ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Οχτώβρη 2005
Σελ. /32

Associated Press

ΝΕΠΑΛ
Για δημοκρατία και ειρήνη

Παρά τη συνεχιζόμενη καταστολή από τον κρατικό μηχανισμό του πραξικοπηματία βασιλιά Γκιανέντρα, χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να διαδηλώνουν καθημερινά στο Νεπάλ, αξιώνοντας δημοκρατία και ειρήνη. Χτες, αντιπροσωπεία Ινδών πολιτικών με επικεφαλής το μέλος του ΠΓ του ΚΚ Ινδίας (Μ) επισκέφθηκε το Νεπάλ για να εκφράσει αλληλεγγύη και να ζητήσει απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οξύτητα, λένε, του πολιτικού κλίματος! Της πλάκας! Η εργατική τάξη να οξύνει την πάλη της! Αυτή είναι όξυνση! Μαζί με τους άλλους τηλέπαθους!...

***

Ανδριανόπουλο: Επενδύσεις σημαίνει μείωση της ανεργίας; Το μαύρο άσπρο κάνεις, αλλά αυτό δεν ασπρίζει...

***

Γιατί, κύριε, ενώ υπάρχει αύξηση του ΑΕΠ, η ανεργία αυξάνεται;

***

Μολυβιάτη: Στρατηγική συναίνεση έχετε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ! Οχι και το ΚΚΕ!! Είπατε όλα τα κόμματα!...

***

Πάγκαλο: Ο Καραμανλής διαλύει το κράτος; Μακάρι να το διέλυε! Κακό θα ήταν;

***

Αλλά δεν το διαλύει! Το ενισχύει! Οπως και το ΠΑΣΟΚ!...

***

Και το δεξί χέρι του Τάμπλογιου χρηματιζότανε; Φοβερό! Ασύλληπτο!!!

***

ΣΥΝ: Μάλλον πρέπει να φτιαχτεί μια κοινοβουλευτική επιτροπή, για να τον βάλει στη θέση του...

***

Η ΑΔΕΔΥ ετοιμάζεται να τσακίσει τη διαφθορά! Πώς; Προτείνει θεσμούς!!!

***

Και η βασίλισσα της Ισπανίας (πρώην Ελλάδας πριγκίπισσα) κάνει φιλανθρωπίες!!! Θλίβεται για τους φουκαράδες...

***

Τα κορίτσια του μπιτς-βόλεϊ πήγαν στον αρχιεπίσκοπο να πάρουν την ευχή του (και του Κυρίου εννοείται μέσω Χριστόδουλου), για να τα πάνε καλά στο μπιτς!!!

***

Το μοντέλο Πωλίνα βγήκε στον ΑΝΤ1! Για επιπέδου συζήτηση! Ενδιαφέρουσα...

***

Ακου μπιτς!...

***

Ξύπνα λαέεεεεε!


Γρηγοριάδης Κώστας


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Συγκεκαλυμμένος Μεσαίωνας!

Εχει δρομολογηθεί ήδη ένα μεσαιωνικό μοντέλο που θα πλήξει θανάσιμα την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα: Εργασία, υγεία, παιδεία, ελευθερία. Το σενάριο είναι ύπουλο αλλά, για τους έστω και λίγο προβληματισμένους, ορατό. Οι εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα στην εργασία και την ασφάλιση - σύνταξη ανατρέπονται άρδην. Ο χρόνος εργασίας (αν υπάρχει καν εργασία!) έχει γνωστή ώρα έναρξης αλλά άγνωστη ώρα λήξης. Το οκτάωρο πετάχτηκε στα αζήτητα! Πολυτέλεια! Ας το δουν οι χαζοχαρούμενοι θιασώτες της τεχνολογικής ανάπτυξης (!!) στο όνομα της οποίας ομνύουν! Αυτή δεν είναι ανάπτυξη. Είναι στίφτης και βδέλλα που ρουφάει τον ιδρώτα - αίμα του εργαζόμενου. Είναι το κορύφωμα της απανθρωπιάς. Τεχνολογική αρτίωση που πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους, διότι τους αναπληρώνει η «μηχανή», είναι κακουργία, όχι φιλανθρωπία. Θα ήταν η τεχνολογία ευλογία για τον άνθρωπο, αν η παρουσία της «μηχανής» ευκόλυνε την ανθρώπινη εργασία και μείωνε το ωράριο, χωρίς να ελαττώνει την αμοιβή. Αν, με άλλα λόγια, πρόσφερε στον εργαζόμενο περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Αλλά τα συνδικάτα του παγκόσμιου σκοταδισμού μηχανεύονται τα πάντα για να εξουθενώνουν τον άνθρωπο.

Ο ελεύθερος χρόνος είναι ασύλληπτο όνειρο! Γιατί όταν αυτός υπάρχει, ο άνθρωπος μπορεί να καλλιεργηθεί, να σκεφτεί, να προαχθεί πνευματικά. Μα τότε, γίνεται επικίνδυνος για το σύστημα! Γι' αυτό, πρέπει να κρατηθεί σε επίπεδο προβάτου! Ενα πρόβατο είναι βολικό! Βολικότατο! Και κοπάδι ολάκερο να είναι, ένας σχετικά επιδέξιος τσοπάνης (όπως οι σημερινοί πολιτικοί - και όχι μόνο) το κουμαντάρει άνετα. Απόδειξη, οι σημερινοί ψηφοφόροι που μετακινούνται σαν εκκρεμές από τον ένα (που τους γέλασε!) πολιτικό στον άλλον που (τους είχε και) θα τους ξαναγελάσει! Ούτε βήμα παραπέρα! Εκεί, στις Συμπληγάδες! Μια στον έναν, μια στον άλλον! Και πάλι απ' την αρχή! Γιατί; Εμ, αν σε κάνουν πρόβατο, θέλει ρώτημα; (Το αθώο προβατάκι δε μας φταίει σε τίποτα, βέβαια. Κι ούτε το βρίζουμε. Τους ανθρώπους μεμφόμαστε, που περιέρχονται σε τέτοιο επίπεδο!).

Και το νέο φρούτο που καλλιεργείται εσχάτως (οι Ανώτατες Θρησκευτικές Ακαδημίες!) για το σκοπό αυτό προορίζονται. Ανώτατες Σκοταδιστικές Σχολές μεσαιωνικού σκοταδισμού! Διότι απώτερος στόχος είναι η πραγματοποίηση του γραφικού: μία ποίμνη, εις ποιμήν! Ετσι λένε οι γραφές της μεταφυσικής, που βαφτίζονται επιστήμη, στέλνοντας στην πυρά κάθε αμφισβητία τύπου Γαλιλαίου! Τι, τώρα, θ' αφήσουμε τον κάθε ατίθασο επιστήμονα να λέει tamen movetur (και όμως κινείται)! Καταργούμε την κίνηση της Γης (όπως και την πάλη των τάξεων!) κι έχουμε το κεφάλι ήσυχο! Φίλοι, αφυπνιστείτε! Ερχεται μεσαιωνική λαίλαπα! Γρηγορείτε αγωνιζόμενοι!


Γιάννης ΚΩΤΣΑΔΑΜ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ