ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Ιούνη 2019 - Κυριακή 2 Ιούνη 2019
Σελ. /40
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
Ορισμένα στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών του Μάη 2019

MotionTeam

Ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» δημοσιεύει πίνακες με ενδεικτικά στοιχεία που βοηθούν στην καλύτερη μελέτη του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, περιφερειακών και δημοτικών εκλογών της 26ης Μάη 2019. Μια ενότητα στοιχείων αφορά στα συγκεντρωτικά τελικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην επικράτεια (ψήφοι και ποσοστά, σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη 2015), στο εξωτερικό, καθώς και τα τελικά αποτελέσματα στις δυο μεγαλύτερες Περιφέρειες (Αττική, Κεντρική Μακεδονία) και στον δήμο Αθηναίων. Μια δεύτερη ενότητα στοιχείων αφορά στις εκλογικές περιφέρειες και τους δήμους, όπου τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ κατέγραψαν τις καλύτερες συγκριτικά επιδόσεις, καθώς και ορισμένα άλλα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που αφορούν το Κόμμα.

Θυμίζουμε ότι από τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, που έγιναν με το σύστημα της απλής αναλογικής, εξελέγησαν πανελλαδικά 48 εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Περιφερειακά Συμβούλια όλης της χώρας (31 το 2014) και 550 στα Δημοτικά Συμβούλια (407 σε α' και β' γύρο το 2014).

Eurokinissi

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα μεταφέρει ενθουσιασμό για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στις κάλπες του εξωτερικού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Με την ολοκλήρωση της καταγραφής του εκλογικού αποτελέσματος, θα θέλαμε να χαιρετίσουμε ιδιαίτερα τους Ελληνες που ψήφισαν στο εξωτερικό, οι οποίοι ανέδειξαν το ΚΚΕ σε τρίτη δύναμη, με ποσοστό 14,09% και με μικρή διαφορά από το δεύτερο κόμμα.

Χαιρετίζουμε τα νέα παιδιά, επιστήμονες και άλλους εργαζόμενους, που στα χρόνια της κρίσης αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα για να εργαστούν στο εξωτερικό σε δύσκολες συνθήκες. Τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που συνεχίζουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό. Αλλά και τους μετανάστες και πολιτικούς πρόσφυγες προηγούμενων δεκαετιών, με τους οποίους το ΚΚΕ διατηρεί ακατάλυτους δεσμούς.

Οι Ελληνες που ζουν, δουλεύουν και σπουδάζουν στο εξωτερικό μπορούν να δουν χειροπιαστά ότι ο σημερινός αντιλαϊκός δρόμος ανάπτυξης, που τους έδιωξε από την Ελλάδα, δεν διαφέρει απ' την κατάσταση που συναντούν και σε άλλες χώρες, αφού η επίθεση είναι ενιαία. Είναι επίσης η απόδειξη ότι η χώρα μας διαθέτει ένα σημαντικό, αξιόλογο, ικανό επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, που θα μπορούσε με μια διαφορετική κοινωνική και οικονομική οργάνωση να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων.

Το ελπιδοφόρο εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ στις εκλογές των Ελλήνων του εξωτερικού μεταφέρει ενθουσιασμό και αισιοδοξία για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές».
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org