ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Γενάρη 2003
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Πνίγηκε στα λασπόνερα...

Η άναρχη δόμηση, τα μπαζωμένα ρέματα, τα καμένα δάση και γενικά η κερδοσκοπία στη γη έκαναν μια δυνατή - αλλά συνηθισμένη - βροχή να έχει αποτελέσματα κατακλυσμού

Λίμνες δημιουργήθηκαν σε πολλά σημεία της περιοχής
Λίμνες δημιουργήθηκαν σε πολλά σημεία της περιοχής
Ωρωπός, Κάλαμος, Μαραθώνας, Χαλκούτσι, Δήλεσι, Νέα Παλάτια πλημμύρισαν το Σαββατοκύριακο από τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Πάνω από 220 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για άντληση νερών από σπίτια και καταστήματα.

Η περιοχή αυτή δεν πλήττεται για πρώτη φορά από νεροποντές, αλλά, σχεδόν πάντα, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα, αφού υφίσταται τα αποτελέσματα της πολιτικής γης όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων. Η κερδοσκοπία στη γη, η αλόγιστη επέκταση των πόλεων, οι καταπατήσεις, το μπάζωμα ρεμάτων, ορισμένα από τα οποία έχουν μετατραπεί ακόμα και σε δρόμους, οι πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει τα δάση και η έλλειψη αναδασώσεων δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε τα 46 χιλιοστά, που ήταν το ύψος της βροχής το περασμένο Σαββατοκύριακο, να δημιουργούν τις συνθήκες οι οποίες πολλαπλασιάζουν τα καταστροφικά αποτελέσματα μιας κακοκαιρίας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Σκάλας Ωρωπού, όπου το Μαυρόρεμα έχει μετατραπεί στις οδούς Γεννηματά, 28ης Οκτωβρίου και Ρεματιάς, τις οποίες τα συσσωρευμένα νερά της βροχής «μεταμόρφωσαν» πάλι σε ρέματα. Με μηχανήματα οι τοπικές αρχές έσπασαν το οδόστρωμα στο δρόμο Σκάλας Ωρωπού - Ωρωπού, για να περάσουν τα νερά χειμάρρου. Στη θέση Βλαστός ξεχείλισε παλιό ρέμα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο δρόμο από την Παραλία Μαρκοπούλου στους Αγ. Αποστόλους.

Οργή και απόγνωση

Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι με αντλίες, με τσουβάλια και πρόχειρα «οχυρώματα» προσπαθούσαν να περισώσουν ό,τι μπορούσαν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους, τις κατεστραμμένες οικοσκευές, τα πλημμυρισμένα καταστήματα. Και η αγανάκτησή τους ξεσπούσε σε κάθε κουβέντα για τις φωτιές που κατέκαψαν τον Ιούλη του 2001 τον Ωρωπό, για τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, τους δρόμους που σε πολλές περιοχές φτιάχτηκαν και μισό μέτρο ψηλότερα από το ύψος των σπιτιών και κλείνουν τη δίοδο των νερών προς τη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πνίγεται η περιοχή.

Στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου στον Ωρωπό η γειτονιά έμοιαζε χτες να έχει γίνει ένα με την παραλία, ενώ σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο η Πυροσβεστική βρισκόταν σε κάποιο σπίτι και αντλούσε νερά.

«Φτιάξαν τους δρόμους, όπως όπως για να πάρουν τα λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τώρα εμείς πνιγόμαστε σε κάθε βροχή», είπε στο «Ρ» ο Β. Μερσινίδης.

«Είναι η δεύτερη φορά που καλώ την Πυροσβεστική να αντλήσει τα νερά και σε λίγο θα έχουμε πλημμυρίσει πάλι. Τα νερά έφτασαν στο υπόγειο ένα μέτρο», τον συμπλήρωσε ο Θ. Μιχαήλ.

Λίγο πιο δίπλα ο Θ. Σαχινίδης προσπαθούσε να αδειάσει το σπίτι του από τα νερά, να διασώσει ό,τι μπορεί από την κατεστραμμένη του οικοσκευή. «Κινδυνεύουμε να πνιγούμε μέσα στα σπίτια μας και δεν έχει γίνει ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο. Το μόνο που ακούμε συνέχεια είναι υποσχέσεις», είπε αγανακτισμένος ο Π. Ανδρεαδέλης, κάτοικος της παραλίας Μαρκοπούλου, που έδινε μάχη όλο το Σαββατοκύριακο για να κρατήσει τα νερά, που είχαν μετατρέψει την περιοχή σε λίμνη, έξω από το σπίτι του.

Ο δρόμος χάνεται μέσα σε λίμνη. Σχεδόν 200 μέτρα από το κέντρο του Ωρωπού
Ο δρόμος χάνεται μέσα σε λίμνη. Σχεδόν 200 μέτρα από το κέντρο του Ωρωπού
Παρ' όλα αυτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας, απαντώντας χτες σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι κινδύνευσαν ζωές από κακοτεχνίες, δήλωσε πως «η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού». Σαν να μην υπάρχουν ευθύνες στην πολιτική της για το περιβάλλον, τόνισε πως «είναι σαφές ότι οποίος δε σέβεται τη φύση, αυτή τον εκδικείται». Ευτυχώς για την κυβέρνηση, χτες η κακοκαιρία ήταν σε ύφεση.

Στο Μαραθώνα

Η πεδιάδα του Μαραθώνα πλημμύρισε για άλλη μια φορά και οι καλλιέργειες, κυρίως στην περιοχή του Βρανά, καταστράφηκαν, αφού η Πεντέλη έχει αποψιλωθεί από τα δάση της, με αποτέλεσμα όλα τα νερά να συσσωρεύονται στον κάμπο. Αξίζει να σημειωθεί πως το φράγμα του Βρανά που... κατασκευάζεται εδώ και χρόνια, παραμένει ανολοκλήρωτο, ενώ τα υποτυπώδη αντιπλημμυρικά έργα, τα φρεάτια δηλαδή που έγιναν στη λεωφόρο Μαραθώνα, έφραξαν με κλαδιά συγκρατώντας το νερό.

Ζημιές έπαθε το οδόστρωμα στην παραλία Μαραθώνα, στην οδό Σλήμμαν, στη λεωφόρο Μαραθώνα (περιοχή Πατητήρι), στις οδούς Αργιθέας, Πίνδου, αλλά και στον οδικό άξονα Σχοινιά - Μαραθώνα, κοντά στο κωπηλατοδρόμιο.

Στις πληγείσες περιοχές, βρέθηκε χτες, ο Νίκος Στεφανίδης, νομαρχιακός σύμβουλος Α. Αττικής της ΝΑΣ. Στο «Ρ» δήλωσε ότι «για άλλη μια φορά στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής αναδείχτηκε η κυβερνητική αδιαφορία και ο παχυδερμισμός των προηγούμενων χρόνων στην έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές Μενιδίου, του Μαραθώνα, στα Ωρωποχώρια και αλλού. Για άλλη μια φορά μας μιλάνε για δήθεν ακραία καιρικά φαινόμενα. Ακραία σε βάρος των κατοίκων είναι η κυβερνητική πολιτική, που εδώ και 20 χρόνια δεν έχει καν ολοκληρώσει τις μελέτες για το Μέγα Ρέμα Ραφήνας, δεν έχει κατασκευάσει το φράγμα στο Βρανά του Μαραθώνα, δεν έχει σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας για το Μενίδι, τα Ωρωποχώρια και άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Οι κάτοικοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση της αντιπλημμυρικής προστασίας στα χέρια τους, πριν θρηνήσουμε νεκρούς».

Στην υπόλοιπη Αττική

Το σημείο του δρόμου Σκάλας Ωρωπού - Ωρωπού που έσκαψαν για να περάσουν τα νερά
Το σημείο του δρόμου Σκάλας Ωρωπού - Ωρωπού που έσκαψαν για να περάσουν τα νερά
Προβλήματα προκλήθηκαν και σε περιοχές του Περιστερίου, των Αχαρνών, του Χαλανδρίου, του Αμαρουσίου, του Ν. Ηρακλείου και της Ν. Ιωνίας. Στην τελευταία, εκκενώθηκε προληπτικά πολυκατοικία στην οδό Γυμνασίου 4, όπου εκτελούνται έργα ανάπλασης του σταθμού Πευκακίων του ΗΣΑΠ. Στο σημείο αυτό το οδόστρωμα υποχώρησε, ενώ διακόπηκαν για αρκετή ώρα τα δρομολόγια των τρένων, αφού μπάζα και άλλα υλικά κάλυψαν τις ράγες.

Στο Αγκίστρι η Πυροσβεστική έστειλε πλοιάριο με 15 πυροσβέστες και αντλητικά μηχανάκια που επενέβησαν σε 20 περιπτώσεις. Στα Μέθανα πλημμύρισαν τέσσερα ποτάμια και σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Εντονα προβλήματα προκλήθηκαν στο Αστρος, τη Μεγαλόπολη και την Τρίπολη. Τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν 17 άτομα που είχαν αποκλειστεί στα σπίτια τους και στα αυτοκίνητά τους, λόγω της υψηλής στάθμης του ποταμού Λάκκος στο Λεωνίδιο. Συνολικά, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού δέχτηκαν 30 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ απεγκλώβισαν ένα βοσκό από το ποιμνιοστάσιό του, στο οποίο είχε αποκλειστεί λόγω της υψηλής στάθμης των ομβρίων υδάτων στα Φωκιανά.

Στο 30ό χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Καλαμάτας - Σπάρτης, αποκλείστηκε ένα λεωφορείο με 17 επιβάτες. Εξι πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο τους απεγκλώβισαν. Στην Ιεράπετρα η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε 40 κλήσεις και επενέβη σε 18 περιπτώσεις άντλησης νερών και 22 απεγκλωβισμούς ατόμων από τα οχήματα στα οποία επέβαιναν. Τα τελευταία αποκλείστηκαν από υπερχείλιση χειμάρρου στο Κουτσουνάρι.

«Φτιάξαν τους δρόμους, όπως όπως για να πάρουν τα λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τώρα εμείς πνιγόμαστε σε κάθε βροχή», λέει ο Β. Μερσινίδης
«Φτιάξαν τους δρόμους, όπως όπως για να πάρουν τα λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τώρα εμείς πνιγόμαστε σε κάθε βροχή», λέει ο Β. Μερσινίδης
Στην Φθιώτιδα ξεχείλισε ο Σπερχειός και έπνιξε καλλιέργειες, ενώ στη Λιβαδειά υπερχείλισε ο ποταμός Σερκινας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καλλιέργειες. Στην Κέρκυρα άνοιξαν σπίτια και δρόμοι, στην Ηλεία σημειώθηκαν καθιζήσεις και κατολισθήσεις στις περιοχές Φριγαλείας και Πηνείας, ενώ στην Αργολίδα υπερχείλισαν δυο ποτάμια στα Ιρια.

Την κατεστραμμένη οικοσκευή του δείχνει αγανακτισμένος ο Θ. Σαχινίδης
Την κατεστραμμένη οικοσκευή του δείχνει αγανακτισμένος ο Θ. Σαχινίδης
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παραλίγο ο εφιάλτης του 1994

Τον εφιάλτη του 1994 κινδύνεψε να ξαναζήσει η Θεσσαλία το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς, λόγω των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, τα ποτάμια «φούσκωσαν» και παραλίγο να ξεχειλίσουν και να κατακλύσουν την περιοχή. Και μπορεί το «μοιραίο» ν' αποφεύχτηκε - την τελευταία στιγμή κι ενώ τα νερά ήταν στο χείλος των ποταμιών, η βροχή σταμάτησε στα ορεινά και στον κάμπο κι έτσι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της στάθμης των νερών - πλην όμως, καταστροφές έγιναν. Οι καλλιέργειες - κυρίως με σιτηρά - έχουν «πνιγεί», ενώ και αποθήκες και σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Ο κίνδυνος δεν πέρασε, βεβαίως, καθώς τα ποτάμια παραμένουν «φουσκωμένα» και μια νέα βροχή μπορεί να τα ξεχειλίσει. Η στάθμη στον Πηνειό, χτες βράδυ, ήταν τα 6,80 μέτρα, με όριο ασφαλείας τα 7 μέτρα.

Ιδιαίτερα επλήγησαν περιοχές των Δήμων Παμίσου, Σελάνων, Αρνης, Παλαμά της Καρδίτσας. Ακόμα, η πολύπαθη περιοχή Φαρκαδόνας των Τρικάλων, καθώς και τα χωριά Βαλομάνδρι, Νομή και Κεραμίδι. Ζημιές, επίσης, έχουμε στα παράλια της Λάρισας (πλημμύρισαν 8 σπίτια κι αποθήκες στον Αγιόκαμπο). Στο Δήμο Αφετών Πηλίου, ένας χείμαρρος προκάλεσε κατολίσθηση και «έπνιξε» 5 σπίτια, τα οποία χαρακτηρίζονται κατεδαφιστέα.

Χαρακτηριστικό για την έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης της Θεσσαλίας είναι το γεγονός ότι από τα 19 δισ. δραχμές που είχε υποσχεθεί μετά τις μεγάλες καταστροφές του 1994 ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, πως θα δοθούν άμεσα, τελικά το ποσό έγινε 12,5 δισ., και από αυτά, μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί μόνον 4,3 δισ. δρχ.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, αφού σημειώνει ότι «η έλλειψη των αναγκαίων έργων υποδομής - αντιπλημμυρικών, αποστραγγιστικών, αρδευτικών - έχει μετατρέψει τη Θεσσαλία σε έρμαιο των καιρικών συνθηκών», υπογραμμίζει πως «η ευθύνη για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Θεσσαλία βαρύνει αποκλειστικά την πολιτική των κυβερνήσεων». Τέλος, καλεί τους πλημμυροπαθείς, αλλά και όλο το θεσσαλικό λαό, να αγωνιστούν για ν' ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική που δημιουργεί και οξύνει τα λαϊκά προβλήματα, για να κατασκευαστούν τα μεγάλα έργα υποδομής, να αποζημιωθούν, έγκαιρα, όλοι οι πλημμυρόπληκτοι για το 100% των ζημιών που υπέστησαν και να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν, επίσης, η ΝΑΣ Καρδίτσας και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

ΤΕΕ
«Οχι» στο «πλημμυρόσημο»

Τα αντιπλημμυρικά είναι υποχρέωση του κράτους, το οποίο καθυστερεί την υλοποίησή τους και δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους ιδιώτες

Αντίθετο με την πρόθεση της κυβέρνησης να κατασκευάσει τα αντιπλημμυρικά έργα με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, η οποία συνεπάγεται την επιβολή «πλημμυρόσημου» στους κατοίκους, είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Οπως δήλωσαν χτες σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποί του Γ. Αλαβάνος, Α. Κοτζαμπασάκης και Ρ. Ξαρχάκου, «τα αντιπλημμυρικά έργα και οι βασικές υποδομές της χώρας δεν είναι από τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν σε διαπραγμάτευση με τους ιδιώτες, αλλά είναι έργα που πρέπει να κατασκευαστούν από πόρους της πολιτείας».

Οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ επισήμαναν ότι η καθυστέρηση του κράτους στην κατασκευή των αναγκαίων υποδομών έχει πολλαπλασιάσει τα προβλήματα, ενώ πρόσθεσαν ότι, για να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα με αυτοχρηματοδότηση, θα πρέπει να επιβληθεί φόρος (σ.σ. «χαράτσι»), αλλά ακόμη και διεθνώς δεν έχει αντιμετωπιστεί ένας τέτοιος μηχανισμός τελών στον τομέα αυτόν. Τόνισαν ακόμη ότι παρά τις πλημμύρες, που, με πρωτοφανή συχνότητα και έκταση πλήττουν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε οξύτατα προβλήματα ανεπάρκειας υδατικών πόρων, επειδή δεν έχουμε προχωρήσει στη σύνταξη ενός εθνικού προγράμματος για τη διαχείρισή τους.

Οπως επισήμαναν ακόμη οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ, κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας δεν τηρούνται οι κανόνες περιβαλλοντικού σχεδιασμού, με συνέπεια να δημιουργούνται ανατάξιμες καταστάσεις στα υπόγεια νερά, στο φυσικό περιβάλλον κ.ά. Σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται, επίσης, συστηματικά από την κατασκευή κλειστών χειμάρρων και ποταμών μεγάλης υδρολογικής παροχής, γιατί εκτός από τις εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις, αυξάνουν τους κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων, λόγω έμφραξής τους από φερτά υλικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η άποψη του ΤΕΕ για τα έργα του Κηφισού. Σύμφωνα με αυτήν, παρότι η σημερινή παροχετευτικότητα ανέρχεται σε 500 κυβικά ανά δευτερόλεπτο και με τα έργα θα αυξηθεί στα 1.400, δεν μπορεί να κριθεί επαρκής (δηλαδή θα εξακολουθούμε να πλημμυρίζουμε), καθώς συνεχίζεται η επέκταση του Λεκανοπεδίου και αυξάνεται διαρκώς ο συντελεστής απορροής με το κλείσιμο χειμάρρων κ.λπ. Αντίστοιχα, προβλήματα και για τους ίδιους λόγους θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται με εντεινόμενο βαθμό - πρόβλεψαν οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ - σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στα Μεσόγεια (ρέμα Ραφήνας), στο Θριάσιο (Σαρανταπόταμος) και Ρέμα Αγίου Ιωάννη...

Τραγωδία στον Κίσσαμο

Χτες στις έξι το βράδυ ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εφτά άτομα παρασύρθηκε από τα κύματα και έπεσε στη θάλασσα. Μια γυναίκα πνίγηκε ενώ δυο άτομα, πιθανώς παιδιά, αγνοούνται. Το δυστύχημα συνέβη στον Κίσσαμο της Κρήτης. Το αυτοκίνητο ήταν στην προβλήτα του λιμανιού. Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν γίνει γνωστά τα ονόματά τους από το Λιμενικό.

ΚΚΕ
Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος για το πρόβλημα των πλημμυρών στην Αττική.

«Για άλλη μια φορά - αναφέρει ο βουλευτής - οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής (στον Ωρωπό, στο Χαλκούτσι, στον Κάλαμο, στα Νέα Παλάτια, στο Δήλεσι, στο Μαραθώνα, ακόμα και στο Αγκίστρι) κινδύνευσαν και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τα λασπόνερα των έντονων βροχοπτώσεων του Σαββατοκύριακου 25-26 Γενάρη 2003. Βίωσαν, έτσι, τα επίχειρα των πολιτικών που υλοποιούν οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις της χώρας μας: Κερδοσκοπία στη γη, αλόγιστη επέκταση των πόλεων, καταπατήσεις, μπαζώματα ρεμάτων, πυρκαγιές, έλλειψη αναδασώσεων. Οπως παντού, έτσι και στην Ανατολική Αττική, οι όποιες κυβερνητικές παρεμβάσεις περιορίζονται σε έργα μηδαμινά σε σχέση με τις ανάγκες, αποσπασματικά, με επιλογές, προτεραιότητες, όρους και προδιαγραφές που ικανοποιούν τα κέρδη των εργολάβων, αλλά χωρίς έλεγχο συντήρησής τους».

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε στην Ανατολική Αττική:

  • Να διατεθούν άμεσα οι αναγκαίες πιστώσεις, προκειμένου να εφαρμοστεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων, σε συνδυασμό με την άμεση αναδάσωση των καμένων περιοχών και την ολοκληρωμένη διευθέτηση των χειμάρρων, την προστασία της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας από τους καταπατητές και τη γοργή αναδάσωση της περιοχής;
  • Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες για το σύνολο για των ζημιών που έπαθαν οι περιουσίες τους;
Πνίγηκε καλόγερος

Ενας μοναχός έχασε τη ζωή του στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ορους και ένα 8μηνο αγοράκι κινδύνευσε στη Σαμοθράκη, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο νεαρός μοναχός της μονής Ξενοφώντος πνίγηκε όταν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, ανατράπηκε η βάρκα στην οποία επέβαινε. Οι ίδιοι λόγοι δεν επέτρεψαν την προσγείωση ελικοπτέρου στη Σαμοθράκη, για την παραλαβή ενός 8μηνου αγοριού που παρουσίασε συμπτώματα υψηλού πυρετού και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο Αλεξανδρούλης. Τελικά το αγοράκι μεταφέρθηκε το πρωί της Κυριακής και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ