ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τις πολιτικές εξελίξεις

Στη διάρκεια της ομιλίας της, η Αλέκα Παπαρήγα ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σχετικά με τη συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου - Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο και την αποχώρηση Καρατζαφέρη. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις είπε:

«Στις 7 το βράδυ σήμερα κληθήκαμε για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Βεβαίως, εμείς είχαμε αποφασίσει και προχτές και χτες και σήμερα το πρωί ότι δε θα πάμε. Τώρα, δεν ξέρω, εμείς είχαμε προγραμματίσει τη συγκέντρωση, όχι ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν πάμε, αλλά, έτσι, εμείς είμαστε αλλού δηλαδή. Δεν πήγε και ο ΣΥΝ. Μόλις τώρα αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο Καρατζαφέρης. Καλά να πάθουν. Τον έχουν συγκολλητική ουσία. Ο Καρατζαφέρης αποχώρησε καταγγέλλοντας τα πολιτικά παιχνίδια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ότι η δημοκρατία και το έθνος είναι σε κίνδυνο, ενδεχομένως γιατί δεν του έδωσαν κανένα υπουργείο.

Είναι μέσα στα σχέδια χρησιμοποίησης της ακροδεξιάς, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ και της αστικής τάξης. Δεν είναι ένας κίνδυνος έξω από το αστικό πολιτικό σύστημα και να μην παρασυρθεί κανένας. Σύμφωνα με όσα λένε οι δημοσιογράφοι, τον Καρατζαφέρη τον είχαν σε ένα δωμάτιο και στο άλλο συζητούσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά, γι' αυτό τσαντίστηκε κι έφυγε. Το ΜΕΓΚΑ πριν από λίγο μετέδωσε ότι πριν ξεκινήσει η σύσκεψη, στη ΝΔ δεν προτάθηκε ποτέ ο Παπαδήμος για πρωθυπουργός. Αν προταθεί, είπε η ΝΔ, τον δεχόμαστε.

Ανοίγω μια παρένθεση. Η πρόταση Πετσάλνικου συνάντησε αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ. Από τα καπετανάτα που υπάρχουν σήμερα και, ξαναλέω, δεν είναι μόνο προσωπικές φιλοδοξίες, μην το δούμε έτσι. Ενώ η ΝΔ προτιμούσε τον Πετσάλνικο, γιατί είναι το θεσμικό πρόσωπο και υποβαθμίζει τη συνεργασία μεταβατικής κυβέρνησης. Παίχτηκαν πολλά παιχνίδια με τον Παπαδήμο. Ο Παπαδήμος είναι το κομμάτι του τραπεζικού κεφαλαίου και εδώ φαίνεται ότι υπάρχουν ρήγματα στη συνοχή της αστικής τάξης και στην Ελλάδα, γιατί εδώ μιλάμε τώρα για την ελεγχόμενη χρεοκοπία, όπου το τραπεζικό κεφάλαιο θα υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές.

Ο Παπαδήμος είχε βγει μόλις έγινε η δανειακή σύμβαση, δημόσια, παγκόσμια, με άρθρο κατά του "κουρέματος". Και επομένως εδώ έχουν παρέμβει και άλλοι παράγοντες και, το ξαναλέω, μην παρασυρθούμε ότι είναι τα πρόσωπα τα έτσι, τα αλλιώς και τα αλλιώτικα, ότι η Μέρκελ επέβαλε και ο Σαρκοζί κ.λπ. Είναι πιο σύνθετα τα πράγματα. Εν πάση περιπτώσει, θα δούμε πώς θα πάει το πράγμα. Εμείς ευχόμαστε να πέσει η κυβέρνηση και να μη σχηματιστεί για να πάμε για εκλογές. Οχι ότι είναι η σωτηρία του τόπου οι εκλογές, αλλά να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να δοθεί η δυνατότητα στο ΚΚΕ, το εργατικό κίνημα να κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά, να ξεκαθαριστούν καλύτερα τα πράγματα. Επομένως, δείχνει πού πρέπει να προχωρήσουν τα πράγματα».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ