασχολίες μαζί με την οικογένειά του. Με το πέρας της θητείας του βρέθηκε στην Αθήνα, συντάχτηκε στη Νεολαία «Λαμπράκη» και εργάστηκε περιστασιακά προσπαθώντας να εκπληρώσει το όνειρό του για σπουδές στη δημοσιογραφία, που όμως έμεινε ανεκπλήρωτο λόγω οικονομικών και ταξικών δυσκολιών.

Από το 1964 ξεκίνησε να εργάζεται στο ΨΝΑ. Κατά τη διάρκεια της χούντας είχε τακτικές παρουσιάσεις στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής του. Μετά τη μεταπολίτευση ξεκίνησε τη συνδικαλιστική του δράση ως ιδρυτικό μέλος του συλλόγου υπαλλήλων ΚΘΨΠΑ «Πρόοδος», όπου και διετέλεσε και πρόεδρος αυτής. Υπήρξε και ιδρυτικό μέλος της ΚΟΒ του ΨΝΑ και Γραμματέας και αυτής από το 1990 έως και το 1995 που συνταξιοδοτήθηκε, υπηρετώντας με πίστη και χωρίς ταλαντεύσεις. Από τη συνταξιοδότησή του και μετά οργανικά πέρασε στην ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου, μέχρι και που «έφυγε» από τη ζωή, διατέλεσε Γραμματέας της ΚΟΒ και μέλος Γραφείου.

Αφιέρωσε τη ζωή του στο Κόμμα του το ΚΚΕ, για την υπεράσπιση των ιδεών και για τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, χωρίς ταλαντεύσεις και πισωγυρίσματα.

Οι σύντροφοί του, της ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου, προσφέρουν στη μνήμη του 350 ευρώ και η οικογένειά του, τα παιδιά του και η σύζυγός του που ήταν δίπλα του σε όλη του την έγγαμη ζωή, προσφέρουν 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου του ΚΚΕ.

Οι Γονείς.

Δημήτριος Μπουλούμπασης, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, γεννημένος το 1905 στο Νεοχώρι Τρικάλων και πέθανε το 1984. Για την αντιστασιακή του δράση διώχθηκε και το 1947 πιάστηκε και εξορίστηκε στο Τρίκερι.

Ευθυμία Μπουλούμπαση, γεννήθηκε το 1906 και πέθανε το 1993, στα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου διώχθηκε από τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους.

Συγγενείς

Πασχάλης Μπουλούμπασης, γεννήθηκε στο Νεοχώρι Τρικάλων το 1921. Τον Μάρτη του 1947 πιάστηκε από δοσίλογους και εκτελέστηκε στο χωριό Γριζάνο Τρικάλων. Μέλος της ΕΠΟΝ, αγωνιστής για την ελευθερία.

Ηλίας Μπουλούμπασης, μέλος του ΚΚΕ, που την ίδια περίοδο με τη δολοφονία του αδελφού του Πασχάλη, βγαίνει αντάρτης στο βουνό και εντάσσεται στον ΔΣΕ. Μετά την υποχώρηση έφυγε για την Πολωνία και επαναπατρίζεται μετά τη μεταπολίτευση.

Αποστόλης Πουλούμπασης, παιδί φτωχής οικογένειας, γιος του Ηλία Μπουλούμπαση, συναντά τον πατέρα του 30 χρόνια μετά, με την επιστροφή του από την Πολωνία. Οργανωμένος στο ΚΚΕ, τιμώντας τη μνήμη της οικογένειάς του, δίνει «παρών» σε όλους τους λαϊκούς αγώνες, στις αγροτικές κινητοποιήσεις, στην Ενωση Αγωνιστών Εθνικής αντίστασης - ΔΣΕ, υποψήφιος σε συνδυασμούς με το ΚΚΕ.

Η εκδήλωση για τον σύντροφο Γιώργο Μπουλούμπαση (πολιτικό μνημόσυνο) θα γίνει στις 17/6/2020 7.30 μ.μ., μέρα Τετάρτη, στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι (στον πεζόδρομο Εθνικής Αντίστασης).
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org