ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Μάρτη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πλάτες και στη βρώμικη ΝΑΤΟική προπαγάνδα

Αμεση απάντηση από το ΣΕΤΗΠ με συγκέντρωση αύριο στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Κάλεσμα και από την ΟΓΕ

Οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά το ΝΑΤΟ και την εγκληματική του δράση (στη φωτ. τα «παρεξηγημένα» ΝΑΤΟικά αεροπλάνα απογειώνονται για να βομβαρδίσουν τη Λιβύη)
Οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά το ΝΑΤΟ και την εγκληματική του δράση (στη φωτ. τα «παρεξηγημένα» ΝΑΤΟικά αεροπλάνα απογειώνονται για να βομβαρδίσουν τη Λιβύη)
Εκδήλωση διαφήμισης της βρώμικης δραστηριότητας του ΝΑΤΟ διοργανώνεται αύριο Παρασκευή από την «Ελληνική Ενωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συμμαχία», στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Μάλιστα, στην εκδήλωση με θέμα «Το ΝΑΤΟ που μπορεί να μη ξέρετε. Ασφάλεια και Αμυνα πέρα από τις παλιές βασικές έννοιες», θα μιλήσει η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ, Ρόουζ Γκοτμούλερ.

Σε μια επιπλέον πρόκληση, μάλιστα, οι διοργανωτές απηύθυναν πρόσκληση συμμετοχής στην Ομοπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ, προφανώς για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το «έργο» του ΝΑΤΟ, που δήθεν δεν γνωρίζουν ή έχουν παρεξηγήσει...

Οι διοργανωτές της ΝΑΤΟικής μάζωξης μάλιστα δεν σταματούν εκεί, αλλά επιπλέον συνδέουν με θράσος την εκδήλωση προπαγάνδισης του εγκληματικού οργανισμού με την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (8η Μάρτη)! Πλασάροντας ως στοιχείο «ιδιαίτερου συμβολισμού» την ομιλία της «γερακίνας» του ΝΑΤΟ, αφού αυτή «είναι η δεύτερη στην ιεραρχία και η πρώτη γυναίκα αν. γγ στο ΝΑΤΟ», όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Η ΝΑΤΟική φιέστα πραγματοποιείται ουσιαστικά με την «ευγενική χορηγία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που για τους σκοπούς της βρώμικης ΝΑΤΟικής προπαγάνδας παραχωρεί το υπουργείο της. Την ίδια ώρα, άλλωστε, πασχίζει να παίξει ρόλο σημαιοφόρου στα δολοφονικά ΝΑΤΟικά σχέδια, ενώ από κοινού και με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και επιτελεία πασχίζουν να εξωραΐσουν τους δολοφόνους των λαών, να τους παρουσιάσουν ως «εγγυητές» της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας, τη στιγμή που δεν υπάρχει έγκλημα που να μην έχουν διαπράξει και τα εγκληματικά τους σχέδια βρωμάνε μπαρούτι. Γι' αυτό, τώρα που αμφισβητούνται κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας από ΝΑΤΟικούς «συμμάχους», που τα παζάρια και οι ΝΑΤΟικές «διευθετήσεις» «τρέχουν» σε κάθε μεριά των συνόρων μας, φέρνοντας όλο και πιο κοντά την πιθανότητα πολεμικής ανάφλεξης, μια πρωτοβουλία σαν κι αυτή πρέπει να πάρει αποφασιστική απάντηση.

Ποια είναι η «Ελληνική Ενωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία»

Η «Ελληνική Ενωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία» αυτοπροβάλλεται ως ένα «δίκτυο ατόμων που είναι πεπεισμένοι για την κεντρική σημασία της αποτελεσματικής ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και της συνοχής των διεθνών σχέσεων». Οτι βασικός στόχος της είναι «η ελληνική συμβολή στη βελτίωση και ενίσχυση της ευρωατλαντικής συνεργασίας», δηλαδή της ΝΑΤΟικής «ολοκλήρωσης», της ενίσχυσης της δράσης του ιμπεριαλιστικού οργανισμού.

Κάθε χρόνο διοργανώνει ένα «ετήσιο συμπόσιο», όπως αυτό το Δεκέμβρη 2017, με τίτλο «Προκλήσεις Ασφαλείας: ΝΑΤΟ & ΕΕ, Υβριδικές Απειλές - Τρομοκρατία - Ο ρόλος της κοινωνίας πολιτών», και ομιλητές μεταξύ άλλων την Κέιτ Σμιθ, πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, την Κέιτ Μπερνς, επιτετραμμένη της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, και την Σάσα Μούλερ, στέλεχος της Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ. Επίσης, το 2016, με τίτλο «Σύγχρονες Προκλήσεις Ασφαλείας για την Ευρώπη, τη Μεσόγειο και την Ελλάδα. ΝΑΤΟ και EΕ», που έγινε με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ, και ομιλητές μεταξύ άλλων τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ και τη Δέσποινα - Ινώ Αφεντούλη, στέλεχος της Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ.

Οσα έχουν λεχθεί στα παραπάνω «συμπόσια» είναι χαρακτηριστικά των στοχεύσεων τέτοιων μαζώξεων, όπως ότι «αποσκοπούν στην υποστήριξη της "κοινής γνώμης" στους σκοπούς του ΝΑΤΟ» και ότι η «ελληνική κοινή γνώμη» δεν είναι «επαρκώς ενημερωμένη» για το ΝΑΤΟ, ότι υφίσταται και «αρνητικές επιρροές». Ενδεικτικό των «ανησυχιών» των συμμετεχόντων στις φιέστες είναι η διαπίστωση σε προηγούμενο συμπόσιο ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολύ ενδιαφέρουσας περιοχής από πλευράς γεωπολιτικής και επιρροών», και ως εκ τούτου αποτελεί «χώρα - κλειδί» για τους εγκληματικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Δεν θα μας χρησιμοποιήσετε στο μακελειό των λαών!

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία των γερακιών του πολέμου, αύριο Παρασκευή, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής (Φραγκούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου). Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Το ΣΕΤΗΠ σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ότι οι ιμπεριαλιστές θέλουν το εργατικό κίνημα «κολαούζο και «χειροκροτητή των μακελάρηδων των λαών». Αναφέρεται στα εγκλήματα του ΝΑΤΟ σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.α. και τονίζει ότι σήμερα καταστρώνει νέα πολεμικά σχέδια, στον καβγά του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για να ξαναμοιράσουν αγορές, πηγές Ενέργειας και δρόμους μεταφοράς.

«Αυτήν τη μηχανή του πολέμου θα έρθει να μας "διαφημίσει" η γερακίνα του ΝΑΤΟ και μάλιστα σε συνεργασία με την οργάνωση "Γυναίκες στη διεθνή ασφάλεια", και συνδυάζουν την επίσκεψη με την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Σε αυτήν την εκδήλωση όμως δεν θα δείξουν τις νεκρές γυναίκες, τη μάνα που χάνει τα παιδιά της, που χάνει τον σύντροφό της, τα αδέλφια της, από τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ σε όλη τη Γη.

Στη γειτονιά μας μυρίζει μπαρούτι και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μάς παρουσιάζει το ΝΑΤΟ σαν "προστάτη" μας. Από πότε όμως ο εμπρηστής μπορεί να είναι και πυροσβέστης; Για την περίφημη "γεωστρατηγική αναβάθμιση", δηλαδή τη φιλοδοξία των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων να κατακτήσουν νέα μερίδια αγοράς και κέρδη, η κυβέρνηση, εκτός από την αντιλαϊκή πολιτική της στο εσωτερικό, αναλαμβάνει και "πλασιέ" των σχεδίων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Τους προειδοποιούμε: Εάν στην ασφάλεια και στην άμυνα όπως την "ονειρεύεται" το ΝΑΤΟ υπολογίζουν τη συμβολή στον προγραμματισμό των οπλικών τους συστημάτων των εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική, να μην κάνουν όνειρα... Τα χέρια μας και το μυαλό μας ούτε να το σκέφτεστε ότι θα τα χρησιμοποιήσετε για το μακελειό των λαών. Εχουμε πικρή εμπειρία για το τι συμβαίνει σε όποια περιοχή του πλανήτη το ΝΑΤΟ ανοίγει το διάλογο για ζητήματα "άμυνας και ασφάλειας". Είναι η εμπειρία των 84 συναδέλφων μας στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας που πέθαναν μαζί με χιλιάδες λαού κατά τη διάρκεια των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών το 1999, κάνοντας τη δουλειά τους, αλλά και των εκατομμυρίων άλλων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο που βιώνουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Οι εργαζόμενοι, είτε είναι στον ΟΤΕ, στη "Wind", στη "Vodafone", είτε στην "Telecom Serbia", στην "Telecom Albania" και στην "Turkcell", δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Εχουμε τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες ανάγκες και απέναντί μας τον ίδιο αντίπαλο».

Το ΣΕΤΗΠ καλεί σε πάλη για να κλείσουν οι ξένες βάσεις, να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων. Απαιτεί καμιά εμπλοκή - καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Ο Π. Καμμένος αβανταδόρος της Χρυσής Αυγής και πάλι

Οι ναζιστές - εγκληματίες της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν Ερώτηση, προς την κυβέρνηση, σχετικά με τα κοινά προγράμματα εξοπλισμών Ελλάδας - Κύπρου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας, που υλοποιούνται μέσω της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) από την ΕΕ.

Ο Π. Καμμένος στην απάντησή του στους φασίστες, τους ενημερώνει ότι στοιχεία της απάντησης είναι διαβαθμισμένα και καλεί τον ναζιστή «να επισκεφθεί το υπουργείο Αμυνας προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως από τους αρμόδιους επιτελείς για όλα τα τεθέντα ζητήματα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καμμένος θέλει να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του λαού, αλλά και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τη ναζιστική - εγκληματική δράση των απογόνων του Χίτλερ και των Ταγμάτων Ασφαλείας.

Το γεγονός της προβολής και κατοχύρωσης της παρουσίας των φασιστών, με πρόσκληση σε εκδηλώσεις και όχι μόνο, δεν συμβαίνει πρώτη φορά.

Η κυβέρνηση διοργάνωσε κακόγουστη φιέστα, προσκαλώντας τους ναζιστές σε επίσκεψη στο Καστελόριζο και τις νησίδες Ρω και Στρογγύλη, ως απάντηση δήθεν στην προκλητικότητα της Τουρκίας, που ενθαρρύνεται από τις ΗΠΑ και την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Οι ιμπεριαλιστές με την πολιτική τους αποτελούν παράγοντα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Η «παράσταση» αυτή περιλάμβανε εναγκαλισμούς και φωτογράφηση υπουργών, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με τους χρυσαυγίτες.

Επίσης, η κυβέρνηση τους έχει προσκαλέσει στη στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων», πραγματοποιούν επισκέψεις σε στρατόπεδα με αφορμή διάφορες εκδηλώσεις.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες, διότι επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι καταβάλλει προσπάθειες, με κάθε αφορμή, να κατοχυρώσει την παρουσία του «μαντρόσκυλου» του συστήματος, της Χρυσής Αυγής, πρώτα και κύρια στη συνείδηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Οι δήθεν πατριώτες της Χρυσής Αυγής δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συναγελάζονται και να φωτογραφίζονται με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των κομμάτων του κεφαλαίου, με αυτούς που με την πολιτική τους προωθούν την πολιτική των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή του Αιγαίου και συνολικότερα της Ανατολικής Μεσογείου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οι ναζιστές - εγκληματίες χρειάζεται να απομονωθούν όπου και αν εμφανίζονται. Να καταδικαστούν από τη μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικότερα δε από αυτούς που προέρχονται από φτωχές εργατικές και αγροτικές οικογένειες.


Λ. Α.

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ στην Ιταλία

Αναχωρεί σήμερα αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ, για την Ιταλία, όπου θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό σε κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚ Ιταλίας, που θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, στην πλατεία Largo Spartaco, στη Ρώμη, στις 18.00.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ