ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
Σελ. /28
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Η κυβέρνηση παραχωρεί σχολεία στο «υπερταμείο» και η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί το ΚΚΕ

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Δεκάδες ακίνητα στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα μεταφέρονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο «υπερταμείο», ανάμεσά τους σχολεία, αθλητικοί χώροι, παιδικές χαρές, πλατείες, τμήμα του πάρκου Σελεπίτσαρι, η περιοχή ανάπλασης του «ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ» στον Αγ. Διονύσιο. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», πρόκειται για κομμάτι της πολιτικής που εκποιεί δημόσια περιουσία, όπως λιμάνια και αεροδρόμια, για να πιαστούν οι στόχοι των ιδιωτικοποιήσεων.

Ανάμεσα στα ακίνητα που περνούν στο «υπερταμείο» είναι και το 2ο Λύκειο Κερατσινίου, με τον δήμαρχο της πόλης, εκλεγμένο με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, να «δίνει τα ρέστα του» για να υλοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα και την περασμένη Πέμπτη, που ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Κερατσινίου κάλεσε τους γονείς και τον δήμαρχο της πόλης για να τους ενημερώσει σχετικά με την παραχώρηση του σχολείου στο «υπερταμείο».

Οπως αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «στη συνάντηση οι παρόντες ήρθαν αντιμέτωποι με τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, που έριξε όλο το "ανάθεμα" και το φταίξιμο για την πολιτική που εφαρμόζεται στους ίδιους τους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές» επειδή, όπως είπε, δεν αγωνίζονται!

Μάλιστα, ο δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Βρεττάκος, με περίσσια πρόκληση εγκάλεσε το ΚΚΕ για «ανυπαρξία επιχειρημάτων», ενώ όπως αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «άφησε στο απυρόβλητο ακόμα και τη ΝΔ, με τη δημοτική της παράταξη, που συμφωνούν με την πολιτική που εκχωρεί τα ακίνητα στο "υπερταμείο" και συνολικά με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" από την πρώτη στιγμή, από τον Οκτώβρη κιόλας, τοποθετηθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την "αξιοποίηση" της δημόσιας περιουσίας. Καταγγείλαμε την κυβερνητική πολιτική, κάτι που αρνήθηκε να κάνει ο κ. Βρεττάκος. (...)

Καλούμε τον κόσμο που αγωνιά για το μέλλον των παιδιών του σε οργανωμένο αγώνα. Να συστρατευτεί με το ΚΚΕ. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας στερούν. Να βάλουμε φρένο σ' αυτήν την πολιτική που μας μαυρίζει τη ζωή.

Δημοτική αρχή και δήμαρχος είστε γνωστοί χειροκροτητές της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε. Το βαρέλι στο οποίο έχετε μπει δεν έχει πάτο. Ο κατήφορος που ακολουθείτε δεν έχει τέλος».

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ του Μετρό στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας

Την απόφαση της «Αττικό Μετρό» να εγκαταστήσει σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο μέχρι σήμερα δωρεάν πάρκινγκ στο οικόπεδο της Δουκίσσης Πλακεντίας καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση», αφού πρόκειται για εξέλιξη που θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους της περιοχής. Χτες πραγματοποιήθηκε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κινητοποίηση στο πάρκινγκ όπου μοιραζόταν ανακοίνωση στους οδηγούς και τους κατοίκους της περιοχής, αναδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν φρόντισαν να δημιουργηθεί ένα πάρκινγκ που είναι αναγκαίο, αλλά τώρα ιδιωτικοποιούν και το ήδη υπάρχον.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι την ίδια στιγμή που η «Αττικό Μετρό» βάζει εισιτήριο στο χώρο ελεύθερης στάθμευσης, «ο σχεδιασμός της περιλαμβάνει και την ανέγερση εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιηθούν ως γραφεία, εμβαδού 6.000 τ.μ.». Αυτό, σημειώνει, «θα έχει αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα με ένα ακόμη χαράτσι και οι μόνιμοι κάτοικοι θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα, τα οποία θα προκληθούν από την αναζήτηση χώρου στάθμευσης στις γύρω περιοχές».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες των δημοτικών παρατάξεων που βρέθηκαν στη διοίκηση του δήμου τα προηγούμενα χρόνια, αφού δεν διεκδίκησαν ούτε καν ασχολήθηκαν με τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης. Ειδικά για τη δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) υπογραμμίζει ότι παρακολουθεί άφωνη τις επιλογές της κυβέρνησης και υποκριτικά και όψιμα ενδιαφέρεται την τελευταία στιγμή, τέσσερις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Τονίζοντας ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» αντιμετωπίζει το ζήτημα από την πλευρά των λαϊκών αναγκών, καλεί το λαό να διεκδικήσει να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες και να παραδοθεί ο χώρος για δωρεάν στάθμευση στους κατοίκους. Να δημιουργηθούν δωρεάν χώροι στάθμευσης και μετεπιβίβασης με δαπάνες της εταιρείας του Μετρό. Να παρθούν μέτρα για τον περιορισμό της διερχόμενης υπερτοπικής κίνησης. «Απαιτούμε και διεκδικούμε δημόσιες συγκοινωνίες. Είμαστε αντίθετοι στην κάθε μορφή ιδιωτικοποίησής τους», καταλήγει.

Δραστηριότητα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές
Συγκεντρώσεις στην Αττική

Πολιτικές συγκεντρώσεις και συσκέψεις με τίτλο «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου» διοργανώνονται από την ΚΟ Αττικής του Κόμματος το επόμενο διάστημα, με ομιλητές στελέχη του Κόμματος και υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα, Τρίτη:

-- Στις 11 π.μ., η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, θα επισκεφτεί το ΝΑΤ.

-- Στις 10 π.μ., ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το κτίριο της Alpha Bank στον Πειραιά (οδό Ναυαρίνου), για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 12 μ., ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του πρώην «Παπαστράτου» στον Πειραιά, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Αύριο, Τετάρτη:

-- Στις 11 π.μ., ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, θα επισκεφτεί τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.

-- Στις 10 π.μ., ο Γιώργος Στεφανάκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, θα επισκεφτεί το κτίριο της Alpha Bank στη Σταδίου, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11 π.μ., ο Θανάσης Ευαγγελάκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, θα επισκεφτεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 7 μ.μ., στο Νέο Ψυχικό, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του αθλητικού κέντρου, θα μιλήσει ο Γιάννης Καβαλάρης, δημοτικός σύμβουλος Φιλοθέης - Ψυχικού και υποψήφιος δήμαρχος.

Την Πέμπτη 14 Φλεβάρη, στις 10 π.μ., ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση και θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων.

Την Παρασκευή 15 Φλεβάρη, στις 7 π.μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Χαϊδαρίου.

Στην Κ. Μακεδονία

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, θα επισκεφτεί:

-- Αύριο Τετάρτη, στις 12.30 μ.μ., το εργοτάξιο καθαριότητας του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, στον Εύοσμο.

-- Την Παρασκευή 15/2, στις 6.30 π.μ., το εργοτάξιο καθαριότητας του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, στο Κορδελιό, και στις 12 μ., το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σε άλλες περιοχές

Σήμερα, Τρίτη:

-- Στις 7 μ.μ., στα Τρίκαλα («Φρούριο» των Τρικάλων), θα μιλήσουν: Ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, και ο Γιώργος Καΐκης, υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων. Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των πρώτων υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, σε εκδήλωση της ΚΟΒ Κατασκευών Αγρινίου θα μιλήσει ο Τίμος Παπανικολάου, υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου.

Αύριο, Τετάρτη:

-- Στις 7 μ.μ., στα Σέρβια (αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου), θα μιλήσουν ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, και ο Νίκος Γεωργακόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού.

-- Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλμυρού καλεί στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, με ομιλητές τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Τάσο Τσιαπλέ και τον υποψήφιο δήμαρχο Αλμυρού Σάββα Τσόγκα.

Την Πέμπτη 14 Φλεβάρη:

Στις 7 μ.μ., στη Δράμα, στο δημαρχείο, σε εκδήλωση παρουσίασης υποψήφιων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιώργος Μήτρου, υποψήφιος δήμαρχος Δράμας.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Κοζάνη (Εργατικό Κέντρο), θα μιλήσουν ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, και ο Νώντας Στολτίδης, υποψήφιος δήμαρχος Κοζάνης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Την Πέμπτη 14 Φλεβάρη η σύσκεψη για την Υγεία

Κάλεσμα συμμετοχής σε φορείς και σωματεία

Κάλεσμα σε φορείς και σωματεία της Δυτικής Αθήνας να δώσουν το «παρών» στη σύσκεψη που διοργανώνει η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου, για την οργάνωση δράσεων για «Υγεία για όλο το λαό», απευθύνει η δημοτική αρχή της πόλης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου.

Στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής αναλύονται τα προβλήματα και οι ελλείψεις στις δομές Υγείας της Δυτικής Αθήνας και σημειώνεται:

«Η πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη πρωτοβάθμιας φροντίδας ή περίθαλψης και ψάχνουν απελπισμένα για κάποιο ιατρικό ραντεβού, ταλαιπωρούνται στις εφημερίες των νοσοκομείων και πολλές φορές καταλήγουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

Απέναντι σε όλα αυτά που ταλαιπωρούν καθημερινά τους συνανθρώπους μας και βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και τις ζωές τους, η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου παίρνει θέση. Η προάσπιση της Υγείας του λαού δεν μπορεί να περιμένει. Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν μπορούν να μένουν άλλο στην αδράνεια. Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαία δεν μπορούν να περάσουν ούτε απέξω από τα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας και τις μεγάλες διαγνωστικές αλυσίδες.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς να πάρουν θέση στον αγώνα, γιατί το ζήτημα της Υγείας δεν είναι πολυτέλεια, είναι κάτι πολύ σοβαρό. Να απαιτήσουν από το κράτος όλα όσα χρειάζονται, χωρίς "κόφτες" και μακριά από τη λογική των ελάχιστων απαιτήσεων. Να αγωνιστούν για Κέντρα Υγείας με στελέχωση, να ανοίξουν οι κλειστές κλινικές και κλίνες, για προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών υπαλλήλων στο "Αττικόν", για να ανοίξει το "Λοιμωδών" ως σύγχρονο δωρεάν νοσοκομείο».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ