ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Μάρτη 2014 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΟΣ
Μοιράζουν φτώχεια στους ανέργους, επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις

Στη Νέα Φιλαδέλφεια μίλησε την Πέμπτη ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής

Η Δ. Γκούμα, υποψήφια δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας
Η Δ. Γκούμα, υποψήφια δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας
Για το φλέγον θέμα της ανεργίας και τις προτάσεις του ΚΚΕ μίλησε την Πέμπτη το απόγευμα ο Γιώργος Πέρρος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας, όπου έγινε και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας. Στην εκδήλωση χαιρέτισε και η υποψήφια δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δανάη Γκούμα.

Ο Γ. Πέρρος αναφέρθηκε στις αιτίες που γεννούν την ανεργία και πώς αυτή αξιοποιείται για συμπίεση μισθών και δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή, αντί να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων, επιδοτούνται οι επιχειρηματικοί όμιλοι και «οργιάζουν» τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Παρ' όλα αυτά, όπως υπογράμμισε, «όσο και να υποσχεθούν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, οι επιχειρήσεις θα φεύγουν από την Ελλάδα, ανάλογα με το πού ενδιαφέρονται να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους».

Σχετικά με το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης είπε πως ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, «σε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ανεργία επιχείρησε να εμφανίσει ως "λύση" πρωτοβουλίες που από τη μία μοιράζουν χρήματα στο κεφάλαιο και από την άλλη δίνουν ένα κομμάτι ψωμί για περιορισμένο χρονικό διάστημα καταστρατηγώντας εργασιακά δικαιώματα. Πρότεινε να διαθέσει η Περιφέρεια 10 εκατομμύρια ευρώ στις επιχειρήσεις για την επιδότηση προσλήψεων 1.500 ανέργων έως 29 ετών. Οι δικαιούχοι - επιχειρήσεις της Αττικής θα πρέπει να διατηρήσουν τον εργαζόμενο μετά το πέρας του έτους για τουλάχιστον 3 μήνες. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν, με διαφοροποιήσεις, οι τοποθετήσεις των υπολοίπων παρατάξεων. Αλλωστε σήμερα δουλεύουν εκατοντάδες άνεργοι στις υπηρεσίες της περιφέρειας με αυτές τις άθλιες εργασιακές σχέσεις.

Ο Γ. Πέρρος στο βήμα της εκδήλωσης
Ο Γ. Πέρρος στο βήμα της εκδήλωσης
Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ όχι μόνο καταψήφισαν τέτοιες προτάσεις, αλλά και πάλεψαν για να μη γίνουν απολύσεις, για σταθερή και μόνιμη δουλειά. Πρότειναν μέτρα ανακούφισης των ανέργων για παράδειγμα στο Πέραμα. Αφού λοιπόν όλοι συμφώνησαν να δοθούν 350.000 ευρώ στους ανέργους, αυτά ποτέ δεν δόθηκαν».

Επίσης, ο Γ. Πέρρος άσκησε κριτική στη «διαχείριση της εξαθλίωσης» από διάφορες ΜΚΟ, που αναλαμβάνουν την υλοποίηση της κοινωφελούς εργασίας, διανομή τροφίμων, κοινωνικά παντοπωλεία, παρέχουν ένα ελάχιστο πακέτο ιατρικών εξετάσεων και φαρμάκων σε ανέργους. Αλλά και στη ΓΣΕΕ που πρωτοστάτησε σε προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, με απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ οι δήμοι προβάλλουν τη σύσταση εταιρειών από ανέργους σαν «αντιμετώπιση» του προβλήματος. Τέλος, αναφέρθηκε στις ποικίλες παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή και στους αγώνες για μέτρα προστασίας των ανέργων, των νέων ζευγαριών, των λαϊκών οικογενειών.

Στο χαιρετισμό της στην εκδήλωση, η Δανάη Γκούμα σημείωσε πως η δημοτική αρχή Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας αύξησε τα δημοτικά τέλη, προσπάθησε να επιβάλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, αποδέχτηκε την κινητικότητα των μόνιμων εργαζομένων του δήμου. Ταυτόχρονα, ενώ στα λόγια η δημοτική αρχή αποδέχτηκε το αίτημα της τοπικής Επιτροπής Ανέργων για απαλλαγή των άνεργων από τα δημοτικά τέλη, στην πράξη δεν προχώρησε στην υλοποίησή του, με πρόσχημα τη δημιουργία επιτροπής που θα εξέταζε τα κριτήρια των δικαιούχων.



Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών

Πλατιά πολιτική δράση αναπτύσσουν οι ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση, με περιοδείες, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις. Μεταξύ άλλων για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και οι παρακάτω:

Στην Αττική

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 11.30 π.μ. στο Ανω Ιλιον, στο καφενείο της οδού Μ. Αλεξάνδρου 49, θα μιλήσει ο Π. Αλέπης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. στην πλατεία 8ης Μάρτη στην Πετρούπολη θα μιλήσουν ο Β. Σίμος, υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης, και ο Χρ. Κυριαζής, στέλεχος του Κόμματος.

-- Στις 6.30 μ.μ. σε συγκέντρωση της ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21), θα μιλήσει ο Γ. Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 10.30 π.μ., στην αγορά της Θέρμης θα περιοδεύσει ο Φ. Καρκατζούνης, υποψήφιος δήμαρχος Θέρμης.

-- Στις 10.30 π.μ., στον Αγιο Αθανάσιο ο Σ. Μωυσίδης, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκηδόνας.

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 10.30 π.μ., σε σύσκεψη στη Νέα Μεσημβρία θα μιλήσει ο Σ. Μωυσίδης.

-- Στις 10.30 π.μ., στη Νεοχωρούδα θα μιλήσει ο Α. Θεμελής, υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

-- Στις 10.30 π.μ., στα χωριά Σκοτούσα και Αμμουδιά, θα περιοδεύσει η Δέσποινα Χατζίδου, υποψήφια δήμαρχος Ηράκλειας.

-- Στις 11 π.μ., σε σύσκεψη στη Χαλάστρα θα μιλήσει ο Αν. Πετρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Δέλτα.

Στη Δυτική Μακεδονία

Σήμερα, Σάββατο

-- Στη λαϊκή αγορά Κοζάνης θα περιοδεύσει το πρωί η Χαρούλα Λαμπαδά, υποψήφια δήμαρχος Κοζάνης, ενώ στις 6 μ.μ., θα περιοδεύσει στη Σκήτη και στις 7.30 μ.μ., στην Ξηρολίμνη.

-- Στις 7 μ.μ., στο Μεσόβουνο και τους Πύργους Εορδαίας θα περιοδεύσουν ο Γ. Βήττας, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, και η Αντωνία Χόλμπα, υποψήφια δήμαρχος Εορδαίας.

-- Στις 7 μ.μ., σε Μηλοχώρι και Φούφα θα περιοδεύσει η Εφη Τσίγκα, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης.

-- Στις 7 μ.μ., σε Νεράιδα και Ιμερα, θα περιοδεύσει ο Ν. Γεωργακόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού.

-- Στις 7 μ.μ., σε Δαμασκηνιά και Αυγερινό, θα περιοδεύσει ο Μ. Καραμπατζιάς, υποψήφιος δήμαρχος Βοΐου.

-- Στις 11 π.μ., στα στέκια νεολαίας, θα περιοδεύσουν ο Β. Καραντζίδης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, και η Βίκυ Παπαναστασίου, υποψήφια δήμαρχος Φλώρινας.

-- Στις 11 π.μ., στο Αμύνταιο και στις 7 μ.μ. στο Πεδινό θα περιοδεύσει η Μαρία Βογιατζή, υποψήφια δήμαρχος Αμυνταίου.

-- Στις 7 μ.μ., στο Σειρήνι και στις 8 μ.μ., στις Αμυγδαλιές, θα περιοδεύσουν ο Ν. Τάτσιος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, και η Παναγιώτα Ντάγκα, υποψήφια δήμαρχος Γρεβενών.

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 11 π.μ., σε Ανατολικό και Κομνηνά θα περιοδεύσουν ο Γ. Βήττας, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, και η Αντωνία Χόλμπα, υποψήφια δήμαρχος Εορδαίας.

Σε Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 9.30 π.μ., στην αγορά της Προσοτσάνης θα περιοδεύσει ο Γ. Μήτρου, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

-- Στα χωριά Ανθεια, Αρίστηνο, Λουτρά, θα περιοδεύσουν ο Τ. Βλισίδης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Εβρου, και ο Σ. Δευτεραίος, υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Στη Θεσσαλία

-- Σήμερα, Σάββατο στις 8 μ.μ., στο Νέο Περιβόλι Λάρισας, θα μιλήσει ο Ρ. Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αύριο Κυριακή, περιοδεία, στις 11 πμ, στο Λιβάδι Ελασσόνας, με τον Βαγγέλη Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Σε Πελοπόννησο και Κεφαλονιά

Σήμερα, Σάββατο

-- Ομιλία στην Παραλία Πατρών, στις 6.30 μ.μ. με τον Κ. Πελετίδη, υποψήφιο δήμαρχο Πάτρας.

-- Ομιλία στο Γηροκομείο Πάτρας, στις 8 μ.μ., από την Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου.

-- Ομιλία στον Απιδεώνα και στο Καγκάδι, με τον Αλ. Θανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας.

-- Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θ. Γουλής, θα περιοδεύσει στο Κέντρο Υγείας Σάμης, στις 9.30 π.μ.

-- Συγκέντρωση στο Δημοτικό Σχολείο Σάμης στις 7.30 μ.μ. με ομιλητή τον Ν. Γκισγκίνη, υποψήφιο δήμαρχο Κεφαλονιάς.

Στην Κρήτη

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 11 π.μ. ο Γ. Στεφανάκης, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, θα περιοδεύσει στα ξενοδοχεία «Capsis Astoria», «Ατλαντίς», «Galaxy» και «Megaron».

-- Στο Δήμο Βιάννου θα περιοδεύσει ο Δ. Βρύσαλης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου.

Στην Ηπειρο

Σήμερα, Σάββατο

-- Ομιλία της υποψήφιας περιφερειάρχη Ηπείρου, Ολυς Τσουμάνη, στην αίθουσα τέχνης «Θεοφάνεια», στην Πρέβεζα, στις 7.30 μ.μ.

-- Περιοδεία στις 9 π.μ. του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Κ. Κωτσαντή και του υποψήφιου δημάρχου Πρέβεζας Γ. Νόβα, στα καταστήματα της πόλης.

-- Στις 11 π.μ. περιοδεία στη Λαϊκή αγορά και εμπορικά καταστήματα της Αρτας με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αρτας Β. Ζιώβα και τον υποψήφιο δήμαρχο Αρταίων Κ. Παπαϊωάννου.

-- Περιοδεία στο Δήμο Ν. Σκουφά στις 7 μ.μ. και ομιλία στο χωριό Πέτα απ' τον υποψήφιο δήμαρχο Κ. Κικιώνη.

Στην Κέρκυρα

-- Σήμερα, Σάββατο, περιοδεία στις 10 π.μ. στους εμπορικούς δρόμους της Κέρκυρας του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Γ. Μπορμπότη και του υποψήφιου δημάρχου Κέρκυρας Μπ. Χαραλάμπους.

-- Αύριο, Κυριακή, ομιλία στις 7 μ.μ. σε Κουραμάδες - Καμάρα του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Γ. Μπορμπότη και του υποψήφιου δημάρχου Κέρκυρας Μπ. Χαραλάμπους.

Στη Ρόδο

-- Σήμερα, Σάββατο, περιοδεία το πρωί σε κεντρικές καφετέριες και στέκια νεολαίας του νησιού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ