Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ του Μετρό στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας

Την απόφαση της «Αττικό Μετρό» να εγκαταστήσει σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο μέχρι σήμερα δωρεάν πάρκινγκ στο οικόπεδο της Δουκίσσης Πλακεντίας καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση», αφού πρόκειται για εξέλιξη που θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους της περιοχής. Χτες πραγματοποιήθηκε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κινητοποίηση στο πάρκινγκ όπου μοιραζόταν ανακοίνωση στους οδηγούς και τους κατοίκους της περιοχής, αναδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν φρόντισαν να δημιουργηθεί ένα πάρκινγκ που είναι αναγκαίο, αλλά τώρα ιδιωτικοποιούν και το ήδη υπάρχον.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι την ίδια στιγμή που η «Αττικό Μετρό» βάζει εισιτήριο στο χώρο ελεύθερης στάθμευσης, «ο σχεδιασμός της περιλαμβάνει και την ανέγερση εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιηθούν ως γραφεία, εμβαδού 6.000 τ.μ.». Αυτό, σημειώνει, «θα έχει αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα με ένα ακόμη χαράτσι και οι μόνιμοι κάτοικοι θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα, τα οποία θα προκληθούν από την αναζήτηση χώρου στάθμευσης στις γύρω περιοχές».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες των δημοτικών παρατάξεων που βρέθηκαν στη διοίκηση του δήμου τα προηγούμενα χρόνια, αφού δεν διεκδίκησαν ούτε καν ασχολήθηκαν με τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης. Ειδικά για τη δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) υπογραμμίζει ότι παρακολουθεί άφωνη τις επιλογές της κυβέρνησης και υποκριτικά και όψιμα ενδιαφέρεται την τελευταία στιγμή, τέσσερις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Τονίζοντας ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» αντιμετωπίζει το ζήτημα από την πλευρά των λαϊκών αναγκών, καλεί το λαό να διεκδικήσει να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες και να παραδοθεί ο χώρος για δωρεάν στάθμευση στους κατοίκους. Να δημιουργηθούν δωρεάν χώροι στάθμευσης και μετεπιβίβασης με δαπάνες της εταιρείας του Μετρό. Να παρθούν μέτρα για τον περιορισμό της διερχόμενης υπερτοπικής κίνησης. «Απαιτούμε και διεκδικούμε δημόσιες συγκοινωνίες. Είμαστε αντίθετοι στην κάθε μορφή ιδιωτικοποίησής τους», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ