Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11622

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Σε κατάργηση κρεβατιών και μείωση προσωπικού οδηγεί η διαθεσιμότητα

ΣΕΛ.  6  -  7
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συντριπτικό χτύπημα στη μόρφωση των παιδιών του λαού μας

ΣΕΛ.  11

Κανένα μείγμα διαχείρισης του καπιταλισμού - Λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή του

Κοροϊδεύουν το λαό όσοι θριαμβολογούν με αφορμή τις δηλώσεις Ομπάμα περί ανάπτυξης, αφού τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ απαιτούν τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων. Η επιλογή του λαού δεν μπορεί να είναι με ποιο μείγμα διαχείρισης θα τον οδηγήσουν στη χρεοκοπία του. Ευθύνες έχουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που σπέρνουν αυταπάτες ότι το μείγμα καπιταλιστικής διαχείρισης των ΗΠΑ είναι πιο φιλολαϊκό από της Γερμανίας και της Ευρωζώνης. Ταυτόχρονα, ο λαός πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα για τα περί αναβάθμισης της χώρας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που προοιωνίζονται πιο ενεργητική συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Η παράδοση του ενεργειακού πλούτου της χώρας σε επιχειρηματικούς ομίλους και η προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας με Κύπρο και Ισραήλ εμπλέκουν τη χώρα παραπέρα στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς στην περιοχή.

Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση δεν υπάρχει στο πλαίσιο της κυριαρχίας των μονοπωλίων, αλλά στην προοπτική της Λαϊκής Συμμαχίας για να απαλλαγεί ο λαός από το καπιταλιστικό σύστημα, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, να υπάρξει μονομερής διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική - λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  2   -   3

Phasma

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Εμπρηστής είναι η εμπορευματοποίηση της γης

,Την κύρια ευθύνη για τις πυρκαγιές την έχουν οι αστικές κυβερνήσεις που με τις πολιτικές τους, αφήνουν το δασικό πλούτο της χώρας έρμαιο των καταπατητών και τους πυροσβέστες να εξαντλούν τα ανθρώπινα όρια, να χρησιμοποιούν γερασμένα και επικίνδυνα οχήματα και κατεστραμμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.


ΣΕΛ.  12   -   13


ΜΙΣΘΩΤΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Στην πρέσα των κατασχέσεων και πλειστηριασμών

ΣΕΛ.  9
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αναζωπυρώνει την επίθεση σε συντάξεις και μισθούς

ΣΕΛ.  8
ΝΕΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ
Απειλούνται με απένταξη και επιστροφή χρημάτων

ΣΕΛ.  14
ΙΑΠΩΝΙΑ
Το νέο υπερ-ελικοπτεροφόρο ταράζει τα νερά

ΣΕΛ.  17
ΓΑΛΛΙΑ
Απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων

ΣΕΛ.  19
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Κόκκινες γιορτές παντού

Η αντίστροφη μέτρηση για την κορύφωση των εκδηλώσεων του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει ήδη ξεκινήσει. Σε κάθε γωνιά της χώρας, οι εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ γίνονται τόπος συνάντησης των χιλιάδων νέων και των οικογενειών τους που υποφέρουν από την ανεργία, την εργασιακή περιπλάνηση, την κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη δουλειά.


ΣΕΛ.  5

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ