ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2003
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δήμητρα=Τούλα Καρλαύτη
Δήμητρα=Τούλα Καρλαύτη
Φωτ. 3

Την 1η Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τη σκληρή και οδυνηρή μέρα που μας «άφησε» η υπέροχη και αξιολάτρευτη συντρόφισσα ΤΟΥΛΑ ΚΑΡΛΑΥΤΗ. Ανθρωπος με κοινωνική ευαισθησία, αξίες και ιδανικά που τη χαρακτήριζαν, επέβαλε το σεβασμό, την εκτίμηση και αγάπη των συντρόφων της. Της χρωστώ ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που με περηφάνια και αξιοπρέπεια στάθηκε δίπλα μου σε όλους τους ωραίους και ευγενικούς αγώνες για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη και το μεγάλο όραμα του σοσιαλισμού.

Γι' αυτά τα ίδια ιδανικά η μάνα μου ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΛΑΥΤΗ εκτελέστηκε στις 23 Ιούνη 1949 στη Γαλάζεια Δομοκού.

Το Μάρτη του 1965, μετά από πολλές δοκιμασίες, φυλακίσεις και εξορίες πέθανε ο πατέρας μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ, υπόδειγμα εξαίρετου ανθρώπου, λαϊκού αγωνιστή.

Στη μνήμη τους προσφέρω στην ΚΟΒ «Αγ. Φανούριου» Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

Δημήτρης Π. Καρλαύτης, τα παιδιά του

* * *

Με σεβασμό στη μνήμη των αξέχαστων διαλεχτών αγωνιστών του χωριού μου Μοσχοκαρυάς Φθιώτιδας, οι οποίοι στη διάρκεια των μεγάλων και ένδοξων, επαναστατικών, λαϊκών αγώνων έδωσαν τη ζωή τους για ένα κόσμο δίκαιο και ειρηνικό, προσφέρω στην ΚΟΒ «Αγιου Φανούριου» Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης 50 ευρώ.

Παναγιώτης Τούντας
Παναγιώτης Τούντας
Δημήτρης Π. Καρλαύτης

* * *

Στη μνήμη του ΤΑΚΗ ΜΑΜΑΤΣΗ, καθοδηγητικού στελέχους του ΚΚΕ που υπήρξε και διευθυντής του «Ριζοσπάστη» στη μεταπολίτευση, ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ του «Ρ», 200 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ο οποίος έφυγε από τη ζωή την 1η Δεκέμβρη 2003, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω «Ριζοσπάστη», 140 ευρώ.

Η γυναίκα του, τα παιδιά, τα εγγόνια, οι αδελφές του.

* * *

Φωτ.

Είκοσι μήνες πέρασαν από το «χαμό» του αγαπημένου πατέρα μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΟΥΝΤΑ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, στο Κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε και έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του, 600 ευρώ.

Η γυναίκα του Πολυξένη Τούντα

Τα παιδιά του Χαράλαμπος και Βαγγέλης

Τα εγγόνια του Τζένη, Ανθή, Παναγιώτης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΟΣΜΑ ΑΥΓΗΤΙΔΗ, του πολυαγαπημένου μας Κοσμούλη, ο οποίος βρήκε αναπάντεχα τραγικό θάνατο στις 30 Νοέμβρη 2003, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κιλκίς, 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πολίχνης, 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ ΣΘΕ της ΚΟ Θεσσαλονίκης και 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η οικογένειά του, οι γονείς του, οι θείοι και η θεία του

* * *

Σπύρος Τσουκαλάς
Σπύρος Τσουκαλάς
Σήμερα 10 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Καισαριανής του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Ελένη Αποστόλου

Τα παιδιά του Πόπη και Δήμος Λάτας

Οι εγγονές του Ελένη και Κατερίνα

* * *

Στη μνήμη του παιδικού φίλου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΜΙΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 16 Οκτώβρη 2003, με τον οποίον συνεργαστήκαμε κατά διαστήματα στην Κατοχή και μετά την Απελευθέρωση, προσφέρω 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

Σάββας Κατιρτζόγλου

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΦΥΤΣΙΛΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΡΟΥ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ραφήνας, 50 ευρώ.

Διετέλεσαν μαζί συνδιοικητές της Διλοχίας Μακρονησιωτών του ΔΣΕ.

Ο Γιάννης Φυτσιλής, αξιωματικός του ΕΛΑΣ, και Ταγματάρχης του ΔΣΕ, μια εξαίρετη προσωπικότητα, υπόδειγμα ήθους, λεβεντιάς και πίστης στον αγώνα, τον οποίον συνέχισε ως το 1950, οπότε πιάστηκε και δολοφονήθηκε στη Λάρισα.

Ο Γιάννης Σύρος ήταν στέλεχος της ΕΠΟΝ Θεσσαλίας και του εφεδρικού ΕΛΑΣ. Για τη δράση του διώχτηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στην Ικαρία. Οταν αφέθηκε ελεύθερος κατέφυγε στο ΔΣΕ και αναδείχτηκε σε πολιτικό και στρατιωτικό στέλεχός του. Πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία, ήταν στέλεχος του εκεί Συλλόγου των Πολ. Προσφύγων. Στο χωριό «Νίκος Μπελογιάννης» έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτέμβρη 2002 και άφησε πίσω του ολόκληρη αγωνιστική προσφορά και το παράδειγμα πίστης στα ιδανικά της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Γιώργος Σύρος

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΩΡΓΑ προσφέρω 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Κώστας Τζελεπάκης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΠΑΥΛΟΥ ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αχαρνών.

Γεωργία Αλμπανοπούλου

* * *

Στη μνήμη όλων των Τσεργιωτών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, προσφέρω 60 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης.

Θεώνη Μελετέα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 150 ευρώ.

Πόπη Τσουκαλά

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των μελών του ΚΚΕ ΝΙΚΟΥ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ και ΑΝΤΩΝΗ ΑΣΛΑΝΙΔΗ, ο Α.Π. προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΡΙΝΗ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση ως δεύτερη δόση 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου.

Λ. Μαρίνης

* * *

Στη μνήμη των ΑΝΤΩΝΗ και ΝΙΚΟΥ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ στελεχών του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου.

Βασίλης Επιτρόπου

Αντώνης Ασλανίδης
Αντώνης Ασλανίδης
Νίκος Ανθόπουλος
Νίκος Ανθόπουλος
Βασίλης Αντωνιάδης
Βασίλης Αντωνιάδης
Κοσμάς Αυγητίδης
Κοσμάς Αυγητίδης
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε θερμά την ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμμετοχή της στο πένθος μας, εξαιτίας του χαμού του αγαπημένου μας ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΛΕΤΖΗ, του φωτογράφου της Αντίστασης.

Η Οικογένειά του



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ