ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τιμάμε και αποκαθιστούμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης

Αύριο, Κυριακή, στις 11.30 π.μ. στο Α' Νεκροταφείο, η παρουσίαση της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για την αποκατάσταση του Νίκου Ζαχαριάδη. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ διοργανώνει εκδηλώσεις για την παρουσίαση της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης (16 Ιούλη 2011), σχετικά με τις αποκαταστάσεις του Νίκου Ζαχαριάδη, του Νίκου Βαβούδη και την πολιτική αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη. Το πρόγραμμα είναι το εξής:

  • Αύριο Κυριακή 2 Οκτώβρη, στις 11.30 το πρωί, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, για τον Νίκο Ζαχαριάδη, ηγέτη και Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ 1931 - 1956. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ακόμα, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ανάγνωση κειμένων του Νίκου Ζαχαριάδη (δήλωση του Ν. Ζαχαριάδη κατά την ανάκρισή του στις φυλακές της Γκεστάπο Βιέννης και απόσπασμα από το τελευταίο γραπτό του με τίτλο «Μήνυμα από την άλλη μεριά»), απαγγελίες ποιημάτων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από χορωδία.
  • Την Τετάρτη 5 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα, επί της Παναγή Τσαλδάρη στην Καλλιθέα (μεταξύ του Γυμναστηρίου του «Ατλαντα» και του σταθμού του ηλεκτρικού «Ταύρος») για τον Νίκο Βαβούδη, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Λαού στη Λαμία, για τον καπετάνιο του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη.

Τις Αποφάσεις της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για τις αποκαταστάσεις των Ν. Ζαχαριάδη, Ν. Βαβούδη και Α. Βελουχιώτη, που δημοσιεύονται ήδη στην ΚΟΜΕΠ (τεύχος 5/2011), θα δημοσιεύσει ο «Ριζοσπάστης», στο φύλλο της Κυριακής 2 Οκτώβρη.

Η Ιστορία του ΚΚΕ είναι ιστορία της ιδεολογικής, οργανωτικής και πολιτικής χειραφέτησης της εργατικής τάξης στην Ελλάδα από την αστική. Γι' αυτό στην υπερενενηντάχρονη πορεία του δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται την αντικομμουνιστική επίθεση με όλες τις μορφές: Την πιο ωμή κρατική βία - φυλακίσεις, εξορίες, θανατικές ποινές και εκτελέσεις για δήθεν εθνική προδοσία - τη συκοφάντηση της προσφοράς του στον απελευθερωτικό αγώνα με τη διαστρέβλωση γεγονότων, με το «ξαναγράψιμο της Ιστορίας της Αντίστασης 1941-1944» και την απαξίωση της Ιστορίας του ΔΣΕ, που συνδέθηκαν με περιόδους ανόδου της ταξικής πάλης.

Το ΚΚΕ στην 93χρονη πορεία του επέδειξε σταθερή προσήλωση σε θεμελιώδεις αρχές για ένα επαναστατικό, εργατικό, κομμουνιστικό κόμμα, όπως η αναγνώριση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης στην κοινωνική εξέλιξη και της μαρξιστικής - λενινιστικής ιδεολογίας ως επαναστατικής θεωρίας για την επαναστατική πολιτική δράση. Δεν αποκήρυξε ποτέ την ταξική πάλη για τη σοσιαλιστική κοινωνική επανάσταση. Αντεξε στη δίνη της αντεπανάστασης στη Σοβιετική Ενωση και στα κράτη της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Ευρώπη και την Ασία. Αυτή η αντοχή δεν είναι τυχαία. Σφυρηλατήθηκε με ιστορικούς δεσμούς αίματος με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του.

  • Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ συμμετέχουν στην εκδήλωση πολιτικής αποκατάστασης του Αρη Βελουχιώτη, την Κυριακή 9 Οκτώβρη στη Λαμία και δρομολογούν πούλμαν που θα αναχωρήσουν από την πλατεία Κάνιγγος στις 7 το πρωί της ίδιας μέρας (πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων κλπ. στα τηλ: 2108831368 και 2108225407).
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Συγκέντρωση χτες στο υπουργείο Υγείας

Οι ανάπηροι διαδήλωσαν χτες με τις οικογένειές τους, με εργαζόμενους στην ειδική αγωγή και σπουδαστές από σχολές Υγείας

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας άτομα με αναπηρία, γονείς ΑμΕΑ, εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή, εργαζόμενοι, γονείς και μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και σπουδαστές από σχολές Υγείας, με τις σημαίες του ΜΑΣ. Οπως έγραφε το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), «Κόβουν θεραπείες, φάρμακα, τεχνικά βοηθήματα, βάζουν τροφεία, εμπορεύονται τις ανάγκες μας. Ξεσηκωμός! Λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή».

Οι διαδηλωτές έφτασαν στο υπουργείο Υγείας φωνάζοντας «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία και όχι παροχές για την πλουτοκρατία» και «τσουβάλια με ευρώ στους τραπεζίτες, τα ειδικά σχολεία τα 'κάναν αποθήκες». Μιλώντας από τη ντουντούκα, ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ, τόνισε πως οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους έχουν γονατίσει, καθώς κόβονται και οι υποτυπώδεις παροχές, ενώ έχουν να αντιμετώπισουν και την κυβερνητική καταστολή, που σέρνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους του ΚΕΑΤ.

Η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της καρατομεί τις αναπηρικές συντάξεις, κόβει τα προνοιακά επιδόματα, αφήνει περίπου 186.000 παιδιά εκτός των ειδικών σχολείων, αφήνει για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους. Οπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Χάρης Χουρδάκης, πολυεθνικές στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας και δικαιώματα για εργαζόμενους και ασθενείς, δε συμβιβάζονται.

Παίρνοντας το λόγο ένας σπουδαστής εκ μέρους του ΜΑΣ, σημείωσε πως χιλιάδες πτυχιούχοι παραμένουν άνεργοι, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες παιδιά αποκλείονται από την ειδική αγωγή και άλλες προνοιακές δομές. Πρόσθεσε πως παλεύουν για να βγάζουν οι σχολές υγειονομικούς, ολοκληρωμένους επιστήμονες που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και δε θα είναι «πλασιέ» των φαρμακευτικών και άλλων εταιρειών.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Βέρα Νικολαΐδου, η οποία μετέφερε τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα για να γίνουν άμεσα προσλήψεις στα σχολεία Ειδικής Αγωγής, να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στους γονείς παιδιών με βαριά αναπηρία και όλοι οι ανάπηροι να απορροφηθούν σε κρατικές δομές.

Περιοδείες και εκδηλώσεις του ΚΚΕ

Σήμερα Σάββατο

  • Στις 8 μ.μ., η ΚΟΒ Αγ. Παρασκευής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η αντίστοιχη ΟΒ της ΚΝΕ διοργανώνουν εγκαίνια των γραφείων του Κόμματος (Λεωφ. Μεσογείων 497, απέναντι από το ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής). Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και γραμματέας της ΝΟ Βορείου Τομέα.
  • Στις 6 μ.μ., στα χωριά Λυδία και Κρηνίδες Καβάλας, περιοδεία με τον Θόδωρο Κοντογεωργίου, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ.

Αύριο Κυριακή

Σε Καρβάλη, Πέρνη, Πετροπηγή και Γραβούνα, με τον Χρήστο Ποτόλια, μέλος ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ. Σε Αμυγδαλεώνα, Δάτο, Πολύσπυλο, με τον Φάνη Γκερλεξή, μέλος της ΚΕ Καβάλας του ΚΚΕ. Σε Ελευθερές, Πέραμο, Ελαιοχώρι, με τον Πέτρο Ταχματζίδη, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Σε Ζυγό, Φιλίππους, Κρυονέρι, με τον Βασίλη Καταπόδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 3/10

  • Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9) η ΚΟΒ Αμαρουσίου της ΝΟ Βορείου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση με θέμα «Οι εξελίξεις στην οικονομία και την εκπαίδευση. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιάννης Πατσής, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 4/10

  • Στις 11 π.μ., περιοδεία στην Η.ΔΙ.ΚΑ, με επικεφαλής τον Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 5/10

  • Στις 10.30 π.μ., περιοδεία στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στις 10 π.μ., περιοδεία στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με επικεφαλής τον Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.
Ομιλία σε εργαζόμενους στο Δημόσιο

Τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει σε εργαζόμενους στον κρατικό τομέα, στους δημόσιους οργανισμούς, στους δήμους και στις δημόσιες συγκοινωνίες, στις πρώην ΔΕΚΟ, στην Υγεία και στην Παιδεία, σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στο γήπεδο «Σπόρτιγκ».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ