Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10564

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΝΑΖΑΡΕΤ
ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και στο ηρωικό ΚΚ Ισραήλ

Η τρομοκρατική αυτή επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που παραμένει αμείωτη η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, ένα χρόνο μετά από τη δολοφονική εισβολή στη Γάζα, ενώ ταυτόχρονα πληθαίνουν τα αντικομμουνιστικά κρούσματα, οι απαγορεύσεις και οι διώξεις σε βάρος του ΚΚ Ισραήλ.


ΣΕΛ.  7

ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΠΕΙΝΑΣ και ελαστική εργασία ζητά η ΓΣΕΕ

ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν, η κρίση δεν είναι των εργαζομένων είναι της πλουτοκρατίας και αυτή πρέπει να πληρώσει

  • Σύμβαση για μεροκάματα πείνας και όλες τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης και υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων, για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, προσανατολίζεται να υπογράψει η ΓΣΕΕ. Με την πρόσκληση για διαπραγμάτευση για την ΕΓΣΣΕ που έστειλε στο ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις ξεκινά μια νέα συντονισμένη προσπάθεια να πληρώσουν οι εργαζόμενοι ξανά τις συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής, ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους, να φορτωθούν νέα βάρη στο όνομα της κρίσης και να τους αφαιρεθούν κατακτήσεις δεκαετιών.
  • Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τη ΓΣΕΕ, το ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τη ΝΔ μαζί με όλα τα στηρίγματά τους. Να οργανώσουν την πάλη τους και μέσα από τα συνδικάτα τους να διεκδικήσουν:
  • 1.400 βασικό μισθό
  • Σταθερή δουλειά για όλους
  • Σταμάτημα των απολύσεων
  • Κατάργηση του νόμου για την εκ περιτροπής εργασία και όλων των αντεργατικών μέτρων που νομοθέτησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για λογαριασμό του κεφαλαίου.

ΣΕΛ.  10

ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Εστησαν πρωτοχρονιάτικο τραπέζι αγώνα

Το δικό τους «ρεβεγιόν» διοργάνωσαν χτες το πρωί άνεργοι ναυτεργάτες στον Πειραιά, μπροστά από την είσοδο του Οίκου Ναύτου. Φασολάδα, ελιές, κρεμμύδια, ψωμί και κρασί. Απανωτά τα συνθήματα που ακούγονταν στο κέντρο του Πειραιά, ανάμεσα στα οποία κυριαρχούσαν «Δικό μας έργο η ναυτιλία και μας καταδικάζετε στην ανεργία», «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία».


ΣΕΛ.  11

Εμπαιγμός

Για λάθος σχετικά με το «χαράτσι» των τελών κυκλοφορίας στα λαϊκά στρώματα μίλησε η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να αμβλύνει τη μεγάλη δυσαρέσκεια ενάντιά της, δείχνοντας τάχα ότι αφουγκράζεται το λαό, διαβουλεύεται, είναι «κοινωνικά ευαίσθητη»! «Η ανάγκη τέχνας κατεργάζεται», λέει μια λαϊκή παροιμία και ταιριάζει γάντι στην κυβέρνηση. Γιατί επιχειρεί να εξαπατήσει το λαό, εξαγγέλλοντας ότι θα επανεξετάσει τα ισχύοντα για τα τέλη, φορολογώντας αντί της κατοχής κυρίως τη χρήση του αυτοκινήτου. Αφενός, γιατί εισέπραξε το χαράτσι, αφετέρου γιατί, αν και όταν το μειώσει θα έχει αυξήσει τους φόρους στα καύσιμα, αυξάνει διόδια, ασφάλιστρα, αυτά σημαίνουν φορολογία χρήσης αυτοκινήτου. Οσο για την «ευαισθησία» της, φαίνεται από το πάγωμα μισθών, τη μείωση συντάξεων, την αύξηση έμμεσων και άμεσων φόρων, τις απολύσεις των εργαζομένων με stage, τις περικοπές κρατικών δαπανών για λαϊκές ανάγκες. Καμιά αυταπάτη. Μας δουλεύουν «ψιλό γαζί». Αντεπίθεση.



ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Πέντε νεκροί μέσα σε έξι μέρες...

ΣΕΛ.  12
ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ
Χωρίς προστασία δημόσια κτίρια, σχολεία, νοσοκομεία!

ΣΕΛ.  21
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Συνεχίζεται η επιχείρηση εξαπάτησης

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ