ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Μάρτη 2005
Σελ. /32
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΣΥΡΙΑ
Συνεχίζεται η συριακή αποχώρηση

Απαισιόδοξος ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Καράμι για την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, εξαιτίας της άρνησης της αντιπολίτευσης

Σε εξέλιξη η αναδιάταξη των συριακών δυνάμεων

Associated Press

Σε εξέλιξη η αναδιάταξη των συριακών δυνάμεων
ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Σχεδόν το σύνολο των συριακών στρατευμάτων που στάθμευε στον κεντρικό και βόρειο Λίβανο έχει, ήδη, φτάσει στη Συρία. Αυτό υποστήριζαν, χτες, αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και οι λιβανικές αρχές ασφαλείας, ενώ συνεχίζονται, χωρίς πολλές ελπίδες, οι προσπάθειες του εντολοδόχου πρωθυπουργού Ομάρ Καράμι να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Περισσότεροι από 7.000 Σύροι στρατιώτες εκτιμάται ότι έχουν, ήδη, περάσει τα σύνορα προς τη Συρία, ενώ, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής νύχτας, εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα πήραν το δρόμο προς τη Δαμασκό. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι συριακές δυνάμεις εγκατέλειψαν, αφού μάζεψαν τον εξοπλισμό τους, όλες τις εγκαταστάσεις που διατηρούσαν στα υψώματα γύρω από τη Δαμασκό, αλλά και σε όλες τις άλλες μεγάλες πόλεις του Λιβάνου.

Πίσω τους άφησαν, στην Τρίπολη και στη Βηρυτό, ολιγάριθμες ομάδες ανδρών των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, αν και από την Τρίπολη εκτιμάται ότι θα αναχωρήσουν και αυτοί εντός του τρέχοντος 24ωρου. Με βάση αυτά τα στοιχεία, υπολογίζεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι εναπομείνασες συριακές δυνάμεις στο Λίβανο θα έχουν αναδιπλωθεί στην κοιλάδα Μπεκάα.

Δυσκολίες για Καράμι

Οι εξελίξεις αυτές, πάντως, δε φαίνεται να διευκολύνουν το έργο του Ομάρ Καράμι. Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός απηύθυνε, εκ νέου, χτες, έκκληση προς την αντι-συριακή αντιπολίτευση για συνεργασία σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ο Καράμι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ασάρκ αλ Αουσάτ», τόνισε ότι είναι «αποφασισμένος για διάλογο με την αντιπολίτευση χωρίς όρους», αλλά εμφανίστηκε απαισιόδοξος ως προς την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Associated Press

Αφησε να εννοηθεί ότι αν δε σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, τότε θα διατηρήσει το υπηρεσιακό κυβερνητικό σχήμα μέχρι τις εκλογές του Μάη, καταλήγοντας ότι στο τέλος «θα φανεί ποιος είναι ένοχος και δε θέλει το συμφέρον της χώρας». Ο Καράμι, τέλος, δήλωσε ότι ο Λίβανος είναι έτοιμος να υποδεχτεί διεθνείς παρατηρητές κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Από την άλλη πλευρά, τα κόμματα που απαρτίζουν το αντι-συριακό αντιπολιτευτικό μέτωπο δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκειά τους για τον επαναδιορισμό του Καράμι. Εντούτοις, μόνο το χριστιανικό κόμμα «Κόρνε Σχιχαουάν», με επίσημη ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζει ότι δε θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό τον Καράμι και εκτιμά ότι ο επαναδιορισμός του θέτει υπό αμφισβήτηση τη σοβαρότητα της Συρίας ως προς την απόσυρσή της, στρατιωτικά και πολιτικά, από το Λίβανο.

Στο προσκήνιο ήρθε, χτες, και πάλι η «Χεζμπολάχ». Το ηγετικό της στέλεχος Σεΐκ Νασίμ Κασίμ υπογράμμισε ότι η οργάνωσή του «δεν είναι εργαλείο κανενός, ούτε φυσικά της Συρίας, ασχέτως αν αναγνωρίζει το θετικό ρόλο της γειτονικής χώρας στις εξελίξεις στη χώρα». Ο Κασίμ προαναγγέλλει «περισσότερες πολιτικές πρωτοβουλίες και ενεργότερο ρόλο» από την οργάνωση στην πολιτική ζωή του Λιβάνου.

Τέλος, ο ηγέτης των Δρούζων Ουαλίντ Τζουμπλάντ συναντήθηκε, χτες, με τον Ρώσο ΥΠΕΞ στη Μόσχα. Ο Σεργκέι Λαβρόφ τάχθηκε υπέρ της πλήρους συριακής αποχώρησης, χωρίς να κάνει συγκεκριμένη αναφορά σε χρονοδιάγραμμα και επανέλαβε ότι οι επερχόμενες λιβανικές εκλογές «θα πρέπει να γίνουν χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση, από όπου και αν προέρχεται».

ΟΗΕ: Δεν υπάρχει τελεσίγραφο

Στο μεταξύ, στο Λίβανο η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ που έφθασε στις 24 Φλεβάρη συνεχίζει τη συνεργασία με τις λιβανικές αρχές στην έρευνα για τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι. Χτες, ο ανώτερος θρησκευτικός ηγέτης των σουνιτών, ο μουφτής σεΐκ Μουχάμαντ Ρασίντ Καμπάν απηύθυνε νέα έκκληση προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην έρευνα, αναλαμβάνοντας τα ηνία της, «προκειμένου να αποτραπούν οι καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα».

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Τερζ Ρόεντ Λάρσεν, αναμένεται, τις επόμενες ημέρες στο Λίβανο, αφού ολοκλήρωσε, χτες, την επίσκεψή του στην Ιορδανία, ενώ αναμένεται να μεταβεί και στη Δαμασκό. Πάντως, χτες, εκπρόσωπος του Οργανισμού διέψευσε κατηγορηματικά αμερικανικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο ΟΗΕ έχει θέσει τελεσίγραφο στη Συρία για την πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων της.

ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Πολλά τα προβλήματα για τους κατοχικούς...

Μέλη της Ιρακινής αντίστασης στο Ραμάντι

Associated Press

Μέλη της Ιρακινής αντίστασης στο Ραμάντι
ΒΑΓΔΑΤΗ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ - ΡΩΜΗ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ.--

Δραματικά αυξήθηκαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα θύματα από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης, σε σιιτικό τέμενος της Μοσούλης ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη νεκρώσιμη ακολουθία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί από την επίθεση έφθασαν, χτες το πρωί, τους 50 και οι τραυματίες τους 80, ενώ ακόμη αγνοούνται αρκετά παιδιά.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των θυμάτων αποφάσισαν να μη διεξαχθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, ομαδική κηδεία των νεκρών καθώς νωρίς το πρωί οβίδα έπληξε την περιοχή όπου είχε αποφασιστεί να γίνει η τελετή, χωρίς, όμως, να προκληθούν θύματα. Παράλληλα, οι ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν, τις τελευταίες 2 βδομάδες, τουλάχιστον 10 «στενούς συνεργάτες του Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι», χωρίς, όμως, να διευκρινίσουν σε ποια περιοχή έγιναν οι συλλήψεις και οι επιχειρήσεις.

Από την Ουάσιγκτον, στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι ο αντικαταστάτης του Τζον Νεγκροπόντε στην κεφαλή της τεράστιας «διπλωματικής αποστολής» των ΗΠΑ στο Ιράκ θα είναι ο Ζαλμάι Χαλιλζάντ. Ο διορισμός του αναμενόταν να επισημοποιηθεί αργά χτες.

Επίσης, σύμφωνα με έγγραφα του Πενταγώνου, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αμερικανική Ενωση Πολιτικών Ελευθεριών, ο αμερικανικός στρατός και η CIA είχαν συμφωνήσει να μην καταγράφουν ορισμένους κρατουμένους στο Ιράκ, προκειμένου να τους κρατούν φυλακισμένους ή να τους υποβάλλουν σε οτιδήποτε άλλο χωρίς να ελέγχονται από το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης για τους αιχμαλώτους πολέμου. Το Πεντάγωνο υποστήριξε ότι «υπήρχε μια σκέψη αλλά όχι συμφωνία».

Προβληματισμός στους συμμάχους

Εκατοντάδες Πολωνοί στρατιώτες θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, από τον Ιούλη και μετά, υποστήριξε χτες ο Πολωνός υπουργός Αμυνας. Προανήγγειλε ότι σταδιακά, μέχρι τον Οκτώβρη, η πολωνική στρατιωτική δύναμη (που είναι σήμερα η τρίτη σε αριθμό μετά την αμερικανική και τη βρετανική) θα έχει μειωθεί κατά πολύ και γι' αυτό θα παραδώσει σε κάποιον άλλο την ευθύνη για τη μία, τουλάχιστον, από τις 3 επαρχίες που εποπτεύει. Σύμφωνα με τη Βαρσοβία, το αργότερο μέχρι το 2006 θα έχει αποχωρήσει, σχεδόν, το σύνολο των Πολωνών στρατιωτών από το Ιράκ. Η εξέλιξη αυτή θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστη για τις κατοχικές δυνάμεις καθώς στις περιοχές που έχουν εγκατασταθεί οι Πολωνοί συνεργάζονται, κυρίως, με τους Ουκρανούς, που, επίσης, υπάρχει η σκέψη να αποχωρήσουν.

Παράλληλα, στην Ιταλία συνεχίζεται η έρευνα αλλά και η συζήτηση για τις συνθήκες θανάτου του πράκτορα Νικόλα Καλιπάρι κατά την απελευθέρωση της δημοσιογράφου Τζουλιάνα Σγκρένα. Δύο ιταλικές εφημερίδες, οι «Corriere della Sera» και «Reppublica» υποστήριζαν χτες ότι στις αμερικανικές δυνάμεις είχαν δοθεί ελλιπείς πληροφορίες σχετικά με το ακριβές έργο του Καλιπάρι στο Ιράκ και το δρομολόγιό του, επειδή η Ουάσιγκτον αντιτίθεται στις διαβουλεύσεις με τους απαγωγείς και έχει, επανειλημμένως, με πράξεις της υποσκάψει την απελευθέρωσή τους.

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΑΜΑΛΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Συναντήσεις με την παλαιστινιακή και ισραηλινή ηγεσία θα έχουν ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Γιόσκα Φίσερ, και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν σήμερα. Την ίδια ώρα, και ενώ η ισραηλινή ηγεσία διαπραγματεύεται, ουσιαστικά, τους όρους αποχώρησής της από τη Λωρίδα της Γάζας, χιλιάδες οπαδοί της «Χαμάς» μετέτρεψαν σε επίδειξη δύναμης την τελετή για την επέτειο συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία του πνευματικού της ηγέτη Σεΐκ Αχμάντ Γιασίν.

ΤΣΙΣΙΝΑΟΥ. Περίπου 200 αυτονομιστές «έκαναν έφοδο» σε κυβερνητικά κτίρια, χτύπησαν δύο αστυνομικούς και ένα δήμαρχο χωριού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Μολδαβίας. Η Δνειστερία αποτελεί πηγή αυξανόμενων εντάσεων Τσισινάου -Μόσχας.

ΜΟΣΧΑ. Σε 15 αυξήθηκε ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από την προχτεσινή συντριβή ρωσικού στρατιωτικού ελικοπτέρου «Mi-8» στην Τσετσενία, που σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών «μπλέχτηκε σε ηλεκτροφόρα καλώδια».

Εξάλλου, το 61% των Ρώσων θεωρεί «καταστροφική» τη «μεταρρυθμιστική προσπάθεια», που έγινε γνωστή ως «περεστρόικα», από τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χτες από την ισπανική εφημερίδα «El Mundo» επ' ευκαιρία της 20ής επετείου από την έναρξη της διαδικασίας.

ΠΕΚΙΝΟ. Η πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρία στην ιστορία της Κίνας, ονόματι «Okay Airlines», άρχισε χτες πτήσεις εσωτερικού.

Από την άλλη δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δέκα αγνοούνται εξαιτίας της κακοκαιρίας στη Νοτιοδυτική Κίνα, μετέδωσε το πρακτορείο «Νέα Κίνα». Το χιόνι στις ψηλότερες περιοχές ξεπέρασε το ένα μέτρο. Η κακοκαιρία προκάλεσε διακοπή των συγκοινωνιών και της ηλεκτροδότησης, σπίτια καταστράφηκαν, κοπάδια και καλλιέργειες χάθηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο.

ΚΑΜΠΟΥΛ. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες στο Αφγανιστάν. Η κακοκαιρία έχει κοστίσει πάνω από 500 ζωές αυτό το χειμώνα, σύμφωνα με επίσημα (και μάλλον «υποτιμημένα») στοιχεία.

ΜΑΔΡΙΤΗ. Με διάφορων μορφών εκδηλώσεις τιμήθηκε χτες από την κυβέρνηση η επέτειος των επιθέσεων της 11ης Μάρτη 2004.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.«Ο αγώνας θα συνεχιστεί» δήλωσαν Βιετναμέζοι δικηγόροι, οι οποίοι καταδίκασαν την απόφαση δικαστηρίου των ΗΠΑ που απέρριψε το αίτημα αποζημίωσης των θυμάτων στο Βιετνάμ από τους παρασκευαστές του «πορτοκαλί παράγοντα» στη διάρκεια του πολέμου. «Πρόκειται για εσφαλμένη, άδικη και ανεύθυνη απόφαση», δήλωσε στέλεχος βιετναμέζικης οργάνωσης για το πρόβλημα, που έχει τεράστιες διαστάσεις στη χώρα, προκαλώντας χιλιάδες περιπτώσεις ανυπέρβλητων προβλημάτων υγείας, τερατογενέσεων, παραμορφώσεων κ.ο.κ. Το αμερικανικό δικαστήριο έκρινε ότι «η υπόθεση είναι ανυπόστατη» και «δεν τεκμηριώνεται» από το διεθνές δίκαιο...

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Χτες το πρωί, και μετά από 16ωρες διαπραγματεύσεις, έληξε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών η διαμαρτυρία 56 Ιρανών φιλο-μοναρχικών που αρνούνταν από προχτές το απόγευμα να αποβιβαστούν από αεροσκάφος της «Λουφτχάνσα» ζητώντας να αποκατασταθεί... η μοναρχία στο Ιράν. Την εκδήλωση διαμαρτυρίας φέρεται πως την οργάνωσε η φιλομοναρχική κίνηση «Azarakhsh» με έδρα το Λονδίνο.

ΑΤΛΑΝΤΑ. Ο προεδρεύων δικαστής ανώτερου δικαστηρίου της Ατλάντα, ο πρακτικογράφος του δικαστηρίου και ο βοηθός σερίφης έπεσαν χτες το απόγευμα νεκροί στην αίθουσα του δικαστηρίου από τις σφαίρες 33χρονου κατηγορουμένου για βιασμό. Ο θύτης χρησιμοποίησε το όπλο που έκλεψε από αστυνομικό μέσα στη δικαστική αίθουσα...

ΛΟΝΔΙΝΟ. Κροκοδείλια δάκρυα για τη φτώχεια, τους πολέμους και τις ασθένειες που μαστίζουν τους λαούς της Αφρικής έχυσε στο Λονδίνο ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης 400 σελίδων της Επιτροπής για την Αφρική, που προτείνει τη διαγραφή του εξωτερικού χρέους αφρικανικών χωρών, το διπλασιασμό της ξένης οικονομικής βοήθειας και την αποστολή φαρμάκων για την καταπολέμηση του AIDS.

ΙΡΑΝ - ΕΕ - ΗΠΑ
«Ανταλλαγή υποχωρήσεων»

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΚΑΡΑΚΑΣ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η ευρωπαϊκή τρόικα που έχει αναλάβει τις διαβουλεύσεις με το Ιράν για τη διπλωματική επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με το πυρηνικό του πρόγραμμα ανακοίνωσε χτες ότι «θα υποστηρίξει μια ενδεχόμενη παραπομπή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε περίπτωση που δεν εφαρμόσει τις υποχρεώσεις του και επαναλάβει τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου». Η ανακοίνωση αυτή, που έγινε γραπτώς προς την προεδρία της ΕΕ, από τις Γαλλία - Γερμανία και Βρετανία, φαίνεται ότι είναι το αντάλλαγμα για τη γνωστοποίηση, λίγο αργότερα από την Ουάσιγκτον, ότι δε θα αντιταχθεί στην έναρξη, από την Τεχεράνη, ενταξιακών διαπραγματεύσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Λίγο μετά τη γραπτή δήλωση των 3 που κυκλοφόρησε στις Βρυξέλλες, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Κοντολίζα Ράις, ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον δε θα αντιταχθεί στην έναρξη αυτών των διαπραγματεύσεων και ότι θα «χαλαρώσει» τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν στον τομέα του εμπορίου «ανάλογα με την κάθε περίπτωση». Η Ράις επανέλαβε ότι ο Λευκός Οίκος «σέβεται και είναι αποφασισμένος να υποστηρίξει την ΕΕ στην προσπάθειά της να βρεθεί διπλωματική λύση στο ζήτημα του Ιράν», τονίζοντας ότι θα παράσχει κάθε σχετική διευκόλυνση προς αυτήν την κατεύθυνση αρκεί η Τεχεράνη να συμμορφωθεί.

Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ παρουσίασε την απόφαση της Ουάσιγκτον ως «αποδοχή της ευρωπαϊκής άποψης ότι χρειάζεται να δοθούν ορισμένα οικονομικά κίνητρα προς το Ιράν προκειμένου να συμμορφωθεί». Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, διευκρίνιζε ότι ο Λευκός Οίκος «δεν έχει θέσει χρονοδιάγραμμα για την επιτυχή ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών προσπαθειών».

Η ιρανική ηγεσία δεν είχε σχολιάσει, μέχρι αργά χτες, τις ανακοινώσεις της Ουάσιγκτον. Νωρίτερα, όμως, αξιωματούχοι που ασχολούνται με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας είχαν επαναλάβει ότι η Τεχεράνη επιθυμεί να λυθεί μέσα από τη διπλωματία το ζήτημα με το πυρηνικό της πρόγραμμα και ελπίζει ότι αυτό θα γίνει.

Την ίδια στιγμή, ο Ιρανός Πρόεδρος Μουχάμαντ Χαταμί έφθανε στο Καράκας της Βενεζουέλας, αρχίζοντας την τριήμερη, τρίτη, επίσκεψή του στη χώρα. Τον Χαταμί υποδέχτηκε ο Βενεζουελανός Πρόεδρος Ούγκο Τσάβεζ, που δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει την υποστήριξή του προς το Ιράν, τονίζοντας ότι «έχει κάθε δικαίωμα να αναπτύξει ειρηνική πυρηνική ενέργεια, όπως το πράττουν πολλές άλλες χώρες». Οι Τσάβεζ και Χαταμί αναμένεται να υπογράψουν σειρά ενεργειακών και οικονομικών συμφωνιών.

ΝΕΠΑΛ
Εντείνονται οι διαδηλώσεις

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.--

Δύο βασικά κόμματα του Νεπάλ - όπου ο μονάρχης Γκιανέντρα έχει επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει προχωρήσει σε πραξικοπηματική καθαίρεση της κυβέρνησης από την 1η Φλεβάρη - το Κογκρέσο και το ΚΚ Νεπάλ/Ενωμένο Μαρξιστικό Λενινιστικό (CPN/UML) εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους εναντίον του παλατιανού πραξικοπήματος, μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η κίνηση εντυπωσιασμού του βασιλιά να απελευθερώσει (μερικούς) πολιτικούς κρατούμενους, όπως τον πρώην πρωθυπουργό Σερ Μπαχαντούρ Ντέουμπα, δεν «εντυπωσίασε» κανέναν. Μέχρι στιγμής, εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κατ' οίκον κράτηση ή στα μπουντρούμια της Αστυνομίας εκατοντάδες πολιτικοί, δημοσιογράφοι, μέλη κομμάτων και ακτιβιστές. Μόνο την Τρίτη, σε μία διαδήλωση, συνελήφθησαν άλλοι 200 άνθρωποι, σύμφωνα με το BBC.

Ο βασιλικός στρατός έλαβε τη «διαβεβαίωση» από το Πακιστάν - η κυβέρνηση του οποίου προφανώς θα λειτουργήσει ως ενεργούμενο των ΗΠΑ στην προκειμένη περίπτωση - ότι είναι έτοιμο να του παρέχει όπλα, στο πλαίσιο του πολέμου εναντίον του ΚΚ Νεπάλ-Μαοϊκού, που «εντείνεται».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ