Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11623

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Στο σφυρί λαϊκές κατοικίες για να τονωθούν η αγορά και οι τράπεζες

ΣΕΛ.  3
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Κινητοποίηση στις 23 Αυγούστου για καταργήσεις νοσοκομείων - διαθεσιμότητες

ΣΕΛ.  8

ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ το νομοσχέδιο της αμορφωσιάς και της εκμετάλλευσης

ΚΚΕ: Από σήμερα κιόλας σε κάθε χώρο εκπαίδευσης να οργανωθεί πολύπλευρη και πολύμορφη παρέμβαση - αντεπίθεση στο νέο νόμο, η αντιπαράθεση με το αντιδραστικό ιδεολογικό περιεχόμενο του «νέου σχολείου»

Λύκεια με υποβαθμισμένο τον αυτοτελή μορφωτικό τους ρόλο και με εντονότερο το χαρακτήρα τους ως προθάλαμου είτε της Ανώτατης Εκπαίδευσης είτε της πρώιμης εκμετάλλευσης των παιδιών, είναι αυτά που φέρνει η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου με τίτλο «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», που έδωσε το περασμένο Σάββατο στη δημοσιότητα.

Μπροστά και σε αυτή την εξέλιξη, η λαϊκή οικογένεια, η νεολαία, οι μαθητές πρέπει να διεκδικήσουν εδώ και τώρα το 12χρονο ενιαίο δημόσιο, δωρεάν και υποχρεωτικό σχολείο και τις δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά από αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο η επαγγελματική ειδίκευση είναι η φυσική και αναγκαία συνέχειά του, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει και κανένας μαθητής δεν καταγράφεται ως ανήμπορος μπροστά στη γνώση.

Η νέα γενιά, με την οργάνωση της πάλης της και τη δύναμη της λαϊκής συμμαχίας, αυτό το δρόμο και αυτό το σχολείο μπορεί να τα κάνει πραγματικότητα.


ΣΕΛ.  12  -  13

Eurokinissi

ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Πάνω από 250 τα ακατάλληλα σπίτια

Πάνω από 250 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα από τα συνεργεία που συνεχίζουν τις αυτοψίες στα χωριά της Φθιώτιδας μετά τις σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ημερών. Το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς εκτιμά ότι ο αριθμός τους θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 350.


ΣΕΛ.  15

ΚΚΕ
Να σημάνει συναγερμός

Πρέπει να σημάνει για το λαό συναγερμός! Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία, οδηγώντας χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στην απόγνωση και φέρνοντάς τες αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να μείνουν στο δρόμο. Ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι θα «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία, αλλά θα προστατευτούν δήθεν οι φτωχοί και αδύναμοι, αποτελεί κοροϊδία και παγίδα προκειμένου να μην εκφραστεί μαζική λαϊκή αντίδραση. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιτάξουν τον οργανωμένο αγώνα τους. Μέσα από τα ταξικά σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές να ορθώσουν ασπίδα προστασίας των οικογενειών που απειλούνται. Καμία κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία!



Γιατί ωρύονται για τον «902»;

ΣΕΛ.  9  -  11
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Στα σκαριά τα επόμενα δάνεια, μνημόνια και μέτρα

ΣΕΛ.  2
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σε διαθεσιμότητα 61 εργαζόμενοι

ΣΕΛ.  8
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΑΠ
Σε ιδιώτες το 33%

ΣΕΛ.  18
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Προετοιμάζει κλιμάκωση σε όλα τα μέτωπα

ΣΕΛ.  3
ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Παζάρια και σχέδια πίσω από κλειστές πόρτες

ΣΕΛ.  7
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εδωσαν με επιτυχία την απεργιακή μάχη

ΣΕΛ.  14
ΗΛΕΙΑ - ΑΝΔΡΟΣ
Μεγάλες καταστροφές από πυρκαγιές

ΣΕΛ.  24
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ
Ξεσηκώθηκαν οι μετανάστες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ξεσηκώθηκαν και αντέδρασαν οι μετανάστες που κρατούνται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα εξαιτίας των απάνθρωπων συνθηκών κράτησης. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το γεγονός πως ενημερώθηκαν ότι θα παραταθεί κατά 6 μήνες - από τους 12 στους 18 - η κράτησή τους στο κέντρο, κάτι που γίνεται με ευθύνη του αστικού κράτους, το οποίο κωλυσιεργεί απαράδεκτα σε πολλούς από αυτούς τη χορήγηση ασύλου και άλλων εγγράφων.


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ