ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
Σελ. /28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Νέοι Στρατευμένοι: Προβλεπόμενο... το κεφάλι ψηλά!

Μια ακόμη σειρά - αυτή που πριν λίγες μέρες πέρασε τις πύλες των στρατοπέδων, θα έρθει αντιμέτωπη με τα «προβλεπόμενα», εδώ και πολλά χρόνια, προβλήματα: ακατάλληλες και άσχημες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής, ελλιπής σίτιση, περικοπές στις δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πάνω απ' όλα δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος για τους φαντάρους και τις οικογένειές τους.

Γρήγορα, ένας φαντάρος αντιλαμβάνεται ότι είναι τουλάχιστον αστείο πως το κράτος και οι κυβερνήσεις φροντίζουν γι' αυτόν, οπότε τα 8,71 ευρώ του μισθού θα του περισσεύουν κιόλας!

Από την πρώτη στιγμή, το χέρι μπαίνει συνέχεια στην τσέπη για οτιδήποτε. Πολλά παιδιά δυσκολεύονται ακόμα και να βγουν για έξοδο, καθώς αν βγουν κάτι θα ξοδέψουν, ενώ με τη μείωση των καταστάσεων επιβίβασης μοιάζει «βουνό» ακόμα και η άδεια!

Μπροστά σε όλα αυτά, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, και μέσα στα στρατόπεδα, δεν πρέπει να το βάλουν κάτω. Να υπηρετήσουν τη θητεία τους με το κεφάλι ψηλά, να βγάζουν στον... τάκο τα προβλήματα και τις αιτίες τους.

Αγωνιστές στρατιώτες, χωρίς φόβο - στην αναφορά, με κάθε τρόπο να διεκδικούν όλα τα απαραίτητα, να μη δίνει από την τσέπη του ο φαντάρος ούτε ένα ευρώ. Με αλληλεγγύη ανάμεσα στους φαντάρους που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, να στηρίζει ο ένας τον άλλο. Αυτή η θητεία ταιριάζει στα παιδιά του λαού. Με «προβλεπόμενο», το κεφάλι ψηλά!

  • Αναδημοσίευση από τον «Οδηγητή» του Ιούνη που κυκλοφόρησε σήμερα.Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org