ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ
Στο 75,66% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Τρεις βδομάδες έμειναν μέχρι την ολοκλήρωση της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη, και ήδη το πανελλαδικό πλάνο του Κόμματος καλύπτεται κατά 75,66%.

Με το πρόσφατο, έβδομο «κλείσιμο», στην πρώτη θέση ανάμεσα στις Οργανώσεις του Κόμματος παραμένει η ΚΟ Εξωτερικού, που φτάνει στο 96,64%, μια ανάσα πριν πιάσει το πλάνο της. Στη δεύτερη θέση παραμένει η ΚΟ Αιγαίου με 88,94% και στην τρίτη η ΚΟ Κρήτης με 84,44%. Στην πρώτη τριάδα δεν είχαμε αλλαγές, όμως στην τέταρτη θέση βρέθηκε η ΚΟ Πελοποννήσου με 82,75%, «ρίχνοντας» στην πέμπτη την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 81,61%. Στην έκτη θέση ανέβηκε η ΚΟ Αττικής με 76,83%, αφήνοντας για την ΚΟ Θεσσαλίας την έβδομη με 75,74% και την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία είναι και σε άμιλλα, στην όγδοη με 73,53%. Ακολουθούν οι ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 72,83%, η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 71,49%, η ΚΟ Ηπείρου με 60,52% και η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 60,51%.

Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 68,97% και η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 75%.

Η μέχρι τώρα καλή πορεία και τα θετικά μηνύματα που εισπράττουν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ από το πλατύ τους άνοιγμα δείχνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν να στεφθεί με επιτυχία και αυτή η μεγάλη μάχη. Να είναι δεκάδες χιλιάδες οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι λαϊκοί άνθρωποι που ενισχύουν το Κόμμα τους, το ΚΚΕ.

«Ο Δρόμος μας» στις κινηματογραφικές αίθουσες

Για λίγες μέρες ακόμα θα συνεχίζεται η προβολή του Ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, με τίτλο «Ο Δρόμος μας», σε κινηματογραφικές αίθουσες σε όλη τη χώρα. Στα 100 λεπτά του έργου συμπυκνώνεται η Ιστορία των 100 χρόνων δράσης του Κόμματος, μέσα από ντοκουμέντα, αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό, μαρτυρίες και δραματοποίηση μερικών από τις πιο σημαντικές «στιγμές» της.

Την προβολή του Ντοκιμαντέρ αξιοποιούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καλώντας εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και νεολαίους να παρακολουθήσουν ομαδικά την ταινία, να αποτελέσει έναυσμα για να συζητηθούν τα διδάγματα από τη συγκλονιστική Ιστορία του Κόμματος, αλλά και η σύγχρονη στρατηγική του.

Κινηματογράφοι όπου προβάλλεται η ταινία

Στην Αθήνα, το Ντοκιμαντέρ προβάλλεται στο «Studio New Star Art Cinema» (Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής), από την Πέμπτη 13/12 μέχρι και την Κυριακή 16/12 στις 6.30 μ.μ. και από Δευτέρα 17/17 έως Τετάρτη 19/12 στις 8.30 μ.μ.

Στον Χειμερινό Κινηματογράφο Δήμου Πετρούπολης στις 12/12 (7 μ.μ.) και 15/12 (6 μ.μ.).

Στο Χαϊδάρι: «Ανοιξη digital cinema» από 13 έως 19/12 στις 6.30 μ.μ.

Στον Πειραιά: «Ζέα Digital Cinema» (Χ. Τρικούπη 39, Mαρίνα Ζέας, Πειραιάς) στις 12 Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ.

Επίσης, μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι εξής κινηματογράφοι:

Αγιος Νικόλαος Κρήτης: «REX» στις 13/12 στις 10 μ.μ., στις 14/12 στις 7 μ.μ., στις 16/12 στη 1 μ.μ., Χαλκίδα: Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, στις 17/12, στις 6.30 μ.μ., Αγρίνιο: «Ανεσις», Αλεξανδρούπολη: «Ηλύσια», Αμαλιάδα: «Cine Cinema», Αμφισσα: Κορδώνειο Πνευματικό Κέντρο και Κινηματογραφική Λέσχη, Ανδρος: Κινηματογραφική Λέσχη, Αρτα: «Σινέ Παλλάς», Γιάννενα: Πνευματικό Κέντρο, Ζάκυνθος: «Φώσκολος», Ηράκλειο: «Βιτσέντζος Κορνάρος», έως 12/12, 6 μ.μ., Ιωάννινα: Πνευματικό Κέντρο, Καστοριά: «City Center Cinemas», Κέρκυρα: «Σινέ Ορφεύς», στις 13/12 και στις 20/12, 5.30 μ.μ., Κιλκίς: «Αστρον», Κως: «Cine Orfeas», Λευκάδα: Πνευματικό Κέντρο, Λάρισα: «Cine Victoria», 12/12, 7.30 μ.μ., Πύργος: «Ορφέας», Ρέθυμνο: «CINE Απόλλων», Σέρρες: «Σινεμά Κρόνιο», Σύρος: «Παλλάς» (Ερμούπολη), Τρίκαλα: «Τηλέμαχος» 13/12 - 19/12 7 μ.μ, Κύπρος: «Πάνθεον Λευκωσία», μέχρι 13/12.

Διανομή «NEW STAR».

Γιορτή Βιβλίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Γιορτή Βιβλίου με εκθέσεις στα γραφεία της Οργάνωσης, πακέτα προσφορών για εκδόσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια του ΚΚΕ, βιβλιοπαρουσιάσεις και άλλες πρωτοβουλίες διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ από τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη. Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα των εκθέσεων έχει ως εξής:

  • Στην Αχαρνών 241: Μέχρι την Παρασκευή 21 Δεκέμβρη και από Πέμπτη 27 Δεκέμβρη έως Σάββατο 29 Δεκέμβρη.
  • Στην Κολωνού 3: Από Παρασκευή 14 Δεκέμβρη έως Παρασκευή 21 Δεκέμβρη και από Πέμπτη 27 Δεκέμβρη έως Σάββατο 29 Δεκέμβρη.

Η έκθεση θα λειτουργεί όλες τις μέρες 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

Επίσης:

  • Στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά (Καραΐσκου 119, πλατεία Κοραή): Δευτέρα 17 Δεκέμβρη μέχρι Κυριακή 23 Δεκέμβρη, όλες τις μέρες από 6 μ.μ. έως 9 μ.μ. και Σάββατο - Κυριακή επιπλέον από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. Στο πλαίσιο της έκθεσης στον Πειραιά, την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Ο Μαύρος. Αναμνήσεις για τον Καρλ Μαρξ».
  • Στο Πέραμα (Λεωφ. Ειρήνης 73): Τετάρτη 19 - Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2018, 6 μ.μ. - 9 μ.μ.
  • Στον Κορυδαλλό (Ταξιαρχών 111): Τετάρτη 19 - Σάββατο 22 Δεκέμβρη, όλες τις μέρες από 6 μ.μ. έως 9 μ.μ. και το Σάββατο επιπλέον από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. Στο πλαίσιο της έκθεσης στον Κορυδαλλό, το Σάββατο 22 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Οκτωβριανή Επανάσταση και Παιδεία».
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ

Αύριο Πέμπτη στις 12 μ., ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εργοτάξιο κατασκευής ξενοδοχείου στην οδό Πανεπιστημίου και Κριεζώτου.

Σήμερα Τετάρτη στις 8 μ.μ., η ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου πραγματοποιεί προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Τα πέτρινα χρόνια», στο Θεατρικό Εργαστήρι του δήμου Λέσβου (Οικ. Τάξη & Ασκληπιού - Χρυσομαλλούσα).

Αύριο Πέμπτη, η ΚΟΒ Α' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και η ΟΒ Κέντρου - Ανω Πόλης της ΚΝΕ διοργανώνουν μετά τις 9.30 μ.μ. βραδιά αφιερωμένη στον «σκληρό» ήχο, στον πολυχώρο APODEC στην οδό Στρατηγού Σφέτσου 3 (πίσω από τα δικαστήρια). Τη μουσική θα επιλέγει ο Σάββας Κωφίδης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις από τις Οργανώσεις.

Την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη στις 8.30 μ.μ., οι ΚΟ Δομοκού και Ν. Μοναστηρίου Φθιώτιδας καλούν σε λαϊκό γλέντι στο κέντρο «Καλημέρη» στο Νέο Μοναστήρι. Θα χαιρετίσει ο Θανάσης Καϊδαντζής, στέλεχος του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 15 Δεκέμβρη:

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Ανωγείων Ρεθύμνης διοργανώνει συνεστίαση στην ταβέρνα «Αμάλθεια». Θα μιλήσει ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτής του ΚΚΕ, και θα γίνει παρουσίαση του υποψήφιου δημάρχου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι.

-- Στις 8 μ.μ., η ΚΟ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας διοργανώνει λαϊκό γλέντι στην αίθουσα του Γλαρέδου.

Την Κυριακή 16 Δεκέμβρη:

-- Στις 11 π.μ., η ΚΟΒ Οινοφύτων - Αυλώνα καλεί σε συγκέντρωση - συζήτηση στα Οινόφυτα (αίθουσα εκδηλώσεων κτιρίου «Δ. Λιάπης»), με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ μπροστά στις μάχες που έρχονται». Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στη 1 μ.μ., η ΚΟ Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης διοργανώνει εκδήλωση - συνεστίαση στην ταβέρνα «Μπαξές», στις Μέλαμπες. Θα μιλήσει ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος, θα γίνει παρουσίαση του υποψήφιου δημάρχου στις επερχόμενες τοπικές εκλογές με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι.

-- Στη 1 μ.μ., η ΚΟ Γλυφάδας Αττικής καλεί σε λαϊκό γλέντι στο Διασχολικό Κέντρο (Αγίας Τριάδας 9, Ανω Γλυφάδα, έναντι ΕΠΑΛ).

ΕΕΔΥΕ
Συγκέντρωση υλικής βοήθειας

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, σε μια ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες - μετανάστες, αλλά και στους εργαζόμενους που δοκιμάζονται από τη φτώχεια και την ανεργία, προχωρά σε συγκέντρωση υλικής βοήθειας, από τις 10 Δεκέμβρη έως και την Πέμπτη 27 Δεκέμβρη.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί όποιον έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υλικά που αφορούν ειδικά στις χειμερινές συνθήκες δηλαδή: Κουβέρτες, παιδικά - γυναικεία - ανδρικά ρούχα (μπουφάν, πουλόβερ, φούτερ). Παράκληση για παράδοση των υλικών συσκευασμένων με την αναγραφή της κατηγορίας στην οποία ανήκουν.

Η συγκέντρωση της βοήθειας γίνεται στις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης στην Αττική και πανελλαδικά. Στις περιοχές που δεν υπάρχουν Επιτροπές Ειρήνης, απευθύνεστε στα κεντρικά γραφεία της ΕΕΔΥΕ - τηλέφωνα 210.3844.853, 210.3844.854) για συνεννόηση - ρύθμιση των πρακτικών θεμάτων παραλαβής των προσφερόμενων υλικών.

Εκδήλωση στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Το ΔΣ του «Σπιτιού του Αγωνιστή» διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, την Κυριακή 16 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του (Ομήρου 35, Αγιος Δημήτριος). Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμό του προέδρου του ΔΣ, Στέλιου Λάμπρου, και προβολή του Ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του Κόμματος, «Ο Δρόμος μας». Το ΔΣ καλεί τους φίλους του «Σπιτιού του Αγωνιστή» και τους συγγενείς των φιλοξενουμένων να παραστούν στην εκδήλωση.

Στη Βέροια

Σήμερα, Τετάρτη 12 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., η ΤΟ Ημαθίας του ΚΚΕ, διοργανώνει στον πολυχώρο «Ελιά» στη Βέροια, εκδήλωση - σύσκεψη, με θέμα: «Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά. Δυνατό εργατικό κίνημα. Κοινωνική Συμμαχία. Ανάπτυξη για το λαό». Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ