ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Γενάρη 2010
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πανεργατική απάντηση στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση

Τους πραγματικούς ενόχους για τα μέτρα που προωθούνται, αλλά και τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο δείχνει το ΚΚΕ στο τετρασέλιδο φυλλάδιο που διακινείται πλατιά από τις Κομματικές Οργανώσεις

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες σε ενιαίο μέτωπο να αντιπαλέψουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες σε ενιαίο μέτωπο να αντιπαλέψουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης
«Κανένας διάλογος, καμιά θυσία για την πλουτοκρατία! Πανεργατικός - παλλαϊκός ξεσηκωμός, οργάνωση και αντεπίθεση! Με τη δράση σου πάρε πίσω την ψήφο που έδωσες σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ». Αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ΚΚΕ στους εργαζόμενους και το λαό, με αφορμή τις προωθούμενες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση. Με μια τετρασέλιδη προκήρυξη, την οποία παρουσιάζει σήμερα ο «Ρ», το ΚΚΕ αποκαλύπτει τις αιτίες και τους πραγματικούς ενόχους της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης και δείχνει το δρόμο της αντεπίθεσης, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

«

Το ΚΚΕ, όπως και πριν τις εκλογές, έτσι και τώρα σου λέει την αλήθεια:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΔ

ΚΗΡΥΞΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ

Να αυξήσουν δραστικά όλα τα όρια συνταξιοδότησης και να μειώσουν δραματικά τις συντάξεις και τις παροχές.

Να περικόψουν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματά τους θα είναι οι γυναίκες και οι νέοι.

Μην αποδέχεσαι τη λογική και τα επιχειρήματα που επικαλούνται για τις "έκτακτες καταστάσεις" και για τα άδεια Ταμεία. Είναι παγίδα! Ο διάλογός τους είναι η γνωστή απάτη για να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο.

Αυτά τα μέτρα τα είχαν αποφασισμένα εδώ και καιρό, πριν την κρίση.

Τα έχουν ψηφίσει στην ΕΕ και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τα έχουν και οι δύο στο πρόγραμμά τους. Περιέχονται στη συνθήκη του Μάαστριχτ και τα εφαρμόζουν σε όλες τις χώρες της, ανεξάρτητα πόσο είναι το έλλειμμά τους. Είναι απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Τα πρώτα βήματα τα έχουν κάνει ήδη με τους νόμους "Σιούφα - Ρέππα - Πετραλιά". Αύξησαν τα γενικά όρια συνταξιοδότησης και εξίσωσαν τα όρια ηλικίας για μεγάλο μέρος των γυναικών στα 65 χρόνια, πριν ακόμα υπάρξει η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου. Μείωσαν τις συντάξεις, αύξησαν τις εισφορές για τους εργαζόμενους.

Κανένας διάλογος, καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!

Πανεργατικός - παλλαϊκός ξεσηκωμός, οργάνωση και αντεπίθεση!

Με τη δράση σου πάρε πίσω την ψήφο που έδωσες σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

***

Ενοχοι για τα ελλείμματα δεν είναι οι εργαζόμενοι, αλλά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

  • Δε ζήτησαν ποτέ πίσω τα 58 δισ. ευρώ που άρπαξαν από τα Ταμεία οι κεφαλαιοκράτες από το 1951-1975.
  • Χάρισαν τεράστια ποσά στους μεγαλοεπιχειρηματίες και συνεχίζουν να προστατεύουν την εισφοροδιαφυγή. Μόνο για το ΙΚΑ ξεπερνά τα 4,6 δισ. ευρώ!
  • Και οι δυο έριξαν τα Ταμεία στον τζόγο και στα ομόλογα. Μόνο την περίοδο 1999-2002 οι απώλειες ξεπέρασαν τα 3,5 δισ. ευρώ.
  • Η πολιτική τους έφερε την οικονομική αιμορραγία των Ταμείων. Τη δεκαετία του 1990 αύξησαν τα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία κατά 806%, δαπάνη που μεταφέρθηκε στα ασφαλιστικά ταμεία, με ταυτόχρονη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Στη 15ετία 1992-2007 η δημόσια δαπάνη Υγείας - Πρόνοιας μειώθηκε κατά 14,5%. Οι πολυεθνικές που λυμαίνονται το Φάρμακο και την Υγεία, μόνο στα 2006-2007 είχαν κερδοφορία 21,4%.
  • Εφάρμοσαν την ανασφάλιστη εργασία της ελαστικής και μερικής απασχόλησης, τα stage, τα δελτία παροχής υπηρεσιών.
***

Είναι αντιδραστικό το επιχείρημα ότι πρέπει να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης γιατί μεγαλώνει η διάρκεια ζωής. Η παραγωγικότητα της εργασίας είναι ασύγκριτα υψηλότερη από πριν!

Ισότητα δεν είναι η βιολογική εξίσωση της γυναίκας με τον άντρα. Είναι ανάγκη να βγαίνει 5 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη, γιατί έχει ιδιαίτερες βιολογικές και κοινωνικές ανάγκες.

Εχουν το θράσος να λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τον εργαζόμενο, τη στιγμή που τα κέρδη ανέβηκαν στα ουράνια και που χρηματοδοτούν με δεκάδες δισεκατομμύρια την πλουτοκρατία που απολαμβάνει προκλητικές φοροαπαλλαγές! Πάνω από 50 δισ. έδωσαν μόνο το 2009 σε τραπεζίτες, βιομηχάνους, εφοπλιστές κ.ά.!

Ο βαθύτερος στόχος τους είναι:

  • Να απαλλάξουν τους μεγαλοεργοδότες από τις εισφορές.
  • Να μειώσουν κι άλλο τις κρατικές δαπάνες για συντάξεις, Υγεία, Πρόνοια.
  • Να εμπορευματοποιήσουν περισσότερο την Ασφάλιση - Υγεία - Πρόνοια.
  • Να αντιστοιχίσουν την Ασφάλιση - σύνταξη με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις που τις γενικεύουν και με τους μειωμένους μισθούς.
  • Να καταργήσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Ολα αυτά τα κάνουν για την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματιών. Για να φορτώσουν στους εργαζόμενους και τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης!

***

Μην αποδέχεσαι να χειροτερεύουν τη ζωή σου! Μην αφήσεις να καταδικάσουν τα παιδιά σου να ζουν χωρίς δικαιώματα!

Σήμερα είναι ώριμο και αναγκαίο κάθε εργαζόμενος να έχει σταθερή εργασία, να δουλεύει λιγότερο, να βγαίνει νωρίτερα στη σύνταξη και να απολαμβάνει σύγχρονες και εντελώς δωρεάν παροχές σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Αθλητισμό, Πολιτισμό. Δικαίωμα για λαϊκή στέγη, φθηνές διακοπές.

Αυτό δε γίνεται γιατί η αστική τάξη συνεχίζει να έχει στην ιδιοκτησία της τις μεγάλες επιχειρήσεις, να κυβερνά με τα κόμματά της και τους μηχανισμούς. Γιατί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αποσπούν την πλειοψηφία των λαϊκών μαζών.

Σκέψου ότι στις χώρες του σοσιαλισμού από το 1960 οι γυναίκες είχαν σύνταξη στα 55 και οι άντρες στα 60! Ολοι είχαν μόνιμη εργασία, 7ωρη, εντελώς δωρεάν κοινωνικές παροχές και στέγη. Οι γυναίκες είχαν ακόμα πληρωμένες άδειες μητρότητας - γονικές ενός χρόνου, οι έγκυες ειδικό καθεστώς, δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Να γιατί συκοφαντούν το σοσιαλισμό!

Απόρριψε τα ιδεολογήματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ο ευρωμονόδρομος φέρνει για το λαό μόνο φτώχεια, ανεργία, καταστολή και σήψη. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινος, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οριστικά ξεπερασμένος.

Ο μόνος δρόμος που συμφέρει τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες, τους νέους είναι να γίνουν λαϊκή περιουσία όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις. Να λειτουργήσουν με κεντρικό πανεθνικό σχεδιασμό, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Μπορούμε να τον ανοίξουμε, με ένα ισχυρό κοινωνικοπολιτικό λαϊκό μέτωπο που αντιπαλεύει την εξουσία των μονοπωλίων. Για τη λαϊκή εξουσία!

***

Συσπείρωση και δράση για να διεκδικήσουμε:

  • Καμιά αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης, καμιά μείωση των συντάξεων και των παροχών. Κανένας ανασφάλιστος.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες - 50 και 55 αντίστοιχα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
  • Κατοχύρωση της 5ετούς διαφοράς υπέρ των γυναικών.
  • Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες εργασίας.
  • Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης.
  • Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ για όλους.
  • Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια. Κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο υγείας.
  • Να επιστραφούν τα κλεμμένα χρήματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Οχι στο τζογάρισμα των εισφορών των εργαζομένων.
  • Ουσιαστική προστασία της μητρότητας. Αδειες κυήσεως, τοκετού, θηλασμού για όλες τις γυναίκες, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ουσιαστικά μέτρα για την Υγεία και Ασφάλεια στους τόπους δουλειάς. Υπεράσπιση, επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Μπορούμε να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Ψηλά το κεφάλι! Τέρμα στις αυταπάτες και τη μοιρολατρία! Απομόνωσε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Καμιά εμπιστοσύνη.

Εχουν βάλει πλάτη να περάσουν αντεργατικά μέτρα. Δεν υπηρετούν τα δικά σου συμφέροντα, αλλά την ταξική υποταγή και παράδοση!

Σε κάθε χώρο, κλάδο, πάρε θέση δίπλα στις δυνάμεις του ΚΚΕ στο ταξικό κίνημα. Να εμπνεύσουμε και να οργανώσουμε την εργατική - λαϊκή πάλη.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ